Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλίμα έντασης η κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα Κισσάμου
  • [03] Ξεκινούν οι μετεγγραφές φοιτητών
  • [04] Αλ Γκορ σε υποστηρικτές της X. Κλίντον: Δείτε το δικό μου παράδειγμα. Κάθε ψήφος μετράει
  • [05] Ρ.Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να αντιμετωπίζει απειλές εναντίον της, εντός της Συρίας και του Ιράκ
  • [06] Σεισμός 5,8 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα
  • [07] Δύο θάνατοι στην Ευρώπη οδηγούν σε ανάκληση βηματοδοτών της εταιρείας St. Jude
  • [08] Ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στο Διαστημικό Κέντρο της NASA από τον τυφώνα Μάθιου

  • [01] Σε κλίμα έντασης η κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

    Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου εννιά ώρες, η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα των δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ.

    Η πολύωρη κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτηρίστηκε από συνεχείς εντάσεις και υψηλούς τόνους τόσο ανάμεσα στον ίδιο και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και μεταξύ των βουλευτών.

    Αρκετές φορές σημειώθηκαν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις, μεταξύ των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους πρώτους να κάνουν λόγο για προσπάθεια απαξίωσης του σκοπού της Εξεταστικής και να τους καταλογίζουν επικοινωνιακές τακτικές, και τους δεύτερους να τους κατηγορούν για σκοπιμότητες να υποστηρίζουν ότι ήδη έχουν βγάλει το πόρισμα τους.

    Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι 41,5%, διευκρινίζοντας ότι σε σύνολο 289 εκατ. ευρώ, μη εξυπηρετούμενα είναι τα 108 εκατ. ευρώ.

    Από το σύνολο των δανείων σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα 41,8 εκατ. ευρώ αφορούν στεγαστικά, τα 55,4 εκατ. ευρώ καταναλωτικά και τα 55,3 εκατ. ευρώ επιχειρηματικά ενώ επισφαλή είναι περίπου 67,2 εκατ. ευρώ. Αυτό αφορά ανά κλάδο, το 59% μικρές επιχειρήσεις, το 29% μικρομεγάλες επιχειρήσεις και το 27,4% τη ναυτιλία.

    Για τα δάνεια των κομμάτων, ο Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε ότι ήταν υψηλού κινδύνου από την στιγμή που γινόταν η εκχώρηση της επιχορήγησης πέραν της κοινοβουλευτικής θητείας. Όμως, την περίοδο των «παχέων αγελάδων», όπως είπε, δεν μπορούσε να εκτιμηθεί από τις τράπεζες ότι θα άλλαζε ο συσχετισμός των κοινοβουλευτικών δυνάμεων.

    Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι «σήμερα μπορούμε με ευκολία να πούμε για τα λάθη του παρελθόντος σε ότι αφορά την ευκολία που χορηγούσαν οι τράπεζες τα δάνεια», προσθέτοντας ότι, οι ελληνικές τράπεζες ήταν πάντως πολύ πιο συντηρητικές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες σε ότι αφορά τους όρους και τους κανόνες για την έγκριση τους.

    «Σήμερα μπορούμε να πούμε ήταν λάθος. Οι ελληνικές, όμως τράπεζες, ήταν οι πιο συντηρητικές στις πρακτικές τους, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, πέρα από τα όποια λάθη που έκαναν. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πέρασε έξι crash test», σημείωσε.

    Σε ότι αφορά τα δάνεια των ΜΜΕ, ανέφερε ότι το σύνολο των οφειλών τους είναι ύψους 844 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των καλύψεων τους είναι στα 250 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αξίες των ταινιοθηκών τους.

    Για την «Τράπεζα Αττικής», επεσήμανε ότι λειτουργούσε έξω από το τραπεζικό πλαίσιο και τους κανόνες και ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά τον Ιούνιο του 2015, όταν συμμορφώθηκε, μετά από την πίεση που άσκησε η ΤτΕ για τον αυστηρότερο έλεγχο των δανείων που χορηγούσαν.

    Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο νέο διοικητικό συμβούλιο που ανέλαβε τα ηνία της «Τράπεζας Αττικής», τονίζοντας ότι «με μια τέτοια διοίκηση έχει μεγάλη πιθανότητα ανόδου».

