Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά τα σχολεία σε Αν. Αττική-βόρεια Προάστια
  • [02] Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Εύβοια
  • [03] Πεζοδρόμηση οδών στο Θησείο
  • [04] Σήμερα η συνάντηση Μπους-Σημίτη
  • [05] Εκκληση για ειρήνη στη Μ. Ανατολή από τη Ρωσία
  • [06] Νέα αιματηρά επεισόδια στο Μπέλφαστ
  • [07] Αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους
  • [08] Ηττα της Εθνικής χάντμπολ ανδρών από την ΠΓΔΜ
  • [09] Φήμες για επιστροφή Κόρντομπα στην Περούτζια
  • [10] Θεατρικό έργο ο Μπιν Λάντεν!
  • [11] Παθητικό κάπνισμα: βλάπτει περισσότερο
  • [12] Καταθλιπτικοί οι περισσότεροι Αμερικανοί!
  • [13] Επίσκεψη της Δ. Σημίτη στο Βυζαντινό Μουσείο
  • [14] Ανησυχία ΗΠΑ για δορυφορική πλοήγηση

    [01] Κλειστά τα σχολεία σε Αν. Αττική-βόρεια Προάστια

    10/1/2002 10:19:00 πμ

    Τα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία ακόμα δεν έχουν επιλυθεί. Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Αττικής και των βορείων προαστίων. Προβλήματα υπάρχουν και σε 17 λεωφορειακές γραμμές. Το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον αριθμό 185. Οι δρόμοι από την Παλαιά Πεντέλη προς Αγ. Πέτρο και Ν. Μάκρη και προς Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω παραμένουν κλειστοί. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση από τη Χασιά προς Δερβενοχώρια και Κάζα.

    Εν τω μεταξύ, έχει απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων από τον Πειραιά και τη Ραφήνα. Μονο τα κλειστού τύπου πλοία πραγματοποιούν τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού.

    [02] Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Εύβοια

    Πηγή: ΕΡΑ 10/1/2002 8:47:00 πμ

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής επισκέπτεται σήμερα το Νομό Εύβοιας, ο οποίος επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία. Στις 9.30 το πρωί θα συναντηθεί με το νομάρχη Εύβοιας και στις 9.45 θα έχει ενημερωτική συνάντηση με δημάρχους και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο Χαλκίδος για τα προβλήματα της περιοχής από την κακοκαιρία. Στις 10.45 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Μεσαπίων και Ληλαντίου.

    [03] Πεζοδρόμηση οδών στο Θησείο

    Πηγή: ΕΡΑ 10/1/2002 10:59:00 πμ

    Από τις 6 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω πεζοδρόμησης στην οδό Αποστόλου Παύλου και στην οδό Φιλοππάπου, μεταξύ των οδών Βουτιέ και Καλλισθένους στο Θησείο.

    [04] Σήμερα η συνάντηση Μπους-Σημίτη

    10/1/2002 9:13:00 πμ

    Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στις 10 το βράδυ, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στην Ουάσινγκτον. Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες και με τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι, καθώς και με τους αμερικανούς υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, Κόλιν Πάουελ και Ντόναλντ Ράμσφελντ. Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκεται το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι διεθνείς εξελίξεις.

    Συνάντηση Κώστα Σημίτη -Κόφι Αναν

    Αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, όπου συζήτησαν το Κυπριακό και τις διεθνείς εξελίξεις. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η Ελλάδα τάσσετε υπέρ του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. "Είμαστε με τους Αμερικανούς και με το μέρος του κόσμου που έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Σε ότι αφορά το Κυπριακό οι δύο άνδρες διαπίστωσαν τις θετικές εξελίξεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Αναν εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει διαμορφωθεί ένα περίγραμμα λύσης. Ο κ. Σημίτης από την πλευρά του, επανέλαβε ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα στο 2003, ανεξαρτήτως της επίλυσης του Κυπριακού. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις του Ελσίνκι, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως η Αγκυρα προβάλλει, γενικά, διεκδικήσεις, χωρίς να τις διευκρινίζει.

