Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυτοκτόνησε ο α'αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος
  • [02] Αντιμέτωποι με το ψύχος και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες, στον καταυλισμό της Μόριας
  • [03] Νετανιάχου: Πιθανώς τζιχαντιστής ο δράστης της επίθεσης στη δυτική Ιερουσαλήμ
  • [04] «Εκλάπη το Κλειδί του Σολ», μια μουσική παράσταση, με πολλά μυστήρια, στο Ιδρυμα Θεοχαράκη
  • [05] Δ.Τζανακόπουλος στον «Αθήνα 9.84»: Η τυχόν απουσία Ερντογάν από τη Γενεύη αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά
  • [06] Στο μάτι του χιονιά η Εύβοια-Ήλιος με δόντια στη Φθιώτιδα

  • [01] Αυτοκτόνησε ο α'αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος

    Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού, ο Γιάννης Σταματόπουλος, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ο α`αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Αθήνα. Ο Σταματόπουλος ήταν μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

    Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

    Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Σταματόπουλου εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ. «Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι στον ΣΕΓΑΣ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Σταματόπουλου. Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά σήμερα έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο».

    Ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

    Ανακοίνωση για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου, εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. «O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου που εκπροσωπούσε τον ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Ο αγαπητός σε όλους Γιάννης Σταματόπουλος με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκπλήρωνε στο ακέραιο τα καθήκοντα του και η συνεισφορά του στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ανεκτίμητη».

    [02] Αντιμέτωποι με το ψύχος και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες, στον καταυλισμό της Μόριας

    Δύσκολες ώρες περνάνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζούνε στον καταυλισμό της Μόριας για δεύτερη μέρα σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών. Τα χιόνια είναι εμφανώς λιγότερα, όχι επειδή έλιωσαν αλλά γιατί μετατράπηκαν σε πάγο.

    Γυναίκες και παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα ζεσταίνονται σε δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης. Οι υπόλοιποι, κυρίως Αφρικανοί άνδρες, ζουν στην πλειονότητά τους στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες από τέντες, θαμμένες κυριολεκτικά στον πάγο με κουβέρτες που τους έχουν διανεμηθεί. Με τις οποίες όμως τέτοιες θερμοκρασίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν. Σε υπαίθριες φωτιές καίνε ό,τι μπορεί να καεί και κυρίως ξυλεία από τα γύρω ελαιοκτήματα ενώ προσπαθούν και να μαγειρέψουν σε αυτές τις φωτιές κάτι πέραν του προσφερόμενου συσσιτίου.

    Στο μεταξύ, η κατάσταση αυτή έχει ανησυχήσει τις οργανώσεις γιατρών που επιχειρούν στο κέντρο, αφού ήδη άρχισαν να προσέρχονται ασθενείς με πόνους στους μύες και στα κόκκαλα λόγω του έντονου ψύχους. Ενώ οι πάγοι όπως υποστηρίζεται δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και ορθοπεδικά περιστατικά τις επόμενες ώρες μεταξύ κυρίως των μεταναστών που λόγω καταγωγής δεν ξέρουν να κινηθούν σε τέτοιες συνθήκες.

    Όπως έγινε γνωστό σήμερα, άλλα 119 άτομα αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες μέρες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με έξοδα του Οργανισμού στη ηπειρωτική Ελλάδα από τη Λέσβο, προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη διαδικασία ασύλου. Στόχος να απελευθερωθούν χώροι σε πλαστικές μεγάλες σκηνές ώστε να μετακινηθούν εκεί κάποιοι από αυτούς που σήμερα ζουν στις καλοκαιρινές σκηνές. Φυσικά κάτι τέτοιο, η κατάργηση δηλαδή των καλοκαιρινών σκηνών δεδομένων των συνεχιζόμενων μικρών έστω αφίξεων αλλά και του υπερπληθυσμού που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

    [03] Νετανιάχου: Πιθανώς τζιχαντιστής ο δράστης της επίθεσης στη δυτική Ιερουσαλήμ

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο παλαιστίνιος οδηγός του φορτηγού που έπεσε σήμερα το πρωί πάνω σε ομάδα στρατιωτών στη δυτική Ιερουσαλήμ σκοτώνοντας 4 και τραυματίζοντας 15 ήταν πιθανώς υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

    "Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. ΄Εχουμε αποκλείσει την Τζαμπέλ Μουκαμπάρ, τη συνοικία απ΄όπου προέρχεται και πραγματοποιούμε και άλλες ενέργειες στις οποίες δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

    Η επίθεση ήταν η φονικότερη παλαιστινιακή επίθεση στην Ιερουσαλήμ εδώ και μήνες και είχε στόχο δόκιμους του στρατού που αποβιβάζονταν από λεωφορείο, το οποίο τους είχε μεταφέρει στον πεζόδρομο Αρμόν Χανατζίβ.

    [04] «Εκλάπη το Κλειδί του Σολ», μια μουσική παράσταση, με πολλά μυστήρια, στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

    Ένα μουσικό θρίλερ ξετυλίγεται στην περιοχή του Πενταγράμμου, όλες τις Κυριακές του Ιανουαρίου. Ολοφάνερα μυστικά σχέδια και έντιμες δολοπλοκίες, αγνές πλεκτάνες, ίντριγκες και ανακατωσούρες δημιουργούν ξεκάθαρα, μια γνήσια ατμόσφαιρα μυστηρίου...! Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, κάθε Κυριακή στις 12.00 η Έμιλυ και οι ΠαιζωΓράφει παρουσιάζουν την παράσταση «Εκλάπη του κλειδί του Σολ». Ένα κωμικό κονσέρτο για ένα μεγάλο πιάνο με ουρά και ορχήστρα κάποιους ασυνήθιστα- συνηθισμένους χαρακτήρες! Για παιδιά και για μεγάλους...

