Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων

  • [01] Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    «Πάνω απ' όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε», σημειώνει στο μήνυμα του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ευχόμενος «ελπίδα και αισιοδοξία» σε όλους και «Ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται πιο σκληρά και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αλληλεγγύη μας» Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις δυσκολίες που περνά η χώρα, με την εκτίμηση ότι «η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια», και τονίζει ότι «η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει» και ότι η Ανάσταση της, περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας».

    Πάνος Καμμένος

    Τις θερμότερες ευχές του, στα στελέχη, τους στρατευμένους και τις οικογένειες όλων αποστείλει με την ευκαιρία των Αναστάσιμων ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.«Έχοντας την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ως ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ας αφήσουμε το Αναστάσιμο φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

    Φώφη Γεννηματά

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με το Πασχαλινό μήνυμα της εύχεται «Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία».

    Σταύρος Θεοδωράκης

    «Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», τονίζει στο πασχαλινό μήνυμα του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης ευχόμενος ιδιαίτερα στους νέους ξενιτεμένους, «να κάνουμε του χρόνου Πάσχα εδώ, όλοι μαζί».Ο κ. Θεοδωράκης επίσης συσχετίζει την εορτή του Πάσχα με αυτήν της Άνοιξης και την αναγέννηση, την ελπίδα και τη δύναμη της ζωής, επισημαίνοντας ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη».

    Β. Λεβέντης

    Στο μήνυμα του για το Άγιο Πάσχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης τονίζει:

    «Βρισκόμαστε στην 7η χρονιά μνημονίων και λιτότητας και ο Ελληνικός λαός υποφέρει και βασανίζεται. Ιδιαίτερα οι νέοι αναχωρούν στο εξωτερικό αρκετοί, ενώ όσοι μένουν είναι άνεργοι ή αμείβονται με εξευτελιστικές αμοιβές. Αλλά και η τρίτη ηλικία υποφέρει και αυτή, αφού οι συντάξεις έχουν κοπεί κατά το ήμισυ και πλέον με ένα κόστος ζωής που διαρκώς αυξάνει. Τα κόμματα αντί να τρώγονται και να κάνουν θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή, οφείλουν με αίσθημα ευθύνης να συνεννοηθούν. Πάνω η πατρίδα κάτω τα κόμματα, Αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα όλων μας. Η Ένωση Κεντρώων εύχεται χρόνια πολλά σε όλους και ο αναστάς Χριστός να φωτίσει όλους, μας γιατί περιθώρια για άλλα λάθη δεν υπάρχουν».

    ΚΚΕ

    Μέσα από το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» τονίζεται ότι «Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση κάθε τι που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του».

    Φ. Κρανιδιώτης

    Ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς» Φαήλος Κρανιδιώτης εύχεται: Καλλίτερες ημέρες για την πατρίδα «από την Βόρειο Ήπειρο ως την ημικατεχόμενη Κύπρο»επισημαίνοντας ότι η σκέψη όλων μας θα πρέπει να κοντά βρίσκεται κοντά στους φύλακες της Ελλάδας , τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους φροντίζουν τους αρρώστους και τα τους ανήμπορους. Επίσης συνιστά να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν ανάγκη γιατί «η χριστιανική αλληλεγγύη δεν είναι μονό ηθικό καθήκον» όπως προσθέτει με την «κρατική πρόνοια σφυρηλατούν την κοινωνική ενότητα και ειρήνη».

    Γ. Α. Παπανδρέου

    Τέλος στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΗΔΗΣΟ Γιώργιος Παπανδρέου σημειώνει ότι «Το καλλίτερο αύριο θα έρθει μέσα από τους δικούς μας αγώνες»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 April 2017 - 16:31:25 UTC