    Ακόμα, ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για άριστες σχέσεις που έχει με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ χαρακτήρισε καλές τις σχέσεις του με τον κ. Προβόπουλο διευκρινίζοντας ότι ήταν χαριτολόγημα τα όσα ανέφερε το πρωί, περί ψυχολογικών προβλημάτων του.

    «Είναι δικό μου θέμα ποιον προσκαλώ στο γραφείο μου» του απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

    «Στο σπίτι σας να τα κάνετε τα ραντεβού. Όχι στην ΤτΕ με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Να πληρώνουμε εμείς για να καλείς όποιον θέλεις. Με τα λεφτά των Ελλήνων είσαι εκεί», του αντέτεινε ο Νίκος Νικολόπουλος.

    «Και εσύ το ίδιο. Ντροπή σου. Σας ξέρω καλά ποιος είστε. Κρινόμαστε όλοι», του απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

    «Και εγώ και ο ελληνικός λαός σε ξέρουμε εσένα. Κατέβα σε εκλογές να σε δούμε. Πάντα διορισμένος ήσουν. Παιδί του σωλήνα», συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος.

    Ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε να μάθει από γνωρίζει για τις συναντήσεις του αυτές, για να εισπράξει την απάντηση «είναι πολλά τα μάτια».

    «Αν δεχθώ νέα επίθεση δεν θα την αφήσω έτσι και θα απαντήσω. Θα σταματήσω να είμαι του σαλονιού και θα γίνω του αλωνιού», διαμαρτυρήθηκε ο Γ. Στουρνάρας απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής ο οποίος παρενέβη και έδωσε τέλος στο επεισόδιο.

    [02] Μεγάλη πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα Κισσάμου

    Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Φαλασάρνων Κισσάμου.

    Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεράνουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη με το κύριο μέτωπο να κινείται από την περιοχή Καβούσι σε πλαγιά στη θέση « Ρίζες», περιμετρικά από τους οικισμούς Αρμί, Μαυράκι και 'Αγιος Κωνσταντίνος, με κατεύθυνση το χωριό Πλάτανος.

    Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση, έκταση με ελιές και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές σε τουλάχιστον δύο ξύλινες εξωτερικές κατασκευές σπιτιών.

    Επί τόπου επιχειρούν οχήματα και ανάλογο προσωπικό της Πυροσβεστικής από την Κίσσαμο και τα Χανιά καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης δημιούργησαν και αντιπυρικές ζώνες γύρω από κατοικημένες περιοχές.

    Λόγω της φωτιάς έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Φαλάσαρνα - Πλάτανος ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης που βρίσκεται στο σημείο κάλεσε τους κατόχους υδροφόρων οχημάτων να συμβάλουν επικουρικά στο έργο της πυρόσβεσης.

    [03] Ξεκινούν οι μετεγγραφές φοιτητών

    Από σήμεραΤετάρτη, και για μια εβδομάδα, καλούνται οι φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, να υποβάλλουν, εφόσον το επιθυμούν, ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετεγγραφή.

    Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα για υποβολή των αιτήσεων είναι από 12 Οκτωβρίου έως και τις 19 Οκτωβρίου και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτωνwww.minedu.gov.grστην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών.

    Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α?και Ομάδας Β?, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση), είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου τους και σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

    Σημειώνεται, ότι εάν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμέναεξαιρετικές περιπτώσεις για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής, μπορεί να υποβληθεί σχετική έγγραφη αίτηση στην αρμόδια επιτροπή, έως και τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου.

    Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα κριτήρια με βάση τα οποία ένας φοιτητής δικαιούται μετεγγραφής, τα κριτήρια μετεγγραφής με μοριοδότηση, τα κριτήρια μετεγγραφής κατ' εξαίρεση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οδηγίες για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης και πληροφορίες για τυχόν αιτήσεις θεραπείας, βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

    [04] Αλ Γκορ σε υποστηρικτές της X. Κλίντον: Δείτε το δικό μου παράδειγμα. Κάθε ψήφος μετράει

    Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών επιστράτευσε τον Αλ Γκορ, αντιπρόεδρο της διακυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να τονίσει την ανάγκη που υπάρχει για υψηλό ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

    Με την κίνηση αυτή, η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον επεδίωξε να δώσει έμφαση στην ήττα του Αλ Γκορ από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους το 2000.

