Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Δρυ-εκπρόσωποι αγροτών
  • [02] Νέος εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη
  • [03] Έκρηξη σε έκθεση αυτοκινήτων
  • [04] Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Αττική Οδό
  • [05] Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο
  • [06] Ισχυρή έκρηξη στην Βαρκελώνη
  • [07] Εκρηξη με νεκρούς στη Γάζα
  • [08] Αεροπορική επίθεση ΗΠΑ κατά Ιράκ
  • [09] Επιδρομή ΗΠΑ στο Κανταχάρ με λάθος στόχο
  • [10] ΗΠΑ:Αύξηση του προϋπολογισμού για την άμυνα
  • [11] Εκκλήσεις για τον Αμερικάνο δημοσιογράφο
  • [12] Οι υποψήφιοι για την αλβανική πρωθυπουργία
  • [13] Ύποπτο πακέτο προκάλεσε πανικό στο Σολτ Λέικ
  • [14] Ισραήλ: Το Ιράν εξοπλίζει αντάρτες
  • [15] Σφοδρή κακοκαιρία στην Αυστραλία
  • [16] Πτώση ελβετικού αεροσκάφους σε αυτοκίνητο
  • [17] Μονιμοποίηση 170 συμβασιούχων
  • [18] Αύξηση έως και 3,5% στις συντάξεις
  • [19] Υγρός στίβος: Βραβεία κορυφαίων 2001
  • [20] ''Επαναστατικό'' χάπι αδυνατίσματος
  • [21] Απεργία γιατρών του ΙΚΑ

    [01] Συνάντηση Δρυ-εκπρόσωποι αγροτών

    5/2/2002 10:49:00 πμ

    Αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων η σημερινή συνάντηση στις 2 το μεσημέρι του Υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Δρυ, με τους εκπροσώπους της Πανθεσσαλικής. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δηλώνει ανοιχτή σε διάλογο από μηδενική βάση ενώ οι αγρότες βρίσκονται σε αναμονή για την ανακοίνωση της τελικής τιμής του βαμβακιού.

    Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί των δρόμων

    Ο Υφυπουργός Γεωργίας, Βαγγέλης Αργύρης, υποστήριξε πως όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα βάμβακος τόσο μικρότερη θα είναι η τιμή. Επανέλαβε επίσης ότι θα δοθεί προκαταβολή με την πρώτη καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία.

    Μετά τη συνάντηση του Γιώργου Δρυ με τους αγρότες, θα εκτιμηθεί το αποτέλεσμα της και θα ληφθεί η τελική τους απόφαση, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες, οι δήμοι της βορειο-ανατολικής Ελλάδας, θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί.

    Στο μεταξύ, οι αγρότες συνεχίζουν και σήμερα τους συμβολικούς αποκλεισμούς.

    Κλειστή είναι από το πρωί η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στη γέφυρα του Στρυμώνα.

    [02] Νέος εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη

    5/2/2002 10:23:00 πμ

    Τον Παρασκευά Αυγερινό διόρισε το ΠΑΣΟΚ ως εκπρόσωπό του, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης, που θα ασχοληθεί με τη θεσμική μεταρρύθμιση της Ε.Ε. Στη συνέλευση συμμετέχει ήδη, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κατηφόρης.

    Επίσης, ο κ. Αυγερινός θα είναι τακτικό μέλος στη Συνέλευση, ενώ τη θέση του αναπληρωματικού μέλους, το ΠΑΣΟΚ την παραχωρεί στο Συνασπισμό, προκειμένου να μετέχουν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στη διαδικασία αυτή.

    Ο ΣΥΝ θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό του Νίκο Κωνσταντόπουλο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Από πλευράς ΝΔ, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα ονόματα του τακτικού και του αναπληρωματικού εκπροσώπου του κόμματος.

    [03] Έκρηξη σε έκθεση αυτοκινήτων

    5/2/2002 8:53:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Υλικές ζημιές σημειώθηκαν στην έκθεση αυτοκινήτων του Ιωάννη Μητρόπουλου, 30 ετών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 64, όταν εξεράγησαν δύο από τα τρία γκαζάκια αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3 μετά τα μεσάνυχτα και έσπασε τη τζαμαρία του καταστήματος, ενώ από την αστυνομία γίνονται έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    [04] Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Αττική Οδό

    5/2/2002 11:01:00 πμ

    Προσοχή εφιστάται στους οδηγούς καθώς το βράδυ θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της Αττικής Οδού από Κορωπί και Μαρκόπουλο μέχρι το Αεροδρόμιο.

