Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 00-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <ert@ntua.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (πηγή: ΕΡΑ 1)

2000-01-13 06:57 UTC

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο. Κύριο αντικείμενο των επαφών, η πορεία της οικονομίας με σημείο αιχμής την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού εν όψει της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Στη Βουλή τροπολογία της κυβέρνησης που ρυθμίζει το θέμα των πανωτοκίων, που καίει χιλιάδες δανειολήπτες. Για τις επόμενες δανειακές συμβάσεις θα ισχύει ο 6μηνος ανατοκισμός. Οι οφειλέτες που έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισμούς των χρεών τους δεν δικαιούνται να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες εντός τριών μηνών να ενημερώσουν τους δανειολήπτες για το ύψος της οφειλής τους κατά κεφάλαιο και τόκους. Δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι για τη συνολική οφειλή μέχρι τις 30/4/2000. Παγώνουν και τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και όλοι οι πλειστηριασμοί έως τις 31/10/2000.

Αδικία και εμπαιγμό σε βάρος των δανειοληπτών χαρακτήρισαν τη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός. Εντονη αντίδραση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την πλήρη αντίθεσή της εξέφρασε και η Ενωση Δανειοληπτών.

Τον Ιούνιο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ΟΝΕ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της διαδικασίας ένταξης.

Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στο κλειστό γυμναστήριο του Χαλανδρίου.

Ο κ. Καραμανλής έχει επαφές με τους τομεάρχες του κόμματός του για την πορεία του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Φθηνότερη κατά 4 δραχμές το λίτρο πωλείται η βενζίνη, ενώ οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν κατά 6, 30 και 9 δραχμές το λίτρο, αντίστοιχα.

Την αναστολή της εκτέλεσης της θανατικής ποινής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν αποφάσισαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Τουρκίας, ανταποκρινόμενα στις προτροπές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Thursday, 13 January 2000 - 8:03:07 UTC