Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του Γ. Μουζάλα, σε Βρυξέλλες και Τουρκία για το προσφυγικό
  • [02] ΝΔ κατά Ν. Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών
  • [03] Δεν παρατείνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
  • [04] Μειώθηκε κατά 4,4 δισ. ευρώ ο ELA, με απόφαση ΕΚΤ
  • [05] Άρθρα Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ, στο νέο τεύχος του «Πρακτορείου»
  • [06] Ριζικά ανακαινισμένο θα λειτουργήσει πάλι ως σχολείο το κτίριο του πρώην 2ου Γυμνασίου Αθήνας
  • [07] Κομισιόν: Πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για 1 εκατ. πρόσφυγες στην Τουρκία
  • [08] Ίδρυμα Otto-Brenner: Μονομερής η ειδησεογραφία των ARD και ZDF για την Ελλάδα το 2015
  • [09] Π. Τζεντιλόνι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ιταλία και Ελλάδα δεν μπορούν να βλέπουν την υπόλοιπη Ευρώπη μακριά
  • [10] Ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό βραβεύεται στο Φεστιβάλ της Βενετίας
  • [11] Με ταινίες του Τζιμ Τζάρμους ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  • [12] Στο φως ένας «κρυμμένος», για δεκαετίες, χώρος του Ωδείου Αθηνών
  • [13] Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus της Apple θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο στις 23 Σεπτεμβρίου
  • [14] Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στην ημερίδα «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας»
  • [15] Φ. Βάκη στο «Πρακτορείο 104,9 FM» : Η αξιολόγηση θα κλείσει κανονικά
  • [16] Π. Καμμένος: Στην τελική ευθεία η νέα ακτοφυλακή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
  • [17] Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου
  • [18] Εννέα παραστάσεις και ταινίες θόλου στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
  • [19] Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, στις 23 Σεπτεμβρίου

  • [01] Συναντήσεις του Γ. Μουζάλα, σε Βρυξέλλες και Τουρκία για το προσφυγικό

    Σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλες είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με θέμα την καλύτερη αξιοποίηση και την αποδοτικότερη απορρόφηση των πόρων της ΕΕ για θέματα προσφυγικής κρίσης.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, καθώς και με τη γενική διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Μονίκ Παριάτ. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η κατασκευή των χώρων φιλοξενίας που θα στεγάσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες τον χειμώνα.

    Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση και παράδοση των νέων χώρων φιλοξενίας αποτέλεσε, εξάλλου, αντικείμενο συναντήσεων του κ. Μουζάλα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και θεσμικούς φορείς, τις προηγούμενες ημέρες.

    Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποιεί ταξίδι στην Τουρκία.

    [02] ΝΔ κατά Ν. Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

    Σκληρή απάντηση στον υπουργό Επικρατείας εξέδωσε η ΝΔ καλώντας τον «να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας».

    Σε δήλωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει, πως «καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας. Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο - έκτρωμα που κατασκεύασε».

    [03] Δεν παρατείνεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

    Την μη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, όπως ανέμενε η αγορά, απεφάσισε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας.

    Η ΕΚΤ επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2017, και να επεκταθεί εάν και εφόσον χρειαστεί.

    Η ΕΚΤ, όπως αναμένονταν, δεν προχώρησε σε μεταβολή των επιτοκίων της.

    Μειώθηκε κατά 4,4 δισ. ευρώ ο ELA, με απόφαση ΕΚΤ

    [04] Μειώθηκε κατά 4,4 δισ. ευρώ ο ELA, με απόφαση ΕΚΤ

    Τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 52,8 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, απεφάσισε το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά από αίτημα της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,4 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [05] Άρθρα Αλ. Τσίπρα - Κυρ. Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ, στο νέο τεύχος του «Πρακτορείου»

    Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έπιασε τα 90 χρόνια παρουσίας και τις 81 διοργανώσεις. Θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει και μία δεσποινίδα ετών 81, κυρίως για την προσπάθειά της κάθε χρονιά να φαντάζει φρέσκια, νέα και μέσα στις εξελίξεις. Ο Σεπτέμβριος ήταν συνδεδεμένος με τη ΔΕΘ και τις εξελίξεις στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό. Ωστόσο, η ΔΕΘ ήταν και είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Είναι αυτή που σηματοδοτεί, σε μεγάλο βαθμό, τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Το Πρακτορείο, που κυκλοφορεί σήμερα, φιλοξενεί άρθρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, μεταξύ άλλων, στο Πρακτορείο υπάρχουν άρθρα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

