Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Που είναι τελικά ο Μπιν Λάντεν;
  • [02] Δείπνο εν όψει της Συνόδου Κορυφής
  • [03] Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών
  • [04] Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού
  • [05] Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Μ. Ανατολή
  • [06] Σύνοδος κορυφής των ''15'' στο Λάακεν
  • [07] Η Κίνα ζητά την διαφύλαξη της συνθήκης ΑΒΜ
  • [08] Δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία ο Ρουγκόβα
  • [09] Εξελίξεις στην πώληση της Ολυμπιακής
  • [10] Αισιοδοξία για το πρόγραμμα Εθελοντισμού
  • [11] Ποινική δίωξη για αναβολικά στην κολύμβηση
  • [12] Νίκη ΠΑΟ-Ηττα Περιστερίου για την Ευρωλίγκα
  • [13] Δυσφορία ΕΠΑΕ και ΕΠΟ κατά πολιτείας
  • [14] Στους καλύτερους της Δανίας ο Χένρικσεν
  • [15] ---------------------------------------------------------------------------
  • [01] Που είναι τελικά ο Μπιν Λάντεν; Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 9:51:00 πμ Στην κοιλάδα Αγκάμ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ οπαδών του και μαχητών του μετώπου που ανέτρεψε το καθεστώς των Ταλιμπάν μπορεί να βρίσκεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Οπως δήλωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος, πεποίθηση της Ουάσινγκτον είναι πως ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται στην περιοχή Τόρα Μπόρα, κοντά στο Τζαλάλαμπαντ, την οποία οι αμερικανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν με σφοδρότητα. Εγκλωβισμένος στην κοιλάδα Αγκάμ; Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης βρίσκεται σ΄αυτή την περιοχή: Στην κοιλάδα Αγκάμ οι μαχητές της αφγανικής αντιπολίτευσης έχουν συναντήσει σθεναρή αντίσταση. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως κάποιοι άνδρες της έχουν δει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην περιοχή. Οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορία από το δίκτυο της αντικατασκοπίας ότι ο Σαουδάραβας βρίσκεται στην κοιλάδα Αγκάμ. Οι μαχητές του Χαζράτ Αλί μάχονται εδώ και ημέρες για τον έλεγχο της κοιλάδας αυτής, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων, δήλωσε αξιωματούχος τον οποίον επικαλείται το Ρόιτερ. "Συναντούν πολύ σθεναρή αντίσταση και πολεμούν για κάθε βήμα που κάνουν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος. Σύμφωνα με το CNN στην περιοχή στην οποία πιθανολογείται ότι έχει εγκλωβισθεί ο Οσάμα Μπιν Λάντεν υπάρχει "ένα μεγάλο δίκτυο σπηλαίων". Ράμσφελντ:''Πιστεύω ότι ο Μπιν Λάντεν είναι στο Αφγανιστάν Παρόλο που το καθεστώς των Ταλιμπάν που παρείχε καταφύγιο στον Οσάμα Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα έχει καταρρεύσει, ο ηγέτης των Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν παραμένουν ασύλληπτοι. "Ολοι μας πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει τη σωστή περιοχή, αλλά δεν μπορώ να δείξω μία συγκεκριμένη σπηλιά ή κάποιο ιδιαίτερο δίκτυο από σπηλιές", δήλωσε ο αξιωματούχος τον οποίον επικαλείται το Ρόιτερ, προσθέτοντας: "Αυτή την ώρα πιστεύουμε ότι ( ο Οσάμα μπιν Λάντεν ) βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή". Η κοιλάδα Αγκάμ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, αλλά είναι τόσο καλά φυλασσόμενη από τους μαχητές του μετώπου που ανέτρεψε τους Ταλιμπάν, ώστε η Ουάσινγκτον είναι πεποισμένη ότι όποιος έχει εγκλωβισθεί εκεί δεν μπορεί να διαφύγει. Την πεποίθηση ότι ο Μπιν Λάντεν παραμένει στο Αφγανιστάν εξέφρασε και ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δηλώνοντας: "Νομίζουμε ότι είναι εκεί. Δεν γνωρίζουμε ότι βρίσκεται εκεί, αλλά προσπαθούμε να τον βρούμε και όταν τον βρούμε θα το ανακοινώσουμε". Ο Ράμσφελντ τόνισε επίσης ότι ο αμερικανικός στρατός δεν προσπαθεί να σκοτώσει τους ηγέτες της Αλ Κάιντα, αλλά προειδοποίησε ότι η παράδοσή τους πρέπει να γίνει χωρίς όρους. Εξάλλου νέες μονάδες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εστάλησαν στην Τόρα Μπόρα για να βοηθήσουν τους μαχητές της αντιπολίτευσης στον αγώνα εναντίον του Μπιν Λάντεν και της Αλ Κάιντα, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου.
