Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής αρχαίων αντικειμένων οι 25 συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία
  • [02] Μυτιλήνη: Μετά από 12 χρόνια, στον ανακριτή για απιστία για...την τηλεϊατρική που δεν εγκατέστησαν
  • [03] Ιταλία: 1.800 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα, πολλές επιχειρήσεις σε εξέλιξη

  • [01] Σε 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής αρχαίων αντικειμένων οι 25 συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία

    Σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και πώλησης αρχαίων αντικειμένων, εμπλέκονται οι 25 συλληφθέντες για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών πραγματοποιήθηκε σε 11 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει διαφορετικούς ρόλους: Άλλοι έκαναν τις λαθρανασκαφές, άλλοι εκτιμούσαν την αξία των αρχαίων αντικειμένων που εντοπίζονταν και άλλοι έρχονταν σε επικοινωνία με υποψήφιους αγοραστές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

    Επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία αναμένονται να γίνουν αύριο το πρωί.

    [02] Μυτιλήνη: Μετά από 12 χρόνια, στον ανακριτή για απιστία για...την τηλεϊατρική που δεν εγκατέστησαν

    Στον ειδικό ανακριτή για τη διαφθορά απολογείται στις 14 το ερχόμενου Νοεμβρίου ο πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Υγείας Βορείου Αιγαίου Σπύρος Κόντος και άλλα πέντε μέλη του ειδικού λογαριασμού του τότε ΠΕΣΥ, κατηγορούμενοι για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

    Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για την διασπάθιση μεγάλου ποσού που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και το οποίο φέρεται να διατέθηκε σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής για τα νησιά του οποίου τα μηχανήματα έμειναν αχρησιμοποίητα και το σύστημα καταστράφηκε, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει.

    Την όλη υπόθεση είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2004 δημοσιογραφική έρευνα του υπογράφοντος, εργαζόμενου τότε στην εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης. Έκτοτε, το πρόγραμμα αυτό της τηλεϊατρικής που ουδέποτε λειτούργησε, αποτέλεσε τέσσερις φορές αντικείμενο ελέγχου. Δύο φορές ερευνήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του υπουργείου Υγείας, μία φορά από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και μία φορά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

    Τα πορίσματα αυτών των ελέγχων, αλλά προπάντων ένα ενημερωτικό σημείωμα στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος του πρώην οικονομικού επιθεωρητή τού ΣΕΥΥΠ Γιώργου Κουρέρη, ο οποίος δεν ανέχονταν το ατιμώρητο των οικονομικών εγκλημάτων που όλα έδειχναν πως είχαν συντελεστεί, οδήγησαν το 2014 στην εντολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για επείγουσα προκαταρκτική εξέτασης με το ερώτημα της διάπραξης του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

    Τι είχε αποκαλυφθεί

    Όπως είχε τότε αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, το πρόγραμμα τηλεϊατρικής που «εφήρμοσε» ο τότε πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, δεν ήταν παρά προγράμματα software που είχαν τοποθετηθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο επί προηγούμενης προεδρίας του στο Β΄ ΠεΣΥΠ Αττικής και τα οποία επαναχρησιμοποιήθηκαν. Επρόκειτο επίσης και για μηχανήματα, οθόνες και υπολογιστές, που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και φυσικά κατέστησαν μη λειτουργικά!

    [03] Ιταλία: 1.800 πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα, πολλές επιχειρήσεις σε εξέλιξη

    Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι συντόνισε τις επιχειρήσεις διάσωσης 16 πλοίων όπου επέβαιναν 1.800 πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λιβύης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις σε άλλα 15 υπερφορτωμένα πλοία.

    Την ώρα που περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες είχαν ήδη διασωθεί από τις αρχές χθες Δευτέρα και πολλά από τα πλοία που προσέφεραν βοήθεια κατευθύνονταν προς την Ιταλία για να τους αποβιβάσουν, εντοπίστηκαν επιπλέον 30 πλεούμενα στην θάλασσα.

    Το λιμενικό σώμα, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης στα διεθνή ύδατα στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, δεν κάνει προς το παρόν λόγο για θύματα.

    Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους μία έγκυος γυναίκα που υπέφερε από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της, διακομίστηκαν με ελικόπτερο προς νοσοκομεία της Ιταλίας.

    Χθες, οι ιταλικές αρχές είχαν κάνει λόγο για 9 πρόσφυγες νεκρούς κατά τη διάρκεια διαφορετικών επιχειρήσεων κι ένας αξιωματούχος του λιμενικού σώματος της Λιβύης είχε ανακοινώσει ότι περισυνελλέγησαν οι σοροί 11 γυναικών και 2 παιδιών.

    Σήμερα το πρωί ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Astral, ένα πλοίο που έχει ναυλώσει η ισπανική μκο ProActiva Open Arms, είδε εκατοντάδες πρόσφυγες να περιμένουν βοήθεια πάνω σε πολλά πλεούμενα.

    Παρατήρησε ιδιαίτερα ένα αλιευτικό όπου επέβαιναν ενδεχομένως 1000 άνθρωποι, που στοιβάζονταν σε τρία επίπεδα μεταξύ των γεφυρών και της αποθήκης.

    «Υπήρχαν άνθρωποι που πήδηξαν στην θάλασσα» με την ελπίδα ότι θα τους περισυλλέξουν, περιέγραψε ο ίδιος. Ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ισπανίας έριξε σωσίβιες σχεδίες ενώ αναμενόταν η άφιξη άλλων πλοίων διάσωσης.

    Περισσότεροι από 22 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν νεκροί, με τους περισσότερους αυτούς να πέθαναν από ασφυξία, σε μια αυτοσχέδια λέμβο που επέβαιναν μαζί με περίπου 1000 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης, ανέφερε ο Άρης Μεσσίνης, φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    "Ήταν μια ξύλινη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 1.000 άνθρωποι. Μέτρησα 22 νεκρούς, αλλά η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται", δήλωσε ο Έλληνας φωτογράφος σε τηλεφωνική επικοινωνία από το πλοίο Astral όπου βρίσκεται, που έχει ναυλώσει η ισπανική μκο ProActiva Open Arms.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 October 2016 - 22:32:15 UTC