Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Δρίτσας: "Θα κάνουμε τα πάντα" για να γίνει σύντομα η απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον δήμο
  • [02] Γ. Σταθάκης: Αρχές Οκτωβρίου η χρηματοδότηση από τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Καταστροφολογία τα περί "κατάρρευσης εσόδων" και "ενεργοποίησης του κόφτη"
  • [04] Συνεχίζεται για δέκατη ημέρα αύριο η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ
  • [05] ΝΑΙ των Ελβετών στο δημοψήφισμα, για τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις
  • [06] Πλήρη ενημέρωση και συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ζητά ο Τζ. Κόρμπιν
  • [07] Ισπανία: Οι περιφερειακές εκλογές απέτυχαν να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο
  • [08] Πρώτη χειροτονία Επισκόπου στη Σμύρνη μετά το 1922
  • [09] Αλ. Χαρίτσης: Στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ έχουν υπογραφεί συμφωνίες ύψους 645 εκατ. ευρώ
  • [10] Ισπανία: Ενισχυμένο το Λαϊκό Κόμμα στις εκλογές σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων

  • [01] Θ. Δρίτσας: "Θα κάνουμε τα πάντα" για να γίνει σύντομα η απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον δήμο

    Σε περίπου οκτώ μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον δήμο, σύμφωνα με όσα ανέφερε απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο της 8ης πανελλήνιας έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου, με θέμα «Το Περιθώριο».

    Αναφερόμενος στην διαδικασία της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται, πως ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης, της καχυποψίας και της ανυποληψίας θεσμών τα καταφέραμε», γιατί όπως εξήγησε, «είναι μια πολιτισμική κατάκτηση, που μπορεί να εγγράψει αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα».

    Αναφερόμενος στο ρόλο του πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μήνυμα πριν εκλεγεί πρωθυπουργός» και συνέχισε: «Δεν το έταξε, δεν το υποσχέθηκε, αλλά το ενσωμάτωσε στους στόχους του και όταν ανέλαβε την ευθύνη της κυβέρνησης, ενεργοποίησε υπουργούς, συμβούλους και οργανισμούς, για να υλοποιηθεί η απόδοση του θαλασσίου μετώπου, αφού ήταν μέσα στο πρόγραμμά μας.»

    Ακόμη, ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι «έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, καταβάλλοντας καθημερινές προσπάθειες» και πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτή την διαδικασία κτίστηκαν σχέσεις συνέργειας, κατανόησης και εμπιστοσύνης».

    Σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ήδη ξεκίνησε το στάδιο εφαρμογής και όποια προβλήματα στην πορεία προκύψουν, θα τα λύσουμε». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα κάνουμε τα πάντα για να τρέξουμε πολύ γρήγορα και δεν έχουμε λόγο για να μην κάνουμε τα πάντα».

    Θα ακολουθήσουν, όπως είπε, η μελέτη, το ύψος του κόστους και η χρηματοδότηση, για αυτό όπως συμπλήρωσε, «θα πρέπει να επινοήσουμε λύσεις».

    [02] Γ. Σταθάκης: Αρχές Οκτωβρίου η χρηματοδότηση από τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ

    Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

    «Κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων προγραμμάτων (του Α' γύρου επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ) είναι ότι είναι για μικρές, πολύ μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις» επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς ξεκινήσαμε, το ένα τρίτο των πόρων από τα 20 δισ. (του ΕΣΠΑ 2014-2020) θα πάνε σε στήριξη επιχειρηματικότητας».

    Επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου προκηρύσσονται τέσσερα προγράμματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι θα πέσουν στην αγορά μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες αξιολόγησης, όσων επένδυσαν με παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Σημείωσε, ότι ο νέος αναπτυξιακός δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    «Εμείς κληρονομήσαμε δύο αναπτυξιακούς με τεράστια προβλήματα, περίπου έξι χιλιάδες επενδυτικά σχέδια στο ράφι, χωρίς να ξέρουμε ποιός έχει τελειώσει, ποιός δικαιούται, ποιός δε δικαιούται, σε τι στάδιο βρίσκονται και χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες επενδυτές 4 δισ.» είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και κάνει ενέργειες για να βάλει «τάξη σε αυτό το χάος» των παλιών αναπτυξιακών, μέσα «σε εννιά μήνες», ώστε να αξιολογηθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση όσοι, με τους δύο προηγούμενους νόμους, επένδυσαν μέσα στην κρίση.

