Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΝΔ εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή»
  • [02] Ευ. Τσακαλώτος: Εντός του χρονοδιαγράμματος η διαπραγμάτευση
  • [03] Συρία: Τριάντα γιατροί για 250.000 ανθρώπους στο Χαλέπι
  • [04] Στις 4 Δεκεμβρίου το ιταλικό δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Ανοιχτή πρόσκληση για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων
  • [06] Υπ. Επικρατείας: «Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [07] Νομικοί κύκλοι υπ. Επικρατείας: «Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού
  • [08] Aύξηση της ανεργίας στη Γαλλία

  • [01] «Η ΝΔ εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή»

    «Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, και προστίθεται ότι «η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια.

    Το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.

    Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν.

    Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

    - 14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο,

    - 24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη,

    - 25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού,

    - 3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.

    Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού.

    «Η λέξη "εξευτελισμός"είναι λίγη!» υπογραμμίζεται και καταλήγει η ανακοίνωση: «Μιλώντας για "πόθεν έσχες", ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων.Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

    Απάντηση του Γ. Κουμουτσάκου σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού

    «Κοίτα ποιος μιλάει! Η κυβέρνηση, που διασύρεται με το διαγωνισμό - επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία», απαντά με δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

    «Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν. Δεν μας άκουσαν. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.

    Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού: Η ΝΔ έχει υπερβεί τον εαυτό της στο ρόλο της «Φωνής των Καναλαρχών»...

    «Η Νέα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της "Φωνής των Καναλαρχών". Γράφει μια ιστορία για την οποία θα ντρέπεται για χρόνια. Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, υπό τον τίτλο «Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε την ΝΔ».

    [02] Ευ. Τσακαλώτος: Εντός του χρονοδιαγράμματος η διαπραγμάτευση

    «Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, φτάνουμε στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης και την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων», ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ταυτοχρόνως ανακοίνωσε ότι «στα φορολογικά έχουμε πάει καλύτερα κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και από το ΦΠΑ».

    Ο κ. Τσακαλώτος, καταλόγισε στην αντιπολίτευση και σε μέσα ενημέρωσης, «ρητορεία και τίποτα άλλο» όταν μιλούν για ενεργοποίηση του «κόφτη» και κατηγόρησε ότι διασπείρουν ψευδώς φημολογίες όταν υποστηρίζουν ότι «η διαπραγμάτευση βρίσκεται στον αέρα, ότι καθυστερεί, ότι τα οικονομικά είναι στον αέρα και έχουν απορριφθεί όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Υπερταμείο».

    Απεναντίας, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, τα φορολογικά έσοδα έχουν πάει πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα, κατά 300 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έσοδα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ. «Το χρυσό μετάλλιο στην αύξηση του ΦΠΑ πήρε η Μύκονος, το αργυρό η Ρόδος και το χάλκινο η Σαντορίνη», ανέφερε και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εισπράξουν τέτοια ποσά από αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς.

    «Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ»

    «Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας πως, έτσι όπως έχει διατυπωθεί η ρύθμιση για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προϋπόθεση για κάθε ιδιωτικοποίηση είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, ο κ. Τσακαλώτος, δήλωσε «τέτοια γνώμη δεν θα υπάρξει».

    Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών, διεμήνυσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, «αν εσείς θέλετε μετά να ιδιωτικοποιήσετε πάρτε την ευθύνη», ξεκαθαρίζοντας: «Έτσι όπως έχουμε φτιάξει τον νόμο, πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς. Και αυτό δεν θα συμβεί».

    Ο κ. Τσακαλώτος πάντως εξήγησε, πως δεν επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο, όμως δεν αποκλείεται. «Δεν ήταν σωστό αυτό που λέει ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι βάζουμε στο Ταμείο εννέα ΔΕΚΟ για να πάνε για ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι για ιδιωτικοποίηση, αλλά δεν αποκλείεται» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως την σωστή εκδοχή της συγκεκριμένης ρύθμισης έχει αποδώσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης (σ.σ. ο οποίος μίλησε για εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο).

