Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Μητσοτάκης: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, πρώτη προτεραιότητα
  • [02] Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος Ημιμαραθώνιος. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [03] Μελανσόν: Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία
  • [04] Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας
  • [05] Ράνια Αντωνοπούλου:Εξασφαλίζουμε πόρους για την κοινωνική οικονομία

  • [01] Κ.Μητσοτάκης: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, πρώτη προτεραιότητα

    «Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017».

    «Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες», προσέθεσε και χαρακτήρισε την εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού και ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης.

    Επίσης συνεχάρη τους διοργανωτές, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται «τη σημαντική έκθεση "Food Expo", όπου περισσότεροι από 1.200 Έλληνες παραγωγοί - μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί - προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει - που μας αξίζει ως χώρα - στην παγκόσμια διατροφική αγορά».

    [02] Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος Ημιμαραθώνιος. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Με καλό καιρό αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή, ο 6ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που αποτελεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός της 'Ανοιξης για την πρωτεύουσα και διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ μαζί με το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Ήδη η διοργάνωση έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών καθώς πάνω από 21.000 δρομείς θα πάρουν μέρος φέτος στους αγώνες δρόμου, έναντι 17.000 το 2016. . Πέραν της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, θα διεξαχθούν αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ.

    Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα γίνει στις 9 το πρωί μπροστά από την πλατεία Συντάγματος. Του Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων, από την Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της οδού Όθωνος, ενώ των 3 χιλιομέτρων, επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Νεοφύτου Δούκα.

    Οι αθλητές και των τριών αυτών αγώνων θα τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Σ΄ότι αφορά την εκκίνηση του αγώνα 1000μ για Παιδιά & ΑμεΑ, αυτή θα γίνει από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην πλατεία Συντάγματος.

    Ωστόσο για να χαρούν οι Αθηναίοι και οι υπόλοιποι πολίτες τον Ημιμαραθώνιο πρέπει να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στο σπίτι και να μετακινηθούν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς από τις 7 το πρωϊ ως αργά το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας και τους γύρω δρόμους. Οπως ανακοίνωσε η Τροχαία θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων:

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    A. Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων) την Κυριακή 19/03/2017 και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 13.30΄, στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες περιοχής Δήμου Αθηναίων ως εξής:

  • Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 05.00΄ έως 14.00΄.

  • Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πλατεία Ομονοίας.

  • Πλατεία Συντάγματος.

  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτήςέως την πρώτη παράλληλο.

  • Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 07.00΄ έως 11.00΄.

  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.

  • Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Ησιόδου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

  • Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

  • Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

  • Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

  • Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

  • Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

  • Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

  • Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

  • Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτήςέως την πρώτη παράλληλο.

  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

  • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτήςέως την πρώτη παράλληλο.

  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    [03] Μελανσόν: Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία

    «Είμαστε η επανάσταση του λαού κατά της προεδρικής μοναρχίας» δήλωσε εμφατικά ο Ζαν-Λικ Μελανσόν από την υπερυψωμένη εξέδρα στην Πλατεία της Δημοκρατίας, μπρος στο πυκνό πλήθος, ενώ πίσω του κυμάτιζαν σημαίες, ανάμεσα και η ελληνική, αλλά και πανό.

    Η συγκέντρωση στο Παρίσι κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής, καθώς ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι ανέμεναν γύρω στις 80.000 κόσμο. Η πλατεία της Δημοκρατίας ήταν κατάμεστη και υπολογίζεται ότι είχε πάνω από 130.000 άτομα.

    «Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την προεδρική μοναρχία που ανέπτυξε στενή σχέση με τους ισχυρούς του χρήματος, τους υπηρέτες του χρήματος, που έχουν διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ήλθε η ώρα να περάσει η Γαλλία στην 6η Δημοκρατία, αλλάζοντας το Σύνταγμα.