    Ο κ. Σημίτης εμφανίστηκε κατηγορηματικός για το θέμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μετά και τις προτάσεις που υπέβαλε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

    Ακόμη ο πρωθυπουργός είχε χθες συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Δημήτριο και παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο "Γκράουντ Ζίρο" στο Μανχάταν για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Ο πρωθυπουργός παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής επιταγή 500.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

    [05] Εκκληση για ειρήνη στη Μ. Ανατολή από τη Ρωσία

    Πηγή: ΑΠΕ 10/1/2002 9:08:00 πμ

    Η Ρωσία απηύθυνε σήμερα έκκληση για ηρεμία σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους μετά την νέα κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι ως μεσολαβητής στην ειρηνευτική διαδικασία αξιώνει εκ νέου από το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή να επιδείξουν σύνεση και ηρεμία και να μην επιτρέψουν την πρόκληση μιας νέας περιόδου βίαιης αναμέτρησης".

    Η ανακοίνωση αναφέρεται στη χθεσινή επίθεση των Παλαιστινίων καμικάζι στη Γάζα και τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτών, όπως επίσης και την κατάληψη την περασμένη εβδομάδα από το Ισραήλ ενός σκάφους που μετέφερε όπλα και σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είχαν αποδέκτη τους Παλαιστινίους. Τα δύο αυτά επεισόδια είναι άκρως ανησυχητικά καθώς σημειώθηκαν σε μιά περίοδο όπου υπήρξε μια ελαφρά αναθέρμανση στις σχέσεις των δύο πλευρών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    [06] Νέα αιματηρά επεισόδια στο Μπέλφαστ

    Πηγή: ΑΠΕ 10/1/2002 10:08:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες και πάλι γύρω από ένα Καθολικό δημοτικό σχολείο θηλέων στο Μπέλφαστ μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, με αποτέλεσμα 25 άτομα να τραυματιστούν, ανάμεσά τους και 14 αστυνομικοί. Σήμερα, οι αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας απηύθυναν σήμερα έκκληση για ηρεμία, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Τριμπλ και ο αναπληρωτής του, Μαρκ Ντάνκαν κάλεσαν "όλες τις πλευρές που παραμένουν στον τόπο των επεισοδίων να επιστρέψουν στα σπίτια τους αναλογιζόμενοι τις συνέπειες που θα έχει η συνέχιση της βίας στις κοινότητές τους". "Η βία είναι λάθος και δεν επιλύει τίποτα", τόνισαν οι δύο πολιτικοί.

    Οι ταραχές ξέσπασαν χθες το απόγευμα όταν νεαροί Προτεστάντες επιτέθηκαν την ώρα που εξέρχονταν του σχολείου μαθήτριες με τους γονείς τους. Σύμφωνα με τον αιδεσιμώτατο Αϊντάν Τρόι, υποδιευθυντή του σχολείου, οι μαθήτριες και οι γονείς τους κακοποιήθηκαν από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

    Από την πλευρά τους οι Προτεστάντες επέρριψαν την ευθύνη για την έκρηξη των επεισοδίων στους γονείς των μαθητριών, κατηγορώντας τους ότι κατέστρεψαν ένα στεφάνι που είχε τοποθετηθεί σε γειτονικό μνημείο για τον φόνο ενός προτεστάντη οδηγού ταξί. Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την τάξη μετά τα βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Περίπου 300 νεαροί Καθολικοί που συγκεντρώθηκαν στον τόπο των επεισοδίων έκαψαν αρκετά οχήματα και εκτόξευαν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 νεαροί Καθολικοί. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δημοτικό σχολείο που παρέμεινε σήμερα κλειστό για λόγους ασφαλείας. Το σχολείο Χόλι Κρος έχει αποτελέσει και κατά το παρελθόν θέατρο επεισοδίων ανάμεσα σε Καθολικούς και Προτεστάντες.

    [07] Αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους

    Πηγή: ΑΠΕ 10/1/2002 9:47:00 πμ

    Σειρά μέτρων για την αποκατάσταση των πρωτοφανών ζημιών που υπέστη η αγροτική παραγωγή και το φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο από την κακοκαιρία, ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας.