    «Το Υπερταμείο ήταν ένας συμβιβασμός. Δεν το κρύψαμε ποτέ. Μας δημιουργεί προβλήματα. Όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε ένα εργαλείο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, η οποία δεν έγινε ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας «Εμείς λέμε «κάθε εμπόδιο για καλό» και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό τον θεσμό, να πετύχουμε να αναδιαρθρώσουμε αυτές τις επιχειρήσεις και να αυξήσουμε την αξία τους».

    «Πρέπει να κοπεί η πολιτική παρέμβαση με την κακή έννοια, και να κρατήσουμε την πολιτική παρέμβαση, τον συντονισμό δηλαδή για το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό θέλουμε εμείς στο Ταμείο» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

    Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε πως «δεν έχουμε όλες τις λύσεις αλλά έχουμε καλές ιδέες» και κάλεσε την αντιπολίτευση να συνεισφέρει με ιδέες «ώστε να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις».

    [03] Συρία: Τριάντα γιατροί για 250.000 ανθρώπους στο Χαλέπι

    Μόλις 30 γιατροί έχουν απομείνει στον ανταρτοκρατούμενο ανατολικό τομέα του Χαλεπιού, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη ιατρικών και χειρουργικών υλικών για να προσφερεί νοσηλεία σε εκατοντάδες τραυματίες που βρίσκονται ανάμεσα στον πληθυσμό των 250.000 ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί, ανέφεραν σήμερα Σύροι γιατροί.

    Τουλάχιστον 40 τραυματίες στα οχτώ νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν κάποια από αυτά αυτοσχέδια κέντρα νοσηλείας κρυμμένα σε υπόγεια σημεία υπό τον φόβο αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμώναπαιτείται να μεταφερθούν άμεσα για λόγους υγείας, ανέφεραν οι γιατροί.

    Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές του ανταρτοκρατούμενου τομέα της πόλης κατά την διάρκεια της νύχτας, τόνισαν μια οργάνωση που παρακολουθεί τις συγκρούσεις και ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας. Η σφοδρή αεροπορική εκστρατεία της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της συνεχίζεται, έπειτα από την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη εβδομάδα.

    "Υπάρχουν 30 γιατροί που παραμένουν εντός του ανατολικού Χαλεπιού", δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη ο παιδίατρος Αμπντ Αραχμάν Αλομάρ που εργάζεται για την Συριακή-Αμερικανική Ιατρική Ένωση (Syrian American Medical Society, SAMS) η οποία λειτουργεί σε περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση.

    [04] Στις 4 Δεκεμβρίου το ιταλικό δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος

    Οι Ιταλοί θα κληθούν να εκφραστούν στις 4 Δεκεμβρίου σχετικά με το δημοψήφισμα που αφορά τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε, πριν λίγο, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι.

    Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα αφορά, κυρίως, την μείωση του αριθμού των γερουσιαστών και την αποδυνάμωση της γερουσίας, την αλλαγή των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει καλέσει τους ιταλούς να ψηφίσουν «ναι», συνδέοντας, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό του μέλλον με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αντιθέτως, έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία τους υπέρ του «όχι».

    Η Λέγκα του Βορρά και η Ιταλική Αριστερά, τις περασμένες ημέρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διαβουλεύσεις, με στόχο την από κοινού επιλογή της καταλληλότερης ημερομηνίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γκάλοπ , το «όχι» διατηρεί, στην φάση αυτή, ελαφρό προβάδισμα, με ποσοστό του 52%.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Ανοιχτή πρόσκληση για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων

    Το μήνυμα ότι "οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη", έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας-χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Eυρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, για την παρουσίαση του «Απολογισμού 2014-2016», για τις παρεμβάσεις του στα δύο αυτά χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας (Ιούλιος 2014-Ιούλιος 2016)-σημειώνοντας παράλληλα ότι ο αναγκαίος διάλογος για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να διεξαχθεί και στην Ελλάδα, προκρίνοντας ως σημαντική ευκαιρία που προσφέρεται ως προς αυτό το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ξεκινώντας από την κοινή δράση και προσπάθεια που πρέπει να συντονίσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, που εντάσσονται στο προοδευτικό μέτωπο, έναντι του συντηρητικού και υπερσυνηρητικού μετώπου, ο Αλέξης Τσίπρας παρέπεμψε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε αυτή την κατεύθυνση και οι οποίες έχουν καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, ?σημείο αναφοράς? πανευρωπαϊκά στην προσπάθεια να μην είναι οι δυνάμεις αυτές κατακερματισμένες. Τόνισε ότι τον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ πρέπει να τον διεξάγουμε και στην Ελλάδα, και ενόψει του Συνεδρίουαπηύθυνε ανοικτή πρόκληση για διάλογο και συμπόρευσηστη ?μεγάλη προσπάθειαγια την αλλαγή στηνΕυρώπη, την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση στην πατρίδαμας?,προςτις πολιτικές κινήσεις και τις προσωπικότητες, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ανανεωτικης αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου, που είτε σε προσωπικόείτε σε συλλογικόεπίπεδο.