    Μιλώντας κάτω από το γιγάντιο μπρούτζινο άγαλμα της Δημοκρατίας, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ενθουσίασε το συγκεντρωμένο πλήθος με τη ρητορική του. Στην πρώτη γραμμή με τον Ζαν Λικ Μελανσόν η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε σήμερα το απόγευμα, στη μεγάλη πορεία από την πλατεία της Βαστίλλης στην πλατεία της Δημοκρατίας.

    [04] Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας

    Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, πρόσθεσε σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, που δικαιωματικά θεωρείται ο κορυφαίος γυμναστής του πλανήτη στους κρίκους, κατέκτησε την πρώτη θέση και στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανηςAGF Trophy 2017, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 5η θέση. Ο Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση, συγκεντρώνοντας 15,466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30, με τον «Ζορμπά» να ακούγεται για άλλη μία φορά από τα μεγάφωνα της επιβλητικής Milli Gimnastika Arenasi.

    Αυτή τη φορά, μάλιστα, κατάφερε να «κολλήσει» ιδανικά την προσγείωσή του και αυτό αποτυπώθηκε στη βαθμολογία του, που ήταν υψηλότερη από ό,τι στον προχθεσινό προκριματικό (15,333 β.), στον οποίο πάντως ήταν και πάλι πρώτος με τεράστια διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Ιάπωνας Καζουγιούκι Τακέντα (14,766 β.) και στην τρίτη, ο Ουκρανός Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14,233 β.).

    Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον Λευτέρη Πετρούνια

    «Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο παγκόσμιο της ενόργανης!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης AGF Trophy 2017 από τον Έλληνα αθλητή.

    Κ. Μητσοτάκης: «Λευτέρη Πετρούνια σε ευχαριστούμε»

    Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο κύπελλο Ενόργανης.«Λευτέρη Πετρούνια σε ευχαριστούμε που σήκωσες τη γαλανόλευκη ξανά στην κορυφή του βάθρου!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στον προσωπικό του λογαριασμό, ανεβάζοντας μία σχετική φωτογραφία με τον Έλληνα πρωταθλητή στην πρώτη θέση στο βάθρο μαζί με τους αθλητές από την Ιαπωνία και την Ουκρανία στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

    [05] Ράνια Αντωνοπούλου:Εξασφαλίζουμε πόρους για την κοινωνική οικονομία

    «H κοινωνική οικονομία απευθύνεται στους νέους που έχουν ιδέες και προσόντα και δεν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν απηυδήσει με το ευέλικτο καθεστώς εργασίας και θέλουν να επιλέξουν έναν άλλο τρόπο παραγωγής». Αυτά τόνισε από την αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

    Περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία, στο πλαίσιο του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που η κυβέρνηση, όπως ανέφερε, θεωρεί σημαντικό για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, επισήμανε ότι η κοινωνική οικονομία είναι η συνεργατική-συνεταιριστική επιχειρηματικότητα που δεν έχει ως μοναδικό σκοπό το κέρδος.

    «Η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αποσκοπεί στην κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των μελών και των εργαζομένων των συνεταιρισμών, την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι ένας τρίτος τομέας της οικονομίας ο οποίος δεν ανταγωνίζεται τον ιδιωτικό τομέα - δεν υποκαθιστά το κράτος, αλλά εισάγει διαφορετικό τρόπο παραγωγής, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή τη συλλογικότητα» προσέθεσε.

    Με το νέο θεσμικό πλαίσιο φορέας κοινωνικής οικονομίας είναι κάθε νομικό πρόσωπο που λειτουργεί με βάση συγκεκριμένες αρχές, εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου. «Εξασφαλίζουμε πόρους για την κοινωνική οικονομία», υπογράμμισε επίσης, ανακοινώνοντας πως τουλάχιστον 157.000.000 ευρώ θα διατεθούν την επόμενη περίοδο για να βοηθηθούν τα εγχειρήματα στο ξεκίνημά τους (σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων, δικτύωση).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 March 2017 - 22:31:43 UTC