Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομισιόν: Όχι συμφωνίες με άλλες χώρες όπως με την Τουρκία για το προσφυγικό, διότι θα κοστίσουν
  • [02] Στ. Κοντονής σε Άννα Κορακάκη: Για μια ακόμα φορά "εύγε"
  • [03] Πρωτοβουλίες/παρεμβάσεις για το προσφυγικό ζήτημα στη Λέσβο
  • [04] Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Άννα Κορακάκη : Πάντα στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια
  • [05] Ουγγαρία: Διακοπή κυκλοφορίας της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης
  • [06] Ρ. Στέγκνερ: Και ο Γκάμπριελ και ο Σούλτς μπορούν να νικήσουν την Μέρκελ
  • [07] Ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων Iskander-M στο Καλίνινγκραντ
  • [08] Υεμένη: Τουλάχιστον 82 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή, του υπό το Ριάντ συνασπισμού
  • [09] Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
  • [10] Π. Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας
  • [11] Τραμπ: «Δεν εγκαταλείπω»
  • [12] Αν και εξασθενημένος ο Μάθιου συνεχίζει την πορεία του, 4 νεκροί στη Φλόριντα, τουλάχιστον 877 στην Αϊτή

  • [01] Κομισιόν: Όχι συμφωνίες με άλλες χώρες όπως με την Τουρκία για το προσφυγικό, διότι θα κοστίσουν

    Η Ε.Ε. δεν θέλει άλλες συμφωνίες για τους πρόσφυγες όπως με την Τουρκία. Η Κομισιόν τις απορρίπτει όπως γράφει το Spiegel που κυκλοφορεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του, ο επίτροπος για την Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν απευθύνθηκε στον Προϊστάμενο της Καγκελαρίας και Ομοσπονδιακό υπουργό Ειδικών Καθηκόντων (έτσι είναι ο επίσημος τίτλος του, "υπουργό παρά τη καγκελαρίω" θα μπορούσαμε ίσως να πούμε κάπως αδόκιμα στα ελληνικά) Πέτερ Αλτμάιερ και του τόνισε ότι είναι αντιπαραγωγικό να γίνεται συνεχώς αυτή η σύγκριση.

    Η Ε.Ε. καταβάλλει στην Τουρκία τρία δισ. ευρώ για τις παροχές προς τους πρόσφυγες. Ως αντάλλαγμα η Τουρκία οφείλει να δέχεται όλους όσοι περνάνε με βάρκες στην Ελλάδα και των οποίων το αίτημα για παροχή ασύλου απορρίπτεται.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, η Κομισιόν ανησυχεί ότι και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, θα μπορούσαν να προσδοκούν και εκείνες ποσά αυτού του ύψους, εάν συνάψουν ανάλογη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα το οποίο θα είχε κόστος.

    Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ έχει ταχθεί υπέρ της σύναψης ανάλογων συμφωνιών για τους πρόσφυγες και με άλλες χώρες όπως εκείνες της Β. Αφρικής. Αύριο ξεκινάει μάλιστα ένα τριήμερο ταξίδι στο Μάλι, την Αίγυπτο και την Αιθιοπία, όπου πρόκειται να συζητήσει το ζήτημα της συνεργασίας τους στο προσφυγικό.

    [02] Στ. Κοντονής σε Άννα Κορακάκη: Για μια ακόμα φορά "εύγε"

    Τα συγχαρητήρια του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, δέχθηκε η Άννα Κορακάκη για τα δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο, που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Μπολόνια. Σε δήλωσή του ο κ. Κοντονής, τόνισε:

    «Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να κρατά στην κορυφή του κόσμου την ελληνική σημαία και να μας κάνει όλους υπερήφανους. Μετά τη διπλή ανεπανάληπτη επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατέκτησε δύο μετάλλια και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μπολόνια.

    Της αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια και η τιμή όλων των Ελλήνων, δεδομένου πως πέραν των αγωνιστικών επιτυχιών της, καταφέρνει να επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σταθερότητα και να παραμένει στη διεθνή κορυφή, στοιχείο που χαρακτηρίζει τις μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού.

    Για μια ακόμα φορά "εύγε" στην χρυσή Άννα και τον προπονητή και πατέρα της Τάσο Κορακάκη».

