Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πίσω από την ανησυχία της ΝΔ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ο... πόνος για τους καναλάρχες»
  • [02] Φ. Γεννηματά στο «Πρακτορείο FM»: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Συνάντηση Τσίπρα - Άιντε, στο Μαξίμου
  • [04] Η Boeing αναμένει αγορές 6.810 αεροσκαφών από την Κίνα, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια
  • [05] Ανοίγει, από 1ης Οκτωβρίου, η εφαρμογή για το «ηλεκτρονικό» Πόθεν Έσχες
  • [06] Πυρκαγιά σε αντιπροσωπεία αυτοκίνητων στα Χανιά
  • [07] Τουλάχιστον 11 οι τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στο Πακιστάν
  • [08] Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας, σε συγκέντρωση προσευχής, στο Πακιστάν
  • [09] Νέο ραντεβού Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
  • [10] Πακιστάν: Έκρηξη σε συγκέντρωση προσευχής, πληροφορίες για τραυματίες
  • [11] Πρωτοβουλίες Γιούνκερ για επενδύσεις, απασχόληση και ανάπτυξη στην Ευρώπη
  • [12] Ο Αύγουστος «ισοφάρισε» τον Ιούλιο ως ο πιο ζεστός μήνας από το 1980, σύμφωνα με τη NASA

  • [01] «Πίσω από την ανησυχία της ΝΔ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ο... πόνος για τους καναλάρχες»

    Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τις εκτιμήσεις του ότι το ΣτΕ θα βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, παραπέμπει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τη ΝΔ και την καλεί να καταγγείλει τον ίδιο τον αρχηγό της για απόπειρα παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.

    «Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατία, θεωρεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος».

    «Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ότι πίσω από την ανησυχία της για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, υπάρχει ο πόνος της για τους καναλάρχες.

    [02] Φ. Γεννηματά στο «Πρακτορείο FM»: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ

    Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εθνικής γραμμής με συμφωνημένες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με μια κυβέρνηση η οποία θα είναι ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και νέα συμφωνία με τους εταίρους, με έμφαση την ανάπτυξη, προέταξε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην 81η ΔΕΘ.

    Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, σημείωσε, «είναι το σημείο που πρέπει να βασιστούμε για να πείσουμε για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα» και προσέθεσε: «Δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα έρθει ο κόφτης και θα πέσει πάνω σε μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή, νέες περικοπές για τους Έλληνες πολίτες, που εκτιμώ ότι δεν αντέχουν άλλο».

    Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης αυτόνομου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με αυτοδύναμη στρατηγική και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις κατέστησε σαφές ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

    Στο πλαίσιο αυτό και ειδικότερα αναφερόμενη στον διάλογο του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι για συμπόρευση στην κεντροαριστερά, άφησε αιχμές στο Ποτάμι και την ηγεσία του για σκόπιμη καθυστέρηση και διγλωσσία, τονίζοντας πως έχει γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ. «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις και εμφανίστηκε μια ανοιχτή επιστολή που έδειχνε ότι υπήρχε σκοπιμότητα για την καθυστέρηση, για τη διγλωσσία όλο το επόμενο διάστημα και σκοπιμότητα ότι η ηγεσία του Ποταμιού θέλει να γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ» ανέφερε. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον διάλογο με όσους πιστεύουν και αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έχει τεθεί, σημειώνοντας ότι «ήταν πολύ ξεκάθαρο το στίγμα του».

    Διαβάστε επίσης:

    Δέκα προτάσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης παρουσίασε η Φ. Γεννηματά στη ΔΕΘ

    [03] Συνάντηση Τσίπρα - Άιντε, στο Μαξίμου

    Συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, θα έχει το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Η Boeing αναμένει αγορές 6.810 αεροσκαφών από την Κίνα, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

    Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν στην αγορά 6.810 αεροσκαφών, οικονομικής αξίας 1,025 τρισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, καθώς αυξάνουν τον αριθμό των αεροσκαφών στους στόλους τους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από την αύξηση του εσωτερικού και διεθνούς τουρισμού, εκτιμά η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co.

