Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Η Ελλάδα ληστεύτηκε από τους βαρόνους των ΜΜΕ
  • [02] ΥΠΕΞ: Συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα
  • [03] Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα τα βάζει για πρώτη φορά με τους φοροφυγάδες
  • [04] Μία εξέταση αίματος αποκαλύπτει την πραγματική μας ηλικία
  • [05] Πρώτο βραβείο για τη ζωγραφιά 14χρονης μαθήτριας σε παγκόσμιο διαγωνισμό
  • [06] Μανιτάρια από το... cafe της γειτονιάς σου!
  • [07] Ισπανία: Στους 90 οι τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφέ
  • [08] Ανακοίνωση της ΝΔ για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Αυγή»
  • [09] Ο Γ. Κουμουτσάκος για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

  • [01] Ν. Παππάς: Η Ελλάδα ληστεύτηκε από τους βαρόνους των ΜΜΕ

    «Στην αρχή οι επικριτές μας κατηγόρησαν ότι κάναμε τον πλειστηριασμό για να κλείσουμε τον ΣΚΑΪ. Αλλά ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Αλαφούζος ήταν ο πρώτος, ο οποίος έκανε αίτηση για άδεια, ο πρώτος ο οποίος εμφανίστηκε στον πλειστηριασμό και ο πρώτος ο οποίος πήρε άδεια. Για τους επικριτές η κατάσταση ως είχε ήταν βολική. Αυτό τελείωσε», είπε στο Spiegel o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει, επίσης, τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαλλαγεί από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ «ανοησίες», γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού.

    Ενώ αρχικά ο Τσίπρας εισέπραξε επαίνους για το υψηλά ποσά του πλειστηριασμού για τις τηλεοπτικές άδειες αυξάνεται στο μεταξύ η κριτική. Οι επικριτές τού καταλογίζουν ότι με τη μείωση των αδειών από οκτώ σε τέσσερις προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στα τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του συντηρητικού-φιλελεύθερου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια, χαρακτηρίζει μάλιστα την κυβέρνηση «εκβιαστή» και το τέλος δικαιωμάτων χρήσης «λύτρα». Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κριτική της δικαιώθηκε, αφού ένας εκ των υπερθεματιστών αποσύρθηκε, διότι δεν μπορούσε να πληρώσει την πρώτη δόση.

    Οι περισσότεροι παρατηρητές είναι πάντως της γνώμης, συνεχίζει το Spiegel, ότι το ελληνικό τηλεοπτικό σκηνικό πρέπει να μπει σε τάξη. Οιτηλεοπτικοί σταθμοί έχουν συσσωρεύσει χρέη ύψους πολλών εκατομμυρίων. Σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης η εμπιστοσύνη των πολιτών στην τηλεόραση δεν είναι τόσο χαμηλή, όπως αποδεικνύει μια πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU, όπως υπενθυμίζει.

    Ορισμένοι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών κερδίζουν από κρατικά συμβόλαια χάρη στα οποία μετριάζουν τις ζημιές από τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ. Με τον έλεγχο ενός τηλεοπτικούς σταθμού ικανοποιούν την ματαιοδοξία τους. Η κατοχή τους εξυπηρετεί επίσης την αύξηση της επιρροής τους και μάλιστα σε μια χώρα όπου το 90% των πολιτών ενημερώνεται από την τηλεόραση, όπως τονίζει το Spiegel.

    Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ έχουν βέβαια επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχουν επηρεάσει πολιτικούς για να πάρουν κρατικά συμβόλαια. Ο Νίκος Παππάς όμως δεν τους πιστεύει:«Οι βαρόνοι των ΜΜΕ απέκτησαν αθέμιτη επιρροή και στο κράτος με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν φόρους τους οποίους έπρεπε να πληρώσουν. Λήστεψαν την Ελλάδα. Σε αυτό βάζουμε ένα τέλος».

    Ο Ν. Παππάς δεν φοβάται και για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το πακέτο βοήθειας προβλέπει τον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.«Κανείς στην Ε.Ε. δεν θέτει θέμα γι'αυτό».