    Τα μέτρα προβλέπουν άμεση καταβολή του 50% του ποσού των εκτιμώμενων ζημιών που υπέστη η παραγωγή κάθε αγρότη. Ο ΕΛΓΑ θα καλύψει το 75% του συνολικού ποσού των ζημιών. Οι ενισχύσεις αφορούν και την αποκατάσταση του ζωϊκού και φυτικού κεφαλαίου, όπως και τις δαπάνες για την ανοικοδόμηση των όποιων εγκαταστάσεων έχουν καταστραφεί. Επίσης προβλέπεται ενίσχυση αποκατάστασης των ζημιών και στα συγκεντρωμένα αγροτικά προϊόντα και τις ζωοτροφές και πιστωτικές διευκολύνσεις σε όσους αγρότες έχουν λάβει δάνεια, τα οποία λήγουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2002. Ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε οτι θα υποβληθεί αίτηση συνδρομής απο την ευρωπαϊκή κοινότητα για τις πρόσφατες ζημιές στον αγροτικό τομέα.

    [08] Ηττα της Εθνικής χάντμπολ ανδρών από την ΠΓΔΜ

    Πηγή: ΑΠΕ 10/1/2002 10:01:00 πμ

    Με ήττα ξεκίνησε η εθνική χάντμπολ των ανδρών τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2003 που θα γίνει στην Πορτογαλία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 24-19 από την ΠΓΔΜ (ημίχρονο 12-9) στην πόλη Πρίλεπ στον εναρκτήριο αγώνα του 5ου ομίλου, στον οποίο μετέχει ακόμα η Βοσνία. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται και πάλι το Σάββατο στο Κιλκίς.

    [09] Φήμες για επιστροφή Κόρντομπα στην Περούτζια

    Πηγή: ΑΠΕ 10/1/2002 9:58:00 πμ

    Κοντά στην Περούτζια βρίσκεται ο τερματοφύλακας της εθνικής Κολομβίας Οσκαρ Κόρντομπα, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας του. Σε δηλώσεις του, ο πορτιέρο της Μπόκα Τζούνιορς φέρεται να λέει ότι "υπάρχει μια πιθανότητα να πάω στην Ιταλία. Ελπίζω οι δύο σύλλογοι να φτάσουν σε μια καλή συμφωνία που θα μου επιτρέψει να πάω στην Ευρώπη". Πάντως, και τον προηγούμενο μήνα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο 31χρονος παίκτης θα μετακινηθεί στην Αγγλία, σε μια εκ των Αρσεναλ ή Λίβερπουλ. Οι φήμες αυτές βεβαίως δεν επιβεβαιώθηκαν, οπότε και τώρα τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί.

    [10] Θεατρικό έργο ο Μπιν Λάντεν!

    10/1/2002 11:02:00 πμ

    Ένα θέατρο της Μόσχας, το "Kirill Ganine" ανέβασε ένα ερωτικό έργο για τη ζωή ενός αμερικανού έφηβου ο οποίος πρέπει να αλλάξει την πορεία ενός αεροσκάφους βάσει εντολών που λαμβάνει από τον Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Κομερσάντ".

    "Ο μπιν Λάντεν έχει προσελκύσει τους γκέι της Μόσχας", είναι ο τίτλος της ρωσικής εφημερίδας περιγράφοντας την πρεμιέρα του έργου που έγινε σε λέσχη της Μόσχας, όπου το πρόσωπο του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη εμφανίζεται αρκετές φορές, κυρίως σε μια σκηνή όπου βιάζει μια κοπελίτσα ντυμένη με την αμερικανική σημαία, συμβολίζοντας έτσι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο έφηβος Λάρι, κύριος ήρωας του έργου, κερδίζει σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι στις 11 Σεπτεμβρίου καθώς καταφέρνει να αντιληφθεί την έννοια μιας πρόβλεψης του Νοστράδαμου για "την καταστροφή μιας λυχνίας του θεού του πολέμου" και για έναν "πόλεμο που θα κρατήσει επτά μήνες". "Λάρι μου ανήκεις" γράφει ο μπιν Λάντεν.

