Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα»
  • [02] Σ. Φάμελλος: Δεν θα επιτρέψουμε τη λογική της ασφυξίας στη χώρα μας, επειδή το ΔΝΤ επιμένει σε λάθος δείκτες και πολιτικές
  • [03] Στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κονγκό τέλεσε την Πατριαρχική Λειτουργία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
  • [04] Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο θρυλικός τζαζίσταςΑλ Τζάρρο
  • [05] Ξεψύχησε ο 6χρονος που έπεσε το Σάββατο από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας
  • [06] Στον Κέισι Αφλεκ το BAFTA καλύτερου ηθοποιού

  • [01] «Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει γρήγορα»

    Έντονη κριτική στη στάση του Δ.Ν.Τ. άσκησε, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στη συνέχεια, συνομιλώντας με δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του στην ΚΕ, είπε ότι "το ΔΝΤ στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του πλεονάσματος το 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να σπρώξει την Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό. Κι αυτό όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ολοκλήρωσε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Οικονομικών είπε, επίσης, ότι το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιεί πολύ αμφισβητήσιμες μελέτες για να ισχυροποιήσει τη θέση του. Ειδικά αναφέρθηκε στον αστήρικτο, όπως είπε, ισχυρισμό του Ταμείου ότι στην Ελλάδα το 40% έως το 50% του πληθυσμού δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και πρόσθεσε ότι εάν το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιούσε την ίδια μεθοδολογία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα ήξερε ότι το ποσοστό αυτό είναι γύρω στο 12%. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ιδέα που επαναλαμβάνει ο Πωλ Τόμσεν ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες. "Είναι να γελάει κανείς και τον έχω καλέσει να έρθει στην Ελλάδα κα μετά να πάμε στη Γερμανία και να κάνουμε την σύγκριση", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    "Το Δ.Ν.Τ. θα πρέπει να πάρει γρήγορα μία απόφαση για το τι θέλει να κάνει" υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος και τόνισε ότι "αν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να σέβεται τις προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, και το θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα εργασιακά.

    Αν θέλει να πιέσει, ας πιέσει τις χώρες εκείνες, που δεν δέχονται να έχει η Ελλάδα πιο λογικά πρωτογενή πλεονάσματα" πρόσθεσε.Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ότι "καλώς κρατάμε κάποια πράγματα στο τέλος της διαπραγμάτευσης, γιατί έτσι κάνουν όλοι οι διαπραγματευτές, σε όλες τις εποχές, για όλα τα πλαίσια διαπραγμάτευσης και φθάνει ένα σημείο που τίποτε δεν κλείνει έως ότου κλείσουν όλα".

    Επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι την κατηγορία που απευθύνει στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, "δεν την συμμερίζεται κανείς, ούτε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε οι θεσμοί". Ο κ. Τσακαλώτος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως είπε, όλοι κατανοούν ότι είναι πολλά τα ζητήματα και οι περιορισμοί, λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και προβλημάτων όπως το μεταναστευτικό.

    "Οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit" είπε και υπογράμμισε ότι "όλοι προσπαθούν για να βρεθεί μια λύση. Με λίγη καλή θέληση και βούληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα"."Διαπραγματευόμαστε σκληρά" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως "η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λάβει λευκή επιταγή και πάντοτε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης απορρέει από συλλογικές αποφάσεις".

    [02] Σ. Φάμελλος: Δεν θα επιτρέψουμε τη λογική της ασφυξίας στη χώρα μας, επειδή το ΔΝΤ επιμένει σε λάθος δείκτες και πολιτικές

    «Η σιγουριά για το κλείσιμο της β? αξιολόγησης στηρίζεται στο γεγονός ότι η χώρα έχει ικανοποιήσει τις προβλέψεις, σε δημοσιονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο» είπε μιλώντας στον Ρ/Σ Βήμα FM 99.5 o Aν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και συμπλήρωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, εντόπισε τις διαφωνίες για την ολοκλήρωση, μόνο όσον αφορά στις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν από το ΔΝΤ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Μέρκελ και τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμβάλλουν στην ουσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που είναι οι προωθητικές συμφωνίες και οι συναινέσεις. Κατέστη σαφές, εκ μέρους της Ελλάδας, ότι η χώρα διαπραγματεύεται μόνο προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της. Και, βέβαια, ζήτησε να μην παίζουν κάποιοι με σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη, υπονοώντας ότι θέλουμε μία Ευρώπη των συναινέσεων, που θα προχωρά μπροστά και όχι μια Ευρώπη των αντιθέσεων, που ανοίγει την πόρτα στην Ακροδεξιά» τόνισε ο ΑΝ. ΥΠΕΝ.