    ?Δείτε το δικό μου παράδειγμα. Κάθε ψήφος μετράει, σίγουρα μετράει, τόνισε ο Γκορ μιλώντας σε αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτών της Κλίντον, σε προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο κολεγίου.

    Ο Γκορ υπενθύμισε στους υποστηρικτές-ψηφοφόρους της Κλίντον την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος πριν από 16 χρόνια, με την ανάδειξη του Μπους ως νικητή στη Φλόριντα με διαφορά μόλις 537 ψήφων, μετά την παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

    Η ομιλία του Γκορ έγινε στο κολέγιο, Dade College στο Μαϊάμι.

    [05] Ρ.Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να αντιμετωπίζει απειλές εναντίον της, εντός της Συρίας και του Ιράκ

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Pετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τον πρωθυπουργό του Ιράκ να «μάθει τα όριά του» μετά από την κριτική που άσκησε για τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας εκεί, και πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός (που πρόσφατα ταράχθηκε από μια αποτυχημένα απόπειρα πραξικοπήματος) δεν έχει χάσει το κύρος του σε σημείο ώστε να παίρνει διαταγές από εκείνον.

    Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, μοιράζεται 1.200 χιλιόμετρα συνόρων με τη Συρία και το Ιράκ και αντιμετωπίζει απειλές από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και στις δύο χώρες. Ανησυχεί όμως ότι οι διεθνείς προσπάθειες καταστροφής των εξτρεμιστών ισλαμιστών θα αφήσουν νέες απειλές στη θέση των.

    Ο τουρκικός στρατός, μετά από κάθαρση των ανώτατων στελεχών του που ακολούθησε μια αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν τον Ιούλιο, ξεκίνησε επιχειρήσεις παρεισφρύοντας στη Συρία τον Αύγουστο για να αναγκάσει το Ισλαμικό Κράτος να υποχωρήσει και για να εμποδίσει την κουρδική πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσουν εδάφη. Η Άγκυρα παραμένει καχύποπτη ως προς την υποστήριξη από την Ουάσιγκτον για τις συριακές κουρδικές δυνάμεις, που βλέπει με εχθρικό μάτι.

    Ο Ερντογάν πρότεινε ότι η Τουρκία μπορεί να υιοθετήσει μια παρόμοια στάση στο Ιράκ, όπου κυριαρχεί η γνώμη ότι προετοιμάζεται μια επίθεση για να εκδιωχθεί το Ισλαμικό Κράτος από τη Μοσούλη, στα βόρεια.

    «Θα αντιμετωπίσουμε την επιχείρηση στο Ιράκ, την επιχείρηση που θα λάβει μέρος σύντομα στη Μοσούλη, με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Ερντογάν σε συνάντηση ισλαμικών αρχηγών στην Κωνσταντινούπολη, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.«Δεν μπορεί η Τουρκία να επέμβει εναντίον των κινδύνων δίπλα της; Αυτό δεν θα το δεχθούμε ποτέ. (?) Δεν χρειαζόμαστε άδεια για αυτό, και δεν σκοπεύουμε να τη ζητήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

    Το μήλον της έριδος είναι η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ, κυρίως στο στρατόπεδο Μπάσικα, στα βόρεια της χώρας, όπου εκπαιδεύονται σουνίτες μουσουλμάνοι και μονάδες Κούρδων Πεσμεργκά που η Τουρκία επιθυμεί να συμμετάσχουν στη μάχη για τη Μοσούλη.Η σουνιτική κυβέρνηση όμως στη Βαγδάτη θέλει τις δικές της δυνάμεις να βρίσκονται επικεφαλής της επίθεσης στην πόλη, που είναι η μεγαλύτερη πόλη υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

    [06] Σεισμός 5,8 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών έγινε σε απόσταση 182 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης Ραμπάουλ, στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.Αρχικά ο σεισμός εκτιμήθηκε με μέγεθος 5,9 βαθμών.

    Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή καταστροφές. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 57 χιλιόμετρα.