    81η ΔΕΘ κέντρο ανάπτυξης και πολιτικού διαλόγου

    Του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

    Εδώ και εννιά δεκαετίες η ΔΕΘ έχει καταφέρει να είναι πολλά παραπάνω από μια έκθεση στενά εμπορικού ή οικονομικού ενδιαφέροντος. Έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που η αίγλη του ξεπερνά τα σύνορα της πόλης αλλά και της χώρας.

    Στην πορεία των ετών, η ΔΕΘ καταφέρνει να γίνεται το σημείο συνάντησης των νέων ιδεών, της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Γίνεται όμως και ο δίαυλος επικοινωνίας με το εξωτερικό. Με τους γείτονες μας στα Βαλκάνια, αλλά και πέρα από αυτά.

    Η ΔΕΘ όμως, έχει πάντα και ξεχωριστή πολιτική σημασία. Φέτος λοιπόν, η 81η ΔΕΘ βρίσκει τη χώρα στο κατώφλι της ανάκαμψης. Η ανάκαμψη όμως δεν έρχεται μόνη της. Η ανάπτυξη, όπως και η ύφεση δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι αποτελέσματα πολιτικών επιλογών.

    Η επιδίωξη μας, είναι η χώρα να βρει ξανά το βηματισμό της. Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε καθημερινά με σχέδιο και όραμα. Ο στόχος μας είναι η επιστροφή σε μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις.

    Έχει έρθει η στιγμή να σηκώσουμε τα μάτια μας και να δούμε προς το μέλλον. Να οραματιστούμε τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες. Μια χώρα απαλλαγμένη από την επιτροπεία, έξω από τον κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία που μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια αναβαθμισμένης σημασίας περιοχή.

    Το βήμα της ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε έναν δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή. Να μιλήσουμε για το όραμα μας για την Ελλάδα του 2021, την Ελλάδα που ανακάμπτει, την Ελλάδα που ανασυντάσσεται.

    Το στοίχημα του μέλλοντος είναι ακόμα ανοιχτό. Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά, να το κερδίσουμε.

    Η σημασία του θεσμού της ΔΕΘ

    Του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

    Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα καταξιωμένο θεσμό, που επιβεβαιώνει και αναδεικνύει, σταθερά και διαχρονικά, το επιχειρηματικό πνεύμα, που διακρίνει τους Βορειοελλαδίτες και κάθε Έλληνα. Στα 90 χρόνια της ιστορίας της, έχει χτίσει γέφυρες για την ελληνική επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή. Είναι ζωντανή έκφραση της επιχειρηματικότητας που επενδύει, με ανταγωνιστικότητα και δημιουργικότητα, στην εξωστρέφεια και ανοίγεται σε νέες αγορές.

    Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στη φετινή 81η ΔΕΘ επαναφέρεται ο θεσμός της τιμώμενης χώρας με την Ρωσία. Μια πραγματικά σημαντική πρωτοβουλία για το μέλλον των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο λαών.

    Γεγονός, επίσης είναι ότι η ΔΕΘ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της χώρας. Η ετήσια κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση δίνουν το στίγμα της θέσης και της πορείας της χώρας μας. Κι αφήνουν, ταυτόχρονα, ένα ανεκτίμητο ιστορικό ντοκουμέντο που τίθεται τελικά με απόλυτη διαύγεια στην κρίση του ελληνικού λαού.

    Η ΔΕΘ αποτελεί, τέλος, ετήσια αναφορά στην μεγάλη προσφορά και την ιδιαίτερη σημασία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας στην προοπτική της χώρας μας στην ευρύτερη μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

