Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου
  • [02] Λ. Αυγενάκης: Μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας
  • [03] ΔΝΤ:'Εχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε την Ελλάδα
  • [04] Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Ξεκινά η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα
  • [06] Σε 1.000 υπολογίζονται τα θύματα του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή
  • [07] Στην Αφρική η Μέρκελ αναζητώντας τρόπους για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών
  • [08] Γαλλία: Προβάδισμα Ζιπέ έναντι Σαρκοζί στις προκριματικές της δεξιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [09] Μετωπική Χ. Κλίντον - Ντ. Τραμπ
  • [10] ΗΠΑ: Χωρίς ξεκάθαρο "νικητή" η τηλεοπτική αναμέτρηση Ντ. Τραμπ-Χ. Κλίντον

  • [01] Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου

    Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα οΠρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αδηλώτων και Αιχμαλώτων από την τουρκική εισβολή του 1974.

    Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Αναστασιάδης, θα απονείμει τιμητικά διπλώματα στους συγγενείς των εξ Ελλάδος αγνοουμένων.

    [02] Λ. Αυγενάκης: Μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

    Την επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός δύο ετών και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα από τον Αλμυρό του Βόλου ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών της περιοχής.

    Ο Γραμματέας της ΝΔ είπε ακόμη πως «ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, αλλά είναι τραυματισμένος και αποδυναμωμένος καθώς η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Ωστόσο η γεωργία αποδείχθηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα».

    Ο κ. Αυγενάκης ήταν επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ που επισκέφθηκε τον Αλμυρό και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μαύρη σελίδα για την ιστορία του τόπου».

    [03] ΔΝΤ:'Εχουμε την πρόθεση να στηρίξουμε την Ελλάδα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει πλήρως προσηλωμένο στις συνομιλίες για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος διαψεύδει έτσι τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με τις οποίες πιθανότατα το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, αλλά προσανατολίζεται προς την ανάληψη ειδικού συμβουλευτικού ρόλου.

    «Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί ενός προγράμματος που θα μπορεί να υποστηρίξει το Ταμείο μέσω μίας νέας διευθέτησης...Στο πλαίσιο αυτό, μία αποστολή του ΔΝΤ θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τζέρι Ράις.

    [04] Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

    Από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στο λεκανοπέδιο Αττικής. Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ.

    Ειδικότερα, τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει. Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από το μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).

    Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στο μικρό δακτύλιο:

    - Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

    - Τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:

    - Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km. Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων, εσωτερικά του μικρού δακτυλίου, προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου - εξόδου.

    Παράλληλα, οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2015-2016, ισχύουν για τη νέα περίοδο 2016-2017 (έως 21-7-2017).

    Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στον μεγάλο δακτύλιο: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1-1-1993, εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

    Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι. Στην απαγόρευση αυτή, δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών?Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

    Σημειώνεται, οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

    Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07:00 έως 20:00

    Παρασκευή, ώρες 07:00 έως 15:00.

    Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

    [05] Ξεκινά η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα

    ΣήμεραΔευτέρα 10 Οκτωβρίου ξεκινά η σχολική χρονιά για πρώτη φορά στα ελληνικά σχολεία για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας.

    Η αρχή θα γίνει από συνολικά 1.500 προσφυγόπουλα που θα παρακολουθήσουν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. σε 20 σχολεία της χώρας.

    Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης είπε την Κυριακή στην ΕΡΤ ότι«η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων». Αναφερόμενος στο περιστατικό της Μυτιλήνης, όπου γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είπε ότι: «Πρόκειται για εξαιρετικά μειοψηφικές καταστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο γενικότερο αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης τα ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες. Η Μυτιλήνη εδώ και ένα χρόνο δείχνει μια μεγάλη αλληλεγγύη και γι'αυτό πιστεύω ότι αυτή η κίνηση που έγινε - και η οποία δεν εκπροσωπεί και το σύλλογο - πρέπει να είναι μια εξαιρετικά μειοψηφική κίνηση ορισμένων ανθρώπων».