  • [02] Δείπνο εν όψει της Συνόδου Κορυφής 14/12/2001 12:02:00 πμ Σε δείπνο εργασίας στην πρωθυπουργική κατοικία στο Βέλγιο, παρακάθισαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Χαβιέ Σολάνα, βρέθηκε το θέμα του Ευρωστρατού. Το δείπνο που παρέθεσε ο Βέλγος πρωθυπουργός καταδεικνύει τις προσπάθειες της βελγικής προεδρίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελληνική συναίνεση σε μία συμβιβαστική φόρμουλα για το θέμα του Ευρωστρατού. Σημειώνεται, ότι την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να απορρίψει το κείμενο της Συνόδου Κορυφής του Λάακεν για την ευρωάμυνα, εφόσον θίγονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής αρχίζουν στις 10:00 το πρωί, με βασικό αντικείμενο συζήτησης το μέλλον της Ευρώπης και με σκοπό οι Δεκαπέντε να συμφωνήσουν σε μια διακήρυξη που θα δίνει απαντήσεις στις εκκρεμότητες της Συνθήκης της Νίκαιας. Στη γενικότερη θεματολογία της συνόδου, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα, περιλαμβάνονται ζητήματα όπως η τρομοκρατία και τα μέτρα που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμησή της, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η πορεία υλοποίησης και δημιουργίας του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ασφάλειας και δικαιοσύνης, η εισαγωγή του ευρώ καθώς και η διεύρυνση της Ε.Ε.
  • [03] Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 9:10:00 πμ Την πρόσληψη 202 μονίμων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον οριστικό πίνακα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης έως και τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ μπορούν να ενημερώνονται για την περιοχή διορισμού τους και μέσω Internet στη σελίδα του υπουργείου.
  • [04] Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 9:06:00 πμ Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αλλά από αύριο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, καθώς έχουν αποκλειστεί δεκάδες χωριά και στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν με αυτά καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια. Ακόμη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε πέντε χωριά της Σαμοθράκης που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα από το Σάββατο λόγω της κακοκαιρίας στο ακριτικό νησί.
  • [05] Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Μ. Ανατολή Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 9:00:00 πμ Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Υπό την προστασία πυκνών πυρών από ισραηλινά άρματα μάχης, εκσκαφείς του στρατού γκρέμισαν τα ξημερώματα 15 σπίτια Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι ένοικοι των σπιτιών μπόρεσαν να φύγουν παίρνοντας μαζί τους μόνο τα παιδιά τους. Παράλληλα τρία ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στην περιοχή Αλ Σάταρ Ελ Γκάρμπι. Νωρίτερα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έβαλαν σε κτίσματα υπηρεσιών της παλαιστινιακής ασφάλειας στην πόλη της Γάζας κοντά στο γενικό επιτελείο του Γιασέρ Αραφάτ. Εξι παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των επίθεσεων ενώ ζημιές υπέστησαν ένα τέμενος και ένα παλαιστινιακό αστυνομικό τμήμα. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον Γιασέρ Αραφάτ, τον οποίο έχει αποκλείσει για συνομίλιες το Ισραήλ να αναζητήσει τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τις επιθέσεις κατά των Ισραηλινών. Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Αντόνι Ζίνι, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα "ιδέες για τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο των αμερικανικών προσπαθειών για εκτόνωση της βίας στην περιοχή". Εν τω μεταξύ, τη διαφωνία του με την απόφαση του ισραηλινού Πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν να διακόψει κάθε επαφή με την Παλαιστινιακή Αρχή εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Σιμόν Πέρες, ενώ αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξαναγκασμού του Αραφάτ σε εξορία, όπως προτείνει η σκληροπυρηνική πτέρυγα της κυβέρνησης Σαρόν. Αργά χθες το απόγευμα περίπου 1000 Παλαιστίνιοι κατέβηκαν στους δρόμους του Λιβάνου διαμαρτυρόμενοι για τις ισραηλινές επιθέσεις.
