Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ΝΔ για το προσφυγικό, καλεί την κυβέρνηση ο Μ. Βαρβιτσιώτης
  • [02] «Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσια και ιερά του έθνους»
  • [03] Κόντρα Νέας Δημοκρατίας-Documento για ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [04] Tο ΔΝΤ ζητάει πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
  • [05] Β. Σόιμπλε: Περαιτέρω περικοπές και όχι αύξηση δαπανών, το αντίδοτο για τη σταθερότητα της ευρωζώνης
  • [06] Κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017
  • [07] Αύξηση των θέσεων των δικαστικών ζητάει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Δικαιοσύνης
  • [08] Την καγκελαρία για τέταρτη φορά διεκδικεί η Μέρκελ
  • [09] Σαφές προβάδισμα Φιγιόν για το προεδρικό χρίσμα της γαλλικής κεντροδεξιάς
  • [10] «Έφυγε» ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος
  • [11] Πολύ κοντά σε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κυβέρνηση και θεσμοί

  • [01] Να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ΝΔ για το προσφυγικό, καλεί την κυβέρνηση ο Μ. Βαρβιτσιώτης

    Να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει καταθέσει από τις αρχές Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία για το προσφυγικό, κάλεσε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οποίος επισκέφθηκε το νησί της Χίου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε το κέντρο υποδοχής προσφύγων και παράνομων μεταναστών (hot spot) στην περιοχή της ΒΙΑΛ και τον παράτυπο καταυλισμό στη Σούδα. Στη συνέχεια, μετέβη στο κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του, ενώ, αργά το απόγευμα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με φορείς της περιοχής.

    «Οι σημερινές εικόνες που αντίκρυσα στη Χίο δεν τιμούν τη χώρα μας. Θεμελιώδης υποχρέωση κάθε Πολιτείας είναι να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών της», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του. «Η κυβέρνηση, στη Χίο, έχει αποτύχει να ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της, κάτι που επιβεβαιώθηκε, για ακόμη μία φορά, κατά την επίσκεψή του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος ?ήρθε, είδε και, απλά, απήλθε?. Έχει αποτύχει, όμως, και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τη δέσμευση που συμφωνήθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

    Δηλαδή τις επαναπροωθήσεις, το διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής ασύλου για τους πρόσφυγες και την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους μετανάστες. Αδυνατεί, έτσι, να εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες μετανάστες.

    Η κυβέρνηση με την ανεπάρκειά της μετατρέπει την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό.Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ? μεταναστευτικό πρόβλημα, την καλούμε να υιοθετήσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έχει καταθέσει από τις αρχές Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

    Διαβάστε επίσης:Μ. Βαρβιτσιώτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρότι θα το ευχόμουν

    [02] «Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσια και ιερά του έθνους»

    Σήμερα που η χώρα μας "προκαλείται ανερυθρίαστα, όχι μόνο από τους εισβολείς της Κύπρου που αμφισβήτησαν απροκάλυπτα ακόμα και την συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και από ανιστόρητες λεκτικές παρεμβάσεις διαφόρων ξένων επισήμων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας και τα στρατευμένα παιδιά μας, πιστά στον όρκο που έχουν δώσει, να υπερασπίζονται την πατρίδα, αποτελούν την απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται τα όσιακαι ιεράτου έθνους", επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία τουεορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δευτέρα.

    Παράλληλα διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν βασικό παράγοντα της εθνικής ισχύος, πηγή σθένους και υπερηφάνειας για όλους, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και υπηρετούν τη χώρα μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα."

    Ο κ. Καμμένος εξαίροντας τη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον Ελληνισμό και την πατρίδα, τονίζει με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων:

    -Τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών υψώνοντας το ανάστημα τους σε όλους εκείνους που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία της Ελλάδας μας. Ήρωες, που ειδικά σήμερα το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, τους μνημονεύει και αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά τους στο έθνος και την πατρίδα,

    -Τιμούμε και τη σημερινή γενιά των στελεχών, που έχουν θυσιάσει και θυσιάζουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στην υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους.

    Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επισημαίνει ότι:

    -Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αφενός πολλαπλασιαστή διπλωματικής και αμυντικής ισχύος και αφετέρου εκπέμπουν τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων

    -Συμβάλλουν - μέσω των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών δομών άμυνας και ασφάλειας - στη διεθνή σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία κατοχυρώνοντας τη χώρα ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και

    -Η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο "εξυψώνει το ηθικό του ελληνικού λαού και ενδυναμώνει τους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες" ενώ "η άμεση και καθοριστική αρωγή τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, έδειξε σε όλους, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται δίκαια ως φάρος ανθρωπισμού από την παγκόσμια κοινότητα.

    Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας αναφέρει πως «ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, σας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και τιμή, γιατί εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Και σας ευχαριστούμε για αυτό» και διαβεβαιώνει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι "παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία ταλαιπωρεί εσάς και τις οικογένειές σας, προσπαθούμε σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία να επιλύσουμε τα υπαρκτά προβλήματα που σας απασχολούν, πάντα με ορθολογική χρήση των διατιθέμενων πόρων με αξιοκρατία και διαφάνεια".

    [03] Κόντρα Νέας Δημοκρατίας-Documento για ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ

    Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ρεπορτάζ για το ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσιεύεται στηνέα εφημερίδα Documento, η οποία κυκλοφόρησε την Κυριακή.

    Με τίτλο «Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος κοριοί» και υπέρτιτλο «Εμπλέκουν και τον Άδωνι» η εφημερίδα αναφέρεται σε αλληλοπαρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με πρωταγωνιστή, όπως αναφέρει, τον πρώην διευθυντή του Κέντρου Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο οποίος εμφανίζεται να συνομιλεί με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και συμβούλους τους.

    Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε κέντρο αφενός παράνομων προσλήψεων και αφετέρου εξυπηρέτησης πολιτικών προσώπων, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για βαλίτσες με χρήμα αλλά και για διαπλεκόμενους ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που μπορούν να βοηθήσουν.

    Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «η εφημερίδα Documento φροντίζει από το πρώτο κιόλας φύλλο της, να εμφανίσει υπόγειες διασυνδέσεις και μεθόδους παρακρατικών λογικών. Παρακολουθήσεις, κασέτες, υποκλοπές, ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε μια νέα κυριακάτικη εφημερίδα, που κατάφερε να απαξιωθεί ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της. Συγχαρητήρια! Συνεχίστε την επίδειξη κιτρινισμού. Σύντομα, δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα να σας δίνει την παραμικρή σημασία».

    Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter και ο Άδωνις Γεωργιάδης:«Η εφημερίδα Καλογρίτσα με συκοφαντεί. Ο στόχος προφανής, τα μέσα παράνομα και άθλια. Η Δικαιοσύνη θα έχει τον λόγο».

    Απάντηση στην ΝΔ έδωσε η εφημερίδα:

    «Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αντιμετωπίζει το Documento από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ως πολιτικό αντίπαλο, προσφεύγοντας μάλιστα σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Το άγχος όσων έγραψαν την ανακοίνωση και οι λόγοι του πανικού τους είναι δική τους υπόθεση και επιλογή.

    Δική μας είναι η προάσπιση της αλήθειας και της ελευθερίας του Τύπου.

    Είναι απαράδεκτο ένα πολιτικό κόμμα, να αντιμετωπίζει τον Τύπο, όχι με βάση τον θεσμικό του ρόλο, αλλά με βάση το αν είναι αρεστός ή όχι. Η εφεύρεση εχθρών από τη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να εξυπηρετεί εσωκομματικά την ίδια, αλλά είναι επικίνδυνη υπόθεση, ειδικά όταν οι εχθροί είναι η ελευθερία του Τύπου και οι εφημερίδες.

    Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος, καλό θα ήταν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να απαντήσουν αν όσα γράφει το δημοσίευμα είναι αληθινά, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν ως δημόσια πρόσωπα.