    Για το έλλειμα ενημέρωσης, που ενδεχομένως να υπήρχε, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «ακόμα και αναγκαία ενημέρωση να μην υπήρχε, δεν κλείνεις ένα σχολείο με λουκέτο, με το έτσι θέλω, αλλά ζητάς ενημέρωση» σημειώνοντας ότι «ο Διευθυντής δεν υποχρεούται να κάνει ενημέρωση στους γονείς, ο Διευθυντής ενημερώνει τα παιδιά ότι μεθαύριο θα έχουμε και μαθητές πρόσφυγες σε Τμήμα Υποδοχής, αυτό κάνει ο Διευθυντής. Το θέμα της ενημέρωσης των γονέων αφορά την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις εκπαιδευτικές αρχές εκτός σχολείου».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο ο Νίκος Φίλης είπε πως σε ότι αφορά «στα "υιοθετημένα" παιδιά και όσα ζουν σε δομές αλληλέγγυων -πρόκειται για μικρό αριθμό - πηγαίνουν στα σχολεία της γειτονιάς, τα δέχονται οι διευθυντές και όπου είναι εφικτό -και το κατορθώνουμε αυτό - συγκροτούνται Τμήματα Υποδοχής, ώστε τα παιδιά να μπορούν να μαθαίνουν τα ελληνικά καλύτερα πριν ενταχθούν στις κανονικές τάξεις».

    «Ο παιδαγωγικός στόχος , που προκύπτει και από τις διεθνείς συμβάσεις και από την εσωτερική έννομη τάξη από τους δικούς μας νόμους, είναι ότι τελικώς το παιδί, μετά από ένα μεταβατικό διάστημα που θα εξοικειωθεί με την ελληνική γλώσσα και την ελληνική πραγματικότητα, θα ενταχθεί στην τάξη μαζί με τα ελληνόπουλα» δήλωσε ο Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι «αυτό μπορεί να πάρει μερικούς μήνες ή ίσως μέχρι τον Ιούνιο. Έχουν αποδείξει τα παιδιά μια τρομακτική ικανότητα προσαρμογής».

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Φίλης το πρόγραμμα για την εκπαίδευση των προσφύγων ξεκινά σταδιακά, ώστε να υπάρχει και ενημέρωση των γονέων. «Σε πρώτη φάση», είπε «το πρόγραμμα ξεκινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο και μέσα στο μήνα το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί στις αναγκαίες γεωγραφικές περιοχές. Για τη διδασκαλία προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα έργο. Το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι τετράωρο κάθε μέρα 2-6 και προβλέπει εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένη γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να πάνε σε κάποια άλλη χώρα. Όπου μπορούμε προσπαθούμε να ενισχύσουμε την μητρική γλώσσα, καλλιτεχνικά, αισθητική αγωγή, γυμναστική, μουσική ώστε να ενταχθούν τα παιδιά σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης όχι μόνο της ελληνικής αλλά και σε ένα πρόγραμμα ένταξης στην κοινωνία. Πρόθεση είναι τα απογευματινά τμήματα να κατευθυνθούν και σε κοινές δράσεις με τα παιδιά των πρωινών τμημάτων. Θέλουμε να μην υπάρχει αντίληψη γκέτο και να ενταχθούν αρμονικά τα παιδιά αρμονικά στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά».

    [06] Σε 1.000 υπολογίζονται τα θύματα του τυφώνα Μάθιου στην Αϊτή

    Ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν στην Αϊτή κατά την θεομηνία του τυφώνα Μάθιου έφτασε τους 1.000 χθες, ενώ η χώρα μάχεται εναντίον της χολέρας και μερικές αρχές αναγκάστηκαν να θάψουν τους νεκρούς σε μαζικούς τάφους.

