Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων
  • [02] Άγνωστο αν σε λίγες ώρες θα γίνει ο «ρουκετοπόλεμος» στο Βροντάδο της Χίου
  • [03] Πάσχα και διατροφή-συμβουλές για να αποφύγετε τα δυσάρεστα
  • [04] Αλκοολόμετρα μιας χρήσης μοίρασε η τροχαία στα Χανιά
  • [05] Τουλάχιστον 90 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν από την αμερικανική σούπερ-βόμβα
  • [06] Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Με νίκη ο Ερντογάν θα αποχωρήσει πιο γρήγορα
  • [07] Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθείηΛε Πεν για ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [08] Αίγυπτος: Αυξημένη προσέλευση πιστών και βαρύ πένθος στις εκκλησίες της χριστιανικής μειονότητας
  • [09] Α.Τσίπρας από την Κέρκυρα: Θα φτάσουμε σύντομα στην «Ιθάκη»
  • [10] Γέφυρα ζωής σε Λευκωσία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Αυστρία
  • [11] SOS από σκάφος με 38 παράτυπους μετανάστες ανοιχτά της Κεφαλονιάς

  • [01] Πασχαλινά μηνύματα των κομμάτων

    ΝΔ

    «Πάνω απ' όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε», σημειώνει στο μήνυμα του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ευχόμενος «ελπίδα και αισιοδοξία» σε όλους και «Ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται πιο σκληρά και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αλληλεγγύη μας» Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις δυσκολίες που περνά η χώρα, με την εκτίμηση ότι «η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια», και τονίζει ότι «η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει» και ότι η Ανάσταση της, περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας».

    ΑΝΕΛ

    «Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι το τέλειο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Το Άγιο Πάσχα αποτελεί τη Γιορτή για το πέρασμα από το σκοτάδι στο φώς. Το Αναστάσιμο Φως που συμβολίζει την Πίστη, την Ελπίδα, την ανιδιοτελή Αγάπη να οδηγεί τα βήματά μας με την προσδοκία να υπερβούμε τον ατομικό και συλλογικό μας Γολγοθά και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δημιουργικό παρόν και ένα μέλλον πάνω σε στέρεες βάσεις. Το αξίζουμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες» αναφέρει σε μήνυμά της για την Ανάσταση, η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, καταλήγοντας «Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους».

    ΠΟΤΑΜΙ

    «Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», τονίζει στο πασχαλινό μήνυμα του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης ευχόμενος ιδιαίτερα στους νέους ξενιτεμένους, «να κάνουμε του χρόνου Πάσχα εδώ, όλοι μαζί».Ο κ. Θεοδωράκης επίσης συσχετίζει την εορτή του Πάσχα με αυτήν της Άνοιξης και την αναγέννηση, την ελπίδα και τη δύναμη της ζωής, επισημαίνοντας ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη».

    [02] Άγνωστο αν σε λίγες ώρες θα γίνει ο «ρουκετοπόλεμος» στο Βροντάδο της Χίου

    Κανένας δεν ξέρει, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, αν θα διεξαχθεί το πολυσυζητημένο έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου. Ιδιοκτήτες σπιτιών στις ενορίες των δυο «αντιπάλων» εκκλησιών συνεχίζουν να αντιδρούν και να αρνούνται την τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων στα σπίτια τους.

    Με επιστολή τους δε, παραπέμπουν το έθιμο την επόμενη χρονιά και εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Το μόνο που μπορεί να γίνει υπό τα σημερινά δεδομένα είναι το εξής: χωρίς απειλές, εκφοβισμούς και συκοφαντίες, από την επομένη του Πάσχα να ξεκινήσουμε πραγματικά μία διαδικασία οριοθέτησης ενός σαφούς και καταγεγραμμένου πλαισίου διεξαγωγής του ρουκετοπόλεμου, έτσι ώστε εντός των επομένων μηνών να έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένοι κανόνες και διαδικασίες και όργανα», αναφέρουν με επιστολή που κοινοποίησαν μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.