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως γνωρίζει ότι ?σε αυτόντονδιάλογο δυστυχώςδενδύνανταινα συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικήςσοσιαληδημοκρατίαςαφούέχουν κάνει δυστυχώςαυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω απόμια ακραία νεοφιλελευθερη δεξιά, αυτή του κ. Μητσοτάκη?.

    "Από αυτόν τον κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κανείς και καμιά", κατέληξε.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι "βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης καθώς εξελίσσεται μια καθοριστική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα, με καθαρό πολιτικό πρόσημο, ο προοδευτικός πολος από τη μια, ο συντηρητικός και υπερσυνητηρικός από την άλλη". "Γι' αυτό", σημείωσε, "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ".

    Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημείο αναφοράς πανευρωπαϊκά στην προσπάθεια αυτή να μην είναι οι δυνάμεις αυτές κατακερματισμένες, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα γόνιμο μπόλι.

    Έως τη Ρώμη να έχουμε συμφωνήσει σε μια κοινωνική Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη για τα δύο χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό. Ο πρωθυπουργός είπε ότι στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί αυτό που πρέπει, σημείωσε και προέκρινε το χρέος. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε σημαντικό σταθμό τη Σύνοδο των μεσογειακών λαών.

    "Οφείλουμε να δράσουμε τώρα κι αν κάτι αφήνει ως δίδαγμα η ελληνική εμπειρία της διαπραγμάτευσης είναι ότι κανείς όσο δίκιο κι αν έχει, όσο καλά προετοιμασμένος και να είναι, κανείς δεν μπορεί μόνος του, χρειάζονται συμμαχίες και κοινά βήματα και νομίζω ότι αυτό είναι το στοίχημα της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη".

    Σημείωσε ότι αυτό αποτελεί στοίχημα υπαρξιακών διαστάσεων γιατί βιώσιμη Ευρώπη χωρίς την προοδευτική σφραγίδα δεν θα υπάρξει, όπως δεν υπήρξε και στο παρελθόν.

    Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ελλάδα, αναφερόμενος στη σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια και τη συσσώρευση βαρών μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος και μαύρο πρόβατο σε πρωταγωνιστή ευρωπαϊκών θετικών διεργσιών και σε μέρος της λύσης". Επισήμανε ότι η τοποθέτηση Γιούνκερ την προηγούμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο είχε λίγο από το χρώμα των διεργασιών της Αθήνας, αλλά και στη Μπρατισλάβα και εκεί ενσωματώθηκαν κάποιες έννοιες που δεν θα μπορούσε κανείς ούτε καν να συζητήσει έναν χρόνο μετά. Η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης και η έξυπνη ευελιξία.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας παρά τα βάρη που αντιμετωπίζει μετατρέπεται σε μέρος της λύσης . Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως χρειάζεται νομικός πυλώνας στην Ευρώπη για αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις αλλά και στους ηλικιωμένους αξιοπρεπή σύνταξη. Ευελιξία για την ανάπτυξη ζήτησε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι χρειάζεται δράση και κοινές συμμαχίες.

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αναγκαίο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, πρέπει να τον διεξάγουμε και στην Ελλάδα. Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο Συνέδριο, το πιο κρίσιμο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος. Ξέρω ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας αφού έχουν κάνει την επιλογή στροφής προς τη νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ Μητσοτάκη.