    «Σε αυτούς που έχουν κάνει αίτηση ότι έχουν προχωρήσει το 50%, του επενδυτικού τους έργου, ή το 100%, αυτοί όλοι εντός εξαμήνου θα κριθούν» είπε ο υπουργός.

    Σχολίασε, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι συμπλήρωναν κατά μέσο όρο, τα 2,5 χρόνια αναμονής για να περάσουν από αξιολόγηση. «Κι επειδή, ακούω πολλές φορές τη ΝΔ να ωρύεται για τα της επιχειρηματικότητας, απορώ, είναι δείκτης, φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, διαχείρισης των επενδυτών, 2,5 χρόνια αφού έχω κάνει την επένδυση και έχω κάνει αίτηση να πάρω τα λεφτά να έρθουν να με αξιολογήσουν;».

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Σταθάκης: Η οικονομία σταθεροποιήθηκε και μπορούμε να μιλήσουμε για ανάκαμψη

    Γ. Σταθάκης: Προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας προς την ανάκαμψη?

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Καταστροφολογία τα περί "κατάρρευσης εσόδων" και "ενεργοποίησης του κόφτη"

    Καταστροφολογία, χαρακτήρισε τις ειδήσεις που μεταδίδουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης περί δήθεν "κατάρρευσης" των εσόδων και "ενεργοποίησης του κόφτη", ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Τρύφων Αλεξιάδης,ο οποίος μίλησε σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Αλεξιάδης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται περί καταστροφολογίας, και είπε χαρακτηριστικά: "Επειδή θα ακούσετε ειδήσεις ότι δήθεν καταρρέουν τα έσοδα, δεν πάνε καλά, έρχεται ο "κόφτης", καταρρέει ο ΦΠΑ στα νησιά, δεν εισπράττεται τίποτα και δεν παραδίδεται τίποτα, βγήκαν τα προσωρινά στοιχεία του Αυγούστου, σύντομα έρχονται και τα οριστικά, και η μεγάλη έκπληξη θα είναι όταν βγουν και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, όπου απεικονίζουν με σαφήνεια το τι έγινε το καλοκαίρι.

    Τι λένε τα στοιχεία του Αυγούστου για τα νησιά; Ρόδος 165% πάνω από το στόχο, Σαντορίνη 114%, Μύκονος 170%, Ζάκυνθος 91%,Κέρκυρα 78%.

    Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, όλη αυτή η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση περί αποτυχίας στα φορολογικά, περί κόφτη και όλα αυτά τα πράγματα, δεν ισχύουν.Αυτό δείχνουν τα νούμερα.Εμείς,όμως,δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες ειδικά για την είσπραξη των μεγάλων ποσών της φοροδιαφυγής".

    [04] Συνεχίζεται για δέκατη ημέρα αύριο η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

    Για δέκατη ημέρα συνεχίζουν αύριο την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ στις 10.30 το πρωί πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

    Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και όπως επισήμανε ο κ. Τσερμενίδης δεν προτίθενται να κάνουν πίσω και να πιάσουν «τιμόνι» εάν δεν πληρωθούν.

    [05] ΝΑΙ των Ελβετών στο δημοψήφισμα, για τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις

    Οι Ελβετοί είπαν μαζικά "ναι" σήμερα στον νόμο που δίνει στις μυστικές υπηρεσίες το δικαίωμα να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τη δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές.

    Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε για το θέμα αυτό το 66% των ψηφοφόρων ενέκρινε τον νόμο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern.

    Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών έδιναν ως δεδομένη τη νίκη του "ναι" αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό, γύρω στο 53-58%.

