Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκία: Ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μ. Ψύλος κατά την επίσκεψή του στο πρακτορείο Ανατολή στην Κων/πολη
  • [02] Πιέρ Μοσκοβισί στον ΣΚΑΪ: "Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα"
  • [03] Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέταρτο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ o Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ

  • [01] Τουρκία: Ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μ. Ψύλος κατά την επίσκεψή του στο πρακτορείο Ανατολή στην Κων/πολη

    Την έδρα του πρακτορείου Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος. Τον πρόεδρο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων υποδέχθηκαν εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του Πρακτορείου Ανατολή, που εδρεύει στην Άγκυρα, ο διευθυντής Μέσης Ανατολής και Αφρικής Μουτζαχίτ Σοϊκάν και ο διοικητικός διευθυντής Σαμπρί Τσελεμπίογλου.

    Ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεναγήθηκε στα γραφεία του πρακτορείου και συζήτησε θέματα περαιτέρω συνεργασίας των δύο πρακτορείων βάσει της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, στην Σμύρνη.

    [02] Πιέρ Μοσκοβισί στον ΣΚΑΪ: "Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα"

    «Πιστεύω ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να μπούμε σε συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ο Eπίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί, στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

    «Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχίσουν, γιατί οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να αλλάξουν τη δομή της οικονομίας, να την κάνουν πιο ανταγωνιστική, να την κάνουν πιο ελκυστική, πιο αξιόπιστη. Αλλά δεν υποστηρίζουμε περισσότερη λιτότητα, έχουμε ένα οδικό χάρτη που είναι το μνημόνιο και το μνημόνιο είναι ένα πρόγραμμα μέχρι το 2018, ας παραμείνουμε σε αυτό» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

    «Ας μιλήσουμε για το χρέος, τόσο για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν μετά ή κοντά στο τέλος του προγράμματος, όσο και βραχυπρόθεσμα μέτρα και μετά θα συζητήσουμε για το ποιο δημοσιονομικό μονοπάτι θα πρέπει να ακολουθήσουμε» ανέφερε και υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε να προκαλέσουμε πόνο στους Έλληνες πολίτες και ότι αυτό που θέλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι να επιβάλλουμε κι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα, ούτε να αποδυναμώσουμε την χώρα, αλλά να ανοίξουμε ένα δρόμο προς την ελπίδα».

    Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων αρχίζουν να καρποφορούν και πως η ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει φέτος και το 2017, αλλά «ακόμη κι αν δεν υπάρχει λιτότητα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε η οικονομία να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική».

    Για την πρόταση Τσακαλώτου, για συμφωνία σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% και όχι 3,5% και να μείνει 1%, να το γλιτώσουμε από τους φόρους, ο Επίτροπος σημείωσε ότι «θα σκεφτούμε τις προτάσεις του», αλλά να «μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ας κινηθούμε βήμα-βήμα, παραγωγικά».

    Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως είναι «αφοσιωμένος στον στόχο του, και δεν δείχνει να έχει κουραστεί».

    « Ο πρωθυπουργός είναι σε «καλή φόρμα» και ότι «δεν αποκόμισα την αίσθηση πως παραμελεί την δουλειά του ή ότι σκέφτεται κάτι άλλο ή πως ετοιμάζεται για εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά .

    [03] Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέταρτο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ o Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ

    Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τέταρτο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

    Ο κ. Κερέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο εάν δεν υπάρξει συμφωνία στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του σώματος, στις 5 Δεκεμβρίου.

    «Ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία. αλλά φυσικά, αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας», ανέφερε ο κ. Κερέ, ενώ άφησε ανοιχτό τοενδεχόμενο μείωσης του στόχουγια πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% σε κάποιο σημείο μετά το τέλος του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τυχόν μείωση δεν μπορεί να έλθει αμέσως μετά το 2018, αλλά θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν λίγα χρόνια.

    Τόνισε μάλιστα ότι από τη σκοπιά της ΕΚΤ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για «λίγα χρόνια» μετά το 2018, όμως αυτό προϋποθέτει ένα σωστό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους.

    Ο Κερέ επανέλαβε τη θέση της ΕΚΤ ότι ηβιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι διασφαλισμένηκαι για το λόγο αυτό χρειάζονται παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση . Επανέλαβε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς θα προσδώσει περισσότερη «αξιοπιστία» και διεθνή στήριξη.

    Όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση θα αφορά τη νομισματική πολιτική και θα ληφθεί απολύτως ανεξάρτητα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, όχι μόνο με γνώμονα τις πολιτικές εξελίξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 November 2016 - 1:31:13 UTC