    [07] Δύο θάνατοι στην Ευρώπη οδηγούν σε ανάκληση βηματοδοτών της εταιρείας St. Jude

    H εταιρεία St. Jude Medical ανακοίνωσεχθες ότι θα αποσύρει μερικούς από τους 400.000 βηματοδότες που έχουν τοποθετηθεί σε ασθενείς, λόγω της πρώιμης απώλειας ισχύος της μπαταρίας τους, που συνδέεται με δύο θανάτους στην Ευρώπη.

    Οι συσκευές διοχετεύουν ηλεκτρικό σήμα όταν ο καρδιακός παλμός αυξάνεται επικίνδυνα ώστε να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα ή να αντιμετωπιστεί η καρδιακή ανεπάρκεια. Όλες οι συσκευές, που ονομάζονται ICDs ή CRT-Ds (ε?φυτεύσι?οιαπινιδωτές), περιέχουν μπαταρίες οι οποίες κατασκευάστηκαν πριν τις 23 Μαίου 2015, όταν η εταιρεία άρχισε να προσθέτει μόνωση για να μειώσει την περίπτωση βραχυκυκλώματος.

    «Υπήρξαν δύο θάνατοι που συνδέονται με την απώλεια θεραπείας απινίδωσης ως αποτέλεσμα πρώιμης εξάντλησης μπαταρίας», είπε ο αντιπρόεδρος ποιοτικού ελέγχου της St. Jude Τζεφ Φέτσο, σε κοινοποίηση προς ιατρούς χθες.

    Οι συσκευές παρουσιάστηκαν το 2010 και είχαν χρόνο ζωής τουλάχιστον 7 χρόνια προτού αδειάσουν οι μπαταρίες τους, είπε η εταιρεία. Είχαν σχεδιαστεί ώστε να πάλλονται σε τακτά διαστήματα όταν μειωνόταν η ισχύς της μπαταρίας τους, ώστε να προειδοποιούνται οι ασθενείς ότι θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιατρό τους για αντικατάσταση μέσα σε 90 ημέρες. Επιπλέον, ένα σύστημα παρακολούθησης για το σπίτι διαβάζει ασύρματα το επίπεδο στάθμης της μπαταρίας και άλλες πληροφορίες, οι οποίες μεταδίδονται αυτόματα και τακτικά στους ιατρούς.

    Η εταιρεία είπε ότι ένας από τους ασθενείς της πέθανε αφού άρχισε να πάλλεται ο βηματοδότης του, δείχνοντας την έναρξη της χαμηλής στάθμης της μπαταρίας, αλλά λίγες μέρες προτού την αναμενόμενη αντικατάστασή του.

    Η St. Jude δήλωσε ότι 841 βηματοδότες είχαν επιστραφεί στην εταιρεία για ανάλυση λόγω της πρώιμης απώλειας ενέργειας της μπαταρίας, η οποία αποδίδεται σε μια συσσώρευση σχηματισμών λιθίου.

    [08] Ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στο Διαστημικό Κέντρο της NASA από τον τυφώνα Μάθιου

    Ο τυφώνας Μάθιου που έπληξε τα νοτιοανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα δεν προκάλεσε ζημιές στις πλατφόρμες και το υλικό εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, επέφερε ωστόσο ζημιές εκατομμυρίων σε κτίρια της NASA, είπε ο διευθυντής της χθες.

    Καθώς το "μάτι" του τυφώνα περνούσε 32-40 χιλιόμετρα ανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου, αρκετές οροφές κτιρίων υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν. Το κέντρο άνοιξε ξανά χθες.

    Οι καταστροφές επέτρεψαν στο νερό των καταρρακτωδών βροχών που έφερε ο τυφώνας να πλημμυρίσει χώρους με εξοπλισμούς και έπιπλα, είπε ο διευθυντής της NASA Ρόμπερτ Καμπάνα, ο οποίος υπολόγισε τις ζημιές σε εκατομμύρια. "Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα", είπε όμως σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

    Στην πλατφόρμα εκτόξευσης 39Α, την οποία η NASA νοικιάζει στην εταιρεία SpaceX του τεχνοκράτη δισεκατομμυριούχου Ήλον Μάσκ, οι άνεμοι έφτασαν ταχύτητες 217 χλμ/ώρα 30 μέτρα από το έδαφος και μέχρι 138 χλμ/ώρα στο έδαφος. Η πλατφόρμα 39Α όμως και η παραπλήσια 39Β άντεξαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 October 2016 - 4:31:54 UTC