    Ταυτόχρονα, οι ψηφοφόροι τάχθηκαν με ποσοστό 60% κατά της αύξησης των συντάξεων, καθώς η κυβέρνηση τους έπεισε ότι το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας ενέργειας θα ήταν δυσβάσταχτο. Επίσης, απορρίθηκε (ποσοστό 63%) μια πρωτοβουλία πολιτών, την οποία είχαν υιοθετήσει οι Πράσινοι, ζητώντας να μειωθεί η κατανάλωση των φυσικών πόρων.

    Ο νόμος για της παρακολουθήσεις είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο το 2015. Όμως το Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι Πράσινοι και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί, όπως το Κόμμα των Πειρατών, ζήτησαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος εκφράζοντας φόβους για "παρεκτροπές" των υπηρεσιών, όπως εκείνες που κατήγγειλε ο Έντουαρντ Σνόουντεν για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

    [06] Πλήρη ενημέρωση και συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ζητά ο Τζ. Κόρμπιν

    Το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ενημερώνεται πλήρως για τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση στη διαδικασία της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, μία ημέρα μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι το κοινοβούλιο θα διαδραματίσει κάποιον ρόλο στο Brexit αλλά ότι η ίδια θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων και θα λάβει την τελική απόφαση για το τι είδους συμφωνία θα κάνει με τις Βρυξέλλες.

    Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Άντριου Μαρ του BBC αν θεωρηθεί δημοκρατική μια τέτοια ενέργεια, ο Κόρμπιν απάντησε: "Δεν νομίζω ότι είναι δημοκρατικό και δεν νομίζω ότι είναι βιώσιμο".

    "Πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα, το σημαντικότερο οικονομικό θέμα που θα αντιμετωπίσει η Βρετανία κατά τη δική μου ή τη δική σας γενιά και νομίζω ότι, τουλάχιστον, το κοινοβούλιο θα πρέπει να ενημερώνεται πλήρως", πρόσθεσε.

    Ο Κόρμπιν σημείωσε ότι οι Εργατικοί έχουν συγκροτήσει μια ομάδα αρμόδια για το Brexit για να ζητήσουν πληροφόρηση από την κυβέρνηση αλλά και για να εμπλακούν στις συνομιλίες.

    [07] Ισπανία: Οι περιφερειακές εκλογές απέτυχαν να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο

    Oι περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), ενώ κατάφεραν ένα πλήγμα στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές, καταδεικνύουν τα πρώτα αποτελέσματα. Ωστόσο φαίνεται πως απέτυχαν να ανοίξουν τον δρόμο προκειμένου να αποφευχθεί μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση, σε διάστημα μηνών, σε εθνικό επίπεδο τον Δεκέμβριο και επομένως να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο.

    Οι κάλπες στις αυτόνομες κοινότητες της Γαλικίας και της Χώρας των Βάσκων, στη βόρεια Ισπανία, θεωρήθηκε ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα στην χώρα, ωστόσο τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης δείχνουν ότι δεν υπήρξε σημαντική μετατόπιση στην ισορροπία δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο.

    Το κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι κατήγαγε μια άνετη νίκη εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία στην γενέτειρά του τη Γαλικία, ένα προπύργιο του συντηρητικού του κόμματος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

    Το Βασκικό Εθνικιστικό Κόμμα κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στην Χώρα των Βάσκων, όπως αναμενόταν, αν και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Θα αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο, το πιθανότερο τους Σοσιαλιστές.

    Οι Podemos επικράτησαν των Σοσιαλιστών

    Και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι Σοσιαλιστές έχασαν έδρες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές πριν από 4 χρόνια κι επιπλέον έχασαν ψηφοφόρους που επέλεξαν το κόμμα των Podemos.

    Οι κακές επιδόσεις του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE), που μετρά ήδη 137 χρόνια ύπαρξης, δεν θα διευκολύνουν την προσπάθεια του ηγέτη του Πέδρο Σάντσεθ να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Podemos και τους Ciudadanos σε εθνικό επίπεδο, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει σε κάθε περίπτωση μετά τις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

    [08] Πρώτη χειροτονία Επισκόπου στη Σμύρνη μετά το 1922

    Μέρα ευφρόσυνη η σημερινή για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Σμύρνης, καθώς έγινε η πρώτη από το 1922 χειροτονία και μάλιστα Επισκόπου, του Ερυθρών Κυρίλλου, με καταγωγή από τις Κυδωνίες (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας. Η χειροτονία τελέστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συλλειτουργούντων και συμπροσευχομένων πολλών Ιεραρχών και κληρικών.