    Η φετινή εκτίμηση για την αγορά 6,810 αεροσκαφών είναι αριθμητικά υψηλότερη από την περσινή εκτίμηση της αμερικανικής εταιρίας, για την αγορά από την Κίνα 6.330 αεροσκαφών. «Η συνεχιζόμενη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της μεσαίας τάξης στην Κίνα, μαζί με την εφαρμογή νέων πολιτικών στην απόκτηση βίζας, αλλά και η αξιοποίηση των αεροσκαφών ευρείας ατράκτου... μας κάνουν να αναμένουμε ένα λαμπρό μέλλον στην ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς»δηλώνει ο Ράντι Τινσέθ, αντιπρόεδρος εμπορικής πολιτικής της Boeing Co.

    [05] Ανοίγει, από 1ης Οκτωβρίου, η εφαρμογή για το «ηλεκτρονικό» Πόθεν Έσχες

    Την πρώτη Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή για πρώτη φορά του ηλεκτρονικού Πόθεν Έσχες στη διεύθυνσηwww.pothen.grαπό τις ειδικές κατηγορίες των υπόχρεων που ορίζει ο νόμος.

    Η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Πόθεν ΄Εσχες θα διαρκέσει ως και την 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ η νομοθεσία προβλέπει αυστηρά πρόστιμα και ποινές για όσους δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ή την υποβάλουν με ανακριβή στοιχεία. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση για την προσαρμογή της όλης διαδικασίας στην τήρηση των ζητημάτων ασφαλείας που έθεσε η πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    Η υποβολήηλεκτρονικού Πόθεν ΄Εσχες εκτιμάται ότι αφορά περισσότερους από 120.000 υπόχρεους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κατηγορίες τωνπολιτικών προσώπων, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔικαστικούςΛειτουργούς αλλά και ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία ήδη έχει εκδοθεί, προβλέπει τη δήλωση, για πρώτη φορά φέτοςκαι των μετρητών εκτός τραπεζικού συστήματος εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ και τιμαλφών, πολύτιμων λίθων, ή μετάλλων με αξία άνω των 30.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς του φορολογούμενου στο Taxis. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 14 διαφορετικούς πίνακες καταγράφοντας μεταξύ άλλων τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικών προϊόντων, καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, θυρίδες, μετρητά εκτός τραπεζών και τιμαλφή, ακίνητα, οχήματα, πλωτά και εναέρια μέσα, συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση και βέβαια όλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

    Σε ότι αφορά τις ποινές ο ισχύον νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

    1. Διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα έως τετρακόσια ευρώ, το οποίο εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, επιβάλλεται σε όποιον υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος. Οι λεπτομέρειες αναφορικά με τα αρμόδια για την επιβολή όργανα, την διαδικασία επιβολής και είσπραξης του προστίμου ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών.

    2. Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο τριάντα ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδεςευρώ. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

    3. Ο υπαίτιος της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες ευρώ έως ένα εκατομμύριο ευρώ, αν η συνολική αξία της αποκρυπτόμενης περιουσίας του ιδίου και των λοιπών προσώπων για τα οποία αυτός οφείλει να υποβάλει δήλωση υπερβαίνει συνολικά το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, ανεξαρτήτως αν η απόκρυψη επιχειρείται με τη μη υποβολή δήλωσης ή την υποβολή ελλιπούς ή ανακριβούς δήλωσης.

    4. Τρίτος ο οποίος εν γνώσει του συμπράττει στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης και ιδίως στην παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή.

    [06] Πυρκαγιά σε αντιπροσωπεία αυτοκίνητων στα Χανιά

    Σοβαρές υλικές ζημιές στους χώρους αντιπροσωπείας και συντήρησης αυτοκινήτων στην περιοχή της Σούδας προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκετα ξημερώματα. Ηπυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση στις 418 τα ξημερώματα για την εκδήλωση της φωτιάς ενώ υπήρξαν αναφορές και για εκρήξεις. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς, ωστόσο η επιχείρηση έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

    Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής διενεργεί προανάκριση.

    [07] Τουλάχιστον 11 οι τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 11 είναι οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση σε χώρο συγκέντρωσης προσευχής στην περιοχή Σικαρπούρ στα νότια της χώρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.Η επίθεση έγινε με την ανατίναξη βομβιστή αυτοκτονίας στην είσοδο του τζαμιού, όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί για να του κάνουν έλεγχο.

    Μετά την πρώτη έκρηξη, ένας άλλος βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να μπει στο τζαμί, αλλά οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, σύμφωνα με τις αρχές.

