Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιδιαιτέρως κρίσιμη η κατάσταση του πρώην ΠτΔ Κωστή Στεφανόπουλου
  • [02] Στο νοσοκομείο ο βουλευτής της ΧΑ Γ. Γερμενής μετά από επίθεση που δέχτηκε σε καφετέρια
  • [03] Φ.Γεννηματά:Μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης,θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση
  • [04] Αποσυμφόρηση των προσφύγων και ενίσχυση της προστασίας των κατοίκων της Χίου εξήγγειλε ο Γ.Μπαλάφας
  • [05] Ο ιδρυτής του Facebook καλεί τη διεθνή κοινότητα να "παραμείνει συνδεδεμένη"

  • [01] Ιδιαιτέρως κρίσιμη η κατάσταση του πρώην ΠτΔ Κωστή Στεφανόπουλου

    Ως ιδιαιτέρως κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται από την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

    Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό Αντώνιο Δημητρακόπουλο, τομεάρχη Παθολογικού Τομέα του «Ερρίκος Ντυνάν», και διευθυντή του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος, ο κ. Στεφανόπουλος, εισήχθη στο Νοσοκομείο, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια.

    Κλινικά και απεικονιστικά διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως. Παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, η κλινική του εικόνα βαίνει επιδεινούμενη με ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων».

    [02] Στο νοσοκομείο ο βουλευτής της ΧΑ Γ. Γερμενής μετά από επίθεση που δέχτηκε σε καφετέρια

    Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, μετά από επίθεση που δέχτηκε μετά το μεσημέρι στο Μαρούσι.

    Ο Γ. Γερμενής καθόταν σε καφετέρια στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με έναν αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία υπηρετεί στη φρουρά άλλου βουλευτή του κόμματος και την σύζυγο του τελευταίου, όταν τους επιτέθηκε ομάδα περίπου 30 ατόμων.

    Ο βουλευτής δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με σιδηρολοστό, ενώ έριξαν στο πρόσωπο και σπρέι πιπεριού. Με ασθενοφόρο ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.Μετά από αναζητήσεις προσήχθη ένας νεαρός 21 ετών, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια.

    Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στον βουλευτή της ΧΑ Γ.Γερμενή

    «Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές και τις αξίες της καταδικάζει την επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τονίζει ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η ίδια η βία», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε στο Μαρούσι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής.

    [03] Φ.Γεννηματά:Μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης,θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση

    Υπέρ μιας ισχυρής κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης τάσσεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», και διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζει σημαντική την επίσκεψη Ομπάμα, ενώ αναφέρει πως είναι μια βαθιά συντηρητική επιλογή η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. . Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και την κριτική του κ. Βενιζέλου αναφέρει πως δεν δείχνει σε κανέναν την έξοδο.

    «Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί. ?Oσο πιο γρήγορα φύγει τόσο το καλύτερο. Είμαστε οι πρώτοι που από το βήμα της Βουλής είπαμε «δεν μπορείτε , παραιτηθείτε». Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής. Τις εκλογές δεν μπορούμε εμείς να τις επιβάλλουμε, όμως αργά η γρήγορα θα οδηγηθούμε σ? αυτές. Πάντως έχει αποδειχθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα της χώρας» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

    «Υπάρχει η πολιτική μας απόφασή να είμαστε ο αυτόνομος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς που διεκδικεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εθνικής γραμμής για μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου» αναφέρει .επισημαίνοντας πως « η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

    «Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο ενοχλεί. Δεν γίναμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Η θέση μας δεν αλλάζει, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα περί σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Αποσυμφόρηση των προσφύγων και ενίσχυση της προστασίας των κατοίκων της Χίου εξήγγειλε ο Γ.Μπαλάφας

    Αποσυμφόρηση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Χίο, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και ενίσχυση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων από την παραβατικότητα, εξήγγειλε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας Γ.Μπαλάφας από την Χίο, την οποία επισκέφθηκε χθες,μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο κ.Μπαλάφας επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας στη Σούδα και στη συνέχεια συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Χίου με τον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού, αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ είχε στη συνέχεια συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

    «Η παρουσία μου σήμερα εδώ δηλώνει το ενδιαφέρον της πολιτείας για το τι συμβαίνει στην Χίο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,αλλά καινα συζητήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο και να δουλέψουμε για την επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν», ανέφερε ο κ Μπαλάφας στους δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας πως η «πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμένο και ευγενή λαό της Χίου, να τρομοκρατούν και να προχωρούν σε ξυλοδαρμούς ανθρώπων στο όνομα της άποψής τους και του μίσους που μπορεί να έχουν για οτιδήποτε διαφορετικό. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό».

    «Η άποψη μας έχει τρία σκέλη: πρώτον, την όσο πιο άμεση αποσυμφόρηση του πληθυσμού που βρίσκεται στο νησί, δεύτερον, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και τρίτον την αποσυμφόρηση της έντασης με ενίσχυση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας από την παραβατικότητα από οπουδήποτε και αν προέρχεται» ανέφερε ο υφυπουργός και διατύπωσε την ακόλουθη πρόταση: «Όχι να δημιουργηθούν καινούριες δομές αλλά να αντικατασταθεί η δομή φιλοξενίας στη Σούδα που έχει αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά, από μια πολύ καλύτερη, σε έναν χώρο έξω από την πόλη, στην περιοχή του λεγόμενου ΧΑΔΑ,όπου εκεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, έχει εξασφαλίσει τα χρήματα, πάνω από 3 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι περιβαλλοντικές μελέτες για να υπάρχουν πολύ καλύτερες συνθήκες και οι υπηρεσίες να μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά για τους πρόσφυγες.

    Εάν πάρουμε το πράσινο φώς από τη δημοτική αρχήγια τον ΧΑΔΑ, μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα τη δημιουργία της μίας και μοναδικής δομής, με σκοπό να αδειάσει η Σούδα, να φύγει η ένταση από την πόλη και παράλληλα να υπάρξει μια κλειστή δομή όπου θα κρατούνται εκεί τα παραβατικά στοιχεία.Έχουν παρθεί οι άδειες, έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, υπάρχουν τα χρήματα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μπορούν να μεταφερθούν οι άνθρωποι εκεί και να κλείσει η Σούδα.» ανέφερε ο κ.Μπαλάφας.

    [05] Ο ιδρυτής του Facebook καλεί τη διεθνή κοινότητα να "παραμείνει συνδεδεμένη"

    O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δέχτηκε κριτική κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, έκανε σήμερα έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC) να βοηθήσουν ώστε να συνδεθούν περισσότεροι χρήστες με το Ίντερνετ λέγοντας ότι αυτό θα συμβάλει στη μείωση της εισοδηματικής ανισότητας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

    Το Facebook δέχτηκε έντονη κριτική στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν κατάφερε να αφαιρέσει ψευδείς και μεροληπτικές ειδήσεις, που σύμφωνα με ορισμένους ενδεχομένως να επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε ο Ζούκερμπεργκ μετά την άφιξή του στη Λίμα σήμερα, αναφέρει ότι η εταιρεία του εργάζεται ώστε να αντιμετωπίσει τον "σχετικά μικρό" όγκο, όπως τον χαρακτήρισε, της παραπληροφόρησης στο Facebook με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων ο ευκολότερος εντοπισμός ανακριβειών και η αναφορά τους.

    Ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε από τους συμμετέχοντες να υπογράψουν μία "διακήρυξη συνδεσιμότητας" και να δεσμευτούν ότι θα συνεργαστούν με εταιρείες σαν την δική του ώστε να δημιουργήσουν την υποδομή που θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 November 2016 - 17:31:21 UTC