    Πρέπει να βρεθεί μια νέα ταυτότητα

    Του Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης

    Έχει καταντήσει μονότονο. Εδώ και πολλά χρόνια το λέμε και το ξαναλέμε. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πρέπει να πάψει να είναι ένα χαρμάνι πολιτικού και εμπορικού γεγονότος. Η Διεθνής Έκθεση είναι καθαρά ένα οικονομικό γεγονός. Πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικές ηγεσίες ότι δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται ένα σωρό εξαγγελίες, οι οποίες είναι απλά και μόνο ένα χάιδεμα ότι είμαστε συμπρωτεύουσα. Και, παράλληλα, όλη αυτή η ιστορία να διανθίζεται από μία σειρά διαδηλώσεων από ομάδες ανθρώπων, ομάδες εργαζομένων, που, προφανώς, διαμαρτύρονται για τα προβλήματά τους, όμως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κλείνει η κυκλοφορία στην πόλη για 3-4 μέρες. Διαλύεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. Έχω πει, μάλιστα, κάποια στιγμή, να μην έρθει ο Σαμαράς, όταν ήταν πρωθυπουργός. Τι κάνει ο πρωθυπουργός που έρχεται στην πόλη; Έχει άπειρες ευκαιρίες να έρθει και να συζητήσει.

    Ως Δήμος υποστηρίζουμε την πρόταση της ΔΕΘ να δημιουργηθεί ένα Βαλκανικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξάγεται σε έναν χώρο εκτός του κέντρου πόλης κι εκεί να συζητούνται πράγματα που να αφορούν την οικονομία της Θεσσαλονίκης.

    Παλιά η ΔΕΘ ήταν ένα τεράστιο πανηγύρι. Μέσα στη ΔΕΘ πουλιόταν ένα σωρό πράγματα. Η Έκθεση ήταν και μία ευκαιρία τότε, πριν μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς παίρναμε μπουκάλια ουίσκι. Ήταν αφορολόγητο εκεί και μετά, λίγα λίγα, τα βγάζαμε έξω και τα πουλούσαμε. Δεν λέω βέβαια να επανέλθουμε σ' αυτά.

    Η Έκθεση δεν είναι αυτό που ήταν παλιά. Πρέπει να βρεθεί μία νέα ταυτότητα για την Έκθεση. Κι αυτό είναι δουλειά και της Έκθεσης και των φορέων της πόλης.

    Σε όλο τον κόσμο, οι γενικές εκθέσεις έχουν εξελιχθεί σε ειδικές εκθέσεις. Η ΔΕΘ πρέπει να γίνει μία πραγματικά διεθνής έκθεση. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Το κυριότερο είναι να καθίσουν κάτω όλοι οι φορείς και να δούμε τι γίνεται μ' αυτές τις κλαδικές εκθέσεις και να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το πώς πρέπει να εξελιχθεί η ΔΕΘ.

    Οι αναμνήσεις από τις παλιές εκθέσεις είναι πράγματα που πέρασαν και δεν ξαναγίνονται. Δεν έχουμε λόγο να αναπολούμε τα παλιά. Το θέμα είναι να βρούμε τι καινούργιο πρέπει να γίνει τώρα για να πάρει η Έκθεση μια νέα στροφή. Δεν είμαι σίγουρος πια ότι θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο της πόλης.

    Να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

    Του Απόστολου Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

    Η μεγάλη πρόκληση, στη νέα πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια η ΔΕΘ, είναι μέσα από την ανάδειξη των δυναμικών και εξωστρεφών κλάδων της οικονομίας μας και την προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας, να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια να αποκτήσει η χώρα θετικό αναπτυξιακό πρόσημο. Η εξωστρέφεια, οι εξαγωγές, η έμφαση στην καινοτομία, η ανάπτυξη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, η προσέλκυση επισκεπτών, εκθετών και επενδυτών, καθώς και η προώθηση νέων επιχειρηματικών συμφωνιών είναι οι κοινές προτεραιότητες για τη ΔΕΘ και την εθνική μας οικονομία.

    Εκκρεμεί όμως, ένα ιδιαίτερα σημαντικό και βασικό ζητούμενο για τη νέα ΔΕΘ και αυτό δεν είναι άλλο, από τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών της μέσω ΣΔΙΤ ώστε να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες, διεθνείς εκθεσιακές προδιαγραφές και να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα εκθεσιακό κέντρο βασισμένο σε σύγχρονα πρότυπα, που να έχει ορίζοντα δεκαετιών, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τόσο τις ευρωπαϊκές όσο και οι όμορες βαλκανικές χώρες, που σήμερα επενδύουν στη δημιουργία νέων εκθεσιακών υποδομών, διεκδικώντας τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την εκθεσιακή δραστηριότητα.