    Αν δηλαδή συμμετείχαν στην διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

    Για εμάς, όπως και για το Σύνταγμα, υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον.

    Το δημοσίευμα θα σταλεί στην Εισαγγελία και ας απαντήσει εκεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι.

    Θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφία, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιός μας θεωρεί εχθρούς. Μας αρκεί που φίλοι μας είναι η αλήθεια και οι αναγνώστες».

    [04] Tο ΔΝΤ ζητάει πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

    Τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά, την Κυριακή.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου,οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν,κυρίως, στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τοΔΝΤ ζητά πλήρη απελευθέρωσητωνομαδικών απολύσεων, ενώη ελληνική πλευρά υποστήριξε εκ νέου τις θέσεις της.

    [05] Β. Σόιμπλε: Περαιτέρω περικοπές και όχι αύξηση δαπανών, το αντίδοτο για τη σταθερότητα της ευρωζώνης

    Oι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση των δαπανών για επενδύσεις «δεν είναι πειστικές. Η ευρωζώνη συνολικά έχει ελλείμματα και τα χρέη της σταθεροποιούνται σε υψηλό επίπεδο», έγραψε σε επιστολή του προς την Κομισιόν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Die Welt.«Μάλλον οι περαιτέρω περικοπές και όχι η αύξηση των δαπανών είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η ευρωζώνη», αναφέρει στην επιστολή του ο Γερμανός υπουργός.

    Είναι «αντιπαραγωγικό» να θεωρούνται οι δαπάνες του προϋπολογισμού της ευρωζώνης συνολικά ως κοινή αξία πριν καν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις μεγάλες προκλήσεις, αναφέρεται επίσης στην επιστολή Σόιμπλε, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. «Η παρούσα διαδικασία και η ατζέντα αντανακλούν λάθος προτεραιότητες», κατά τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, ο οποίος επικρίνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι συστάσεις της αποσπούν την προσοχή από «την αναγκαιότητα να επικεντρωθούμε σε βιώσιμα επίπεδα χρέους και αναπτυξιακές στρατηγικές σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υψηλότερες δαπάνες σε μια ή δύο χώρες δε θα επέλυαν τα διαρθρωτικά προβλήματα και τους δημοσιονομικούς κινδύνους σε άλλες χώρες».

    Αναγκαία είναι μια πολιτική η οποία να επικεντρώνεται σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κατά τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε, γράφει η Welt. Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου του αρνήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική επικοινωνία του με την Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε επικρίνει τις Βρυξέλλες διότι κάνουν υπέρβαση αρμοδιοτήτων και επομένως παραβιάζουν, κατ? αυτόν, το ευρωπαϊκό δίκαιο.

    [06] Κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017

    Κατατίθεται σήμερα το απόγευμαστη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017, με την πρόβλεψη για πλήρη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (760 εκατ. ευρώ), όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στον προϋπολογισμό θα υπάρχει και ένα κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών παρεμβάσεων σε υγεία και παιδεία.Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό 2017, ενώ θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα λίγο πάνω από το 1,8% του ΑΕΠ «για λόγους ασφαλείας».

    [07] Αύξηση των θέσεων των δικαστικών ζητάει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Δικαιοσύνης

    Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ζητάειτην άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των αρεοπαγιτών κατά 4, των παρέδρων Πρωτοδικών κατά 34 και των Ειρηνοδικών κατά 36.

    Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μεταξύ των άλλων, αναφέρει στην επιστολή της: «Ατυχώς, κατά κακή συγκυρία, κατά το τρέχον δικαστικό έτος, τελούν σε μακράς διάρκειας αναρρωτική άδεια ορισμένοι εκ των μελών του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα ένας αντιπρόεδρος και τρεις αρεοπαγίτες (εκ των οποίων για έναν δεν προβλέπεται βελτίωση, λόγω χρόνιας ψυχικής νόσου), ενώ ένας αντιπρόεδρος ασκεί καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, ως γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστών, με τριετή θητεία και μία αρεοπαγίτης είναι αποσπασμένη, με καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, στην επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» στη Βουλή.