    "Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση θα πρέπει επιτέλους να δοθεί μια διέξοδος", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Είπε συγκεκριμένα: "Αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα αποτελεί ίσως το τελευταίο εμπόδιο για να δοθεί η αίσθηση της διεξόδου συνολικά στην Ευρώπη, αλλά νομίζω ότι επιτέλους στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί το συντομότερο δυνατό -και σημειολογικά ως ένδειξη ότι ξεπερνάμε μια 7ετη κρίση-, ό,τι ακριβώς η ίδια η συμφωνία προβλέπει και ό,τι η χώρα μας δικαιούται. Δηλαδή συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση χρέους χωρίς νέες παρατάσεις και αναστολές".

    Απευθύνω ανοιχτή πρόταση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα με την κοινωνία όρθια, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι από αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

    Ο πρωθυπουργός κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δημήτρη Παπαδημούλη για το έργο του στο ευρωκοινοβούλιο.

    [06] Υπ. Επικρατείας: «Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

    «Όνειρα θερινής νυκτός», χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, τις απόψεις που αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες και αμφισβητούν την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σημειώνουν ότι τα θέματα αυτά «έχουν προβλεφθεί ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη».

    Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν, «ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού, ούτε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η απόσυρση του οριστικού υπερθεματιστή «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ», πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και σε τυχόν αντίστοιχη περίπτωση αποχώρησης οποιουδήποτε άλλου εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών».

    Προσθέτουν επίσης, ότι «ο σχετικός νόμος (4339/2015, άρθρ. 13 παρ. 3) και η προκήρυξη (1/2016, παρ. 8.4) έχουν προβλέψει και τέτοια εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, θέσπισαν συγκεκριμένες διατάξεις αντιμετώπισης ενδεχόμενης - ρητής ή de facto - παραίτησης οριστικού υπερθεματιστή (και, άρα, μη πληρωμής της πρώτης δόσης του τιμήματος εντός της νόμιμης προθεσμίας), προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον.

    Σε αυτή την περίπτωση, ο οριστικός υπερθεματιστής που αποσύρεται κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στο διαγωνισμό (ύψους 3 εκατ. ευρώ), με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον ενιαίο πίνακα κατάταξης επιλαχόντων που έχει προκύψει από τη δημοπρασία.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση (απόσυρση της «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ») επόμενος πλειοδότης είναι η εταιρεία «DIMERA». Θα ακολουθήσει έλεγχος «πόθεν έσχες» από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (με τη συνδρομή της εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών) και η «DIMERA» θα ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής εφόσον ο έλεγχος ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τότε, και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξή της σε οριστικό υπερθεματιστή, η «DIMERA» θα κληθεί να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος που προσέφερε (το εν τρίτον των 61,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,5 εκατ. ευρώ).

    Αυτά προβλέπονται ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη. Για τα υπόλοιπα, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, είναι καλό, για τους ίδιους, κάποια στιγμή να ξυπνήσουν» καταλήγουν οι προσκείμενοι στον υπουργό Επικρατείας, νομικοί κύκλοι.

    [07] Νομικοί κύκλοι υπ. Επικρατείας: «Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού

    «Όνειρα θερινής νυκτός», χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, τις απόψεις που αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες και αμφισβητούν την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σημειώνουν ότι τα θέματα αυτά «έχουν προβλεφθεί ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη».

    Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν, «ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού, ούτε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η απόσυρση του οριστικού υπερθεματιστή «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ», πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και σε τυχόν αντίστοιχη περίπτωση αποχώρησης οποιουδήποτε άλλου εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών».

    Προσθέτουν επίσης, ότι «ο σχετικός νόμος (4339/2015, άρθρ. 13 παρ. 3) και η προκήρυξη (1/2016, παρ. 8.4) έχουν προβλέψει και τέτοια εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, θέσπισαν συγκεκριμένες διατάξεις αντιμετώπισης ενδεχόμενης - ρητής ή de facto - παραίτησης οριστικού υπερθεματιστή (και, άρα, μη πληρωμής της πρώτης δόσης του τιμήματος εντός της νόμιμης προθεσμίας), προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον.

    Σε αυτή την περίπτωση, ο οριστικός υπερθεματιστής που αποσύρεται κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στο διαγωνισμό (ύψους 3 εκατ. ευρώ), με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον ενιαίο πίνακα κατάταξης επιλαχόντων που έχει προκύψει από τη δημοπρασία.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση (απόσυρση της «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ») επόμενος πλειοδότης είναι η εταιρεία «DIMERA». Θα ακολουθήσει έλεγχος «πόθεν έσχες» από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (με τη συνδρομή της εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών) και η «DIMERA» θα ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής εφόσον ο έλεγχος ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τότε, και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξή της σε οριστικό υπερθεματιστή, η «DIMERA» θα κληθεί να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος που προσέφερε (το εν τρίτον των 61,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,5 εκατ. ευρώ).