    [02] ΥΠΕΞ: Συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα

    «Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα» τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ ότι «είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός και οι ειδήσεις ότι η Τουρκία από το 2003 παραχώρησε σε άλλη χώρα την κυριαρχία ορισμένων νησιών ή/και νησίδων στο Αιγαίο», καθώς και ότι «όλες οι πτυχές των ζητημάτων στο Αιγαίο συζητούνται στο πλαίσιο των υφισταμένων διαύλων διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και ημών».

    «Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα» υπογραμμίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν».

    Παράλληλα αποσαφηνίζει ότι «το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

    Διαβάστε επίσης:

    Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Κιλιτσντάρογλου για το Αιγαίο

    [03] Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα τα βάζει για πρώτη φορά με τους φοροφυγάδες

    «Να φοβάστε!».Με αυτόν τον επιθετικό τίτλο δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Η πρόταση που ακούγεται σαν απειλή απευθύνεται στους Έλληνες φοροφυγάδες. Στο εκτενές άρθρο αναφέρονται με λεπτομέρειες οι εξελίξεις στο κυνήγι της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. «Πολλές φορές λέγεται ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή. Όμως εδώ και μερικούς μήνες το κλίμα έχει αλλάξει. Οι ελεγκτές επεμβαίνουν με συνέπεια ενώ στους καταστηματάρχες κυριαρχεί ο φόβος».

    Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού λίγο αφότου ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία: «Όταν τον Ιανουάριο του 2015 ο αριστερός πολιτικός και αντίπαλος των περικοπών Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία, υποσχέθηκε, "Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή". Αυτό είχε ειπωθεί ήδη πολλές φορές στην Ελλάδα. Τώρα όμως πράγματι κινείται κάτι»

    Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για μια «νέα αυστηρότητα που δείχνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ» και τονίζει: «Εδώ και πολύ καιρό περίμενε η Ευρώπη να καταπολεμήσουν οι Έλληνες με σοβαρότητα τη φοροδιαφυγή. Μέχρι πρότινος κυριαρχούσε η εντύπωση ότι δεν θέλουν, ακόμη και εάν τους σέρβιραν τα ονόματα των φοροφυγάδων σε δίσκο.Το 2010 οι Έλληνες έλαβαν από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, τραπεζικά στοιχεία περισσότερων από 2.000 πελατών της ιδιωτικής τράπεζας HSBC. Η λίστα εξαφανίστηκε κάποια στιγμή και όταν επανεμφανίστηκε έλειπαν ονόματα. Η λίστα Λαγκάρντ, η πιο γνωστή από τις πλέον τέσσερις λίστες με συγκεκριμένες ύποπτες υποθέσεις, έγινε σύμβολο του ανεπαρκούς ελεγκτικού ζήλου όταν πρόκειται για πλούσιους Έλληνες. Ακόμη και σήμερα, έξι χρόνια αργότερα δεν έχει εξεταστεί. Περίπου ένα δισ ευρώ φορολογικών χρεών ανακάλυψαν οι ελεγκτές, εκ των οποίων εισέπραξαν μόλις 110 εκατομμύρια ευρώ. Οι δίκες καθυστερούν χαρακτηριστικά».

    Πηγή:Deutsche Welle

    [04] Μία εξέταση αίματος αποκαλύπτει την πραγματική μας ηλικία

    Με μία απλή εξέταση αίματος μπορούμε να δούμε το βαθμό γήρανσης του οργανισμού μας, σύμφωνα με έναεξατομικευμένο επιστημονικό πρωτόκολλο, που βασίζεται σε βιολογικούς δείκτες, και το οποίοανέπτυξε η ομάδα Μοριακής και Κυτταρικής Γήρανσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

    Τι ακριβώς είναι αυτό το πρωτόκολλο και κατά πόσον μπορεί να παγώσει το χρόνο, ή να συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής εξηγεί ο Δρ Ευστάθιος Γκώνος, Διευθυντής Ερευνών, ΙνστιτούτουΒιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας,του ΕΙΕ στο ΠρακτορείοFmκαι στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ.

    Μπορεί η ταυτότητα μας να αναγράφει συγκεκριμένη χρονολογία γέννησης, ωστόσο σύμφωνα με τους βιολόγους, δεν συνάδει πάντα με την βιολογική μας ηλικία, καθότι αυτή υποκρύπτεται στα άκρα των χρωμοσωμάτων μας, στα λεγόμενα τελομερή. Σύμφωνα με τον κ. Γκώνο κάθε άνθρωπος γερνάει με το δικό του ρυθμό και δε σημαίνει ότι αν κοιτάξουμε στα ίδια μας τα κύτταρα την ηλικία μας, θα βρούμε αυτήν που περιγράφει η ταυτότητα μας.

