Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε στάση αναμονής οι αγρότες
  • [02] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στη Συρία
  • [03] Δεύτερη συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ σήμερα
  • [04] Α' Forum για τις υποδομές της συμπρωτεύουσας
  • [05] Γκάλοπ για τη διαφθορά
  • [06] Λαλιώτης για δημοτικές
  • [07] Απαγωγή-θρίλερ Αμερικανού δημοσιογράφου
  • [08] Σύνοδος στο Μόναχο για την ασφάλεια
  • [09] Κυβερνητικό κενό στην Αλβανία
  • [10] Β. Κορέα-Ιραν:Κοινή στάση έναντι των ΗΠΑ
  • [11] Νιγηρία:Απολογισμός της έκρηξης
  • [12] Ενιαία δίκη για το Μιλόσεβιτς
  • [13] ΑΕΚ: Συνέντευξη Σάντος
  • [14] ΠΑΟ: Παρουσίαση Γιάρνι-Μηνά Πίτσου
  • [15] Με επτά απουσίες ο ΠΑΟΚ στο Χαριλάου
  • [16] Ετοιμος ο Κυζερίδης για το ντέρμπυ
  • [17] Χωρίς προβλήματα ο Ηρακλής με Ολυμπιακό

    [01] Σε στάση αναμονής οι αγρότες

    2/2/2002 6:01:00 μμ

    Καθοριστικής σημασίας για τη περαιτέρω στάση των αγροτών θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα οι αγρότες με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ καθώς τότε θα ανακοινωθεί και η τελική τιμή του βαμβακιού η οποία θα κρίνει τη περαιτέρω στάση των αγροτών. Αυτή τη στιγμή, στα Τέμπη βρίσκεται ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Λαλιώτης μαζί με τους υφυπουργούς Γεωργίας κ.κ. Χατζημιχάλη και Αργύρη, και συνομιλεί σε κλειστό χώρο με τους αγρότες.

    Συνεχίζονται τα μπλόκα

    Στο μεταξύ, οι αγρότες ενημερώθηκαν σήμερα από τους εκπροσώπους τους σχετικά με τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν χθες με τους αρχηγούς και στελέχη των κομμάτων, όπου, μεταξύ άλλων, αμφισβήτησαν την ποσότητα βάμβακος που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γεωργίας και τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις τους αφορούν στο σύνολο των αγροτικών προβλημάτων.

    Αμετακίνητοι οι αγρότες, παραμένουν για έκτη μέρα στα μπλόκα, πραγματοποιώντας μικρής διάρκειας αποκλεισμούς εθνικών οδών, όπως στην γέφυρα Καλογήρου στη Φιλιππιάδα, στα Τέμπη και στη Χαλάστρα στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, τον εθνικό δρόμο Αρτας-Ιωαννίνων, στη Γέφυρα Καλογήρου, εκλεισαν το μεσημέρι οι αγρότες της Αρτας και της Πρέβεζας.

    Καθορισμός ατζέντας προς τον υπουργό Γεωργίας

    Τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου συζητήθηκαν σήμερα και στην ειδική ημερίδα στο πλαίσιο της 18ης Agrotica που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στη διάρκεια της ημερίδας, οι αγρότες καθόρισαν τα θέματα της ατζέντας την οποία θα θέσουν στον υπουργό Γεωργίας κατά την επερχόμενη συνάντησή τους και εκτίμησαν ότι πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματά τους.

    [02] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στη Συρία

    2/2/2002 3:56:00 μμ

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Συρία πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος προσκεκλημένος του Προέδρου της χώρας Μπασάρ ελ Ασαντ. Τον κ. Στεφανόπουλο συνοδεύουν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος καθώς και ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο κ. Στεφανόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του στη Συρία θα αποτελέσει την αρχή μιας στενότερης, μεγαλύτερης και πιο αποδοτικής συνεργασίας στις σχέσεις Αθηνών-Δαμασκού.

    Συνομιλίες με τον Πρόεδρο Μπασάρ ελ Ασαντ

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο προέδρων βρέθηκαν οι διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις και τα προβλήματα της περιοχής κυρίως το Παλαιστινιακό.

    Η ελληνική πλευρά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις επαφές με τη Δαμασκό δεδομένου του ρόλου της Συρίας στον αραβικό κόσμο και φυσικά των σχέσεων που εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα με τις χώρες της περιοχής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στεφανόπουλος στις επαφές του με το Σύρο ομόλογό του επεσήμανε ότι στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής η Αθήνα ακολουθεί με συνέπεια μια πολιτική αρχών και ηθικών δεσμεύσεων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την υποστήριξη της Αθήνας στη δημιουργία ανεξαρτήτου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα συνομιλιών στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ επισήμανε ότι η Αθήνα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να ζει με ασφάλεια εντός των αναγνωρισμένων διεθνώς συνόρων του.

