Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποζημίωση αγροτών από κοινοτικά κονδύλια
  • [02] Απεργούν γιατροί - δικαστές - εισαγγελείς
  • [03] Έργα επί της Μεσογείων
  • [04] Σεισμός αναστάτωσε το νομό Ηλείας
  • [05] Πυρκαγιά με ένα νεκρό στην Πατησίων
  • [06] Απαγωγές και εμπόριο παιδιών στη Νιγηρία
  • [07] Έκθεση CIA για τρομοκρατία
  • [08] Εισβολή Ισραηλινών στη Ραμάλα

    [01] Αποζημίωση αγροτών από κοινοτικά κονδύλια

    31/1/2002 10:34:00 πμ

    Τα γενικότερα προβλήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ καθώς και το θέμα της αποζημίωσης των Ελλήνων παραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία συζήτησε στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο Επίτροπο, Φρανς Φίσλερ. Ο κ. Σημίτης, τόνισε ότι οι Έλληνες αγρότες θα αποζημιωθούν από την ΕΕ, η οποία διαθέτει ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στις χώρες μέλη της.

    Δηλώσεις πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους

    Δήλωσε επίσης, ότι η Ελλάδα θα καταθέσει σύντομα ένα υπόμνημα σχετικό με το μέγεθος των καταστροφών και το οικονομικό κόστος .

    Υπογράμμισε ότι σε ότι αφορά τις συνολικές ενισχύσεις που θα λάβει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια για τον αγροτικό τομέα θα είναι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου και θα είναι της τάξης των 9 τρισεκατομμυρίων δραχμών.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συζήτησε με τους αρμόδιους παράγοντες της ΕΕ και το ενδεχόμενο παροχής εθνικών ενισχύσεων για την κάλυψη των ζημιών.

    Επεσήμανε ωστόσο, ότι αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι η παροχή κοινοτικών κονδυλίων.

    [02] Απεργούν γιατροί - δικαστές - εισαγγελείς

    31/1/2002 8:22:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το αν ο νόμος του ΕΣΥ, που απαγορεύει την παράλληλη εργασία στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα για τους πανεπιστημιακούς, είναι αντισυνταγματικός ή όχι.

    Την ίδια ώρα, δίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, θα πραγματοποιήσουν από τις 12.30 το μεσημέρι, δικαστές και εισαγγελείς, με αίτημα την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στη Δικαιοσύνη.

    [03] Έργα επί της Μεσογείων

    31/1/2002 9:11:00 πμ

    Εργασίες ασφαλτόστρωσης θα γίνονται, έως και το Σάββατο, στη λεωφόρο Μεσογείων, μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Σταυρού, από τις 10 το βράδυ, μέχρι τις 6 και μισή το πρωϊ. Επίσης από σήμερα και για 20 μέρες θα γίνονται τις ίδιες ώρες εργασίες ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Αθηνών από την οδό Θηβών έως το Παλατάκι και στα δύο ρεύματα.

    [04] Σεισμός αναστάτωσε το νομό Ηλείας

    31/1/2002 9:08:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ με επίκεντρο την περιοχή Λάλα Ηλείας. Όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το εστιακό βάθος ήταν 16 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στον Πύργο και προκλήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους.

    [05] Πυρκαγιά με ένα νεκρό στην Πατησίων

    31/1/2002 8:24:00 πμ

    Απανθρακωμένος βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε μόνος, στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Πατησίων 240 ο Χριστόφορος Στυλιανοπουλος,91 ετών. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική μια ώρα αργότερα. Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [06] Απαγωγές και εμπόριο παιδιών στη Νιγηρία

    31/1/2002 11:29:00 πμ

    Εκατοντάδες παιδιά που αγνοούνται στη Νιγηρία - μετά το φοβερό δυστύχημα σε αποθήκη πυρομαχικών στο Λάγος - είναι ζωντανά και κρατούνται αιχμάλωτα, υποστηρίζει ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς η χώρα θεωρείται ενδιάμεσος σταθμός στο εμπόριο παιδιών της Δυτικής Αφρικής.

    Παιδιά που φέρονται αγνοούμενα αλλά είναι ζωντανά

    Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τον Ερυθρό Σταυρό, είναι το ότι πολλά από τα άτομα που φέρονται ως αγνοούμενα είναι ζωντανά, αλλά δεν έχουν παραδοθεί στις οικογένειες τους.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας που κρατούν παιδιά υπό τη φρούρηση τους και δεν τα παραδίδουν στις οικογένειες τους.

    Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στη Νιγηρία η απαγωγή και το εμπόριο παιδιών είναι σύνηθες φαινόμενο" προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον Ερυθρό Σταυρό.

    Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες ότι περισσότερα από 1000 παιδιά που βρίσκονταν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Ικέτζα ενώ ήταν εκεί την προηγούμενη μέρα, ειπώθηκε ότι είχαν φύγει.

    [07] Έκθεση CIA για τρομοκρατία

    31/1/2002 8:48:00 πμ

    Στη χρησιμοποίηση όπλων μαζικής καταστροφής, προσανατολίζονται οι τρομοκράτες μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με έκθεση της CIA, οι εξτρεμιστικές οργανώσεις, ερευνούν για χημικά, τοξικά και ραδιενεργά υλικά που θα μπορούσαν να εξοντώσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να μολύνουν τρόφιμα και αποθέματα νερού.

    Συμπεράσματα

    Σύμφωνα με τη CIA πληροφορίες και τεχνολογία για όπλα μαζικής καταστροφής κυκλοφορούν ευρέως στο Internet από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

    Πολλές από τις 30 οργανώσεις που οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για όπλα μαζικής καταστροφής. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι τρομοκράτες προτιμούν τις συμβατικές μεθόδους (βόμβες)

    Αν και είναι σίγουρο ότι οι τρομοκράτες αναζήτησαν κάποιο πυρηνικό όπλο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι απέκτησαν τα υλικά για να το κατασκευάσουν

    Οι τρομοκρατικές οργανώσεις ενδιαφέρονται περισσότερο για χημικά προκειμένου να μολύνουν τρόφιμα και υδάτινα αποθέματα ή για να δολοφονήσουν άτομα

    [08] Εισβολή Ισραηλινών στη Ραμάλα

    31/1/2002 9:30:00 πμ

    Νέο επεισόδιο βίας σημειώθηκε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Δυο ένοπλοι Παλαιστίνιοι που είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στον οικισμό Γκάνει Ταλ, σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών. Στο μεταξύ χθες το βράδυ, μονάδα του ισραηλινού στρατού εισέβαλε, στον αυτόνομο παλαιστινιακό τομέα της Ραμάλα, στη Δυτική Οχθη.

    Έντονη ανησυχία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

    Η μονάδα αποτελείτο από δύο άρματα, δύο τεθωρακισμένα και μία μπουλντόζα και κατευθύνθηκε προς το προσφυγικό στρατόπεδο Ελ Αμχάρι.

    Από το στρατόπεδο αυτό καταγόταν η Παλαιστίνια που έκανε επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη Κυριακή στην Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν 150.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε έντονη ανησυχία για "την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή".

    Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση για το Μεσανατολικό,το Συμβούλιο προειδοποίησε ότι " δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση και ότι η βία δεν μπορεί παρά να πυροδοτεί περισσότερη βία".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 January 2002 - 10:10:18 UTC