    Όσο πιο μακριές οι άκρες των χρωμοσωμάτων μας τόσο νεότεροι είμαστε

    «Ξέρουμε ότι μέσα στα κύτταρα μας υπάρχει το λεγόμενο βιολογικό ρολόι. Ποιο είναι αυτό; Εκτιμούμε ότι είναι τα τελομερή, (τα άκρα των χρωμοσωμάτων) Κάθε φορά που τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται, γερνάνε δηλαδή, ένα κομματάκι των τελομερών χάνεται. Άρα μετρώντας αυτό το μήκος μπορούμε ακριβώς να υπολογίσουμε τη βιολογική ηλικία των κυττάρων. Αυτό λοιπόν που επιχειρούμε να κάνουμε είναι με απλές εξετάσεις στο αίμα, να προσδιορίσουμε την πραγματική μας ηλικία. Η οποία προσδιορίζεται με μία σειρά βιολογικών δεικτών, καθότι η γήρανση είναι μία πολυπαραγοντική διαδικασία. Ξέρουμε για παράδειγμα ότι 100-150 γονίδια του ανθρωπίνου σώματος, ενέχονται σε αυτή τη διαδικασία. Άρα προσπαθούμε να προσδιορίσουμε κάποια από αυτά στο αίμα, για να βρούμε κατά πόσο «καλά ή κακά» γερνάει ο εξεταζόμενος, και με βάσει αυτό να συμβουλέψουμε τον γιατρό που παρακολουθεί αυτό τον άνθρωπο, να προβεί στα αντίστοιχα θεραπευτικά πρωτόκολλα».

    Το μυστικό βρίσκεται στη φύση

    Επί της ουσίας πρόκειται για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που σύμφωνα με τον κύριο Γκώνο πρέπει να περιλαμβάνει και τρόπο ζωής.«Γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε, όπως π.χ άσκηση, μείωση του στρες, όχι κάπνισμα, όχι παχυσαρκία και τα γνωστά. Ωστόσο μέσα από αυτή την εξέταση μπορούμε να βρούμε ποιοι βιολογικοί δείκτες, μας δεικνύουν επιταχυνόμενη γήρανση και υπάρχουν πλέον φυσικές ουσίες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίζουν, να υποκαθιστούν, θα έλεγε κανείς, αυτή τη φθορά. Άρα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα συμβουλέψουμε το γιατρό να χορηγήσει κάποια φυτικά κατασκευάσματα, που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, τα οποία όμως απευθύνονται αποκλειστικά στον συγκεκριμένο άνθρωπο που έκανε την ανάλυση. Δίνουμε έμφαση σε αυτές τις ουσίες, ακριβώς επειδή είναι φυσικές και δεν έχουν παρενέργειες. Πολλές εξ αυτών βρίσκονται ακόμη και στην καθημερινή μας διατροφή, ωστόσο μπορούμε να ενισχύσουμε το διατροφολόγιο μας με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Επίσης συμβουλεύουμε το γιατρό να χορηγήσει ακόμη και ένα κράμα καλλυντικών από φυτικές ουσίες».

    Επιβράδυνση ή αναστολή της γήρανσης;

    Οι αλλαγές που επιτελούνται όπως λέει ο κ. Γκώνος δεν είναι δραματικές. Επισημαίνει όμως ότι ακόμα και το βιολογικό μας ρολόι μπορεί να αναστραφεί. «Ο χρόνος στη βιολογία δεν είναι μία μονοσήμαντη διαδικασία. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο αν ακολουθηθεί μπορεί να παγώσει τον χρόνο και οριακά να τον αντιστρέψει».

