Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαιρετισμός του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη
  • [02] Ν. Ξυδάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή
  • [03] Κων. Μπαργιώτας: "Όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι κι αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας"

  • [01] Χαιρετισμός του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη

    Υπέρ της συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων σε σημαντικά ζητήματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, το προσφυγικό και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως είπε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η συνεργασία των κομμάτων και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων είναι δεδομένη ενώ στην Ελλάδα όχι, εκτός από μερικές αναλαμπές και εξέφρασε την πεποίθηση η προσπάθεια που κάνει η Ν.Δ. προς αυτή την κατεύθυνση να βρει ανταπόκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην προσκρούσει στην πολιτική της τυφλής πόλωσης.

    Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως πάει στην άκρη η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και είπε χαρακτηριστικά: Εσείς θα συνεχίσετε να θέλετε τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση και εμείς να θέλουμε μια ώρα νωρίτερα εκλογές για να κάνει ο τόπος μια νέα αρχή".

    Στην αρχή του χαιρετισμού του ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε με νόημα πως "η παρουσία μου εδώ δεν είναι άσκηση δημοσίων σχέσεων, ούτε προάγγελος οποιασδήποτε πολιτικής εξέλιξης"και επισήμανε ότι είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού.

    [02] Ν. Ξυδάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

    Στο «ρευστό» και «ασταθές» περιβάλλον που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και τους κινδύνους, αλλά και στις προκλήσεις που παρουσιάζονται για τη χώρα μας, αναφέρθηκε στα πλαίσια της τοποθέτησής του στο «Thessaloniki Summit 2016», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

    Ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι η Ελλάδα «με τη σταθερότητα που τη διακρίνει», με την πολύχρονη παράδοση του κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας και με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της, «μπορεί να προβάλλει αυτονόμως και αυτοφώτως» ως ένας κόμβος πολιτισμού, ποιότητας γνώσης και αριστείας, κι αυτό είναι ένα «στοίχημα» που δεν το έπαιξε νωρίτερα η χώρα, αλλά «ακόμη και μέσα στην κρίση» υπάρχουν τα εργαλεία.

    Έφερε ως παράδειγμα, το πώς το κράτος μπορεί να συνεισφέρει στην οικονομία το ξεμπλοκάρισμα την έκδοσης βίζας στη Ρωσία, με τις κατάλληλες ενέργειες μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και πρόσθεσε:

    «Θεωρώ ότι και η εξωτερική πολιτική πρέπει να εξυπηρετεί αυτό το στρατηγικό στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του κράτους, της Ελλάδας της οικονομίας και της δημοκρατικής αναγέννησης του κρατικού μηχανισμού, να φτιαχτεί ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη, υπηρέτης του ελεύθερου παραγωγού πολίτη και υπηρέτης των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, κι όχι ένα κράτος - μηχανισμός εξυπηρέτησης του παρασιτισμού και της πλουτοκρατίας».

    [03] Κων. Μπαργιώτας: "Όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι κι αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας"

    «Όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι» και ότι «αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας» για τη χώρα και την προοπτική της, έστειλε ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, χαιρετίζοντας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Μπαργιώτας είπε ότι από την πλευρά του, το Ποτάμι είναι έτοιμο να συζητήσει για τα δύσκολα, τα μεγάλα θέματα που αφορούν στη χώρα, «για τον διακανονισμό τους χρέους σε εθνικό επίπεδο, να συζητήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές όταν έρθει η ώρα, στη Βουλή, με καλή διάθεση και προσπάθεια συναίνεσης».

    Είπε ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τον αιώνα μας είναι οι αλλαγές και μετασχηματισμοί και ότι 6 χρόνια τώρα βρισκόμαστε σε μια δίνη που μας βασανίζει, για να τονίσει ότι η χώρα δεν πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει στον επόμενο αιώνα κοιτάζοντας τον προηγούμενο γιατί αυτό «είναι ένα πλαίσιο που δεν μας πάει πουθενά». Είπε ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να ξαναδούμε τις θέσεις μας, πού στεκόμαστε και τι λύσεις έχουμε να προτείνουμε. «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό», είπε.

    Ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε ότι η Αριστερά ανέβηκε στην εξουσία γιατί τα αστικά, παραδοσιακά κόμματα δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κρίση και να απαντήσουν σε αυτό. «Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο νομίζω συμφωνούμε όλοι, ότι μετά από το καίριο γεγονός όλοι οφείλουμε να ξαναδούμε όπου κι αν στέκεται ο καθένας, τις θέσεις, τις πολιτικές του, να αξιολογήσει αυτά που έλεγε, με το βλέμμα στο μέλλον.

    Είπε ότι σε ένα τέτοιο κορυφαίο συνέδριο αυτό είναι το χρέος του κόμματος, των συνέδρων απέναντι στη χώρα και στον χώρο που εκπροσωπούν: Η αξιολόγηση πολιτικών, θέσεων και η χάραξη καινούριων. Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, αποσαφήνιση θέσεων, σταθερές, συγκεκριμένες πολιτικές, διότι μεταξύ άλλων βοηθούν και τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Όλοι μας έχουμε καθήκον να βγούμε από την κρίση με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας χρειαζόμαστε έντιμη και καθαρή αντιμετώπιση του παρελθόντος και του μέλλοντος», σημείωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 October 2016 - 22:31:24 UTC