Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλό κλίμα στη συνάντηση Δρυ-αγροτών
  • [02] Μέτρα κατά παράνομου τζόγου και διαφθοράς
  • [03] Κυβερνητική για νομοσχέδιο των ΜΜΕ
  • [04] Παράνομες εμφιαλώσεις κρασιού-ελαιόλαδου
  • [05] Συνάντηση Ευθυμίου με προέδρους ΤΕΙ
  • [06] Επαφές Σημίτη με βουλευτές της περιφέρειας
  • [07] Νέα πρόταση συμβασιούχων στο υπ. Εσωτερικών
  • [08] Σύγκρουση τρένων στη νότια Αφρική
  • [09] Εκρηξη σε ορυχείο στην Πολωνία
  • [10] Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς για την ασφάλεια
  • [11] Σύσκεψη για ασφαλιστικό
  • [12] Ημερίδα της ΓΣΕΕ για εργατικά συνδικάτα
  • [13] Επεισόδια στο γήπεδο Χαριλάου
  • [14] Με απουσίες ο Ηρακλής εναντίον Εθ. Αστέρα
  • [15] ''Το μόνον της ζωής του ταξείδιον'' στους 103,7
  • [16] Αύξηση των χρηστών διαδικτύου εως το 2004
  • [17] Νέα διαδικτυακή κατάληξη για τις επιχειρήσεις
  • [18] Ξαναγυρίζει στα θρανία η Μπρίτνεϊ Σπίαρς;
  • [19] Στο χώρο της διαφήμισης η Κάθι Ζέτα Τζόουνς

    [01] Καλό κλίμα στη συνάντηση Δρυ-αγροτών

    6/2/2002 7:35:00 μμ

    Το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν αυτή την ώρα, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, οι αγρότες. Ο υπ. Γεωργίας διαμήνυσε πάντως ότι η διαδικασία του διαλόγου παραμένει ανοιχτή. Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο Γιώργος Δρυς μετά τη συνάντηση με τη ΓΕΣΑΣΕ, τονίζοντας ότι σημειώθηκε ταύτιση στα περισσότερα σημεία κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών. Ο κ. Δρυς εξήρε την υπεύθυνη στάση της Γενικής Συνομοσπονδίας σημειώνοντας ότι προασπίζει τα δικαιώματα του αγροτικού κόσμου.

    Βασικός στόχος της ΓΕΣΑΣΕ ο εθνικός διάλογος

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, Γιώργος Γονιωτάκης παρέδωσε ψήφισμα στον υπουργό με βασικά αιτήματα την έναρξη εθνικού διαλόγου για τη χάραξη εθνικής αγροτικής πολιτικής.

    Αναφερόμενος στο βαμβάκι τόνισε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η είσπραξη όλων των κοινοτικών κονδυλίων που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο προϊόν.

    Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις, δήλωσε ότι τα μέλη της Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους τις προσεχείς ημέρες. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές κατά των Θεσσαλών αγροτών τονίζοντας ότι ο αγρότης πρέπει να παλέψει για ενιαίο μαζικό, συνδικαλιστικό κίνημα και όχι διασπασμένο.

    Εξέφρασε επίσης, την αντίθεσή του στην μετοχοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας.

    Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

    Εν τω μεταξύ, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών στη Σωζόπολη, Θεσσαλονίκης-Καβάλας στα Κερδύλλια και στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών.

    Δηλώσεις στη ΝΕΤ 105,8

    Με ανοιχτές πόρτες και επιθετική πολιτική στο διάλογο, απαντά το υπουργείο Γεωργίας στα αγροτικά αιτήματα, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγγέλης Αργύρης.

    Πάντως, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Θανάσης Νασίκας εκπρόσωπος των αγροτών, συνέστησε ψυχραιμία στους συναδέλφους του, για να μην δημιουργηθούν αντιπάθειες από άλλες κοινωνικές ομάδες.

    Για ασάφειες κι αόριστες διαβεβαιώσεις για το βαμβάκι και τις αποζημιώσεις, έκανε λόγο στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος.

