Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διορισμός Αφγανού υφυπουργού Αμυνας
  • [02] Κάλαντα στους αξιωματούχους της χώρας
  • [03] Ενημερωτική συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου
  • [04] Αφγανός περισυνελέγη ανοιχτά της Κω
  • [05] Νέα στοιχεία για την επιχείρηση αυτοκτονίας
  • [06] Έρημη πόλη φέτος η Βηθλεέμ
  • [07] Φονικός καύσωνας στην Αυστραλία
  • [08] Πυρκαγιά σε γηροκομείο στη Γεραμανία
  • [09] Αραβικά Εμιράτα:Διάψευση για αεροπειρατία
  • [10] Ταϊλάνδη: Ελέφαντας-Αγιος Βασίλης!
  • [11] 'Ερευνες Έλληνα καθηγητή για την κλωνοποίηση

    [01] Διορισμός Αφγανού υφυπουργού Αμυνας

    Πηγή: ΑΠΕ 24/12/2001 2:43:00 μμ

    Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ

    Ο ηγέτης του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ανακοίνωσε σήμερα ότι διορίζει υφυπουργό Αμυνας τον Ουζμπέκο πολέμαρχο Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ. Σύμφωνα με δήλωση του Καρζάι στους δημοσιογράφους, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ντόστουμ και τον υπουργό Αμυνας του Αφγανιστάν Μοχάμαντ Φαχίμ, ο διορισμός του στρατηγού Ντόστουμ έγινε μετά από πρόταση του υπουργού Αμυνας.

    Έρευνα για τις συνθήκες βομβαρδισμού της αυτοκινητοπομπής

    Ο Αφγανός ηγέτης πρόσθεσε ότι διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν πριν από λίγες μέρες αυτοκινητοπομπή την οποία εξέλαβαν ως αυτοκινητοπομπή της Αλ Κάιντα. Ο βομβαρδισμός είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους περίπου 60 άνθρωποι. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, η αυτοκινητοπομπή μετέφερε στην Καμπούλ ηγέτες φυλών του Αφγανιστάν για να συγχαρούν τον νέο ηγέτη της χώρας.

    Σύμφωνα με τον Αμανούλα Ζαντράν, υπουργό του Αφγανιστάν αρμόδιο για τον έλεγχο των συνόρων, ανάμεσα στους νεκρούς υπήρχαν και 4 στελέχη της Αλ Κάιντα. "Εκτόξευσαν αντιαεροπορικούς πυραύλους, άρα δεν είναι αθώοι", δήλωσε ο υπουργός λίγο πριν γίνει δεκτός από τον αρχηγό της κυβέρνησης Χαμίντ Καρζάι και πρόσθεσε ότι σκοτώθηκαν "δέκα ως δεκαπέντε αθώοι". Ο Ζαντράν υποστήριξε πως είναι "100% σίγουρος για τις πληροφορίες του", χωρίς πάντως να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων του βομβαρδισμού.

    Πολλές οι πιθανότητες να είναι νεκρός ο Λάντεν

    Στο μεταξύ ο Κέντον Κιθ, εκπρόσωπος του συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας του οποίου ηγούνται οι Η.Π.Α., δήλωσε σήμερα στο Ισλαμαμπάντ προς τους δημοσιογράφους ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πρέπει να έχει σκοτωθεί στη διάρκεια σφοδρών αμερικανικών βομβαρδισμών στην ορεινή περιοχή της Τόρα Μπόρα. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί καθώς, σύμφωνα με τον Κιθ, "διεξήχθη μια πολύ εντατική εκστρατεία βομβαρδισμών στην περιοχή όπου εθεάθη ο Λάντεν για τελευταία φορά".

    [02] Κάλαντα στους αξιωματούχους της χώρας

    Πηγή: ΑΠΕ 24/12/2001 5:49:00 μμ

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν σήμερα χορωδίες στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος άκουσε τα κάλαντα στο σπίτι του από τα παιδιά του δήμου Ψυχικού και λίγο αργότερα, στο προεδρικό μέγαρο, από τα παιδιά των αστυνομικών υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τα οποία χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς. Επίσης, χριστουγεννιάτικα τραγούδια είπαν στον πρόεδρο ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω, η παιδική χορωδία Πατρών, ενώ ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου του χάρισε μια ποντιακή λύρα. Ο κ. Στεφανόπουλος ανταλλάσσοντας ευχές ενημερώθηκε για τη χρήση της ποντιακής γλώσσας προτρέποντας τους συνομιλητές του να μην την αφήσουν να ξεχαστεί. Ακόμη τα κάλαντα είπαν στον πρόεδρο οι χορωδίες του Γ' Προγράμματος της ΕΡΑ, των Ενόπλων Δυνάμεων και η προεδρική φρουρά.

    Στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την κ. Δάφνη Σημίτη έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα η χορωδία του μουσικού γυμνασίου Αλίμου. Ο πρωθυπουργός δώρισε στα παιδιά ειδικά πορτοφολάκια για κέρματα ευρώ το καθένα εκ των οποίων περιείχε από τρία κέρματα (ένα ευρώ, 20 και 50 λεπτά). Λίγο αργότερα δέχθηκε τα παιδιά των αστυνομικών τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

    Τα κάλαντα της ημέρας έψαλαν στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη χορωδία παιδιών αστυνομικών υπαλλήλων της Αθήνας, η φιλαρμονική της Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Παύλος", και τέλος, η χορωδία του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

    Στον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και στη σύζυγό του Νατάσσα έψαλαν τα κάλαντα παιδιά από το χωριό SOS. Ο πρόεδρος χάρισε στα παιδιά ένα στερεοφωνικό και δέχθηκε το συμβολικό δώρο μιας δραχμής ενώ η σύζυγός του μια καρφίτσα.

    Στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο είπαν τα κάλαντα τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων και οι πρόσκοποι, οι οποίοι του χάρισαν ένα cd με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

    Στο δημαρχείο Αθηνών ο κ. Αβραμόπουλος άκουσε τα κάλαντα από τους πρόσκοπους, πολιτιστικούς συλλόγους, παιδιά με ειδικές ανάγκες και την Αθηναϊκή Φιλαρμονική.

    Παιδιά της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Αθήνα έψαλαν τα κάλαντα στη Γ. Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο παιδιά των παλιννοστούντων.

    [03] Ενημερωτική συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου

    Πηγή: ΑΠΕ 24/12/2001 11:51:00 πμ

    Για τα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Αμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς και για τη χθεσινή επίσκεψή του στο Κόσοβο, ενημέρωσε το πρωί τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο υπουργός εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου. Με αφορμή τον αυξημένο αριθμό των παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου το τελευταίο διάστημα από την Τουρκία, ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε ότι μετά από ένα διάλειμμα επανερχόμαστε σε περίοδο έντασης. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, αν και τα προβλήματα παραμένουν. Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι εντός του Ιανουαρίου θα αναχωρήσουν για το Αφγανιστάν 100 Ελληνες στρατιωτικοί, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα αναπτυχθεί στη χώρα αυτή.

    Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να επιλέξει τους νέους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ.

    [04] Αφγανός περισυνελέγη ανοιχτά της Κω

    24/12/2001 5:06:00 μμ

    Φορώντας ένα σωσίβιο κολύμπησε από τις ακτές της Τουρκίας και έφθασε στην περιοχή Σκανδαρίου της Κω, όπου και περισυνελέγη χθες το πρωί από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για έναν, κατά δήλωσή του ιδίου, Αφγανό υπήκοο, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω για παροχή πρώτων βοηθειών.

    Επίσης, 18 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα παιδί αφγανικής υπηκοότητας, εντοπίστηκαν χθες στη Σύμη, οι οποίοι κρατούνται στην αστυνομική αρχή του νησιού όπου και διενεργείται προανάκριση.

    [05] Νέα στοιχεία για την επιχείρηση αυτοκτονίας

    24/12/2001 3:15:00 μμ

    Ο Ρίτσαρντ Ρέιντ

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Ρίτσαρντ Ρέιντ που επιχείρησε το Σάββατο να ανατινάξει αεροσκάφος της "American Airlines", που εκτελούσε πτήση Παρίσι-Μαϊάμι, ενεργούσε για λογαριασμό τρομοκρατικής ομάδας. Ο άνδρας επιβιβάσθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ με βρετανικό, νόμιμο διαβατήριο. Εντούτοις, γαλλική αστυνομική πηγή ανακοίνωσε πως ο ίδιος είπε στους αμερικανούς ανακριτές πως κατάγεται από τη Σρι Λάνκα. Ο ραδιοσταθμός "Europe 1" αποκάλυψε ότι η εκρηκτική ύλη "Σεμτέξ" που ο Ρέιντ είχε τοποθετήσει στα παπούτσια του, ήταν αρκετή για να ανατινάξει το αεροσκάφος.

    Έρευνες του FBI

    Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετέδωσε ότι ο Ρίτσαρντ Ρέιντ είχε τοποθετήσει στα παπούτσια του συνολικά 280 γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης. Η εκρηκτική ύλη "Σεμτέξ" είναι πάρα πολύ ισχυρή, παρασκευάζεται στην Τσεχική Δημοκρατία και έχει χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες σε διάφορες επιθέσεις.