    Και το ερώτημα που σαφώς προκύπτει είναι αν ένα τέτοιο πρωτόκολλο μπορεί να συμβάλλει μελλοντικά στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής; «Το πρωτόκολλο θα είναι ένα λιθαράκι σε ένα ευρύτερο οικοδόμημα. Ξέρουμε ότι το προσδόκιμο ζωής αυξάνει. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι ένα στα 4 παιδιά που γεννηθήκαν τον 21οαιώνα στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής. Επίσης γνωρίζουμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να ζήσει και να φτάσει αισίως τα 120 -130 χρόνια. Αυτό το οποίο λοιπόν θέλουμε, είναι να συμβάλλουμε με αυτή την ανάλυση όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι με ανάλογες προσεγγίσεις, στο να έχουμε ευχάριστα γηρατειά. Μη φανταστείτε ότι θα κάνουμε τους 80χρονους ξανά νέους. Δεν μπορούμε να φτάσουμε εκεί, αλλά αν καταφέρουμε για παράδειγμα έναν άνθρωπο 80 ετών να έχει την υγεία, ενός εξηντάρη, αυτό αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Όσον αφορά την πρακτική εφαρμογή του πρωτοκόλλου,θα συνεργαστούμε με εργαστήρια και φορείς που ασχολούνται με τον ευρύτερο τομέα της αντιγήρανσης»

    [05] Πρώτο βραβείο για τη ζωγραφιά 14χρονης μαθήτριας σε παγκόσμιο διαγωνισμό

    Σε όλο τον κόσμο θα κυκλοφορήσει η κάρτα με την ζωγραφιά 14χρονης μαθήτριας από τα Γιαννιτσά που αναδείχθηκε νικήτρια στο διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace.

    Η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Ευγενία Δεμιρτζόγλου κέρδισε το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία 12-16 ετών, με τη ζωγραφιά της που θα τυπωθεί σε καρτ ποστάλ και θα πουληθεί για να προωθήσει το μήνυμα της ειρήνης.

    "Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και όταν έμαθα για τον διαγωνισμό, ήθελα πολύ να συμμετάσχω" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 14χρονη Ευγενία που εμπνεύστηκε το θέμα της από την προσφυγική κρίση.

    "Ήθελα να εκφράσω το γεγονός ότι είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να ζήσουμε με ειρήνη" εξήγησε η μαθήτρια η οποία συμπεριέλαβε στη ζωγραφιά της τους διαχρονικούς στίχους του John Lennon ,"imagine all the people living life in peace".

    Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Postcards for Peace έχει στόχο την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας, βοηθώντας στην εξάλειψη διακρίσεων που αφορούν στο φύλο, τη θρησκεία, την αναπηρία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Μέσω της ιστοσελίδας του, παρακινεί τον κόσμο να υποβάλει σχέδια για κάρτες τα οποία στη συνέχεια αναρτώνται και μπορούν να εκτυπωθούν.

    [06] Μανιτάρια από το... cafe της γειτονιάς σου!

    Μια ομάδα ευρηματικών Ελλήνων επιστημόνων ίδρυσε και ήδη λειτουργεί την πρώτη αστική μικροφάρμα σε μια μικρή πόλη του Έσσεξ στην Αγγλία, το Σάουθ Εντ, καλλιεργώντας μανιτάρια από τον καφέ που προμηθεύεται από τις καφετέριες της γειτονιάς. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ένας εκ των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης, Recyworks, Παναγιώτης Δρακούλης, «συνεργαζόμενοι με μια βρετανική start up έχουμε ιδρύσει την Urban Farmers, η οποία προς το παρόν εδρεύει στην Αγγλία κι εδώ και τρεις μήνες παράγουμε με αυτόν τον τρόπο 100 κιλά μανιτάρια τον μήνα. Στόχος μας είναι να μαζεύουμε τον καφέ από τις γειτονικές καφετέριες της περιοχής και τα μανιτάρια που παράγονται να πρoωθούνται στη συγκεκριμένη τοπική αγορά. Στην ουσία, αυτό που γίνεται είναι η προμήθεια του καφέ, η παραγωγή των μανιταριών και κατόπιν η κατανάλωσή τους να πραγματοποιούνται μέσα σε μια ακτίνα 2 χιλιομέτρων».