    [05] Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο

    5/2/2002 8:55:00 πμ

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο χώρο ενδιαίτησης του φορτηγού πλοίου "Αλμάρ" με σημαία Κορέας, που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο μώλο της Δραπετσώνας. Στο πλοίο επιβαίνουν 16 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

    Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έσπευσαν ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, πυροσβεστικά οχήματα, ένα ρυμουλκό και ένα πλωτό του ΛΣ, που έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ανακρίσεις για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διεξάγονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    [06] Ισχυρή έκρηξη στην Βαρκελώνη

    5/2/2002 11:22:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από υποκατάστημα τράπεζας της Βαρκελώνης, στη βορειοανατολική Ισπανία, προκαλώντας μόνο σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας SCH στις 03.20 (τοπική ώρα) που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της καταλανικής πρωτεύουσας.

    Η πρόσοψη της τράπεζας και τα τζάμια του κτιρίου καταστράφηκαν από την έκρηξη, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά που έσβησε λίγο αργότερα με την ταχεία επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την βομβιστική επίθεση.

    [07] Εκρηξη με νεκρούς στη Γάζα

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 9:16:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Έκρηξη που σημειώθηκε χθες βράδυ σε αυτοκίνητο στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσε το θάνατο 4 μελών του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κλιμακώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ένταση στη Μέση Ανατολή.

    Συνάντηση Σαρόν-Μπους

    Αριέλ Σαρόν

    Στο μεταξύ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν θα δεχθεί την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για την τέταρτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Σαρόν στην Ουάσιγκτον από την εκλογή του στην πρωθυπουργία του Ισραήλ πριν από ένα χρόνο.

    Αντίθετα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ, δεν έχει γίνει δεκτός ούτε μία φορά στο Λευκό Οίκο στο διάστημα του ενός και πλέον χρόνου που έχει εκλεγεί ο Τζορτζ Μπους.

    [08] Αεροπορική επίθεση ΗΠΑ κατά Ιράκ

    5/2/2002 8:33:00 πμ

    Αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χθες θέσεις της ιρακινής αεροπορικής άμυνας στην πόλη Μοσούλη στα βόρεια της χώρας, ενώ η Βαγδάτη κάνει λόγο για 4 άμαχους νεκρούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του αμερικανικού στρατού, ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε ιρακινά πυρά.

    Με δεδομένη την κλιμάκωση της πολεμικής απειλής από την πλευρά των ΗΠΑ, το Ιράκ πρότεινε χθες διάλογο άνευ όρων με τον γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις Μπους περί "άξονα του κακού", προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του Ιράκ, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας διατυπώθηκαν χωρίς απόδειξη και προπάντων υπό το φώς μιας αμερικανικής αρνητικής στάσης απέναντι στις ισραηλινές μηχανορραφίες και την καταστολή των Παλαιστινίων.

    [09] Επιδρομή ΗΠΑ στο Κανταχάρ με λάθος στόχο

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 10:39:00 πμ

    Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ παραδέχθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως τα αμερικανικά στρατεύματα ενδεχομένως να έπληξαν "φιλικές" αφγανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιδρομής τους τον περασμένο μήνα στο Κανταχάρ, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη απολογηθεί κι ότι έχει καταβάλλει αποζημιώσεις.

    Ο Ράμσφελντ τόνισε επίσης ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν κατά την επιδρομή σκότωσαν 15 υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης στην Καμπούλ, αντί για πολεμιστές Ταλιμπάν ή μέλη της Αλ Κάιντα. Ο υπουργός ωστόσο παραδέχθηκε πως ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης στην Καμπούλ, Χαμίντ Καρζάι, έθιξε το θέμα των αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αλλά πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει εάν έγινε κάποια πληρωμή.

    Χάθηκαν τα ίχνη του Λάντεν

    Στο μεταξύ, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν χάσει τα ίχνη του Οσάμα Μπιν Λάντεν παραδέχονται Αμερικανοί αξιωματούχοι, αν και ένα μήνα πριν υποστήριζαν ότι τον είχαν εγκλωβίσει στα βουνά Τόρα Μπόρα. Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει τότε μήνυμα του Λάντεν μέσω ραδιοσταθμού, το οποίο όμως δεν τους οδήγησε σε αυτόν.

