Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παπαδόπουλου στο ''Αλεξάνδρα''
  • [02] Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Μάγχη
  • [03] Ερευνες σε αεροσκάφος της United Airlines
  • [04] Ποτό και SMS σχέση προσβλητική και απρεπή
  • [05] Η Ακαδημία βραβεύει την Αθηνά Κούρτη
  • [06] Κινέζικο χρώμα στο διαδίκτυο
  • [07] Υπολογιστές με.....όραση

    [01] Επίσκεψη Παπαδόπουλου στο ''Αλεξάνδρα''

    Πηγή: ΕΡΑ 26/12/2001 3:00:00 μμ

    Τα νεογέννητα που φιλοξενούνται στο νεογνολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, και άλλους ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2002 όλα τα νοσοκομεία της Αττικής θα αλλάξουν όψη και θα γίνουν πιο σύγχρονα

    [02] Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Μάγχη

    Πηγή: ΝΕΤ 26/12/2001 1:12:00 μμ

    Κανένα επιβατικό ή μεταγωγικό τρένο δεν κινήθηκε χθες τη νύχτα στο τούνελ της Μάγχης καθώς οι γαλλικές αρχές ασφαλείας πραγματοποίησαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τη σύλληψη λαθρομεταναστών που προσπαθούσαν, εκμεταλλευόμενοι την αργία των Χριστουγέννων, να περάσουν παράνομα στη Βρετανία.

    Eίναι η τρίτη φορά που λαθρομετανάστες στη Γαλλία κατάφεραν να περάσουν τα συστήματα ασφαλείας και να εισέλθουν περπατώντας στο τούνελ. Οι πιο γνωστές μέθοδοι των λαθρομεταναστών για παράνομη είσοδό τους από τη Γαλλία στη Βρετανία είναι η επιβίβασή τους σε τραίνα και φορτηγά.

    Ολοι οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται από τις Γαλλικές αρχές ενώ από το πρωί λειτουργεί και πάλι η σήραγγα της Μάγχης

    [03] Ερευνες σε αεροσκάφος της United Airlines

    Πηγή: ΑΠΕ 26/12/2001 1:20:00 μμ

    Σε αεροσκάφος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας United Airlines εισέβαλαν σήμερα Αυστραλοί ένοπλοι αστυνομικοί και συνέλαβαν τρεις επιβάτες. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση Σίδνεϊ-Λονδίνο (μέσω σαν Φραντζίσκο).

    Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας το αεροσκάφος σταμάτησε ξαφνικά στο διάδρομο απογειώσεως λόγω μηχανικών προβλημάτων όπως είπε ο κυβερνήτης του.

    Το αμερικανικό αεροσκάφος επέστρεψε στην θέση του και ακολούθησαν συλλήψεις κάποιων επιβατών. Οι υπόλοιποι αποβιβάστηκαν και πέρασαν, εκ νέου από εξονυχιστικό έλεγχο. Μετά το πέρας των ερευνών η πτήση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

    Τόσο η αστυνομία όσο και η αεροπορική εταιρία δεν έδωσαν μέχρι στιγμής άλλες πληροφορίες στη δημοσιότητα.

    [04] Ποτό και SMS σχέση προσβλητική και απρεπή

    26/12/2001 12:49:00 μμ

    Ποτό και τα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού δεν πάνε μαζί. Βρετανική έρευνα δείχνει ότι το 60% των Βρετανών χρηστών κινητής τηλεφωνίας έχουν στείλει προσβλητικά ή απρεπή γραπτά μηνύματα όταν είναι μεθυσμένοι. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας "Ζεντ", οι γυναίκες είναι μακράν χειρότερες από τους άνδρες.

    Ενα μεγάλο μέρος των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκαν πως έστειλαν αγενή μηνύματα, περιλαμβανομένων κάποιων σε λάθος πρόσωπα. Αλλες είπαν ότι έστειλαν μηνύματα στους πρώην φίλους τους κάτω υπό την επήρεια του αλκοόλ.

    Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων είπαν ότι ξύπνησαν με το τηλέφωνο ενός αγνώστου αποθηκευμένο στη μνήμη του κινητού τους τηλεφώνου από την προηγούμενη βραδιά. Από την έρευνα βρέθηκε ότι το 78% των συμμετεχόντων έστειλαν μέχρι και τρία γραπτά μηνύματα τη νύχτα που βγήκαν για ποτό. Το 22% έστειλε πάνω από τέσσερα γραπτά μηνύματα.

    Πηγή: Infonomics ICT Weekly / Ananova

    [05] Η Ακαδημία βραβεύει την Αθηνά Κούρτη

    26/12/2001 3:05:00 μμ

    Την Αθηνά Κούρτη, καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, άνοιξε νέους δρόμους στη μάχη κατά του Εϊτζ θα βραβεύσει σήμερα η Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά της στην επιστήμη.

    Η ελληνίδα ερευνήτρια ανακάλυψε τον τρόπο να μην προσβάλλονται από την θανατηφόρα ασθένεια τα παιδιά, που οι μητέρες τους είναι φορείς του ιού.

    [06] Κινέζικο χρώμα στο διαδίκτυο

    26/12/2001 12:42:00 μμ

    Εντονο κινεζικό χρώμα θα έχει το διαδίκτυο σε λιγότερα από δέκα χρόνια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας προβλέπει ότι τα κινέζικα θα είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη γλώσσα στο διαδίκτυο μετά το 2007.

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Σαν Φρανσίσκο Γκέιτ, η Κίνα έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο, επειδή θεωρεί τον παγκόσμιο ιστό και το ηλεκτρονικό εμπόριο ως εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ως απειλή για τον κυβερνητικό έλεγχο της πληροφόρησης.

    Πηγή: Benton / San Francisco Gate

    [07] Υπολογιστές με.....όραση

    Πηγή: ΑΠΕ 26/12/2001 12:31:00 μμ

    Λογισμικό που ανέπτυξαν οι ερευνητές της εταιρείας υπολογιστών Ιντέλ θα δώσει μια νέα διάσταση στην αλληλεπίδραση ανθρώπου και υπολογιστή. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο λογισμικός κώδικας που κατάφεραν ν΄αναπτύξουν επιτρέπει στους υπολογιστές να βλέπουν.

    Μέχρι τώρα, οι εφαρμογές όρασης για υπολογιστές περιοριζόντουσαν σε δύο διαστάσεις. Ομως ο νέος στερεοσκοπικός κώδικας της Ιντέλ επιτρέπει στους υπολογιστές να αναγνωρίζουν το βάθος όπως τις επίπεδες εικόνες, έτσι ώστε να μπορούν να διακρίνουν μεμονωμένα αντικείμενα και επιφάνειες σε ένα χώρο.

    Ο νέος στερεοσκοπικός κώδικας είναι μία ανοιχτή εφαρμογή πάνω στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν εμπορικές εφαρμογές. Ο κώδικας υποστηρίζει τις εφαρμογές όρασης όπως η αναγνώριση χειρονομιών, ο εντοπισμός αντικειμένων και η αναγνώριση προσώπων.

    Οι ερευνητές λένε ότι στο μέλλον, αυτές οι τεχνολογίες μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο επιτηδευμένες μεθόδους διασύνδεσης υπολογιστών, καλύτερα συστήματα ασφάλειας και βιομετρικά εργαλεία, αλλά και να βελτιώσουν τις μεθόδους ρομποτικής και εξερεύνησης του διαστήματος.

    Πηγή: Infonomics ICT Weekly / CNN / IDG


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 December 2001 - 17:55:03 UTC