  • [06] Σύνοδος κορυφής των ''15'' στο Λάακεν Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 8:42:00 πμ Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σκιά των συνεπειών της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά εν μέσω διαδηλώσεων από μέλη του δικτύου κατά της παγκοσμιοποίησης αρχίζουν σήμερα στο ανάκτορο Λάακεν των Βρυξελλών οι διήμερες εργασίες του συμβουλίου κορυφής της ΕΕ. Το συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις διεθνείς εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και την κεντρική Αφρική, την κυκλοφορία του ευρώ, τη διεύρυνση, τη λαθρομετανάστευση και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ, καθώς και ο υπό συγκρότηση ευρωστρατός.
  • [07] Η Κίνα ζητά την διαφύλαξη της συνθήκης ΑΒΜ Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 8:57:00 πμ Να διαφυλαχθεί ο διεθνής έλεγχος των εξοπλισμών και το σύστημα αφοπλισμού", τόνισε ο πρόεδρος Ζιάνγκ Ζεμίν σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζορτζ Μπους και Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζιάνγκ Ζεμίν δήλωσε ότι η Κίνα θέλει να καταβληθούν προσπάθειες από πολλές πλευρές για να διασφαλισθεί η παγκόσμια σταθερότητα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την Συνθήκη του 1972 για τους Αντιβαλλιστικούς Πυραύλους. Ικανοποίηση ΗΠΑ από την στάση Πούτιν Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή της για τις μετρημένες και "εποικοδομητικές" αντιδράσεις του ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην αποφαση να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την αντιβαλλιστική συνθήκη (ΑΒΜ), εξέφρασε χθες βράδυ η αμερικανική κυβέρνηση. "Οι ΗΠΑ υποδέχονται με ευαρέσκεια την ανακοίνωση του Πούτιν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάισερ. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Πούτιν έκρινε πως η αμερικανική αποδέσμευση από τη συνθήκη" δεν συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας" και πως προτίθεται να προχωρήσει ακόμη περισσότερο μαζύ με τις ΗΠΑ σε μία δραστική μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών.
  • [08] Δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία ο Ρουγκόβα Πηγή: ΕΡΑ 14/12/2001 11:44:00 πμ Ο ηγέτης του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραϊμ Ρουγκόβα, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη στην προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της γιουγκοσλαβικής αυτής επαρχίας που τελεί υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας που έγινε στη νεοεκλεγείσα Βουλή του Κοσσυφοπεδίου, ο κ. Ρουγκόβα εξασφάλισε την υποστήριξη μόνον 49 βουλευτών επί συνόλου 120. Ο Ιμπραϊμ Ρουγκόβα, του οποίου το κόμμα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές του Νοεμβρίου, ήταν ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία. Δύο μικρότερα αλβανικά κόμματα δεν ψήφισαν, ενώ οι Σέρβοι βουλευτές ψήφισαν άκυρο.
  • [09] Εξελίξεις στην πώληση της Ολυμπιακής Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 10:11:00 πμ Τις πρώτες εκτιμήσεις της από τις μέχρι τώρα συζητήσεις με την κοινοπραξία των Αυστραλών επιχειρηματιών για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χ. Βερελή η Κρέντιτ Σουϊς Φερστ Μπόστον. Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι τελικές εισηγήσεις για το αν η αυστραλιανή κοινοπραξία μπορεί να εξαγοράσει το 51% της Ολυμπιακής και το υπουργείο Μεταφορών θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις του μέχρι το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες πάντως οι συζητήσεις με το μοναδικό ενδιαφερόμενο εξελίσσονται για την εξαγορά της Ολυμπιακής εξελίσσονται ομαλά ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να κηρυχθεί και άγονος.