    Ο νέος Επίσκοπος Ερυθρών τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε αξιόλογο έργο ως εφημέριος για την ανασύσταση της ορθόδοξης κοινότητας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υφυπουργοί Ι. Αμανατίδης και Τ. Κουίκ. Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Λουκάκης , ο Γενικός Πρόξενος στην Πόλη, Ευάγγελος Σέκερης, η Γενική Πρόξενος στην Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος, εκπρόσωπος του δημάρχου Σμύρνης και η δήμαρχος Κονάκ.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι κατά την μέχρι τώρα διακονία του στην Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης αναδείχθηκε ανώτερος πάσης προσδοκίας και κέρδισε «την αγάπην των εκει χριστιανών μας, την εμπιστοσύνην των τοπικών Αρχών, την εκτίμησιν των άλλων χριστιανών των παροικούντων εν Σμύρν?». Επίσης, πολύ ουσιαστική και απόδειξη της πατρικής Σας αγάπης η επισήμανση: «Ο αδελφός Κύριλλος ώργωσε τόν αγρόν της χηρευούσης μέχρι τώρα Επαρχίας σου και τώρα ακολουθεί η σπορά, η βλάστησις, η καρποφορία, η συγκομιδή».

    Ο Επίσκοπος Ερυθρών, Κύριλλος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα τελούμενα υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου, Βαρθολομαίου, συμβάλλουν στο "θαύμα" της Μικρασίας. Προσέρχομαι, πρόσθεσε, στα "κράσπεδα του θυσιαστηρίου του Ναού του Πρώτου Επισκόπου των Σμυρναίων, Αγίου Βουκόλου».

    [09] Αλ. Χαρίτσης: Στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ έχουν υπογραφεί συμφωνίες ύψους 645 εκατ. ευρώ

    «Στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ, έχουν υπογραφεί συμφωνίες ύψους 645 εκατ. ευρώ, με τα οποία μοχλεύουμε 1,4 δισ. ευρώ ιδιωτικούς πόρους στην πραγματική οικονομία. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένουμε πολλαπλάσιες συμφωνίες για νέα έργα».

    Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κontranews και πρόσθεσε: «μέσω του απευθείας δανεισμού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχουν διασφαλιστεί 1,4 δισ. ευρώ, με τα οποία σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν τρία ακόμη σημαντικά έργα:η νέα γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, η ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, μέσω υποβρύχιου καλωδίου και η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είπε ότι: «σε ό,τι αφορά στο πακέτο Γιούνκερ, οι πρώην κυβερνώντες και νυν φωνασκούντες είχαν καταρτίσει έναν κατάλογο έργων ιδιαίτερα προβληματικό, τόσο ως προς την ωριμότητα, όσο και ως προς την επιλεξιμότητα των έργων, βάσει του σχετικού κανονισμού. Ο κατάλογος επανεξετάστηκε ριζικά και προσεκτικά, σε σχέση και με τις προτεραιότητες του νέου αναπτυξιακού μοντέλου».

    [10] Ισπανία: Ενισχυμένο το Λαϊκό Κόμμα στις εκλογές σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων

    Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επικράτησε στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην αυτόνομη κοινότητα της Γαλικίας στο βορειοδυτικό τμήμα, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία, κατέδειξε σχετικό exit poll.

    Στην Χώρα των Βάσκων, το Βασκικό Εθνικιστικό Κόμμα (PNV) κέρδισε στις περιφερειακές εκλογές, αν και δεν κατάφερε για λίγο να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, κατέδειξαν δημοσκοπήσεις. Τώρα θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο.

    Και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) αποδυναμώθηκε κι έχασε έδρες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012, ενώ ψήφους απέσπασε από τους Σοσιαλιστές το κόμμα Podemos, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 September 2016 - 20:32:22 UTC