    [02] Μέτρα κατά παράνομου τζόγου και διαφθοράς

    Πηγή: ΝΕΤ 6/2/2002 4:00:00 μμ

    Τα φαινόμενα οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς στις υπηρεσίες του δημοσίου βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη για την πάταξη τους. Στη σημερινή πρώτη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δόθηκε εντολή στους τέσσερις συναρμόδιους Υπουργούς να προσδιορίσουν εντός δέκα ημερών τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

    Ενίσχυση των κρατικών ελεγκτικών και διωκτικών μηχανισμών

    Οι υπουργοί Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος, Βάσω Παπανδρέου και Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, που συμμετείχαν στη σύσκεψη έλαβαν εντολές από τον Πρωθυπουργό να θέσουν στις άμεσες προτεραιότητες τους την εξειδίκευση των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση των κακώς κειμένων.

    Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης αποφασίστηκε η ενίσχυση των ελεγκτικών και διωκτικών μηχανισμών τους κράτους, προκειμένου να παταχθεί το οικονομικό έγκλημα και τα φαινόμενα κακοδιοίκησης.

    Ειδικότερα, όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα στους ελέγχους με σκοπό είτε τον περιορισμό των καταστημάτων είτε το κλείσιμό τους εφόσον δεν πληρούν τους όρους της σχετικής νομοθεσίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να απαγορεύσει πλήρως τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς επίσης να εξετάσει εξ αρχής όλο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ύπαρξη και τη λειτουργία των καταστημάτων με ηλεκτρονικά παιχνίδια, καθώς και τη λειτουργία των Καζίνο.

    Οσον αφορά τις σχέσεις του δημοσίου με τον πολίτη ο κ.Χυτήρης επισήμανε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων είναι άνθρωποι ακέραιοι, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι που έχουν δοσοληψίες με τη διαφθορά. Προς τούτο, αποφασίστηκε να υπάρξει συντόμευση στις διαδικασίες των συναλλαγών των πολιτών με το δημόσιο, "αντικειμενικοποίησή" τους καθώς και πλήρης διαφάνεια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές, ότι η πάταξη της διαφθοράς βρίσκεται στις άμεσους στόχους της κυβέρνησης και προς τούτο θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

    Οι πρώτες προτάσεις που κατατέθηκαν, περιλαμβάνουν τη συγκρότηση εσωτερικού Σώματος "αδιάφθορων" για το δημόσιο τομέα, στα πρότυπα εκείνου που ήδη λειτουργεί στην ΕΛΑΣ, σύνδεση on line μηχανημάτων ηλεκτρονικών παιχνιδιών με την Εφορία, αλλαγή επί το αυστηρότερο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία καταστημάτων που φιλοξενούν τέτοιου είδους παιχνίδια κλπ.

    Στη σύσκεψη εκτός από τους Υπουργούς συμμετείχαν και ο συνήγορος του Πολίτη Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σωκράτης Κοσμίδης και ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού καθηγητής Γ. Παπαδημητρίου.

    [03] Κυβερνητική για νομοσχέδιο των ΜΜΕ

    6/2/2002 2:59:00 πμ

    Την επόμενη Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής θα οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το ασυμβίβαστο ιδιοκτητών ΜΜΕ και εργοληπτών του δημοσίου. Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει συναντήσεις με εκδότες και επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης.

    Πανελλαδική 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων αύριο

    Εν τω μεταξύ, αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας από τις 6 το πρωί.

    Κύρια αιτήματα της απεργίας είναι το θέμα των αμοιβών και των συμβάσεων, οι απολύσεις εργαζομένων και γενικότερα οι εργασιακές σχέσεις αλλά και η ποιότητα της ενημέρωσης.

    Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, "για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων με τον οφειλόμενο σεβασμό στις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, για μια έγκυρη, αντικειμενική, ακηδεμόνευτη και πολυφωνική ενημέρωση".

    Την συμπαράσταση στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων εκφράζει με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ.