    [10] ΗΠΑ:Αύξηση του προϋπολογισμού για την άμυνα

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 10:18:00 πμ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ενώπιον πολλών χιλιάδων στρατιωτικών της πολεμικής αεροπορίας, κάλεσε το Κογκρέσο να καταστήσει προτεραιότητά του τον προϋπολογισμό για την Αμυνα, αυξάνοντάς τον μάλιστα κατά 15% για το επόμενο οικονομικό έτος. Ο ίδιος επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να "εμποδιστούν τα κράτη παρίες τρομοκράτες να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής και να απειλήσουν την Αμερική και τους συμμάχους της".

    [11] Εκκλήσεις για τον Αμερικάνο δημοσιογράφο

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 10:02:00 πμ

    Νέα έκκληση απηύθυνε η εφημερίδα Wall Street Journal προς τους απαγωγείς του συνεργάτη της Ντάνιελ Πέρλ, μέλη της μέχρι χθες άγνωστης οργάνωσης "Εθνικό Κίνημα για την Αποκατάσταση της Κυριαρχίας στο Πακιστάν", καλώντας τους να αποκαταστήσουν επαφή μέσα από ιδιωτικές οδούς, ενδεχομένως μέσω φίλων του απαχθέντος, για να αποδείξουν πως είναι ζωντανός.

    Συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις

    Στο μεταξύ, η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε 2 βασικούς υπόπτους για την απαγωγή του Αμερικανού δημοσιογράφου. Πρόκειται για τους Ισλαμιστές Μοχάμεντ Χασίμ Καντίρ, ο οποίος και συνελήφθη, και Μοχάμεντ Μπασίρ. Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε στη Λαχώρη άλλα 3 άτομα για ανάκριση.

    Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε χθες την οργάνωση να αφήσει αμέσως ελεύθερο τον Περλ, ενώ σε ανακοίνωσή του το ελληνικό τμήμά της οργάνωσης δήλωσε ότι "Η σύλληψη ομήρων αποτελεί σοβαρότατη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι απολύτως απαράδεκτη" και πως δεν υπάρχουν συνθήκες που να τη δικαιολογούν.

    [12] Οι υποψήφιοι για την αλβανική πρωθυπουργία

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 9:40:00 πμ

    Μετά από συνεδριάσεις που διήρκεσαν 5 ημέρες, το Εκτελεστικό Γραφείο του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κατέληξε σε 3 υποψηφιότητες για τη θέση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον ηγέτη του κόμματος Φατός Νάνο, πρόκειται για τον πρώην υπουργό Αμυνας και πρώην πρωθυπουργό Παντελί Μάικο, τον οποίο και υποστηρίζει ο προσφάτως παραιτηθείς πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα , τον πρώην αντιπρόεδρο Καστριότ Ισλάμι, και την υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Εμπορίου Ερμελίντα Μέξι.

    [13] Ύποπτο πακέτο προκάλεσε πανικό στο Σολτ Λέικ

    5/2/2002 9:23:00 πμ

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύχθηκε χθες το Σολτ Λέικ Σίτι, όταν "ύποπτο" πακέτο βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στις περισσότερες εγκαταστάσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο "μηχανισμός" ασφαλείας της διοργάνωσης, ο δρόμος "έκλεισε" και οι πυροτεχνουργοί έσπευσαν, όμως το πακέτο ήταν τελικά αθώο.

    [14] Ισραήλ: Το Ιράν εξοπλίζει αντάρτες

    5/2/2002 9:01:00 πμ

    Σιμόν Πέρες

    Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες κατηγόρησε χθες το Ιράν ότι έχει εξοπλίσει τους αντάρτες της Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου με 10.000 πυραύλους, με βεληνεκές ικανό να πλήξει την καρδιά του Ισραήλ, και ότι στέλνει εκεί Φρουρούς της Επανάστασης. Ο κ. Πέρες κατήγγειλε το Ιράν στο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Αναν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη.

    Από την πλευρά του το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ να μην επιχειρήσει πλήγμα κατά του υπό κατασκευήν πυρηνικού του σταθμού, διότι στην περίπτωση αυτή η Ισλαμική Δημοκρατία θα προχωρήσει σε αντίποινα "που δεν μπορεί να φανταστεί" το εβραϊκό κράτος.