    Από άλλη μεριά, ο σύλλογος Βρονταδουσιακών Εθίμων οργανώνει σήμερα μεγάλο Σαββάτο το απόγευμα συμβολική παρέλαση με κατάληξη στους χώρους ρίψης των ρουκετών.

    «Μετά το πέρας της παρέλασης είναι αυτονόητο ότι το Σωματείο δεν θα παίξει κανένα απολύτως παραινετικό ρόλο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Ο Μητροπολίτης υπέρ

    Τέλος ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συνέχισης του εθίμου. Χθες Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ στη συνάντηση των Επιταφίων της Χίου στην πλατεία Βουνακίου ο κ. Μάρκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσευχόμαστε να βρούμε για μια ακόμα φορά αυθεντικές και αναλλοίωτες τις ρίζες των παραδόσεών μας που πολλές φορές τα λάθη της υπερβολής τα δικά μας, τις θέτουν υπό τον κίνδυνο της θυσίας οποιουδήποτε καιροσκοπικού σκοπού, τις θέτουν στην απειλή της εξαφανίσεως. Όσο όμως αυτές οι ρίζες είναι βαθιά στο χώμα της συνειδήσεώς μας, μπορούμε να τις βρούμε όπως μας τις έδωσαν οι πρόγονοί μας. Και δεν έχουμε να φοβηθούμε ή να ζημιώσουμε κανέναν εάν έτσι τις διατηρήσουμε».

    [03] Πάσχα και διατροφή-συμβουλές για να αποφύγετε τα δυσάρεστα

    «Ας μην πέσουμε στην παγίδα, το Πάσχα είναι μια φορά τον χρόνο, ας φάω από όλα ανεξέλεγκτα!!! Αντίθετα ας πούμε στον εαυτό μας το Πάσχα είναι μια φορά τον χρόνο, αλλά μπορώ να απολαύσω τρόφιμα που κάνουν καλό στο σώμα μου, ενώ είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά!».

    Αν μπορείτε να τηρήσετε αυτό που προτείνει η Κλινική Διαιτολόγος ? Διατροφολόγος Ελένη Παπαγιαννίδου στο praktoreio-ygeias.gr του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τότε να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε πολλά από τα δυσάρεστα που φέρνει η πολυφαγία μετά από τη νηστεία, μικρής ή και μεγαλύτερης διάρκειας.

    Η παράδοση μας δίνει λύσεις

    Με το πέρασμα των χρόνων αποδεικνύεται ότι η παράδοση στη διατροφή, πέρα από εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έχει σχεδόν πάντα κι έναν καλά μελετημένο θρεπτικό σκοπό, υπογραμμίζει η κ. Παπαγιαννίδου, δίνοντας και κάποιες σημαντικές συμβουλές.

    Μαγειρίτσα το τέλειο γεύμα μετά τη νηστεία

    Η μαγειρίτσα λοιπόν προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και το γεύμα του Πάσχα... είναι στην ουσία μια θρεπτική «γέφυρα» ανάμεσα στην περίοδο της χορτοφαγικής νηστείας και την επιστροφή στην κρεοφαγία.

    Η μαγειρίτσα είναι σούπα που περιλαμβάνει εντόσθια και συκωταριά (παράδοση ότι δεν πρέπει να πετάμε τίποτα από το αρνί του Πάσχα), φρέσκα κρεμμυδάκια, μαρούλι, αυγά, άνηθο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι. Τα συκωτάκια και τα εντόσθια περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες απορροφήσιμου αιμικού σιδήρου, οποίος έχει μειωθεί αρκετά μετά τις 40 ημέρες χορτοφαγικής νηστείας.

    Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι τα όργανα των κρεάτων (ιδιαίτερα το συκώτι) είναι οι πολυβιταμίνες της φύσης. Αποτελούν από τα πιο θρεπτικά συστατικά-πυκνά τρόφιμα. Πολύ πλούσια σε υψηλής ποιότητας αμινοξέα, υγιεινά λίπη, σίδηρο, Β-βιταμίνες (ιδιαίτερα Β12), CoQ10 και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και Κ, που προάγουν την απορρόφηση μετάλλων.