    Πρωτόπαπας για ραδιοτηλεοπτικά

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε σήμερα ότι σεβόμενος την αυριανή απεργία των δημοσιογράφων δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Ο κ. Πρωτόπαπας είχε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Αριστείδη Μανωλάκο, με τον οποίο συμφώνησαν να υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ τους, προκειμένου να εξεταστεί το προσχέδιο νόμου για το βασικό μέτοχο καθώς και η πρόταση του ΕΣΡ για τον Κώδικα Δεοντολογίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη σύνταξη του Κώδικα Δεοντολογίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο ισχύων έχει θεσπισθεί το '88, όταν λειτουργούσε μόνο η κρατική ραδιοτηλεόραση και ξεκινούσε τη λειτουργία του ο "9.84".

    Ο Κώδικας αυτός συμπληρώθηκε με άλλες διατάξεις και σήμερα "κρίνονται σκόπιμοι η επικαιροποίησή του και ο εκσυγχρονισμός του", τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας, υπενθυμίζοντας ότι "το ΕΣΡ θα είναι και πάλι αρμόδιο για την τήρηση του Κώδικα" και τονίζοντας ότι στο μέλλον το ΕΣΡ "θα διορίζεται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με ενισχυμένη πλειοψηφία".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ιδιαιτέρως ότι η σχετική πρόταση δεν προέρχεται απο την κυβέρνηση, αλλά από το ΕΣΡ, παρατηρώντας ότι η θέσπιση ισχυρών εγγυήσεων είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η ατελής αυτορύθμιση των ΜΜΕ.

    Σε ότι αφορά στο χώρο των εφημερίδων, ο κ. Πρωτόπαπας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές, και τόνισε ότι "οι συχνότητες είναι ένα δημόσιο αγαθό, την χρήση του οποίου εκχωρεί η κυβέρνηση. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή, που θα εποπτεύει αυτής της διαδικασίας και που θα ελέγχει την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας. Αυτές οι αλλαγές", υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας, "αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της ενημέρωσης".

    [04] Παράνομες εμφιαλώσεις κρασιού-ελαιόλαδου

    Τζένη Χαραλαμπίδου 6/2/2002 7:31:00 μμ

    Έφοδο έκαναν το απόγευμα οι ράμπο του ΣΔΟΕ σε παράνομη αποθήκη εμφιάλωσης κρασιού και λαδιού στο Μεταξουργείο. Ο ιδιοκτήτης Σταμάτης Αντωνίου, που διαφεύγει της σύλληψης φέρεται ότι εμφιάλωνε χύμα κρασί, το οποίο, στη συνέχεια, προωθούσε στην αγορά με πλαστές ετικέτες γνωστής μάρκας.

    Στην αποθήκη βρέθηκαν και 4.500 κουτιά των πέντε λίτρων γνωστών εταιρειών λαδιού, έτοιμα προς πώληση.

    Όλα τα εμπορεύματα κατασχέθηκαν.

    [05] Συνάντηση Ευθυμίου με προέδρους ΤΕΙ

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/2/2002 6:36:00 μμ

    Να αναλάβουν την ευθύνη της λειτουργίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου από τους προέδρους των ιδρυμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους το απόγευμα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας και Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να συνεχίσει επ αόριστον τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με ορατό πλέον τον κίνδυνο οι σπουδαστές να χάσουν τη χρονιά τους.

    Απεργούν την Παρασκευή οι καθηγητές Γυμνασίων Λυκείων

    Στο μεταξύ, εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων με κύρια αιτήματα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την αύξηση των αποδοχών τους και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

    [06] Επαφές Σημίτη με βουλευτές της περιφέρειας

    6/2/2002 4:08:00 μμ

    Σειρά επαφών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης και του κόμματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τους τόνισε ότι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τις συσκέψεις αυτές είναι η καλύτερη παρακολούθηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και αποτίμηση των έργων που έχουν ήδη γίνει και τα οποία είναι αρκετά. Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης οτι πρέπει να υπάρξουν ιεραρχήσεις και προτεραιότητες στην επιλογή και εκτέλεση έργων προκειμένου να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εκτέλεσής τους αλλα και καλύτερος συντονισμός.