    Αποτέλεσμα των κενών αυτών, προσθέτει η κυρία Θάνου, είναι να υπάρχει δυσλειτουργία και να προκύπτει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων». Ακόμη, αναφέρει η κυρία Θάνου ότι λόγω της μεγάλης απόχης των δικηγόρων υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση στον 'Αρειο Πάγο.

    [08] Την καγκελαρία για τέταρτη φορά διεκδικεί η Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής,ότι επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, διεκδικώντας μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στο αξίωμα για να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές αξίες.

    "Δήλωσα σήμερα στην Εθνική Επιτροπή (του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, CDU) ότι είμαι έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση", είπε. "Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό. Η απόφαση (να διεκδικήσω) για μια τέταρτη θητεία, μετά από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη", είπε.

    Η ηγέτιδα του CDU υπογράμμισε ότι θέλει να εκτίσει μια πλήρη, τετραετή θητεία. Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ώθηση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σεβασμού για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής και φύλου."Ο στόχος μου είναι να εργαστώ για τη συνοχή της κοινωνίας", συνέχισε, προειδοποιώντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση του μίσους.Προειδοποίησε πάντως ότι οι εκλογές του 2017 θα είναι "δύσκολες". "Η μάχη για τις αξίες μας" καθώς και "η υπεράσπιση του τρόπου ζωής μας" θα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του προγράμματός της, εξήγησε.

    Η 62χρονη Μέρκελ, που θεωρείται ως "δύναμη σταθερότητας" στην Ευρώπη εν μέσω της αβεβαιότητας μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, είναι καγκελάριος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τα τελευταία 11 χρόνια.

    Οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας καλωσόρισαν την απόφαση της Μέρκελ να είναι και πάλι υποψήφια

    Ο ηγέτης των συντηρητικών συμμάχων της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη Βαυαρία χαιρέτισε την απόφασή της να διεκδικήσει μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017."Τώρα θέλουμε την εμπιστοσύνη του λαού για άλλα τέσσερα χρόνια και επομένως είναι καλό που έχουμε σαφήνεια" είπε ο Χορστ Ζεεχόφερ ενώ κατευθυνόταν σε μια συνεδρίαση του κόμματός του, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) στο Μόναχο.Μολονότι σύμμαχοι, η CSU και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ έχουν διαφωνήσει για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολουθεί η καγκελάριος απέναντι στους πρόσφυγες.

    Διαβάστε επίσης:Υπέρ της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ τάσσονται σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες της Γερμανίας

    Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση Bild: Το 55% των Γερμανών επιθυμούν να παραμείνει καγκελάριος η Μέρκελ

    [09] Σαφές προβάδισμα Φιγιόν για το προεδρικό χρίσμα της γαλλικής κεντροδεξιάς

    Με καταμετρημένες τις ψήφους σχεδόν στο 75% των εκλογικών κέντρων, ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με διαφορά των δύο κυριότερων αντιπάλων του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2017.

    Ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 44,1%, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ 28,2% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μόλις 21%.

    Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα του 3% ο καθένας.

    Η συμμετοχή στις προκριματικές ήταν πολύ υψηλή και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ψήφισαν 3,9-4,3 εκατομμύρια Γάλλοι.

    Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί παραδέχτηκε την ήττα του και ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στον δεύτερο γύρο. Ο Σαρκοζί, που ήρθε τρίτος με ποσοστό λίγο πάνω από το 22%, είπε ότι αισθάνεται πιο κοντά στον Φιγιόν απ' ότι στον Αλέν Ζιπέ, που επίσης περνάει στον δεύτερο γύρο.Είπε ακόμη ότι απομακρύνεται από το πάθος της πολιτικής για να αφιερώσει το χρόνο του στο πάθος της ιδιωτικής ζωής. Εκλεισε ευχόμενος με σχετική συγκίνηση "καλή τύχη στη Γαλλία"

    Ο Αλέν Ζιπέ υποστηρίζει ότι είναι καλύτερος υποψήφιος για να σταματήσει την άνοδο της ακροδεξιάς

    Ο Αλέν Ζιπέ, που ήρθε δεύτερος στις σημερινές προκριματικές για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017, θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης για να σταματήσει την πορεία της ακροδεξιάς προς την εξουσία. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να ενώσει τους Γάλλους προωθώντας αξιόπιστες, δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

    [10] «Έφυγε» ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος

    Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18 το βράδυ της Κυριακής,στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας.

    Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο τηνΠέμπτη, 17 Νοεμβρίου,«με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως». Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.

    O Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Αυγούστου 1926 και ήταν γιος του δικηγόρου Δημητρίου Στεφανόπουλου ο οποίος χρημάτισε κατ' επανάληψη βουλευτής Αχαϊας και υπουργός.

    Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 άσκησε ενεργό δικηγορία μέχρι το 1974, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

    Το 1964, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαϊας με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, ύστερα από τρεις ανεπιτυχείς συμμετοχές στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    Το 1974, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Το Δεκέμβριο του 1981, διεκδίκησε την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας. Στη σχετική ψηφοφορία πήρε 32 ψήφους, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα εξέλεξε πρόεδρο τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

    Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι το 1985.

    Το Σεπτέμβριο του 1984, ήταν για δεύτερη φορά υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πήρε 41 ψήφους χάνοντας την προεδρεία από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    Το 1985, αποχώρησε από τη ΝΔ και στις 6 Σεπτεμβρίου ίδρυσε τη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ) μαζί με εννέα νεοδημοκράτες βουλευτές που προσχώρησαν στο νέο κόμμα.

    Τον Απρίλιο του 1991, με πρότασή του στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΑΝΑ που προέκυψε από το 2ο Συνέδριο του κόμματος το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών ανήλθε σε 25%, το υψηλότερο για τη συγκεκριμένη περίοδο σε ανώτατο κομματικό όργανο.

    Τρεις μέρες μετά την αποτυχία της ΔΗΑΝΑ στις ευρωεκλογές της 12ης Ιουνίου 1994, στις οποίες προσέγγισε αλλά δεν εξασφάλισε το 3%, ώστε να εκλέξει ευρωβουλευτή, ανακοίνωσε τη διάλυσή της και την αποχώρησή του από την πολιτική.

    Στις 8 Μαρτίου 1995, με την υποστήριξη 11 βουλευτών της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ), η οποία τον είχε προτείνει για το ανώτατο αξίωμα και 170 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,εξελέγη, στην τρίτη ψηφοφορία, πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Στις 8 Φεβρουαρίου του 2000, επανεξελέγη από τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 269 ψήφους (161 από το ΠΑΣΟΚ, 101 από τη ΝΔ και 7 από ανεξάρτητους βουλευτές).

    Με την εκλογή του αυτή, -η επίσημη ορκωμοσία ετελέσθη στις 11 Μαρτίου-, έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υποστηρίχθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα και συγκέντρωσε τόσο μεγάλη πλειοψηφία, καθώς και ο πρώτος πρόεδρος που εξελέγη για δύο συνεχείς θητείες.

    Τον Νοέμβριο του 2000, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και το Φεβρουάριο του 2005, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

    Ύπατα Αξιώματα : Πρόεδρος Δημοκρατίας από 08/03/1995 έως 09/03/2000 και από 11/03/2000 έως 12/03/2005.

    Κυβερνητικά Αξιώματα: Υφυπουργός Εμπορίου (ΚΕΕ) από 26/07/1974 έως 09/10/1974 , υπουργός Εσωτερικών από 21/11/1974 έως 10/09/1976, υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών από 10/09/1976 έως 28/11/1977, υπουργός Προεδρίας από 28/11/1977 έως 10/05/1980, υπουργός Προεδρίας από 10/05/1980 έως 17/09/1981 και υπουργός Προεδρίας από 17/09/1981 έως 21/10/1981.