    Αποφασισμένος να αλλάξει την πορεία του αεροπλάνου ο έφηβος απαντά: "Ακούω τη φωνή του θεού".

    Η πρεμιέρα του έργου "Νοστράδαμος: οι προβλέψεις πραγματοποιούνται" έγινε λίγες ημέρες πριν την επίθεση αυτοκτονίας του αμερικανού έφηβου Τσαρλς Μπίσοπ που σφήνωσε το μικρό αεροσκάφος που πιλοτάριζε σε ουρανοξύστη της Φλόριντα.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που τα έργα του συγκεκριμένου θεάτρου χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα τολμηρά και αρκετές φορές σκανδαλώδη από το ρωσικό κοινό.

    [11] Παθητικό κάπνισμα: βλάπτει περισσότερο

    Τζένη Χαραλαμπίδου 10/1/2002 9:08:00 πμ

    Οι άνθρωποι που ζουν με κάποιον που καπνίζει 15 τσιγάρα την ημέρα εκτίθενται τέσσερις φορές περισσότερο στο παθητικό κάπνισμα από τους υπόλοιπους που ζουν σε σπίτια στα οποία δεν καπνίζει κανένας, αποκάλυψαν οι ερευνητές. Οι επιστήμονες από το Βασιλικό Ταμείο της Βρετανίας για την Ερευνα για τον Καρκίνο (ICRF) εξέτασαν τα επίπεδα της ουσίας κοτινίνης, η οποία αποτελεί προϊόν αποσύνθεσης της νικοτίνης, στο αίμα περισσότερων από 9.000 μη καπνιστών και των συντρόφων τους.

    Τα ευρήματά τους έδειξαν ότι τα επίπεδα της ουσίας αυτής ήταν 0,31 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο πλάσματος αίματος σε αυτούς που δεν εκτίθεντο στο κάπνισμα στο σπίτι τους, και 1,25 σε αυτούς που οι σύντροφοί τους κάπνιζαν από 15 ως 19 τσιγάρα ημερησίως. Μάλιστα οι μη καπνιστές που ζουν με αρειμάνιους καπνιστές-που καπνίζουν 30 ή περισσότερα τσιγάρα ημερησίως-βρέθηκε ότι είχαν 1,99 νανογραμμάρια της ουσίας αυτής στο αίμα τους-δηλαδή την εξαπλάσια ποσότητα από αυτήν που έχουν όσοι δεν είναι παθητικοί καπνιστές στο σπίτι τους.

    Οι καπνιστές εκθέτουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυξημένο κίνδυνο

    Η έρευνα αυτή έδειξε επίσης ότι οι άνδρες που δεν καπνίζουν εκτίθενται περισσότερο στον καπνό από τις γυναίκες, καθώς λαμβάνουν σχεδόν ένα τρίτο περισσότερο απ ό, τι εκείνες. Σημαντικό ρόλο στο ζήτημα αυτό παίζουν επίσης σύμφωνα με την έρευνα κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες, καθώς οι μη καπνιστές που ζουν στις πιο φτωχές περιοχές εκτίθενται κατά 50% περισσότερο στο παθητικό κάπνισμα από αυτούς που ζουν στις πιο πλούσιες περιοχές.

    Το ICRF υπογραμμίζει ότι η έρευνα αυτή-η μεγαλύτερη του είδους που γίνεται ποτέ στη Βρετανία-παρέχει "τα πιο αδιάσειστα μέχρι σήμερα στοιχεία" για το γεγονός ότι οι καπνιστές εκθέτουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε σημαντικά αυξημένο κίνδυνο τόσο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων όσο και καρδιοπάθειας.

    "Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για το γεγονός ότι το σπίτι αποτελεί τώρα την σημαντικότερη πηγή έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα για τους περισσότερους μη καπνιστές. Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά καθώς δείχνουν ότι μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκτίθεται σε σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα, αλλά μάλλον δεν μπορούν να κάνουν τίποτε γι αυτό", τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Μάρτιν Τζάρβις.