    Μικρά μυστικά για ένα κανονικό γεύμα χωρίς ενοχές την Κυριακή του Πάσχα

    Το πιο πιθανό είναι πως μετά τη μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου δεν θα πεινάμε το πρωί. Μπορούμε λοιπόν ωραιότατα να εκμεταλλευτούμε την έλλειψη πείνας για να επιτύχουμε την ωφέλιμη για την υγεία μας αλλά και το βάρος μας «διαλείπουσα νηστεία». Αν ωστόσο η ώρα του γεύματος καθυστερεί και επιστρέψει η πείνα μπορούμε να την ικανοποιήσουμε με ένα ή δύο βραστά (κόκκινα) αυγά ειδικά αν έχουμε διαβήτη.

    Στο γεύμα του Πασχαλινού τραπεζιού μαζί με το νοστιμότατο και υγιεινό αρνάκι ή κατσικάκι (πολύ θρεπτικά ζωικά τρόφιμα όπως κοκορέτσι, σπληνάντερο και γαρδουμπάκια), μπορούμε να καταναλώσουμε άφθονη σαλάτα με πράσινα λαχανικά, που θα συμβάλει μαζί με την λιπαρή πρωτεΐνη να έχουμε καλύτερο κορεσμό λόγω των φυτικών ινών που περιέχονται σε αυτά. Ο συνδυασμός νόστιμου θρεπτικού κρέατος μαζί με άφθονα λαχανικά με ελαιόλαδο είναι η απόλυτη ισορροπία της μεσογειακής διατροφής!

    Καλό είναι να προσέξουμε και πόσο αλκοόλ θα πιούμε. Ας προτιμήσουμε ξηρό κρασί και να αποφύγουμε τη μπύρα γιατί είναι σαν να τρώμε ζάχαρη ή ψωμί. Κι επειδή εκείνη την ημέρα συνήθως βρισκόμαστε στην εξοχή ας περπατήσουμε. Ευκαιρία για μια βόλτα στην φύση!

    Αρνάκι ή κατσικάκι, το πιο συχνό ερώτημα...

    Πολύ συχνό ερώτημα από καρδιοπαθείς είναι το τι επιτρέπεται να φάνε το Πάσχα, αναφέρει στο praktoreio-ygeias.gr ο Δημήτρης Ρίχτερ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας κι αυτό «διότι ειδικά αν το στεφανιαίο επεισόδιο ήταν πρόσφατο νοιώθουν αποκλεισμένοι από το φαγητό των υπολοίπων. Μολονότι μεταξύ κατσικιού και αρνιού, το κατσίκι περιέχει λιγότερη χοληστερόλη, καθώς και λιγότερες θερμίδες, οι διαφορές αυτές έχουν μικρή αξία στο θέμα της χοληστερόλης, καθώς τα οφέλη και οι ζημιές είναι μακροπρόθεσμα προβλήματα που δεν μεταβάλλονται ούτε με παρασπονδίες λίγων ημερών αλλά ούτε και με δίαιτα λίγων ημερών».

    Ο κ. Ρίχτερ, τονίζει ότι αυτό που έχει πραγματική σημασία για τους υπερτασικούς και τους πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια είναι η ποσότητα αλατιού και φαγητού που θα καταναλώσουν αυτές τις ημέρες. «Συνήθως είναι ιδιαίτερα αυξημένη και αυτό οδηγεί σε συχνές υπερτασικές κρίσεις στα επείγοντα των νοσοκομείων ή σε κρίσεις δύσπνοιας σε όσους έχουν επηρεασμένη την καρδιακή λειτουργικότητα».

    Και εξηγεί ότι «ειδικά ευπαθείς ομάδες που έχουν νηστέψει για 40 μέρες και μετά την ανάσταση προσπαθούν να αναπληρώσουν τη χαμένη χοληστερίνη τους με μαγειρίτσα το βράδυ και ερίφιο να ψήνεται από το πρωί συνοδεία μεζέδων και κρασιού αν υπερβάλλουν στις ποσότητες και δεν προσέξουν το καρύκευμα ε αλάτι, κινδυνεύουν συχνά να επισκεφτούν το γιατρό τους τις ημέρες εκείνες».