    Σχολίασε πως «είναι περίεργο ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί και έρχεται στις διαπραγματεύσεις με χρηματοοικονομικούς δείκτες, που επιμένουν ότι η χώρα το 2016 είχε ύφεση και μηδενική απόδοση στα δημοσιονομικά. Είναι εντυπωσιακή η επιμονή του σε λάθος συνταγές και λάθος δείκτες», την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, συνομιλούν μαζί μας με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. «Νομίζω, ότι και η γερμανική κυβέρνηση θα επιλέξει αυτήν την διαδρομή της πολιτικής συμφωνίας. Από την πλευρά μας, ακούμε προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις στην Ευρώπη, αλλά μας ενδιαφέρει και διεκδικούμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

    [03] Στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κονγκό τέλεσε την Πατριαρχική Λειτουργία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

    Την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λουμπουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β', συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Κινσάσας κ.Νικηφόρου, του εορτάζοντος Κατάνγκας κ. Μελετίου και του Θεοφιλ. Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε χειροτονία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα, στον οποίον δόθηκε το όνομα Μελέτιος, προς τιμήν του Μητροπολίτου κ.Μελετίου.

    Ο Μακαριότατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική παραβολή «του Ασώτου υιού», τονίζοντας την ανάγκη κάθε χριστιανού για συνεχή μετάνοια, την επιστροφή όλων στο πάντοτε ανοικτό Πατρικό σπίτι, την Εκκλησία του Χριστού, όπου αναμένει διαρκώς ο φιλάνθρωπος Θεός τον κουρασμένο και πληγωμένο από την αμαρτία άνθρωπο, να τον αναπαύσει στην αγκαλιά της απέραντης αγάπης Του. Τέλος, ευχαρίστησε, τους χριστιανούς για την υποδοχή τους και την προσήλωσή τους στην Αγία και Αμώμητο Ορθοδοξία.

    Προ της απολύσεως της Ευχαριστιακής Σύναξης, ο Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου και την δεκαετή επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονίας, του απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη Αξίας Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του και την Πατριαρχική του ευαρέσκεια, για την άρτια οργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία καταδεικνύει την επίπονη προσπάθεια και την διαρκή παρακολούθηση κάθε τομέα ποιμαντικής δράσης ξεχωριστά.

    [04] Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο θρυλικός τζαζίσταςΑλ Τζάρρο

    Ο Αλ Τζάρρο, ο θρυλικός τραγουδιστής της αμερικανικής τζαζ, ο οποίος τιμήθηκε επτά φορές με Βραβεία Grammy πέθανε σε ηλικία 76 ετών, ανακοίνωσε ο ατζέντης του.Ο μαύρος τραγουδιστής με το εκλεκτικό ρεπερτόριο, από τζαζ έως ποπ, σόουλ και φανκ, πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου είχε εισαχθεί πρόσφατα, μερικές ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι ακυρώνει προγραμματισμένες περιοδείες του και ότι αποσύρεται λόγω εξάντλησης. Δεν έγινε γνωστή η αιτία του θανάτου του.

    Ο Αλ Τζάρρο έσβησε λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Grammy, των μεγαλύτερων μουσικών βραβείων στις ΗΠΑ.

    Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αναφέρει μεταξύ άλλων: "Θα μας λείψει. Η δεύτερη προτεραιότητα στη ζωή του ήταν η μουσική. Δεν υπήρχε τρίτη προτεραιότητα. Μακράν πρώτη του προτεραιότητα ήταν να θεραπεύει και να παρηγορεί αυτούς που υποφέρουν. Είτε ήταν συναισθηματικός πόνος ή σωματική δυσφορία ή οποιαδήποτε άλλη αιτία πόνου, έπρεπε να μας καθησυχάζει και να μας ηρεμεί. Έπρεπε να δει ένα ζεστό χαμόγελο εκεί όπου δεν υπήρχε πριν. Το τραγούδι ήταν απλά το εργαλείο του για να το πετύχει".

    [05] Ξεψύχησε ο 6χρονος που έπεσε το Σάββατο από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

    Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο 6χρονος, που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά, το πρωί του Σαββάτου και νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού». Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, αρχικά στο ΚΑΤ και στη συνέχεια στο Παίδων, ο μικρός δεν τα κατάφερε.

    Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ, «ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρων. Διασωληνώθηκε άμεσα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα. Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Στη συνέχεια συνοδεία αναισθησιολόγου μεταφέρθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», όπου και κατέληξε.

    [06] Στον Κέισι Αφλεκ το BAFTA καλύτερου ηθοποιού

    Ο Κέισι Αφλεκ απέσπασε το βραβείο BAFTA καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία "Manchester by the Sea", κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Υποψήφιοι για το βραβείο ήταν οι Ράιαν Γκόσλινγκ (La La Land), 'Αντριου Γκάρφιλντ (Αντιρρησίας Συνείδησης), Τζέικ Τζίλενχαλ (Nocturnal Animals) και Βίγκο Μόρτενσεν (Captain Fantastic).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 February 2017 - 7:31:31 UTC