    Αυτά προβλέπονται ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη. Για τα υπόλοιπα, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, είναι καλό, για τους ίδιους, κάποια στιγμή να ξυπνήσουν» καταλήγουν οι προσκείμενοι στον υπουργό Επικρατείας, νομικοί κύκλοι.

    Η ΓΓΕΕ σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

    Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τους υπερθεματιστές για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, εξέδωσε πριν λίγο η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν από την Παρασκευή 23-9-2016 μέχρι και σήμερα τα διπλότυπα είσπραξης από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., των ακόλουθων εταιρειών:

    1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), ποσού 14.533.333,34 ?

    2- ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), ποσού 24.633.333,34 ?

    3- ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ποσού 25.300.000 ?

    Η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, εκδόθηκε η απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 259/26-9-2016 με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο οριστικός υπερθεματιστής «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ. αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας, επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος.

    Η δε κατατεθείσα από αυτόν εγγυητική επιστολή της παραγράφου 6.7 της προκήρυξης καταπίπτει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

    Συνεπώς, σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ? αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας και το υπ? αριθ. 21/30.8 ? 2.9/2016 Πρακτικό της πενταμελούς ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, καθίσταται προσωρινός υπερθεματιστής ο πρώτος πλειοδότης στον πίνακα κατάταξης επιλαχόντων, ήτοι η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED».

    Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος επάρκειας των οικονομικών της μέσων σύμφωνα με την παράγραφο 8.1 της προαναφερθείσας προκήρυξης, θα καταστεί τότε, οριστικός υπερθεματιστής, και θα κληθεί εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61.500.000 ?.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιβ. Σαββίδης: Εντός δυο-τριών ημερών η καταβολή της δόσης

    Αποχωρεί από τη διαδικασία η εταιρεία Καλογρίτσα

    Όλγα Γεροβασίλη για τις τηλεοπτικές άδειες: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα

    Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά καινομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

    «Άνθρακες ο θησαυρός» επισημαίνει το ΚΚΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη στα social media για τις τηλεοπτικές άδειες

    Π. Καμμένος στο«twitter»:Η κυβέρνηση απέδειξε ότι οι δήθεν «κολλητοί» κόβονται

    [08] Aύξηση της ανεργίας στη Γαλλία

    Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σημαντικά τον Αύγουστο στη Γαλλία, με επιπλέον 50.000 αιτούντες εργασία, ανακοίνωσε σήμερα η σοσιαλιστική κυβέρνηση, που επιχειρεί να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας μόλις επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017.

    Bάσει αυτής της αύξησης κατά 1,4%, που είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013, στα μητρώα ανέργων στη μητροπολιτική Γαλλία είναι εγγεγραμμένοι 3.560.000 άνθρωποι.

    Έπειτα από μια βελτίωση τον Ιούλιο, η υπουργός Εργασίας Μίριαμ ελ Κομρί εξηγεί αυτά τα στοιχεία ως μια «άτυπη αύξηση» της ανεργίας, «που δεν συνδέεται με την γενική διαμόρφωση της οικονομικής συγκυρίας».

    Για την υπουργό, η αύξηση της ανεργίας οφείλεται ιδίως «στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι τομείς δραστηριότητας που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις επιθέσεις του Ιουλίου» στη Νίκαια (86 νεκροί) και σε έναν ναό, όπου εκτελέστηκε ένας ιερέας.

    Οι επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έπληξαν τον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα στην Κυανή Ακτή. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τομέα, στη γαλλική Ριβιέρα καταγράφθηκε πτώση της κίνησης κατά 10% στη διαμονή και τις μεταφορές και μια πτώση των κύκλων εργασιών του κλάδου του τουρισμού από 20% έως 25%.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να αποκαλύψει τον Δεκέμβριο εάν σκοπεύει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, έχει θέσει ως προϋπόθεση μιας νέας υποψηφιότητας την βελτίωση των στοιχείων στο μέτωπο της ανεργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 September 2016 - 18:32:26 UTC