    [07] Νέα πρόταση συμβασιούχων στο υπ. Εσωτερικών

    6/2/2002 12:30:00 μμ

    Νομοθετική ρύθμιση με βάση νέα πρόταση που θα υποβάλλουν έως το βράδυ στο υπουργείο Εσωτερικών ζητούν οι συμβασιούχοι του Ταμείου οδοποιΐας. Μετά την απόρριψη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους του αιτήματος για τη μονιμοποίησή τους ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης υποσχέθηκε επαναπροκήρυξη των θέσεων με τρόπο που να διασφαλίζεται η επαναπρόσληψη των 170 συμβασιούχων, λύση ωστόσο με την οποία διαφωνούν.

    [08] Σύγκρουση τρένων στη νότια Αφρική

    6/2/2002 10:40:00 πμ

    Είκοσι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και 117 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Σαρλότ Ντέιλ στην Νότια Αφρική, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση των αρχών. Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονταν ολόκληρη τη νύχτα για να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών νεκρούς και τραυματίες. Στην μία αμαξοστοιχία επέβαιναν και αρκετοί μαθητές. Οι αρχές έχουν διατάξει έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, που συνέβη σε απόσταση 60 χλμ από το Ντέρμπαν, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με σταματημένο φορτηγό τρένο.

    [09] Εκρηξη σε ορυχείο στην Πολωνία

    6/2/2002 12:34:00 μμ

    Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο ορυχείο Γιάσμος στη Σισελία (νοτιοδυτική Πολωνία), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου πέντε ανθρακωρύχοι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. "Μια ομάδα δέκα ή έντεκα ατόμων βρισκόταν στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη σε βάθος 400 μέτρων. Δύο κατάφεραν να βγουν από εκεί. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αίτια της έκρηξης", δήλωσε εκπρόσωπος του μεταλλευτικού κέντρου της περιοχής στο πολωνικό πρακτορείο PAP.

    [10] Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς για την ασφάλεια

    6/2/2002 7:55:00 μμ

    Συνεχίζονται και σήμερα οι συνομιλίες του Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς για το θέμα της ασφάλειας, κεφάλαιο το οποίο θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί. Ωστόσο και στο θέμα αυτό φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές, οι οποίες αφορούν στα ζητήματα σε σχέση με τον αριθμό των στρατευμάτων που θα παραμείνουν μετά τη λύση, τη σύνθεση της πολυεθνικής δύναμης, καθώς και ο χώρος στάθμευσής της.

    Απαράδεκτη η ενίσχυση του Tουρκικού στρατού στα κατεχόμενα, τονίζει ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

    Δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός για το Κυπριακό, δηλώνει από τη Λευκωσία, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Επίσκεψη Χάνεϊ στη Λευκωσία

    Εν τω μεταξύ, στη Λευκωσία μεταβαίνει την ερχόμενη Τρίτη ο Βρετανός απεσταλμένος για το Κυπριακό Ντέιβιντ Χάνεϊ για να έχει επαφές τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Η επίσκεψη του λόρδου Χάνεϊ, που είναι η πρώτη ξένου μεσολαβητή από τότε που ξεκίνησαν οι απευθείας συνομιλίες, στοχεύει να βοηθήσει ώστε η διαδικασία να προχωρήσει, και να αποτραπεί η κατάρρευση των συνομιλιών. Πάντως, οι συζητήσεις στις απευθείας συνομιλίες δεν φαίνεται να δίνουν ελπιδοφόρες ενδείξεις για τις προοπτικές του διαλόγου.

    [11] Σύσκεψη για ασφαλιστικό

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/2/2002 6:03:00 μμ

    Το ασφαλιστικό και οι προτάσεις της κυβέρνησης, τέθηκαν επί τάπητος σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, καθώς και του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη.

    [12] Ημερίδα της ΓΣΕΕ για εργατικά συνδικάτα

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/2/2002 12:57:00 μμ

    Οι εργοδοτικές παρεμβάσεις, οι νέες εργασιακές σχέσεις, αλλά και οι κομματικές παρεμβάσεις στα συνδικάτα είναι τα νέα προβλήματα που οδηγούν στην απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία.

    Αυτό είναι το συμπέρασμα ημερίδας που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ για τη δομή, τη λειτουργία και τη δημοκρατία στα συνδικάτα.

    Ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιώλας ανέφερε ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό για νομοθτική πρωτοβουλία, έτσι ώστε να παρέχει το δικαίωμα συνδικαλισμού σε όλους τους εργαζομένους όλων των επαγγελμάτων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος εξηγγειλε οργανωτικό συνέδριο της συνομοσπονδίας το φθινόπωρο για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

    [13] Επεισόδια στο γήπεδο Χαριλάου

    Πηγή: ΑΠΕ 6/2/2002 7:42:00 μμ

    Εκρυθμη ήταν το απόγευμα η κατάσταση στο γήπεδο Χαριλάου. Λίγο μετά το τέλος του επαναληπτικού για τα ημιτελικά του κυπέλλου, που βρήκε την Ξάνθη νικήτρια με 2-1 και τον Αρη έξω από τους "4" της διοργάνωσης, αρκετοί φίλαθλοι των γηπεδούχων μετέφεραν την οργή τους στα καθίσματα του γηπέδου και όχι μόνο.

    Αφού κατέστρεψαν πολλά καθίσματα και έβαλαν φωτιά σε κάποια άλλα, ορισμένοι κατάφεραν να διεισδύσουν στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου Χαριλάου και να φτάσουν μέχρι τα αποδυτήρια και την αίθουσα, όπου θα γινόταν η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

    Τελικά με την επέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν οι εν λόγω "φίλαθλοι", ενώ η συνέντευξη των δύο προπονητών διεξήχθη σε άλλη αίθουσα.

    [14] Με απουσίες ο Ηρακλής εναντίον Εθ. Αστέρα

    Πηγή: ΑΠΕ 6/2/2002 1:05:00 μμ

    Με προβλήματα ολοκληρώνει την προετοιμασία του ο Ηρακλής, εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα για το κύπελλο Ελλάδος. Από τους παίκτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού, μόνο ο Κεμπάτζε μπήκε κανονικά στην προπόνηση, ενώ ο Νασιόπουλος προπονήθηκε μόνος του. Οι Μιλόγεβιτς, Στολτίδης και Κολομπούρδας, έκαναν θεραπεία και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη για τον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα καθώς ακολουθεί και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

    Αισιοδοξία Φοφόνκα για κατάκτηση κυπέλλου

    Στο μεταξύ, ο Εντερσον Φοφόνκα σε Webevent της επίσημης ιστοσελίδας του Ηρακλή καλεσμένος της στήλης "man to man" τόνισε ότι η ομάδα προσπαθεί ώστε να έρθει η στιγμή, που θα διεκδικεί έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει το πρωτάθλημα προσθέτοντας ότι, φέτος ο Ηρακλής μπορεί να πάρει το Κύπελλο αν συνεχίσει τις ίδιες καλές εμφανίσεις.

    [15] ''Το μόνον της ζωής του ταξείδιον'' στους 103,7

    6/2/2002 2:46:00 μμ

    Στο στούντιο του Β΄ Προγράμματος 103,7 για να μιλήσουν για την ταινία "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" θα βρίσκονται την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης και ο συνθέτης Γιώργος Παπαδάκης που όπως είναι γνωστό απέσπασε 7 κρατικά βραβεία. Η ταινεία στην οποία μέγας χορηγός ήταν η ΕΡΤ τιμήθηκε επίσης με το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και θ΄αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

    [16] Αύξηση των χρηστών διαδικτύου εως το 2004

    Πηγή: ΑΠΕ 6/2/2002 2:02:00 μμ

    Παρά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και την παγκόσμια οικονομική ύφεση, ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερους από 709 εκατομμύρια το 2004, από 446 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με αναφορά της e-Marketer.

    Την ώρα που στις πλέον ανεπτυγμένες αγορές παρατηρείται επιβράδυνση της ανάπτυξης, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε νέους χρήστες διαδικτύου σημειώνονται στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές.

    Ο αριθμός των χρηστών στη Λατινική Αμερική θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 40% μέχρι το 2004, ενώ η βόρεια Αμερική, που έχει ήδη μια κορεσμένη διαδικτυακή αγορά, θα γνωρίσει ένα ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 14,3%.