    [12] Καταθλιπτικοί οι περισσότεροι Αμερικανοί!

    Πηγή: ΑΠΕ 10/1/2002 9:02:00 πμ

    Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν θεραπεία για την κατάθλιψη τριπλασιάστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας 1987-1997, όπως δείχνει έρευνα η οποία δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης (JAMA), Στην έρευνα υπογραμμίζεται ότι οι πάσχοντες προσφεύγουν συχνότερα στα φάρμακα και λιγότερο στην ψυχοθεραπεία.

    "Το ποσοστό των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για κατάθλιψη έφτασε από 0,73% που ήταν το 1987 σε 2,33% το 1997" και "το ποσοστό αυτών που προσέφυγαν σε αντικαταθλιπτικά φάρμακα έφτασε από 37,3% σε 74,5%", σύμφωνα με τον δόκτορα Μαρκ Ολφσον, συντάκτη της έρευνας.

    Αντιθέτως "το ποσοστό των ατόμων που έλαβαν ψυχοθεραπεία μειώθηκε" από 71,1% στο 60,2%, διευκρίνισε ο ειδικός αυτός του Κολεγίου Ιατρών και Χειρουργών του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

    Αυξήθηκε η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών

    Η έρευνα αυτή στηρίζεται στα δεδομένα από 34.459 ανθρώπους, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ το 1987 και από 32.636 ανθρώπους που έλαβαν μέρος σε παρόμοια έρευνα που διεξήχθη το 1997.

    Ο δόκτορ Ολφσον σχολίασε ότι η αύξηση που σημειώθηκε στην προσφυγή στα αντικαταθλιπτικά χάπια συμπίπτει με την έναρξη, το 1987, της χορήγησης με συνταγή της νέας γενιάς τέτοιων χαπιών.

    "Τα νέα φάρμακα έχουν λιγότερες παρενέργειες, είναι ευκολότερο να χορηγηθούν με συνταγή και παρουσιάζουν λιγότερους κινδύνους σε περίπτωση λήψης υπερβολικής δόσης" από τα αντικαταθλιπτικά προηγούμενων γενεών, διευκρίνισε ο ίδιος.

    Επίσης "η φαρμακοβιομηχανία προώθησε τα νέα αντικαταθλιπτικά με πολύ μεγάλες διαφημιστικές εκστρατείες" και επίσης τα φάρμακα αυτά καλύπτονται περισσότερο από τα ασφαλιστικά ταμεία απ' ότι η ψυχοθεραπεία, κατέληξε ο ίδιος.

    [13] Επίσκεψη της Δ. Σημίτη στο Βυζαντινό Μουσείο

    Πηγή: ΝΕΤ 10/1/2002 9:00:00 πμ

    Την έκθεση "Ωρες Βυζαντίου", που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, επισκέφθηκε χθες η κυρία Δάφνη Σημίτη. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού ξεναγήθηκε στα ενδιαφέροντα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Βυζαντινό Μουσείο, τα οποία παρουσιάζουν στοιχεία της ζωής και του πολιτισμού την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

    [14] Ανησυχία ΗΠΑ για δορυφορική πλοήγηση

    10/1/2002 11:29:00 πμ

    Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για το σχεδιαζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς εκτιμούν ότι το σήμα του θα παρεμβάλει με το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού (GPS) των ΗΠΑ, που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    Οι συχνότητες που πρότεινε η ΕΕ για το σύστημα Γαλιλαίος παρεμβάλλονται στις ίδιες συχνότητες που πρότεινε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας για τη νέα γενιά των δορυφόρων GPS ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Οι ανησυχίες μεταφέρθηκαν με επιστολή του υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Πολ Γούλφοβιτς στους ευρωπαίους ομολόγους του στις 4 Δεκεμβρίου.

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, η ΕΕ θεώρησε την επιστολή ως παρεμβολή των ΗΠΑ στην ανάπτυξη ενός δορυφορικού συστήματος πλοήγησης που δεν θα ελέγχεται από το Πεντάγωνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 January 2002 - 9:57:39 UTC