    [03] Πρωτοβουλίες/παρεμβάσεις για το προσφυγικό ζήτημα στη Λέσβο

    Σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων της ευρείας σύσκεψης διάρκειας περίπου 7 ωρών που πραγματοποιήθηκε για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στην Λέσβο, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες/παρεμβάσεις για το προσφυγικό στην περιφέρεια Β. Αιγαίου, που έχουν ήδη ληφθεί και παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, από τον Αλέξη Χαρίτση, υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργού Επικρατείας:

    - Πλέον των 10 εκατ. Euro έχουν διατεθεί από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου. Η Κυβέρνηση διέθεσε το ποσό αυτό στις δύο Περιφέρειες, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Η Κυβέρνηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει γεννήσει η κρίση, απέδειξε έμπρακτα ότι το προσφυγικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης.

    [04] Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Άννα Κορακάκη : Πάντα στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια

    Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου δέχτηκε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη για τις νέες μεγάλες επιτυχίες της στο Παγκόσμιο κύπελλο της Μπολόνια.

    Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Η νέα παγκόσμια επιτυχία σου και το παγκόσμιο ρεκόρ που την επισφραγίζει δείχνουν τον δρόμο που σου ανήκει: Πάντα στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια».

    [05] Ουγγαρία: Διακοπή κυκλοφορίας της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης

    Η μεγαλύτερη εφημερίδα της ουγγρικής αντιπολίτευσης Nepszabadsag διέκοψε την κυκλοφορία της, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Μediaworks ενισχύοντας τις ανησυχίες για την ελευθερία του Τύπου υπό καθεστώς διακυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

    Αναφερόμενη στη διακοπή της έντυπης έκδοσης αλλά και της λειτουργίας της ηλεκτρονικής έκδοσης της Nepszabadsag, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «μαύρη μέρα για τον Τύπο» και κάλεσε σε διαδήλωση στα γραφεία της εφημερίδας.

    Ο όμιλος Μediaworks αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας υπαγορεύθηκε από οικονομικούς λόγους και ότι θα διαρκέσει μέχρι «τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός νέου concept».

    Η Nepszabadsag είναι πρώτη σε κυκλοφορία στη χώρα και σφοδρός επικριτής του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και της αντι-μεταναστευτικής του πολιτικής.

    Ο ούγγρος πρωθυπουργός κατηγορείται ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης προς όφελός του. Σε αυτό το πλαίσιο, μεγάλα μερίδια ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης έχουν αγορασθεί από ολιγάρχες που πρόσκεινται στην κυβέρνησή του, σύμφωνα με τους επικριτές του.

    Εκπρόσωποι της σύνταξης της εφημερίδας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι οι δημοσιογράφοι που είχαν προετοιμάσει άρθρα για την έκδοση της Δευτέρας εμποδίστηκαν να εισέλθουν στα γραφεία της εφημερίδας και έλαβαν επιστολές που τους πληροφορούσαν για τη διακοπή της έκδοσης.

    «Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ...φυσικά θα πουν ότι πρόκειται για οικονομικού χαρακτήρα απόφαση, αλλά δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

    [06] Ρ. Στέγκνερ: Και ο Γκάμπριελ και ο Σούλτς μπορούν να νικήσουν την Μέρκελ

    Ο αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ραλφ Στέγκνερ, πιστεύει ότι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσο και ο -επίσης σοσιαλδημοκράτης- πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, μπορούν να νικήσουν την Ανγκελα Μέρκελ στις προσεχείς εθνικές εκλογές που θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2017.

    Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Tagsspiegel, επιβεβαίωσε όμως ταυτόχρονα την "πλήρη υποστήριξή" του στον Γκάμπριελ, εφόσον είναι υποψήφιος. "Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι ένας εξαίρετος πρόεδρος και αυτός έχει προτεραιότητα. Εάν θελήσει, λοιπόν, να είναι υποψήφιος καγκελάριος θα είναι κιόλας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ραλφ Στέγκνερ.

    [07] Ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων Iskander-M στο Καλίνινγκραντ

    Η Ρωσία μετακίνησε πυραύλους Iskander-M, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στον θύλακα του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, κάνοντας λόγο για «στρατιωτικές ασκήσεις ρουτίνας».