    Ο κ. Στεφανόπουλος σημείωσε πως ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο είναι η συνεχιζόμενη από ισραηλινής πλευράς καταστροφή και έργων υποδομής που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τον παλαιστινιακό λαό.

    Χαιρετισμός σε φόρουμ επιχειρηματιών

    Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθηνε χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ που οργανώνουν Ελληνες και Σύροι επιχειρηματίες, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι επιχειρηματίες στην οικονομική ανάπτυξη.

    Ο κ.Στεφανόπουλος, σημείωσε επίσης, ότι παράλληλα απαιτείται και η δραστηριοποίηση των κυβερνήσεων ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο Ασαντ και ακολούθως οι δύο άνδρες θα προεδρεύσουν συνεδριάσεως των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στην οποία από Ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος.

    [03] Δεύτερη συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ σήμερα

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/2/2002 2:19:00 μμ

    Εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθούν για δεύτερη φορά οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για το πλαίσιο του ανιχνευτικού διαλόγου που θα αρχίσει σε λίγες ημέρες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων υπηρεσιακών παραγόντων.

    [04] Α' Forum για τις υποδομές της συμπρωτεύουσας

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 6:41:00 μμ

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια του πρώτου από τα τέσσερα forum που συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο υπουργός κ. Γεώργιος Πασχαλίδης τόνισε ότι έκλεισε τον κύκλο της η σημερινή δομή του ΥΜΑ-Θ και ήδη προωθείται η μετεξέλιξή του.

    Σε αυτήν την προσπάθεια, έμφαση θα δοθεί σε 3 μέτωπα: στην ανασυγκρότηση στα Βαλκάνια, την επίτευξη σύγκλισης και συνοχής στη διαπεριφερειακή συνεργασία στη Βόρεια Ελλάδα και την επιτάχυνση των έργων υποδομής στη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, αναφερόμενος στις προοπτικές της πόλης, τόνισε ότι η τριπλή πρόκληση της Συνόδου Κορυφής του 2003, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και της ΕΧΡΟ 2007 ή 2008, αποτελεί και μια τριπλή ευκαιρία για την πόλη, να δει τα έργα υποδομών να επιταχύνονται με συγκεκριμένους ορίζοντες και μετρήσιμους στόχους.

    Αντικείμενα των τεσσάρων forum

    Σκοπός των τεσσάρων forum είναι να αναπτυχθεί ένας οργανωμένος, τοπικός, κοινωνικός διάλογος, για την τοπική οικονομία και κοινωνία και για τα μεγάλα έργα, η καθυστέρηση των οποίων θα αναχαιτισθεί από το προωθούμενο συνολικό σύστημα σύγκλισης και συνοχής γύρω από τον άξονα της Εγνατίας Οδού.

    Το σημερινό forum, που είχε ως θέμα τις υποδομές, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, θα ακολουθήσουν άλλα τρία. Το πρώτο εξ αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου, με θέμα το παραγωγικό σύστημα και την ανταγωνιστικότητα. Το δεύτερο θα λάβει χώρα στις 6 Μαρτίου και θα έχει ως αντικείμενο την κοινωνική σύγκλιση και συνοχή και το τρίτο θα διοργανωθεί στις 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης και κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών.

    [05] Γκάλοπ για τη διαφθορά

    2/2/2002 1:50:00 μμ

    Σκληρή αυτοκριτική κάνει το 25% των Ελλήνων οι οποίοι πιστεύουν ότι η βασική αιτία που συντηρεί τη διαφθορά στη χώρα μας είναι η αδιαφορία των ίδιων των πολιτών. Σύμφωνα με έρευνα της V-PRC που δημοσιεύεται σήμερα στην οικονομική εφημερίδα "Ημερησία" το 53,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

    Οι ερωτηθέντες πιστεύουν επίσης ότι η διαφθορά έχει εξαπλωθεί σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου.

    Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες και φορείς όπου παρατηρούνται μεγάλα φαινόμενα διαφθοράς είναι:

    Πολεοδομία (82,7%), Αστυνομία (79,5%), Νοσοκομεία/ΕΣΥ (79,4%), Εφορία (78,8%), διορισμοί του δημοσίου/ΑΣΕΠ (73,2%), Χρηματιστήριο (71,7%), Αγορανομία (62,4%), Δήμοι (61,1%), Δικαιοσύνη/Δικαστήρια (54,1%), Νομαρχία (52,2%), ΙΚΑ/Αφαλιστικά ταμεία (48,6%), Εκκλησία (46,7%) και κρατικές Τράπεζες (40,2%).