    [15] Σφοδρή κακοκαιρία στην Αυστραλία

    5/2/2002 8:46:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις περίπου 100 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες πλήττουν την ανατολική Αυστραλία, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Τμήματα των αυτοκινητοδρόμων εξαφανίσθηκαν κάτω από τα νερά, 2 νοσοκομεία εκκενώθηκαν και πολλά γραφεία του Σίδνεϊ πλημμύρισαν.

    [16] Πτώση ελβετικού αεροσκάφους σε αυτοκίνητο

    Πηγή: ΕΤ-1 5/2/2002 10:59:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Αγιο είχε οδηγός στην Ελβετία, καθώς σώθηκε μετά από "προσγείωση" αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω στο αυτοκίνητο του! Τα αίτια του πρωτοφανούς ατυχήματος ερευνώνται, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν βλάβη στα φρένα του στρατιωτικού αεροπλάνου.

    [17] Μονιμοποίηση 170 συμβασιούχων

    Πηγή: NET 105,8 fm 5/2/2002 8:39:00 πμ

    Απορρίφθηκε από την ολομέλεια του νομικού συμβουλίου του Κράτους η εισήγηση για τη μονιμοποίηση των 170 συμβασιούχων του ταμείου εθνικής οδοποιίας. Ο Yπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει επαναπροκήρυξη των θέσεων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η επαναπρόσληψη των 170 συμβασιούχων του ταμείου.

    [18] Αύξηση έως και 3,5% στις συντάξεις

    5/2/2002 8:26:00 πμ

    Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε αυξήσεις μέχρι και 3,5% στους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ και των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης των τραπεζών, ενώ για τον ΟΓΑ προβλέπεται αύξηση 5.000 δρχ. και 5% στα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

    [19] Υγρός στίβος: Βραβεία κορυφαίων 2001

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 9:02:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Βραδιά γιορτής ήταν η χθεσινή για τον Ελληνικό Υγρό στίβο και τα τέσσερα αθλήματα τις πισίνας, αφού η ΚΟΕ βράβευσε τους πρωταγωνιστές αθλητές και αθλήτριές της που ξεχώρισαν με τις επιτυχίες τους το 2001. Σε μια λαμπρή τελετή που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2001 στην κολύμβηση, στην υδατοσφαίριση, στις καταδύσεις και στην συγχρονισμένη κολύμβηση, μαζί με τους προπονητές τους.

    Στην αίθουσα της ΕΟΕ, εκτός των 129 βραβευθέντων, το "παρών" έδωσαν ακόμη πολιτικά πρόσωπα (Σμυρλής, Μαντέλης, Πανταγιάς), πρόεδροι ομοσπονδιών και παράγοντες του αθλήματος.

    Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος έκανε μια απαρίθμηση των επιτυχιών της προηγούμενης χρονιάς και τη χαρακτήρισε ως την πιο επιτυχημένη στην ιστορία της ομοσπονδίας, ειδικά στα ομαδικά αθλήματα όπου τόνισε πως δύσκολα θα επαναληφθούν στο μέλλον.

    Στην κολύμβηση, βραβεύσεις δόθηκαν στους Οικονόμου, Γιαννιώτη, Δημοσχάκη, Δρυμωνάκο, Κοκκώδη, Ζήσιμο, Αθανασύλα, Μαργιούκλα, Πετρόπουλο, Πιαστοπούλου, Μυλώση, Κωστή, Σερεμετάκη, Σηφάκη, Μελαχροινού, Λυμπερτά, Σαρακατσάνη, Νιαγκουάρα και στους προπονητές τους, Γέμελο, Τοτ, Ορφανίδη, Παπανικολάου, Καλογερόπουλο, Τσαλή, Βαγγελακάκη, Τηλιγάδα, Παπαδόπουλο, Ράσε και Μίρκοβιτς.

    Στην υδατοσφαίριση, όπου είχαμε και τις περισσότερες ελληνικές επιτυχίες στο εξωτερικό, βραβεύτηκαν η Εθνική εφήβων (Πρωτονοτάριος, Ν. Κόχειλας, Χατζηδάκης, Β. Βαμβουνάκης, Χ. Αφρουδάκης, Γ. Κόχειλας, Σπαντιδέας, Ελμισιάν, Β. Βλαζάκης, Μιτελούδης, Θεοδωρόπουλος, Ντύλος, Ντόσκας).

    Η Εθνική νεανίδων (Μυλωνάκη, Ι. Διαμαντίδη, Σαραβελάκη, Μαυρέλου, Μπίσμπα, Τζούμα, Κλιμάκη, Ρουμπέση, Γούνα, Μπαλομενάκη, Κοτσάυτη, Στ. Ψούνη, Κάντζου, Καρολόγου, Ηλ. Ψούνη).