    «Οι πυραυλικές αυτές μονάδες έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από μία φορά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ...και θα αναπτύσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

    Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε χθες ότι η Ρωσία άρχισε να μετακινεί τους πυραύλους Iskander-M στον ρωσικό θύλακα της Βαλτικής σε μία κίνηση που έχει ενδεχομένως ως στόχο να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Μόσχας απέναντι στο ΝΑΤΟ.

    Ο Κονασένκοφ δήλωσε ότι ένας από τους πυραύλους εκτέθηκε σκοπίμως σε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο. «Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ- οι αμερικανοί εταίροι μας το επιβεβαίωσαν οι ίδιοι στη ζέση τους για αποκαλύψεις», είπε.

    Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί προς τη Μόσχα.

    [08] Υεμένη: Τουλάχιστον 82 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή, του υπό το Ριάντ συνασπισμού

    Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού κατά επικήδειας πομπής στη Σαναά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της υπό τους αντάρτες Χούτι διοίκησης της πρωτεύουσας της Υεμένης.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 534.

    [09] Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

    Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κων.Λιντζεράκο ,όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών".

    [10] Π. Ρουμελιώτης: Η Attica Bank θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας

    Την αισιοδοξία του ότι η Attica Bank θα μπορέσει σύντομα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με στελέχη του ΔΝΤ.

    Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό η Attica Bank έλαβε την έγκριση από την DG Comp (γενική διεύθυνση ανταγωνισμού ΕΕ) για την έκδοση ομολόγων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την άντληση ρευστότητας από τον ELA. Με την κίνηση αυτή η Attica Bank θα αποκτήσει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και θα προχωρήσει στην πλήρη εξυγίανσή της και συμμόρφωση στις υποδείξεις του SSM και της ΤτΕ.

    Ο κ. Ρουμελιώτης ενημέρωσε επίσης τα στελέχη του ΔΝΤ ότι την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της τράπεζας, που θα εξετάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της και θα το εισηγηθεί την ίδια ημέρα στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

    [11] Τραμπ: «Δεν εγκαταλείπω»

    Υπάρχει «μηδενική πιθανότητα να εγκαταλείψω» την προεδρική μου εκστρατεία, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω της όψιμης θύελλας επικρίσεων που προκάλεσε, και στις τάξεις του στρατοπέδου των Ρεπουπουμπλικανών η αποκάλυψη των χυδαίων λόγων του σε βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Washington Post.

    «Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω», διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο Τραμπ διαψεύδοντας ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσης στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

    «Συγκεντρώνω εκπληκτική υποστήριξη, τόσο η Χίλαρι Κλίντον είναι μία υποψήφια γεμάτη φριχτές αδυναμίες», πρόσθεσε.

    Ωστόσο, η αποκάλυψη τόσο συμπυκνωμένης χυδαιότητας έχει προκαλέσει θύελλα στην ήδη «προβληματική» προεκλογική εκστρατεία του προσώπου στο οποίο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέτρεψε να είναι ο εκπρόσωπός του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

    [12] Αν και εξασθενημένος ο Μάθιου συνεχίζει την πορεία του, 4 νεκροί στη Φλόριντα, τουλάχιστον 877 στην Αϊτή

    Ο κυκλώνας Μάθιου υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

    Ο Μάθιου κινείται περίπου 35 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα, καθώς κατευθύνθηκε βορειοανατολικά με ταχύτητα 19 χλμ την ώρα, αναφέρει το κέντρο στην προειδοποίηση που εξέδωσε. Ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους έως 140 χλμ την ώρα.

    Αν και εξασθενημένος ο κυκλώνας --είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία 2 αργά το πρωί-- συνέχισε σήμερα την προέλασή του κατευθυνόμενος βόρεια κατά μήκος των νοτιοανατολικών ακτών των ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Οι αρχές φοβούνται άνοδο της στάθμης των νερών.

    Στη Φλόριντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο από την πτώση δένδρων και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα από γεννήτρια καθώς για να προστατευθεί από την καταιγίδα είχε καταφύγει μέσα σε γκαράζ.

    Περίπου 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με τις εταιρίες ηλεκτροδότησης.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

    Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αϊτή. Η φτωχότερη χώρα της Αμερικής ήδη μετρά τουλάχιστον 877 νεκρούς αλλά οι αρχές εκφράζουν φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες από περιοχές που παραμένουν αποκλεισμένες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2016 - 18:32:26 UTC