  • [10] Αισιοδοξία για το πρόγραμμα Εθελοντισμού Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 10:42:00 πμ Αισιοδοξία αλλά όχι και εφησυχασμός επικράτησε χθες το βράδυ στην συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το πρόγραμμα Εθελοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου έδωσε το πιο αισιόδοξο μήνυμα καθώς υποστήριξε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 60.000 απόδημους και Κυπρίους, κάτι που η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής χαρακτήρισε "ικανοποιητικό γεγονός". Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, αφού αναφέρθηκε στο τεράστιο μέγεθος του εγχειρήματος, ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη χίλιες δράσεις που έχει καταρτίσει το υπουργείο του για τον εθελοντισμό. Οι δράσεις αυτές, σημείωσε, θα δώσουν τη δυνατότητα στην Οργανωτική Επιτροπή να στηριχθεί στην ελληνική νεολαία. Στον αντίποδα, η βουλευτής της ΝΔ Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τις δράσεις του υπουργείου Παιδείας.
  • [11] Ποινική δίωξη για αναβολικά στην κολύμβηση Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 9:24:00 πμ Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης, σωματικής βλάβης από αμέλεια και φαρμακοδιέγερση άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλίας Κολιούσης σε βάρος του προπονητή κολύμβησης Χαράλαμπου Παπανικολάου και του γιατρού Εμμανουήλ Κανδρή. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του 18χρονου πρωταθλητή Βασίλη Δεμέτη καθώς σε έλεγχο που είχε γίνει κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων στην Τύνιδα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε βρεθεί ντοπαρισμένος. Στον αθλητή είχε αφαιρεθεί μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου, το αργυρό μετάλλιο που είχε κερδίσει και του είχε επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός από τους αγώνες. Η υπόθεση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.
  • [12] Νίκη ΠΑΟ-Ηττα Περιστερίου για την Ευρωλίγκα Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 9:20:00 πμ Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε ο Παναθηναϊκός νικώντας χθες στη Μπολόνια 79-77 (ημίχρονο 39-46) τη Σκίπερ σε παιχνίδι για την όγδοη ημέρα της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν πίσω στο σκορ συνεχώς μέχρι τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά κατάφεραν να "γυρίσουν" το ματς και να πάρουν τη νίκη, χάρη στην οποία παραμένουν μόνοι στην κορυφή του τρίτου ομίλου. Οι "χαμηλές πτήσεις" του Περιστερίου στην Ευρώπη συνεχίστηκαν, καθώς ηττήθηκε χθες, μέσα στο "Ανδρέας Παπανδρέου", από την Ολίμπια Λουμπλιάνας, με 67-75. Ετσι, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μείωσε στο ελάχιστο τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Από το Περιστέρι "έλαμψε" για μία ακόμη φορά ο Βόιτσικ με 32 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-32, 54-51, 67-75.
  • [13] Δυσφορία ΕΠΑΕ και ΕΠΟ κατά πολιτείας Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 11:18:00 πμ Την έντονη αντίδραση της ΕΠΑΕ και της ΕΠΟ προκάλεσε η κατάθεση προς ψήφιση στην Βουλή διάταξης, σύμφωνα με την οποία οι ΠΑΕ θα πρέπει να καταβάλλουν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ποσοστό 10% από τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους. Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την διάταξη, ενώ υποστηρίζει, ότι είναι παράνομη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, από την πλευρά του, υπογράμμισε, ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι ανεπίτρεπτη ενέργεια, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να αστυνομεύονται οι αγώνες των εθνικών μας ομάδων.
  • [14] Στους καλύτερους της Δανίας ο Χένρικσεν Πηγή: ΑΠΕ 14/12/2001 11:49:00 πμ Στην ιδανική ενδεκάδα Δανών ποδοσφαιριστών, για το 2001 βρίσκεται ο Ρενέ Χένρικσεν. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, που έχει πλέον εξελιχθεί στην πιο σταθερή αξία για την άμυνα της εθνικής ομάδας της χώρας του, ψηφίσθηκε στους καλύτερους 11, σε δημοσκόπηση που διοργάνωσε η εφημερίδα "Ekstrabladet" και στην οποία συμμετείχαν ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι. Παίκτης της χρονιάς για τη Δανία αναδείχθηκε ο Εμπέ Σαντ, που οδήγησε τη Σάλκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας, ενώ επίσης η αντίστοιχη διάκριση στις γυναίκες ανήκει στην Κριστίνα Μπόντε της Φορτούνα Χέρινγκ.
  • [15]
    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 December 2001 - 10:17:21 UTC