    [04] Αλκοολόμετρα μιας χρήσης μοίρασε η τροχαία στα Χανιά

    Στέλνοντας το μήνυμα «όταν πιώ δεν οδηγώ» το προσωπικό της τροχαίας στα Χανιά μοίρασε σε οδηγούς 400 αλκοολόμετρα μιας χρήσης και φυλλάδια με οδηγίες για τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

    Τα αλκοολόμετρα, είναι προσφορά του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων, και μοιράστηκαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στον κόμβο Κλαδισου με την προτροπή προς τους οδηγούς να τα χρησιμοποιήσουν μετά τη βραδινή τους έξοδο ώστε να ελέγξουν από μόνοι τους αν είναι σε θέση να οδηγήσουν με ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τον διοικητή τροχαίας Χανιών Γιάννη Βλαχάκη, «είναι μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε οδηγό να διαπιστώσει αν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και είναι σε θέση να οδηγήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα οι έλεγχοι της τροχαίας θα είναι εντατικοί με το βάρος να δίνεται σε παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

    [05] Τουλάχιστον 90 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν από την αμερικανική σούπερ-βόμβα

    Τουλάχιστον 90 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από τη σούπερ βόμβα των ΗΠΑ, η οποία ερρίφθη για πρώτη φορά την Πέμπτη εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα Αφγανοί αξιωματούχοι.

    Οι προηγούμενοι απολογισμοί έκαναν λόγο για περίπου 30 νεκρούς. Σύμφωνα με τον Εσμαΐλ Σινουάρ, κυβερνήτη της περιοχής Ατσίν, προπυργίου του ΙΚ στην επαρχία Νανγκαρχάρ, «τουλάχιστον 92 μαχητές του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) σκοτώθηκαν» από τη βόμβα GBU-4/B3, ισχύος σχεδόν 11 τόνων, το πιο ισχυρό συμβατικό όπλο που διαθέτουν οι ΗΠΑ.

    «Τρεις σήραγγες στις οποίες βρίσκονταν μαχητές την ώρα της επίθεσης καταστράφηκαν», πρόσθεσε. Ο Σινγουάρ εξήγησε ότι δεν υπήρξαν άμαχοι μεταξύ των νεκρών, καθώς «είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων και είχαν εγκαταλείψει την περιοχή».

    «Στη συνέχεια ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και ξένα στρατεύματα πραγματοποίησαν μια επιχείρηση εκκαθάρισης στην περιοχή», ένα σύστημα σηράγγων και σπηλαίων που χρησιμοποιούσε το ΙΚ, σημείωσε ο ίδιος. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, ο Αταουλάχ Χογκιάνι, έκανε λόγο για «90 μαχητές του Ντάες νεκρούς».

    [06] Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Με νίκη ο Ερντογάν θα αποχωρήσει πιο γρήγορα

    Την ευχή στο αυριανό δημοψήφισμα στην Τουρκία να κερδίσει ο Ερντογάν εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο ίδιος εξήγησε την προτίμηση του στην νίκη του Τούρκου Προέδρου, λέγοντας: «Αν κερδίσει, δεν θα τον ανεχθούν για πολύ και θα τον εξαναγκάσουν να φύγει από την εξουσία πολύ γρήγορα».

    Ο κ. Χρυσόστομος έκανε έκκληση στην πολιτική ηγεσία της Κύπρου για ενότητα και επεσήμανε ότι μόνο έτσι θα έλθει η Ανάσταση της Κύπρου και θα ανατείλουν καλύτερες μέρες.-

    [07] Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθείηΛε Πεν για ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο

    Η Μαρίν Λε Πεν προεδρική υποψήφια της ακροδεξιάς στη Γαλλία, είναι ενδεχόμενο να κληθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση για την άρση της ασυλίας της κι αναφορικά με την υπόθεση της κατάχρησης χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την ίδια.

    Η κλήτευση αυτή, της Λε Πεν είναι πιθανόν να γίνει πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με την Λάουρα Φεράρα που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

    Γάλλοι δικαστές έχουν ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της ασυλίας της ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, η οποία είναι και μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για την υπόθεση της εσφαλμένης χρήσης χρηματικών ποσών από την ΕΕ, για την πληρωμή προσωπικού του κόμματος της.