    [17] Νέα διαδικτυακή κατάληξη για τις επιχειρήσεις

    6/2/2002 2:02:00 μμ

    Οι πιστωτικές ενώσεις, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και άλλες σχετικές επιχειρήσεις απέκτησαν τη δική τους διαδικτυακή κατάληξη. Πρόκειτε για την coop (συνεταιριστικό), που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες διαδικτυακές καταλήξεις, που είναι διαθέσιμες σε όλους, θα διατίθεται μόνο σε επιχειρήσεις που μπορούν να βεβαιώσουν ότι ανήκουν σε εγγεγραμμένα μέλη. Ο χώρος .coop ήταν ένας εκ των επτά που επελέγησαν τον Νοέμβριο του 2000, από τη Διεθνή Ένωση Διαχείρισης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN), προκειμένου να "ελαφρώσουν" το χώρο .com (εμπορικό).

    [18] Ξαναγυρίζει στα θρανία η Μπρίτνεϊ Σπίαρς;

    6/2/2002 2:39:00 μμ

    Tην επιστροφή της στα θρανία, σκέφτεται η 20χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς που εγκατέλειψε τη βασική εκπαίδευση σε ηλικία 9 χρόνων, και διδασκόταν κατ' οίκον από τους γονείς της καθώς είχε ξεκινήσει καριέρα στην τηλεόραση και στη συνέχεια στράφηκε στο τραγούδι. Χθες η διάσημη τραγουδίστρια δήλωσε στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης Ντέιλι Νιους ότι πιθανόν να θελήσει να εξερευνήσει τους "δρόμους της ανώτατης εκπαίδευσης", μετά την προβολή της πρώτης της κινημτογραφικής ταινίας. Στην ταινία " Crossroads" η Σπίαρς ερμηνεύει το ρόλο μιας φοιτήτριας η οποία ταξιδεύει στις ΗΠΑ με τους φίλους της. Η προβολή της πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου στις ΗΠΑ και στη Βρετανία.

    [19] Στο χώρο της διαφήμισης η Κάθι Ζέτα Τζόουνς

    6/2/2002 2:17:00 μμ

    Aκολουθώντας τα βήματα της συναδέλφου της Βρετανίδας ηθοποιού Λιζ Χάρλεϊ η Κάθι Ζέτα Τζόουνς υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με τη γνωστή εταιρία καλλυντικών "Elizabeth Arden", της οποίας θα διαφημίζει τα προϊόντα της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ενώ θα δημιουργήσει και το δικό της προσωπικό άρωμα . Η "Αγαπημένη Σταρ των Αμερικανών", που παντρεύτηκε το Νοέμβριο του 2000 με τον Μάικλ Ντάγκλας, θα ξεκινήσει τη "νέα της καριέρα" διαφημίζοντας σύντομα το νέο άρωμα της εταιρίας.

    Η 32χρονη ηθοποιός είναι η τελευταία από μια σειρά ηθοποιών που ασχολούνται με τη διαφήμιση καλλυντικών προϊόντων καθώς ήδη η Λιζ Χάρλεϊ διαφημίζει τα προϊόντα του οίκου "Estee Lauder", ενώ η πρωταγωνίστρια του "Χάνιμπαλ" Τζούλιαν Μουρ είναι αυτή που εμφανίζεται σε όλες τις αφίσες της εταιρίας "Revlon" διαφημίζοντας τη νέα σειρά κραγιόν.

    Δημοσιοποιώντας τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρία καλλυντικών η Ζέτα Τζόουνς μίλησε με ιδιαίτερο θαυμασμό για την ιδρύτρια της εταιρίας την οποία χαρακτήρισε"διορατική" υπογραμμίζοντας ότι αισθάνεται υπερήφανη που αποτελεί μέλος της ομάδας που αυτή δημιούργησε.

    " Οπως έχει πει η κυρία Αρντεν το να είσαι όμορφη και φυσική είναι εκ γενετής δικαίωμα για κάθε γυναίκα. Συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη φιλοσοφία και δεν διστάζω να πω ότι κι εγώ δεσμεύομαι για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο", πρόσθεσε η Ζέτα Τζόουνς.

    " Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Κάθριν θα είναι το όμορφο νέο πρόσωπο της εταιρίας", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 February 2002 - 18:31:39 UTC