Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε ο υφυπεξ Τ. Κουίκ

  • [01] Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε ο υφυπεξ Τ. Κουίκ

    Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το μεσημέρι παρακάθησε στην πατριαρχική τράπεζα όπου τον προσκάλεσε σε γεύμα ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

    Στην συνάντησή τους στο πατριαρχικό γραφείο, όπου ήταν παρών ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης, μητροπολίτες του οικουμενικού θρόνου και οι συνεργάτες τού υφυπουργού που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα ο Οικ. Πατριάρχης καλωσόρισε τον κ. Κουίκ και συνέχισε:

    «Χαιρόμαστε γιατί ένας παλιός φίλος, πολύ παλιός φίλος από την αρχή της πατριαρχίας μου έφτασε σε αυτό το ζηλευτό επίπεδο. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας και την υπερηφάνεια σας. Δεν ήταν μικρότερο το πόστο που είχατε παρά τω πρωθυπουργώ μέχρι πρόσφατα, αλλά ως υφυπουργός Εξωτερικών με αυτήν την αρμοδιότητα είναι κάτι διαφορετικό. Θα βοηθήσετε όλο το ποίμνιο, γιατί όλος ο απόδημος ελληνισμός, αν εξαιρέσουμε την Αφρική, είναι όλοι υπό τον Οικουμενικόν Θρόνον. Έτσι θα έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο, στον οποίο θα μπορούμε να πούμε τα προβλήματα των ποιμνίου μας και να τα επιλύουμε».

    Ο κ. Κουίκ ευχαρίστησε για την υποδοχή και τόνισε: «Ήτανε για μένα πολύ σημαντικό και επιλογή μου, αν και είθισται οι αναλαμβάνοντες θέση στην πολιτικά ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, υπουργοί, υφυπουργοί, πρώτα να επισκέπτονται την Κύπρο, επέλεξα να κάνω το πρώτο μου ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.

    Και το γεγονός, τολμώ να πω η φιλιά και ο αμέριστος σεβασμός μου στο πρόσωπο σας, δίνει μια ιδιαίτερη σημασία για τον εσωτερικό μου κόσμο. Εξάλλου εσείς έχετε δώσει το όνομα της κόρης μου».

    Σε δηλώσεις που έκαναν από κοινού στο ΑΠΕ οι δύο άντρες μετά τη συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας για τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών, ανέφερε ότι ο κ. Κουίκ όταν ακόμη ήταν νέος δημοσιογράφος είχε ζητήσει από τον Πατριάρχη να τού παραχωρήσει συνέντευξη με θέμα την Ίμβρο.

    «Έχουμε αμοιβαία επικοινωνία, εκτίμηση και αγάπη. Τώρα που αναλαμβάνει τον απόδημο ελληνισμό εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως θα είναι χρήσιμος για το ποίμνιον μας σε όλο τον κόσμο, εκτός από την ήπειρο της Αφρικής, η οποία ανήκει δικαιοδοσιακά στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεργάζεται με τους απανταχού αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τους αρχιεπισκόπους μας και τους μητροπολίτες μας για το καλό του αποδήμου ελληνισμού. Με αυτή την βεβαιότητα χαιρετίζω και τον διορισμό του σε αυτό το πόστο», δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 November 2016 - 17:31:13 UTC