    Το κείμενο έγραψε η Αιμιλία Βασιλακάκη, βραβευμένη από τα Κρατικά Θεατρικά Βραβεία του 2014 για το έργο της «Πριγκιπική Γυμναστική», υπεύθυνη και για το λιμπρέτο των «Καρμενσίτας» που έγραψε για την παιδική σκηνή της Λυρικής Σκηνής. Οι πρωτότυπες μελωδίες, τα τραγούδια αλλά και το εικαστικό περιβάλλον φέρουν την υπογραφή του Νικόλα Σαλίγκαρου, ενώ τους σχεδιασμούς φώτων έκανε ο Βασίλης Κλωτσοτήρας.

    Στο πιάνο, παίζει μουσικές και ερμηνεύει πολλούς διάσημους συνθέτες ο Κώστας Κακούρης, ενώ στη σκηνή αυτοσχεδιάζουν οργανωμένα η Έλενα Λαρίου και η Αιμιλία Βασιλακάκη.

    [05] Δ.Τζανακόπουλος στον «Αθήνα 9.84»: Η τυχόν απουσία Ερντογάν από τη Γενεύη αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά

    Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση μη συμμετοχής του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, άφησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Η διαπραγμάτευση και η πρόσφατη σύλληψη της Πόλας Ρούπα ήταν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού, τα άλλα δύο θέματα της συνέντευξης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ότι το παιδί του Ν. Μαζιώτη και της Π. Ρούπα πρέπει άμεσα να δοθεί στους συγγενείς του.

    Ξεκινώντας από το Κυπριακό, «η μη παρουσία Ερντογάν στη Διάσκεψη της Γενεύης αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση. Πιο αναλυτικά, άφησε να εννοηθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι παρών στη Διάσκεψη και ότι θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Από τη δική μας μεριά έχουμε πει ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά η μη παρουσία Ερντογάν αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα». Επιπροσθέτως, «ο κ. Ερντογάν παίζει έναν κομβικότατο πολιτικό ρόλο και εμείς με δεδομένο αυτό που άφησε να εννοηθεί η τουρκική πλευρά, θα εξετάσουμε τη θέση μας».

    Στο θέμα της διαπραγμάτευσης, θέση της κυβέρνησης είναι ότι «η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ούτε ως προσχήματα για να καθυστερούμε το κλείσιμο της β' αξιολόγησης». Ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε, άλλωστε, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχων και πρέπει οι εταίροι να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

    Αναφερθείς στις εξελίξεις που αφορούν στο παιδί των Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «το παιδί πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ- πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική», εκτίμησε τέλος.

    [06] Στο μάτι του χιονιά η Εύβοια-Ήλιος με δόντια στη Φθιώτιδα

    Πάνω από την Κεντρική και Νότια Εύβοια έχει «εγκατασταθεί» κυριολεκτικά ο χιονιάς τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Και παρά το γεγονός ότι σε ολόκληρη την υπόλοιπη περιφέρεια παρατηρείται μία ύφεση των καιρικών φαινομένων, αντίθετα από τα ξημερώματα εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Εύβοιας.

    Η περιοχή της Καρύστου αλλά και η περιοχή της Κύμης δοκιμάζονται ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο, καθώς άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι συγκοινωνίες απουσιάζουν και η πρόσβαση είναι σχεδόν εφιαλτική. Αρκετοί οικισμοί παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα παρά τις προσπάθειες που συνεχίζει να κάνει από τα ξημερώματα η ΔΕΗ προκειμένου να αποκαταστήσει τις βλάβες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να απομακρύνουν εγκλωβισμένους ανθρώπους.Σε ό,τι αφορά το κεντρικό οδικό δίκτυο δόθηκε μια μάχη και οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί ενώ αντίθετα στο επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

    Οι πολικές θερμοκρασίες είναι χαρακτηριστικό των ημερών σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα, ενώ σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Εύβοιας ουσιαστικά βγήκε ήλιος αλλά με δόντια.

    Φθιώτιδα: πολικές θερμοκρασίες, κλειστά τα σχολεία

    Ακόμη και - 13 βαθμούς Κελσίου κατέγραψε το θερμόμετρο σε ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας από χθες το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα.

    Όλη την προηγούμενη νύχτα εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ σχεδόν σε όλους τους δρόμους είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων. Από το πρωί η συγκοινωνία διεξάγεται ομαλά ενώ σε διάφορα κρίσιμα σημεία στο εθνικό δίκτυο τα εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι για να μην εντοπίσουν προβλήματα οι οδηγοί κατά τη διέλευση τους. Στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο τμήμα που διέρχεται μέσα από το νομό Φθιώτιδας δεν υπήρξαν προβλήματα παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρισκόταν σε ?κόκκινο συναγερμό?.

    Στη Φωκίδα οι πολικές θερμοκρασίες έχουν περιορίσει ασφυκτικά τις μετακινήσεις των πολιτών ενώ προβλήματα λόγω παγετού αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινές περιοχές. Παρόμοιες είναι οι συνθήκες και στο Καρπενήσι. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος, κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 January 2017 - 15:31:26 UTC