Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-02-04 09:26 UTC

Συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του υπουργικού Συμβουλίου με θέματα την τουριστική πολιτική και την πολιτιστική Ολυμπιάδα. Ο πρωθυπουργός ίσως αποσαφηνίσει τις προθέσεις του για τις εκλογές, δεν αποκλείεται όμως και η πιθανότητα να ανοίξει τελικά τα χαρτιά του το Σαββατοκύριακο στη συνδιάσκεψη θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε το αίτημά του για τη διεξαγωγή εκλογών το ταχύτερο δυνατόν και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε δεκτός ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, ενώ έχει επαφές και με τον πρωθυπουργό και άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Συνάντηση και των δύο αντιπροσωπειών, προκειμένου να συνυπογράψουν συμφωνίες ελληνοτουρκικής συνεργασίας σε θέματα οικονομίας, επιστήμης, τεχνολογίας, θαλασσίων μεταφορών, τελωνείων και πολιτισμού.

Ορκωμοσία, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, της νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Αυστρία, με τη συμμετοχή του Ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Τόμας Κλέστιλ απέρριψε τα ονόματα δύο στελεχών του Κόμματος της Ελευθερίας από τον κατάλογο των μελών της Κυβέρνησης του ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Βόλφγκανγκ Σιούσελ, που θα ορκιστεί καγκελάριος. Η Ευρωπαϊκή Ενωση απειλεί να απομονώσει την Αυστρία. Το δρόμο των κυρώσεων άνοιξε πρώτη η Πορτογαλία. Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Φράντς Φίσλερ, δήλωσε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να κρίνει τη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας από τα έργα της και όχι από τα λόγια. Εξ άλλου, η Ουάσιγκτον απέρριψε τη διακήρυξη δημοκρατικών προθέσεων του νέου αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού.

Ενα κοριτσάκι δεκαπέντε μηνών πέθανε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία" στην Αθήνα, όπου είχε μεταφερθεί με καλπάζουσα μηνιγγίτιδα. Πρόκειται για το δέκατο θύμα της ασθένειας από την αρχή του χρόνου, ενώ συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί, την ίδια περίοδο, εξήντα δύο κρούσματα.

Ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για το ύψος του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, που σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε στο 2,6%. Μέσα στο Φεβρουάριο, η Ελλάδα θα έχει επιτύχει άνετα και το κριτήριο του πληθωρισμού, το τελευταίο που έχει απομείνει για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου.

Αυξάνεται από τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο Αθηνών το όριο διακύμανσης των μετοχών από 8 σε 10%.

Μετά τις εκλογές η ρύθμιση για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στο Δημόσιο, δηλώνει η Βάσω Παπανδρέου. Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των συλλόγων συμβασιούχων.

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που αντιδρούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Στην πρώτη μέρα της απεργίας η συμμετοχή ήταν περιορισμένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, το 80% των σχολείων λειτούργησε κανονικά.

Τροποποιήσεις δρομολογίων μέχρι και την Κυριακή στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λόγω έργων στον σταθμό Κηφισιάς. Συγκεκριμένα, από τις 22.00 ως τα μεσάνυχτα δεν θα κυκλοφορεί ο ηλεκτρικός από τον Σταθμό Ειρήνης προς την Κηφισιά και αντίστροφα. Το Σάββατο και την Κυριακή, η κυκλοφορία του ηλεκτρικού θα πραγματοποιείται από τον Πειραιά μέχρι τον Σταθμό Ειρήνης και αντίστροφα. Η εξυπηρέτηση τού επιβατικού κοινού από τον Σταθμό Ειρήνης μέχρι την Κηφισιά θα πραγματοποιείται με τοπικούς συρμούς ανά 10 λεπτά τής ώρας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Ταϊβάν, προκαλώντας έντονη ανησυχία, αφού είναι νωπές οι μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή 2.400 ανθρώπων. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν πολλά χωριά νοτιοδυτικά του Γκρόζνι, γύρω από την περιοχή Βαλερίκ, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου.

Δεκατρείς κρατούμενοι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν όταν η στάση στη φυλακή Πασκοάλ Ράμος της πολιτείας Μάτο Γκρόσο στη Βραζιλία, εξελίχθηκε σε αιματηρή σύγκρουση των κρατουμένων με τους φύλακες και άνδρες της αστυνομίας Τουλάχιστον πέντε νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων και στην φυλακή Λα Πικότα της Μπογκοτά, στην Κολομβία.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Friday, 4 February 2000 - 10:03:11 UTC