    Η Εθνική νέων (Παπαδημητρακόπουλος, Γαρύφαλλος, Κοράκης, Κατσουλάκης, Γ. Κανδιόγλου, Γ. Βαμβουνάκης, Δελακάς, Κωνσταντουδάκης, Αλιχανίδης, Πολογεώργης, Χατζηκυριακάκης), η εθνική γυναικών (Ελληνάκη, Ασιλιάν, Πετσάλη, Πάτερου, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου, Μωραϊτίδου, Καραπατάκη, Μάστορη, Μωραϊτη, Κανελλοπούλου, Στ. Μητσάνη, Αντωνάκου, Λαρά, Κρ. Διαμαντίδη) και η εθνική ανδρών (Ρέππας, Σχίζας, Μάζης, Λούδης, Χατζηθεοδώρου, Στελάτος, Δάνδολος, Καλακόνας, Γ. Αφρουδάκης, Αυγουστιανάκης, Βλοντάκης, Δελιγιάννης, Βλοντάκης).

    Επίσης, βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες των ομάδων μας οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Δούμπας, Βλαζάκης, Πετράκης, Εγωγιάννης, Μουδάτσιος, Τρούλος, Ιωσηφίδης και Μίχαλος.

    Στις καταδύσεις βραβεύτηκαν οι Χατζημήτρου, Γεωργάτου, Βαραλής, Τράκας και οι προπονητές Ηλιάδης, Αρταμόνοφ, Τουλούδης και Φυρίγος. Από τη συγχρονισμένη κολύμβηση οι αθλήτριες, Γεωργίου, Γουδά, Μωραϊτη, Πένητα, Σ. Αναστασίου, Ε. Αθανασίου, Βουθτηράκη, Μποτωνάκη, Τομαή, Α. Αναστασίου, Μ. Αθανασίου, Τσώνου, Κουτσούδη και οι προπονήτριες Βασιλτσένκο, Τσαφάροβα κα Σάουντερ.

    Τέλος στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο διαιτητής της υδατοσφαίρισης, Πάρις Χασεκίογλου, ως καλύτερος της χρονιάς.

    [20] ''Επαναστατικό'' χάπι αδυνατίσματος

    Πηγή: ΑΠΕ 5/2/2002 9:09:00 πμ

    Αυστραλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι παρασκεύασαν ένα χάπι αδυνατίσματος που είναι το πλέον αποτελεσματικό του είδους του, που κυκλοφορεί παγκοσμίως. Tο χάπι αυτό λέγεται AOD9604 και έχει τη δυνατότητα να "καίει" το ανθρώπινο λίπος με αποτέλεσμα όσοι το παίρνουν να χάνουν δύο κιλά το μήνα και το πιο παρήγορο, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν έχει παρενέργειες.

    Ήδη η δοκιμαστική χρήση του χαπιού, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Φρανκ Ναγκ, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική αφού όσοι πήραν μέρος στα πειράματα έχαναν μισό κιλό την εβδομάδα.

    Ο καθηγητής Ναγκ, από το πανεπιστήμιο Μόνας της Μελβούρνης, δήλωσε ότι το χάπι αυτό καίει με σχετικά ταχύ ρυθμό το λίπος του ανθρώπινου σώματος. Επίσης, θα γίνουν και άλλες δοκιμές φέτος πριν το χάπι κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

    "Αισιοδοξούμε πως τα παχύσαρκα άτομα-και κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα-θα πληρώνουν περίπου 5 δολάρια την εβδομάδα (χίλιες δραχμές) για χάπια και θα χάνουν μισό κιλό την εβδομάδα. Η επαναστατική ανακάλυψη θα φέρει στην Αυστραλία συνάλλαγμα ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων", είπε ο κ. Ναγκ.

    [21] Απεργία γιατρών του ΙΚΑ

    5/2/2002 8:48:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Πενθήμερη απεργία από αύριο έως και την ερχόμενη Τρίτη εξήγγειλαν οι γιατροί του ΙΚΑ σε όλα τα πολυϊατρεία του Ιδρύματος. Οι γιατροί ζητούν μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων του ΙΚΑ, αύξηση αποδοχών καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στο Ίδρυμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 February 2002 - 10:01:28 UTC