    Στο ερώτημα, ποιες είναι οι αιτίες της διαφθοράς, οι ερωτηθέντες αναφέρουν:

    Η κακή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης (20,3%) Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (18,2%) Οι σχέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων με το κράτος (17%) Η ανεπάρκεια των πολιτικών (17,1%) Η αδιαφορία των ίδιων των πολιτών (25,6%) ΔΓ/ΔΑ (1,8%).

    [06] Λαλιώτης για δημοτικές

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 1:40:00 μμ

    Με θέμα την πορεία του κινήματος προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και την συμμετοχή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη συνεδρίασε σήμερα το περιφερειακό συμβουλίο ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας. Προσερχόμενος στα γραφεία του κινήματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λαλιώτης τόνισε, ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τις ευρύτατες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες με εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να δώσουν πνοή και προοπτική στους θεσμούς της αυτοδιοίκησης.

    Συνεργασίες από τον πρώτο γύρο

    Ο κ. Λαλιώτης επισήμανε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη συνεργασία με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, κινήσεις πολιτών και πρόσωπα από το πρώτο γύρο των εκλογών και χαρακτήρισε, κρίσιμη τη μάχη των εκλογών του πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ονόματα που θα ηγηθούν τα ψηφοδέλτια, τα οποία θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΕ τόνισε ότι δεν υπάρχει απάντηση για ονόματα, καθώς οι διαδικασίες για τις προτάσεις ονομάτων και την αξιολόγηση, σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες, τώρα μόλις αρχίζουν.

    Λαλιώτης για Στεφανόπουλο

    Παιχνίδι σε βάρος της δημοκρατίας, των θεσμών και της ομαλότητας χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

    [07] Απαγωγή-θρίλερ Αμερικανού δημοσιογράφου

    2/2/2002 2:51:00 μμ

    Ντάνιελ Περλ

    Συνεχίζονται στο Πακιστάν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου της "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", Ντάνιελ Περλ, τον οποίον απήγαγε πριν από 10 ημέρες στο Καράτσι ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση, ενώ διεξήγαγε έρευνα που αφορούσε την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

    Σε σημερινή δήλωσή του, ο Μουχτάρ Σεΐχ, υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Σιντ του Πακιστάν, απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο δημοσιογράφος νεκρός, τονίζοντας ότι η αστυνομία έχει τώρα στην κατοχή της "στοιχεία" σχετικά με το τηλεφώνημα που έκανε άγνωστος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ και ζητούσε λύτρα σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

    Με e-mails η επικοινωνία με τους απαγωγείς

    Στο μεταξύ, οι απαγωγείς του Αμερικανού δημοσιογράφου, σε νέο μήνυμα που έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλώνουν ότι "ίσως είναι ζωντανός" και "ότι γίνονται πραγματικές προσπάθειες να αφεθεί ζωντανός". Το μήνυμα, όπως και άλλα που προηγήθηκαν, είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και εστάλη από την ίδια διεύθυνση.

    Στα προηγούμενα e-mails διατυπώνονταν απειλές για τη ζωή του, οριζόταν διορία μετά την εκπνοή της οποίας θα εκτελείτο ο δημοσιογράφος ενώ το τελευταίο που έλαβαν χθες το βράδυ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωνε ότι ο Περλ εκτελέστηκε. Ο συντάκτης του σημερινού μηνύματος ζητά συγγνώμη για τα προηγούμενα e-mails και τα χαρακτηρίζει "λανθασμένα".

    [08] Σύνοδος στο Μόναχο για την ασφάλεια

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/2/2002 12:24:00 μμ

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αρχίζουν στο Μόναχο της Γερμανίας οι εργασίες της Συνόδου για την Ασφάλεια, με τη συμμετοχή υπουργών Αμυνας από Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Στη Σύνοδο παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από 43 χώρες που θα επαναπροσδιορίσουν τη συμβολή τους στην παγκόσμια ασφάλεια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [09] Κυβερνητικό κενό στην Αλβανία

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/2/2002 12:18:00 μμ

    Kλιμακώνεται η πολιτική κρίση στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας, καθώς ούτε χθες τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου κατάφεραν να καταλήξουν σε έναν κοινά αποδεκτό υποψήφιο για την πρωθυπουργία της χώρας, έπειτα από την παραίτηση του Ίλιρ Μέτα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής της ελληνικής υπηρεσίας του BBC στα Τίρανα, Ίλιρ Πάτσο, υψηλά στελέχη του κόμματος είναι πιθανόν να ζητήσουν τώρα τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου στο οποίο ο Φάτος Νάνο, ο πρόεδρος του κόμματος, θα υποχρεωθεί να ζητήσει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη.