    Ο ισχυρός τυφώνας, η χειρότερη καταιγίδα της Καραϊβικής σε σχεδόν δέκα χρόνια, έπληξε την Αϊτή την Τρίτη με ανέμους ταχύτητας 230 χλμ/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

    Το σύνολο των νεκρών υπολογίστηκε από το πρακτορείο Reuters μετά από συλλογή στοιχείων από τοπικές αρχές. Η χώρα είναι η φτωχότερη της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

    [07] Στην Αφρική η Μέρκελ αναζητώντας τρόπους για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών

    Για τριήμερη επίσκεψη στο Μαλί, τον Νίγηρα και την Αιθιοπία αναχώρησε σήμερα η κακγελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, αναζητώντας τρόπους για την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και για την ενίσχυση της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.

    Στο Μαλί η γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί τις γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΟΗΕ Minusma. Θα ακολουθήσει ο Νίγηρας, ενώ στην Αιθιοπία θα επισκεφθεί την έδρα της Αφρικανικής Ενωσης στην Αντίς Αμπέμπα.

    Την προσεχή εβδομάδα θα υποδεχθεί στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί και τον πρόεδρο της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι.

    «Πιστεύω ότι οφείλουμε να ενδιαφερθούμε πολύ περισσότερο για την τύχη της Αφρικής. Η ευημερία της Αφρικής συνδέεται με τα συμφέροντα της Γερμανίας», δήλωσε η καγκελάριος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, ενώ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Zeit διατύπωσε την εκτίμηση ότι μεγαλύτερη σταθερότητα στην Αφρική και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης θα επιτρέψουν τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν.

    [08] Γαλλία: Προβάδισμα Ζιπέ έναντι Σαρκοζί στις προκριματικές της δεξιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων του Αλέν Ζιπέ έναντι του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις προκριματικές για την ανάδειξη του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί δείχνει δημοσκόπηση Kantar Sofres-OnePoint που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro.

    Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου, ο Αλέν Ζιπέ εξασφαλίζει το 42% των ψήφων στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, έναντι 28% για τον Νικολά Σαρκοζί.

    Στον δεύτερο γύρο, ο Αλέν Ζιπέ εξασφαλίζει το 62% των ψήφων.

    [09] Μετωπική Χ. Κλίντον - Ντ. Τραμπ

    Οι υποψήφιοι για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων και Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών ανέβασαν τους τόνους των απαντήσεών των σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού ασκώντας κριτική ο ένας στον άλλο ενώ απαντούσαν, μερικές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

    Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.

    Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

    Η Χίλαρι Κλίντον για τον διορισμό εμπορικού εισαγγελέα

    Η Χίλαρι Κλίντον, δήλωσεότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα προκειμένου να να διασφαλίσει ότι η Κίνα δεν έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των ΗΠΑ, στο χάλυβα, αλλά και σε άλλα ζητήματα του διεθνούς εμπορίου.Παράλληλα, παραδέχτηκε τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών τιμών πετρελαίου, για την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

    Ντόναλντ Τραμπ: Έχω ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια από τους προσωπικούς μουλογαριασμούς

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα.Παράλληλα, τόνισε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, «στο πρότυπο»του δικαστή Άντονιν Σκαλία.

    Χ.Κλίντον: ΟΝτ.Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, τους μουσουλμάνους και τις μειονότητες

    Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου.Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαφωνίες της, δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ για Άσαντ, Συρίακαι ISIS

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν».Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη;Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος «διαφωνεί»με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του.

    [10] ΗΠΑ: Χωρίς ξεκάθαρο "νικητή" η τηλεοπτική αναμέτρηση Ντ. Τραμπ-Χ. Κλίντον

    Οι υποψήφιοι για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων και Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών ανέβασαν τους τόνους των απαντήσεών των σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού ασκώντας κριτική ο ένας στον άλλο ενώ απαντούσαν, μερικές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

    Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους όσον αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και η κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.

    Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

    ΑΧΧ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2016 - 4:32:16 UTC