    ?Η Επιτροπή Νομικών Ζητημάτων έχει συμφωνήσει ότι η Λε Πεν θα κληθεί σε ακρόαση κατά την πρώτη διαθέσιμη ημέρα, τον Μάιο,? δήλωσε χαρακτηριστικά η Φεράρα στο Reuters.

    Η ίδια, δήλωσε ότι η ακρόαση αυτή, μπορεί να γίνει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου, στον οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα συμμετέχει η Λε Πεν, που απορρίπτει ως πολιτική παρέμβαση τις νομικές διαδικασίες εναντίον της.

    [08] Αίγυπτος: Αυξημένη προσέλευση πιστών και βαρύ πένθος στις εκκλησίες της χριστιανικής μειονότητας

    Τα μέλη της χριστιανικής μειονότητας στην Αίγυπτο εκκλησιάζονται μαζικά τις άγιες αυτές ημέρες, σε βαρύ κλίμα πένθους, μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά εκκλησιών που έγιναν την Κυριακή των Βαΐων, με συνέπεια το θάνατο 45 ανθρώπων.

    Οι πιστοί της χριστιανικής κοινότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο, που μετρούν 2.000 χρόνια παρουσίας, παρακολούθησαν τις Ακολουθίες των Παθών με μία ουσιαστική αίσθηση της ανθρώπινης απώλειας και του θανάτου. Στην πόλη της Αλεξάνδρειας, οι χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, που αποτελεί την ιστορική έδρα του Κόπτη Πατριάρχη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Επιταφίου.

    Πριν από την είσοδό τους, στο ναό, οι πιστοί κλήθηκαν να περάσουν από συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο, όπου και είχε σκάσει μία βόμβα την Κυριακή των Βαΐων. Τα μέλη της επιτροπής του ναού, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, από την προσέλευση του μεγάλου αριθμού των πιστών.

    [09] Α.Τσίπρας από την Κέρκυρα: Θα φτάσουμε σύντομα στην «Ιθάκη»

    Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων».

    Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες κα όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης είπε ο κ. Τσίπρας.

    Πρόσθεσε, δε, τα εξής: Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων» συμμετέχοντας μάλιστα και ο ίδιος ενεργά ρίχνοντας ένα μεγάλο πήλινο κανάτι (μπότη). Ο κ. Τσίπρας χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον χαιρετήσουν.

    [10] Γέφυρα ζωής σε Λευκωσία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Αυστρία

    Τα όργανα Ελληνοκυπρίου, ο οποίος απεβίωσε το πρωί, θα μεταμοσχευθούν σε Κύπρο , Ελλάδα και Αυστρία. Στην Θεσσαλονίκη θα μεταμοσχευθεί το ήπαρ και στην Αθήνα η καρδιά, ενώ ασθενής στην Αυστρία θα δεχθεί τον πνεύμονα. Τα νεφρά θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Ο Κύπριος υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης , δήλωσε «το μεγαλείο της ψυχής των οικείων του δότη, που μέσα από τον πόνο τους χαρίζουν το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας, αποτελεί το ύψιστο παράδειγμα προς μίμηση».

    [11] SOS από σκάφος με 38 παράτυπους μετανάστες ανοιχτά της Κεφαλονιάς

    Σήμα έκτακτου κινδύνου εξέπεμψε το πρωί σκάφος που μετέφερε 38 παράτυπους μετανάστες ανοιχτά της Κεφαλονιάς.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος βρίσκονται 13 μικρά παιδιά που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας γι' αυτό και ζήτησαν βοήθεια από το λιμεναρχείο Κεφαλονιας.Στο λιμάνι του νησιού, αναμένουν ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν όσους δεν είναι καλά στην υγεία τους στο νοσοκομείο του νησιού.

    Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς ενημέρωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν στο νησί μας όσο χρειαστεί για τις τυπικές διαδικασίες, σε αυτό το διάστημα θα προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια και στη συνέχεια θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιστροφής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 April 2017 - 12:31:46 UTC