    Αλλα πάντως στελέχη προσπαθούν να συμβιβάσουν τις δύο αντιπαρατιθέμενες μέσα στο κόμμα ομάδες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Φάτος Νάνο ότι έχει προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού την υπουργό οικονομικής συνεργασίας Εβελίνα Μέτχι, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχθεί όσο διαρκεί το παρόν κλίμα κομματικών διαφορών και αλληλοϋπονόμευσης.

    [10] Β. Κορέα-Ιραν:Κοινή στάση έναντι των ΗΠΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 7:00:00 μμ

    Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, απηύθυναν σήμερα η Βόρειος Κορέα και το Ιράν, έπειτα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μποuς, ότι συνιστούν μία από τις απειλές της παγκόσμιας ασφάλειας. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι δυνάμεις της Πιονγκγιάγκ δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν επιτιθέμενο να τολμήσει να εισβάλει στο απαραβίαστο έδαφος της χώρας του και είναι αποφασισμένες να τις αφανίσουν. "Ο ιρανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία επίθεση απ΄ όπου και αν προέρχεται, ιδίως από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιρανικό κοινοβούλιο.

    Ανυποχώρητος ο Μπους

    Στο μεταξύ, κύριο αντικείμενο των σημερινών συνομιλιών του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν η τρομοκρατία. Ο πρόεδρος Μπους υποστήριξε για μια ακόμη φορά, πως χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ και η Βόρεια Κορέα προσπαθούν να κατασκευάσουν όπλα μαζικής καταστροφής και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον κατάλληλο τρόπο.

    [11] Νιγηρία:Απολογισμός της έκρηξης

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 2:48:00 μμ

    Ξεπέρασε τους 1000, ο αριθμός των νεκρών, από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη οπλισμού στις 27 Ιανουαρίου κοντά στο Λάγκος της Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα περισσότερα από τα θύματα, που ήταν παιδιά, ποδοπατήθηκαν κατά τον πανικό που ακολούθησε την έκρηξη, ή πνίγηκαν σε κανάλι στο προάστιο Ισόλο.

    [12] Ενιαία δίκη για το Μιλόσεβιτς

    Πηγή: NET 105,8 fm 2/2/2002 1:04:00 μμ

    Σε μία μόνο δίκη που θα ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου θα δικαστεί τελικά ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Αρχικά το δικαστήριο είχε αποφασίσει οι κατηγορίες σχετικά με εγκλήματα στο Κοσσυφοπέδιο να εκδικαστούν σε ξεχωριστή δίκη, αλλά, μετά από πρόταση της εισαγγελικής αρχής, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γιουγκοσλαβίας θα δικαστεί ταυτόχρονα για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται αφού, όπως υποστηρίζετε "και οι τρεις πολεμικές αναμετρήσεις αποτελούσαν μέρος σχεδίου για την δημιουργία ενός αμιγώς Σερβικού κράτους στα όρια της πρώην Γιουγκοσλαβίας".

    [13] ΑΕΚ: Συνέντευξη Σάντος

    2/2/2002 12:12:00 μμ

    Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες που έχει αυτή την στιγμή στην διάθεσή του τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος επισημαίνοντας ότι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα που δεν έγιναν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Ο Πορτογάλος προπονητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι παίκτες του αγωνίζονται με πάθος, ενώ αμέσως μετά, έκανε ειδική αναφορά στην σημασία που έχει η εμπιστοσύνη του προπονητή προς τους παίκτες του και αντίστροφα: "Εαν δεν εμπιστευόμουν απόλυτα τους παίκτες μου και εκείνοι εμένα, τότε δεν θα έπρεπε να είμαι στην ομάδα", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε ανταγωνιστικό το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ πρόσθεσε, πως εάν το ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία, σε λίγα χρόνια θα συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ευρώπης.

    [14] ΠΑΟ: Παρουσίαση Γιάρνι-Μηνά Πίτσου

    2/2/2002 12:07:00 μμ

    "Διψασμένος" για ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε ο Ρόμπερτ Γιάρνι κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο 33χρονος Κροάτης μπακ χαφ, επεσήμανε ότι για τον ίδιο αποτελεί μεγάλη πρόκληση που θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είπε ότι θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    Ο Μηνάς Πίτσος το έτερο μεταγραφικό απόκτημα των πρασίνων,από την πλευρά του, τόνισε: "Στόχος μου είναι να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω ότι οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες από τον ΟΦΗ".