    Έτυχε διαφόρων τιμητικών διακρίσεων και των ανωτάτων παρασήμων ξένων κρατών και είναι Επίτιμος δημότης πολλών Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας μας.

    Συλλυπητήριο μήνυμα ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου

    «Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ'όλη τηνσταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

    Δήλωση πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

    Ως ένα πολιτικό με όραμα για την κοινωνία και με έγνοια για το συμφέρον της χώρας, περιγράφει τον εκλιπόντα Κωστή Στεφανόπουλο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με σχετικό δελτίο Τύπου.

    Αναλυτικά, «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

    Ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας.

    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»,

    Ανάρτηση πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter

    "Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ακέραιος πολιτικός και άνθρωπος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του" αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον προσωπικό του λογαριασμό @PrimeministerGR στο Twitter.

    Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

    Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα.

    Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας.

    Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος.

    Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων

    Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

    Ανάρτηση στο twitter του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

    Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

    [11] Πολύ κοντά σε συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κυβέρνηση και θεσμοί

    Πολύ κοντά στη συμφωνία βρίσκεται η κυβέρνηση και οι θεσμοί για τον εξωδικαστικό μηχανισμό των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή που μετέχει στη διαπραγμάτευση.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ίδια πηγή,το πρωί της Δευτέραςμετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να ανακοινωθεί συμφωνία για το θέμα αυτό. Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που μετέχει στη διαπραγμάτευση, στη ρύθμιση δεν θα περιλαμβάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά θα περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις με τζίρο από 50.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός αφορά στη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, προμηθευτές, κ.α. Σημειώνεται δε, ότι για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πιστωτών τους. Αν οι πιστωτές δεν συναινέσουν στην ένταξη τότε η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν μπορεί να ενταχθεί στη διαδικασία.

    Για να καθίσει μία επιχείρηση με τους πιστωτές της στο ίδιο τραπέζι της διαπραγμάτευσης - αν είναι μεγάλου μεγέθους - θα λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένοι δείκτες (EBITDA, ο τζίρος, το ύψος των χρεών, ο κλάδος δραστηριότητας κλπ.), ενώ για τις μικρές θα υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο που θα οριστεί μέσω της νομοθεσίας αλλά τους συγκεκριμένους δείκτες θα τους ορίζει η κάθε τράπεζα.

    Το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο θα αφορά σε παλαιά χρέη επιχειρήσεων δηλαδή που είχαν βεβαιωθεί έως τον Σεπτέμβριο, έχει ισχύ περί τους 18 μήνες, ενώ οι πρώτες υποθέσεις θα ξεκινήσουν να εξετάζονται δύο με τρεις μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοθετήματος.

    Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των χρεών προς το Δημόσιο και κυρίως σε ότι αφορά τις οφειλές ΦΠΑ και ΦΜΥ η ίδια πηγή ανέφερε ότι εκτός κουρέματος, μένουν ΦΠΑ και ΦΜΥ που έχουν εισπραχθεί αλλά δεν έχουν αποδοθεί στο δημόσιο. Αντιθέτως ΦΠΑ και ΦΜΥ που δεν έχουν εισπραχθεί θα μπορούν να "κουρεύονται".

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ποινικών ευθυνών, το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι στο προωθούμενο νομοσχέδιο θα υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για τη νομική κάλυψη των στελεχών που θα υπογράψουν τις αναδιαρθρώσεις των επιχειρήσεων.

    Τη διαδικασία θα διευθετούν οι 2500 δικαστικοί διαμεσολαβητές.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι η προγραμματισμένη για την Κυριακή συνάντηση για τα θέματα της απελευθέρωσης των αγορών και τηςυιοθέτησης της τρίτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και όσων μετρων δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη από την πρώτη και τη δεύτερη εργαλειοθήκη, αναβλήθηκε και θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 November 2016 - 5:31:46 UTC