    Μεταξύ των τραυματιών, είναι τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί, ενώ δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.Στο σημείο της επίθεση βρίσκονται συνεργεία διάσωσης για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.

    [08] Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας, σε συγκέντρωση προσευχής, στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που έκανε βομβιστής αυτοκτονίας σε συγκέντρωση προσευχής, στην περιοχή Σικαρπούρ στα νότια της χώρας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

    [09] Νέο ραντεβού Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

    Σε μια πρώτη επισκόπηση του προγράμματος θα προχωρήσουν σήμερα η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10.00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει (11.30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

    Χθες το απόγευμα, η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

    Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμους αλλά είμαστε κοντά

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών είχε τη Δευτέρα ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και τα άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως π.χ. την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό», το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο, την Εγνατία Οδό κ.ά.

    Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης και κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε αμέσως μετά, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

    [10] Πακιστάν: Έκρηξη σε συγκέντρωση προσευχής, πληροφορίες για τραυματίες

    Αρκετοί είναι οι τραυματίες από έκρηξη που έγινε σε συγκέντρωση προσευχής στα νότια του Πακιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

    [11] Πρωτοβουλίες Γιούνκερ για επενδύσεις, απασχόληση και ανάπτυξη στην Ευρώπη

    Πρωτοβουλίες για την τόνωση των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην Ευρώπη αναμένεται να εξαγγείλει την Τετάρτη το πρωί από το βήμα της Ευρωβουλής ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει η Deutsche Welle.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις τις τελευταίες μέρες με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων αλλά και ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να οριστικοποιήσει το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών του.

    Εισήγηση για διπλασιασμό πόρων του πακέτου Γιούνκερ

    Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο κ. Γιούνκερ θα ανακοινώσει στους ευρωβουλευτές την πρόθεση της Επιτροπής να εισηγηθεί στα κράτη-μέλη την παράταση της λειτουργίας του επενδυτικού πακέτου που φέρει το όνομα του για τρία επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020, καθώς και τον διπλασιασμό των πόρων του.

    Το ισχύον σήμερα πακέτο-Γιούνκερ αφορά την περίοδο 2015-2017 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του φτάνει τα 315 δισ. ευρώ, ποσό που στο μεγαλύτερο μέρος του προέρχεται από τις αγορές, ενώ χρηματοδοτεί με χαμηλότοκα δάνεια επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς. Το πρώτο έτος λειτουργίας του εγκρίθηκαν επενδυτικά σχέδια ύψους 115 δισ. ευρώ.

    Η δεύτερη πρωτοβουλία, που ο κ. Γιούνκερ αναμένεται να οριστικοποιήσει τις επόμενες ώρες, αφορά εισήγηση για τη μερική τροποποίηση του λεγόμενου Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο στην ουσία επιβάλλει τη δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της ευρωζώνης ελέγχοντας ασφυκτικά το δημόσιο έλλειμμα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν σχεδιάζει να εισηγηθεί να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα δαπάνες για την παιδεία και ορισμένες δημόσιες επενδύσεις, ώστε να απελευθερωθούν εθνικοί πόροι που θα τονώσουν την ανάπτυξη, γράφει η Deutsche Welle.

    [12] Ο Αύγουστος «ισοφάρισε» τον Ιούλιο ως ο πιο ζεστός μήνας από το 1980, σύμφωνα με τη NASA

    Ο φετινός Αύγουστος διεκδικεί επί ίσοις όροις από τον φετινό Ιούλιο τα σκήπτρα του πιο ζεστού μήνα στα μετεωρολογικά χρονικά μετά το 1880, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες ότι στο σύνολό του το 2016 θα είναι το τρίτο έτος στη σειρά που θα σημειωθεί ρεκόρ θερμοκρασίας.

    Η θερμοκρασία του φετινού Αυγούστου ήταν 0,16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον προηγούμενο πιο ζεστό Αύγουστο του 2014. Ήταν επίσης σχεδόν ένα βαθμό Κελσίου μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της θερμοκρασίας του Αυγούστου κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980.Κάθε μήνα μετά τον Οκτώβριο του 2015 έχει σημειωθεί θερμοκρασιακό ρεκόρ, με αποκορύφωμα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο φέτος. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι πλέον το πιο ζεστό εξάμηνο στην μετεωρολογική ιστορία, «εκθρονίζοντας» το πρώτο εξάμηνο του 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 September 2016 - 6:32:24 UTC