    [15] Με επτά απουσίες ο ΠΑΟΚ στο Χαριλάου

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 11:58:00 πμ

    Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς εν όψει του ντέρμπι στο γήπεδο Χαριλάου με τον Αρη. Στο εναρκτήριο ντέρμπι του Β΄ γύρου, θα του λείψουν επτά βασικοί ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους είχε στηρίξει μέρος της πορείας της ομάδας φέτος αλλά και πέρυσι. Ετσι λοιπόν χωρίς τους Ουντέζε, Αμπονσά, Μπορμπόκη, Γεωργιάδη, Καφέ, Εγκωμίτη και Λουτσιάνο, η παρουσία του ΠΑΟΚ είναι βέβαιο πως θα έχει αδυναμίες.

    Τα περισσότερα αυτών των προβλημάτων εντοπίζονται στο κέντρο και την άμυνα, απ΄όπου προέρχονται οι παίκτες αυτοί. Εκεί είναι και ο προβληματισμός του Μπάγεβιτς που δεν έχει την πολυτέλεια ούτε ολοκληρωμένη 18άδα να έχει μαζί του.

    Το πιθανό αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι θα είναι το εξής:

    Πουρλιοτόπουλος, Νάστος, Καραδήμος, Κατσιαμπής, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Ζαβαντίας, Κωνσταντινίδης, Οκκάς, Σπάσιτς και Γιασεμή.

    Στην διάθεση του προπονητή τους θα είναι ακόμα οι Τοχούρογλου, Φρούσος, Κούτσης, Βοσκαρίδης, Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, και Φουτσίνι.

    [16] Ετοιμος ο Κυζερίδης για το ντέρμπυ

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 11:56:00 πμ

    Με το Νίκο Κυζερίδη στην αρχική ενδεκάδα του θα παραταχθεί σήμερα ο Αρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που δίνοντας το στίγμα για το μεγάλο σημερινό αγώνα τόνισε ότι πέρα από τους βαθμούς υπάρχει και το γόητρο που πολλές φορές υπερισχύει. Το πριμ νίκης επί του ΠΑΟΚ φτάνει τις 700 χιλιάδες δραχμές σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό. Ομως, αν ο Αρης κερδίσει κάθε παίκτης του θα γίνει πλουσιότερος κατά 1 εκατομμύριο δραχμές. Οι απουσίες των Τσίμπα, Νούσια και Κολτσίδα υποχρεώνουν τον Ταρντί να προχωρήσει σε αλλαγές στην εντεκάδα.

    Οπως φάνηκε στο εκπαιδευτικό διπλό, ο Γάλλος τεχνικός θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Λουμπούτη και τον Κυζερίδη, ενώ στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει και ο Μπάρκογλου. Στην επίθεση, ο Ζμπαρί φαίνεται σίγουρος ενώ δίπλα του θα παίξει ο Χαριστέας, ενώ υποψήφιος είναι και ο Λιολίδης που σκόραρε στην Ξάνθη. Στην άμυνα θα παίξουν οι Πρίλασνικ, Μόρις, Λουμπούτης, Βαλερί από τους οποίους ο Αφρικανός θα αναλάβει πιθανότατα το μαρκάρισμα του Οκκά.

    Ο Φερνάντο Νάβας συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Αρη ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι άλλοι δύο νεοαποκτηθέντες Κουτσουπιάς, Κωνσταντίνου, μαζί με τους τρεις τιμωρημένους και τους τραυματίες Δέλλιο, Κατσιαρό, Πασσαλή. Ακόμη, ο Ταρντί δεν πήρε στην 18άδα τους Κένεντι, Καραλιόπουλο και Μάρκο.

    [17] Χωρίς προβλήματα ο Ηρακλής με Ολυμπιακό

    2/2/2002 11:51:00 πμ

    Με μια μόνο απουσία, αυτή του τιμωρημένου Παναγιώτη Δρούγα, θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό ο Ηρακλής, στο ντέρμπι του Καυτατζογλείου την Κυριακή. Ολοι οι υπόλοιποι είναι στην διάθεση του Αγγελου Αναστασιάδη, έτοιμοι για το σημαντικό αυτό παιχνίδι. Για το παιχνίδι αυτό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των φιλάθλων και ήδη το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώνεται με την προπώληση των εισιτηρίων, ενώ στον αγώνα θα δώσουν και πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 February 2002 - 17:55:54 UTC