Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαντήσεις Σημίτη περί λίστας τρομοκρατών
  • [02] Συνελήφθησαν για παράνομη έκδοση κάρτα καυσαερίων
  • [03] Λαλιώτης:να λάμψει η αλήθεια για τους πάντες
  • [04] Κύπρος: ελπίδες στο θέμα των αγνοουμένων

    [01] Απαντήσεις Σημίτη περί λίστας τρομοκρατών

    13/1/2002 10:59:00 πμ

    Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα. Ο κ.Σημίτης, απαντώντας σε ερώτηση για τις φήμες περί καταλόγων με ονόματα προσώπων που φέρονται αναμεμιγμένα σε επιθέσεις της "17 Νοέμβρη", είπε ότι έξι χρόνια που είναι Πρωθυπουργός δεν έχει δει καμία λίστα και η δημοσιοποίηση ονομάτων είναι επιζήμια για τα πρόσωπα που αναφέρονται στους καταλόγους και δίνει τη δυνατότητα στους ενόχους να προφυλάσσονται.

    Επιοφυλάξεις για Κληρίδη-Ντενκτάς και παραγραφή αδικημάτων 17Ν

    Αναφερόμενος στον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων που συνδέονται με την τρομοκρατία, λόγω παρέλευσης 20ετίας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση διερευνά το θέμα, αλλά η αναδρομική ισχύς οποιασδήποτε ρύθμισης, δεν είναι εύκολο ζήτημα.

    Για τις συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς εμφανίστηκε επιφυλακτικός και πρόσθεσε ότι ουσιαστική πρόοδος μπορεί να σημειωθεί εντός του εξαμήνου, μόνο αν υπάρξει πραγματική αλλαγή της στάσης του Ντενκτάς.

    Καραμανλής: είναι νωρίς για αποτίμηση της επίσκεψης Σημίτη στις ΗΠΑ

    Μείζονα εθνικά θέματα που απαιτούν την προσοχή όλων και υπαγορεύουν συνεχή εγρήγορση και ενιαία εθνική στάση, προέβλεψε ότι θα κριθούν στο αμέσως προσεχώς διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής, που πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία στα Χανιά, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γίνει πλήρης αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά από τα δεδομένα που υπάρχουν, πρόσθεσε, φαίνεται ότι δεν εξασφαλίστηκε κανένα εθνικό όφελος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε με δριμύτητα την Τουρκία που επιχειρεί συστηματικά, όπως είπε, να κάνει γκρίζο το Αιγαίο και επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής.

    [02] Συνελήφθησαν για παράνομη έκδοση κάρτα καυσαερίων

    Πηγή: ΑΠΕ 13/1/2002 11:13:00 πμ

    Ενας υπάλληλος του ΚΤΕΟ Χολαργού και ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ Καρύστου συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής για παράνομη έκδοση πιστοποιητικών τεχνικού ελέγχου οχημάτων. Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Θεοχάρη του Ιωάννη 45 ετών, τεχνικό υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Χολαργού και τον Νικόλαο Βασιλείου του Ευστρατίου 43 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση κατ εξακολούθηση και ξέπλυμα χρήματος.

    [03] Λαλιώτης:να λάμψει η αλήθεια για τους πάντες

    Πηγή: ΑΠΕ 13/1/2002 11:10:00 πμ

    Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ δέχεται την κριτική για το "σκληρό ροκ", αλλά επιμένει ότι "αν θέλουμε να δώσουμε πνοή, όραμα και αξιοπιστία στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδείξουμε τις διαφορές μας με τη συντηρητική παράταξη". Επαναλαμβάνει ότι η διαμάχη του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δεν είναι "προσωπική βεντέτα", αλλά επιζητεί "να λάμψει η αλήθεια για τους πάντες και τα πάντα" ρίχνοντας το γάντι στο σημερινό πρόεδρο της ΝΔ κ. Καραμανλή.

    Ο κ. Λαλιώτης απευθύνει επίσης, προσκλητήριο διαλόγου προς τα κόμματα και τις κινήσεις της ευρύτερης Αριστεράς, με στόχους που φθάνουν ως τη μελλοντική κοινή διακυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.

    Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ θεωρεί εφικτή τη δημοκρατική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά αποφεύγει να μιλήσει για ονόματα και ξαφνιάζει με τη διευκρίνησή του: "Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα γι την κυβερνητική πολιτική" και "δεν αποτελούν πρόκριμα για την έκβαση των πολιτικών εξελίξεων", επιμένοντας ότι "οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004".

    [04] Κύπρος: ελπίδες στο θέμα των αγνοουμένων

    Πηγή: ΑΠΕ 13/1/2002 11:00:00 πμ

    Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει η Κυπριακή κυβέρνηση για την προώθηση του θέματος των αγνοουμένων, μετά και τη προχθεσινή συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς. Παράλληλα, η Λευκωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας συνάντησης των δύο ανδρών για περαιτέρω συζήτηση του θέματος.

    Από την πλευρά του ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι δεν βλέπει κανένα εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας για επίλυση του θέματος των αγνοουμένων. Αύριο οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν έγγραφα, ενώ ο Ντενκτάς θα συναντηθεί με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο.

    Σήμερα, ο πρόεδρος Κληρίδης θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 January 2002 - 9:53:48 UTC