    Ωστόσο, στους άμεσους στόχους τους είναι η μετακόμιση του εγχειρήματος και σε πόλεις της Ελλάδας από όπου βέβαια «γεννήθηκε» και η αρχική ιδέα ίδρυσης της Recyworks. «Eίμαστε μια τετραμελής ομάδα και σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τα υπολείμματα του καφέ, δηλαδή αυτά που πετούν οι καφετέριες σαν υπόστρωμα για να καλλιεργήσουμε μανιτάρια» υπογραμμίζει η επιστημονική υπεύθυνη της Recyworks Μαριάννα Ράλλη και συμπληρώνει ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε και που οραματιζόμαστε είναι να αξιοποιήσουμε κτίρια μέσα στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας αναπτύσσοντας την αστική γεωργία και με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο να μεγαλώσουμε τρόφιμα, και συγκεκριμένα ένα είδος μανιταριού».

    Όπως δηλώνει η κ. Ράλλη, σκοπός της start up τους είναι να χρησιμοποιήσει μεθόδους βιώσιμες, δηλαδή «χρησιμοποιώ ό,τι για σένα μπορεί να είναι σκουπίδι σαν πρώτη ύλη για να φτιάξω κάτι με προστιθέμενη αξία, πχ φαγητό. Οι καφετέριες παίρνουν αλεσμένους του κόκκους του καφέ και φτιάχνουν τον εσπρέσο ή το καπουτσίνο μας. Από τα θρεπτικά συστατικά που έχει μέσα αυτός ο καφές, οι κόκκοι δηλαδή, αξιοποιούμε μόνο το 1% για το ρόφημά μας. Τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά καταλήγουν δυστυχώς στα σκουπίδια. Εμείς λοιπόν ερχόμαστε και ανακυκλώνουμε αυτόν τον καφέ χρησιμοποιώντας τον ως υπόστρωμα για να καλλιεργήσουμε μανιτάρια, καθώς είναι μια απλή μορφή ζωής και μεγαλώνουν σχετικά εύκολα. Οπότε δεν έχουν τις ανάγκες της καλλιέργειας που μπορεί να έχει ένα πιο περίπλοκο τρόφιμο, όπως για παράδειγμα κάποια λαχανικά του κήπου μας».

    Όπως μάλιστα επισημαίνει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε είδος καφέ, δηλαδή εκτός από εσπρέσο, γαλλικός ή και ελληνικός.

    «Το όνειρό μας είναι να ιδρύσουμε και στην Ελλάδα μικροφάρμες αστικής γεωργίας, δηλαδή να αξιοποιήσουμε από τη μια μεριά κτίρια που αυτήν την στιγμή είναι εγκαταλελειμμένα και δεν χρησιμοποιούνται, να δημιουργήσουμε εκεί θέσεις εργασίας για επιστήμονες, να δημιουργήσουμε μικρούς πυρήνες απασχόλησης και ταυτόχρονα να προσφέρουμε τρόφιμα τα οποία είναι νόστιμα, φρέσκα και που λύνουν το πρόβλημα αυτάρκειας τροφής», καταλήγει η κ. Ράλλη.

    [07] Ισπανία: Στους 90 οι τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε καφέ

    Στους 90 έφτασαν οι τραυματίες από την έκρηξη φιάλης υγραερίου σε ένα καφέ στην πόλη Βέλες Μάλαγα στις νότιες ακτές της Ισπανίας, χθες το βράδυ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

    Η κατάσταση της υγείας πέντε εκ των τραυματιών, χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, σύμφωνα με το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.

    [08] Ανακοίνωση της ΝΔ για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Αυγή»

    «Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η "Αυγή",έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

    «Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη κυβέρνηση ο τόπος.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

    [09] Ο Γ. Κουμουτσάκος για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

    «Μετά τις πρόσφατες προβληματικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, πυροδοτήθηκε στο εσωτερικό της Τουρκίας συζήτηση για το καθεστώς του Αιγαίου. Η συζήτηση αυτή προκάλεσε τώρα και την τοποθέτηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο, μεταξύ άλλων, επαναφέρει και θέμα δήθεν ?'γκρίζων ζωνών''. Το γεγονός ότι θέμα Αιγαίου μπαίνει στο δημόσιο διάλογο της Τουρκίας, είναι εξέλιξη που οφείλουμε να αξιολογήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

    «Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτήν τη φορά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα απαντήσει στο τουρκικό με διαρροές "διπλωματικών πηγών" και "τουίτ"...», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 October 2016 - 12:32:25 UTC