    Σε προκαταρκτική εξέταση των ειδικών του FBI διαπιστώθηκε ότι τα παπούτσια του Ρέιντ περιείχαν δύο "αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έτοιμους να λειτουργήσουν". Οι ειδικοί κάνουν συμπληρωματικές αναλύσεις για να προδιορίσουν τον τύπο της εκρηκτικής ουσίας που βρισκόταν μέσα στα τακούνια των παπουτσιών του επίδοξου βομβιστή.

    Ο Ρέιντ κατηγορείται για "παρεμπόδιση του έργου του πληρώματος αεροσκάφους με επίθεση ή εκφοβισμό". Τη Δευτέρα στις 14.30, ώρα Ελλάδας, ο Ρέιντ θα εμφανιστεί ενώπιον της δικαστού Τζούντιθ Ντέιν, σε δικαστήριο της Βοστώνης, για να του ανακοινωθεί επισήμως το κατηγορητήριο. Οι κατηγορίες αυτές πάντως επισύρουν ανώτατη ποινή καθειρξης 20 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαριών.

    [06] Έρημη πόλη φέτος η Βηθλεέμ

    24/12/2001 6:15:00 μμ

    Τα 208 από τα 210 δωμάτια του ξενοδοχείου "Βηθλεέμ" στην ιστορική πόλη της Δυτικής Όχθης είναι ελεύθερα για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων. Τουρίστες και προσκυνητές που άλλες εποχές συνωστίζονταν στην πόλη που γεννήθηκε ο Χριστός, φέτος φοβούνται να την πλησιάσουν εξαιτίας των ισραηλινο-παλαιστινιακών συγκρούσεων που μαίνονται επί 15 συνεχείς μήνες.

    Ακόμα και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ έχει ελάχιστες πιθανότητες να παραστεί στη λειτουργία των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ, καθώς οι Ισραηλινοί για να του επιτρέψουν να επισκεφθεί την ιερή πόλη απαιτούν τη λήψη περισσότερων και πιο αποτελεσματικών μέτρων για τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών των επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων.

    "Έχουμε μόλις δύο κρατήσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων και καμία για το Νέο Έτος", δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου. Πέρυσι το ξενοδοχείο είχε πληρότητα κατά 50% ενώ τις προηγούμενες χρονιές τόσο το ξενοδοχείο "Βηθλεέμ" όσο και άλλα καταλύματα της πόλης ήταν υπερπλήρη. (Ρόιτερ)

    [07] Φονικός καύσωνας στην Αυστραλία

    Πηγή: ΑΠΕ 24/12/2001 3:41:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη βορειανατολική αυστραλιανή πολιτεία της Κουϊνσλάνδης όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 39 και 44 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, όλοι οι νεκροί είναι ηλικιωμένοι ενώ εκατοντάδες άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

    Σε πύρινο κλοιό η περιοχή της πρωτεύουσας

    Φωτογραφία αρχείου

    Την ίδια στιγμή σε πύρινο κλοιό βρίσκονται η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας και η περιοχή της πρωτεύουσας όπου μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές. Εκατοντάδες πυροσβέστες, βοηθούμενοι από 2.000 εθελοντές με πυροσβεστικά οχήματα και με την αρωγή ελικοπτέρων και αεροπλάνων προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

    Στην Νέα Νότια Ουαλία πάνω από 200 άτομα έχουν υποχρεωθεί για προληπτικούς λόγους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και η συγκοινωνία στις μεγάλες οδικές αρτηρίες έχει διακοπεί. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική στην περιοχή γύρω από την Καμπέρα. Από φωτιά που ξέσπασε σε κοντινό δάσος και λόγω των ισχυρών ανέμων απειλήθηκε το αυστραλιανό κοινοβούλιο, η κατοικία του Γενικού Κυβερνήτη της χώρας και εκατοντάδες σπίτια. Ο κίνδυνος για το κοινοβούλιο ξεπεράστηκε γρήγορα αλλά γύρω από την κατοικία του Γενικού Κυβερνήτη, ο οποίος βρίσκεται εντός μαζί με την οικογένειά του, παραμένουν δεκάδες πυροσβέστες για κάθε ενδεχόμενο.

    [08] Πυρκαγιά σε γηροκομείο στη Γεραμανία

    Πηγή: ΑΠΕ 24/12/2001 12:55:00 μμ

    Εξι άτομα σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας που ήταν και αναρρωτήριο κοντά στο Ιτζεχόε, στη Βόρεια Γερμανία. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους πέντε άνδρες, ηλικίας 52 έως 61 χρόνων και μια 75χρονη γυναίκα. Οι τραυματίες νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της εισπνοής μεγάλων ποσοτήτων καπνού. Δύο μέλη του προσωπικού του οίκου νοσηλεύονται με νευρικό κλονισμό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια της πυρκαγιάς.

    Εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας δήλωσαν ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη στο ισόγειο του κτιρίου στις 5.25 το πρωί. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στο κτίριο και πολύ γρήγορα κάλυψε με φλόγες μέχρι και την οροφή. Οι δύο νοσηλευτές ειδοποίησαν την πυροσβεστική και βοήθησαν τους ασθενείς να εγκαταλείψουν το κτίριο, τους οποίους μετέφεραν σε παρακείμενο εστιατόριο.

    [09] Αραβικά Εμιράτα:Διάψευση για αεροπειρατία

    Πηγή: ΑΠΕ 24/12/2001 12:11:00 μμ

    Αξιωματούχος της αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διέψευσε την πληροφορία ότι εκδηλώθηκε αεροπειρατία σε αεροσκάφος της εταιρίας των Εμιράτων και πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στην Υεμένη εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

    Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης Ντουμπάι-Ναϊρόμπι αποβιβάσθηκαν στο αεροδρόμιο του Αντεν και περιμένουν τους μηχανικούς του αεροδρομίου να επισκευάσουν την βλάβη του αεροσκάφους.

    Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα είχε μεταδώσει ότι σημειώθηκε αεροπειρατία σε αεροσκάφος των Εμιρατών, το οποίο προεσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Αντεν στην Υεμένη. Ο αξιωματούχος της εταιρίας διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία και οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου της Σανάα, της πρωτεύουσας της Υεμένης, δήλωσαν ότι δεν έχουν καμιά απολύτως πληροφορία για εκδήλωση αεροπειρατίας.

    [10] Ταϊλάνδη: Ελέφαντας-Αγιος Βασίλης!

    24/12/2001 5:12:00 μμ

    Ένας ελέφαντας "ντυμένος" Αγιος Βασίλης αποτελεί το επίκεντρο στις εορταστικές εκδηλώσεις στης πόλης Αγιουθάγια της Ταϊλάνδης. Ο 5χρονος Ναμτσόκ, ο οποίος φιλοξενείται σε ειδικό χώρο για ελέφαντες στα περίχωρα της πόλης, αποδείχθηκε αξιαγάπητο θέαμα για τα παιδιά, καθώς αυτά συνωστίζονται γύρω του ανυπομονώντας να πάρουν τα γλυκά, τις καραμέλες και τα παιχνίδια που μοιράζει με την προβοσκίδα του.

    "Έχουμε διαθέσει 50.000 μπαχτ (περίπου 429.000 δραχμές) για τη διαφημιστική εκστρατεία" δήλωσε ο Κουκρίτ Καολαμάι, διευθυντής του κέντρου Ελεφάντων της Αγιουθάγια, μια πόλη που προσελκύει τουρίστες κυρίως για τον αρχαιολογικό χώρο των Βασιλικών Ανακτόρων και των Ναών.

    Χριστούγεννα σε μη χριστιανική χώρα

    Παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης σε ποσοστό 95% είναι βουδιστές και το υπόλοιπο 5% μουσουλμάνοι, ο εμπορικός κόσμος έχει υιοθετήσει με εξαιρετικό ενθουσιασμό τους εορτασμούς των Χριστουγέννων ως μοναδική ευκαιρία για προώθηση της αγοραστικής κίνησης. Οι περισσότερες ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα χορηγούν στο προσωπικό τους εορταστικές άδειες τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.(Γερμανικό Πρακτορείο)

    [11] 'Ερευνες Έλληνα καθηγητή για την κλωνοποίηση

    Πηγή: ΑΠΕ 24/12/2001 2:10:00 μμ

    Στο πολυσυζητημένο θέμα της κλωνοποίησης αναφέρεται ο καθηγητής Αναπαραγωγικής Φυσιολογίας και Ανδρολογίας, Παναγιώτης Ζαβός Eds, PhD, πρωτοπόρος στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, σε συνέντευξή του στο περιοδικό PRIMUS, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα. Ο καθηγητής παραδέχεται ότι η τεχνολογία για την κλωνοποίηση υπάρχει αλλά δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Οι έρευνές του και τα πειράματά του συνεχίζονται, σε μέρος που προτιμά να μην αποκαλύψει, ανεξαρτήτως του θορύβου που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα.

    Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει τις μελέτες του, μέχρι να τελειοποιηθεί η τεχνολογία της κλωνοποίησης και να μην ενέχει κινδύνους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ερευνών του, που αφορούν ακριβώς την τεχνολογία της ασφαλούς κλωνοποίησης. Ακόμη, ο Dr. Παναγιώτης Ζαβός μιλά για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στον τομέα της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης και τον αντίλογο στον επιστημονικό κόσμο. Τέλος, αναφέρεται στους προβληματισμούς στο βιοηθικό, βιοθρησκευτικό και νομικό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη την ανθρώπινη πλευρά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 December 2001 - 17:56:35 UTC