    Σε παράλληλο επίπεδο, πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε μεγάλες εκθέσεις και συνεδριακές εκδηλώσεις. Το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, αλλά και το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το Μετρό, για τα οποία την ευθύνη έχει η κεντρική κυβέρνηση, είναι έργα κομβικά που θα αλλάξουν την ταυτότητα της πόλης, που φιλοξενεί κάθε χρόνο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    [06] Ριζικά ανακαινισμένο θα λειτουργήσει πάλι ως σχολείο το κτίριο του πρώην 2ου Γυμνασίου Αθήνας

    Μετά από πολλά χρόνια, το κτίριοτου πρώην 2ουεξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, στην πλατεία Βικτώριας, θα λειτουργήσει πάλι ως σχολείο. Ριζικά ανακαινισμένο θα στεγάσει το μέχρι τώρα 67ο Λύκειο, το οποίο ο δήμος Αθηναίων τιμώντας τη μνήμη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που υπήρξε μαθητής του ιστορικού αυτού σχολείου, μετονόμασε σε 2ο Λύκειο «Θόδωρος Αγγελόπουλος». Οι πόρτες του «νέου» σχολείου άνοιξαν σήμερα για τους εκπροσώπους του τύπου , οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του, από τον Δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Καμίνης, παρουσίασε το συνολικό πλαίσιο των δράσεων του δήμου Αθηναίων για το παιδί. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε διεξοδικά στις ευρείες παρεμβάσεις, συνολικού προυπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, που έγιναν φέτος από τον δήμο Αθηναίων στα σχολικά κτίρια και παρουσίασε δύο καινοτόμες πρωτοβουλίες που εξ αρχής αγκαλιάστηκαν από χιλιάδες μαθητές και γονείς: Τα «Ανοιχτά Σχολεία» , το θεσμό του δήμου Αθηναίων που κρατά25 σχολικά συγκροτήματα ανοιχτά και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη γνώση και τη γειτονιά, καθώς και το πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα», που διαμορφώνει το κτιριακό περιβάλλον και το εκπαιδευτικό προϊόν στη νέα εποχή. Επίσης, αναφέρθηκε στην πετυχημένη ? φέτος θα συμπληρώσει πέντε χρόνια ? πορεία τουΚοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εισαγωγικές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    [07] Κομισιόν: Πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας για 1 εκατ. πρόσφυγες στην Τουρκία

    Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 348 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ από την ΕΕ, ανακοίνωσε ο επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και πολιτικής προστασίας, Χρίστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Όπως εξήγησε ο Χ. Στυλιανίδης, πρόκειται για ένα «έκτακτο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας», που δημιουργείται για τους πρόσφυγες της Τουρκίας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ΕΕ, με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το οποίο θα χορηγήσει 348 εκατ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτήσει ποτέ η ΕΕ και υπολογίζεται ότι θα καλύψει τις βασικές ανάγκες (στέγη, τροφή, σχολεία κτλ.) για περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη γειτονική χώρα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η βοήθεια θα φτάσει στους πρόσφυγες μέσω ενός καινοτόμου συστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί απευθείας ταμειακές μεταφορές για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των πλέον ευάλωτων οικογενειών προσφύγων στην Τουρκία. Όπως εξήγησε ο Χ. Στυλιανίδης, οι πρόσφυγες θα λαμβάνουν μια ηλεκτρονική πιστωτική κάρτα στην οποία θα μπαίνουν κάθε μήνα χρήματα, για να αγοράζουν τα απαραίτητα. Ο Χ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο βοήθειας, διότι μειώνονται οι ενδιάμεσες δαπάνες και μεγιστοποιείται η βοήθεια που φτάνει στους πρόσφυγες.

    Ταυτόχρονα, στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες, καθώς στην Τουρκία οι περισσότεροι πρόσφυγες ζουν ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες και όχι σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

    [08] Ίδρυμα Otto-Brenner: Μονομερής η ειδησεογραφία των ARD και ZDF για την Ελλάδα το 2015

    H ειδησεογραφική κάλυψη της ελληνικής κρίσης του 2015 δεν ήταν εμπεριστατωμένη και χαρακτηριζόταν από προσωπικές αξιολογήσεις των δημοσιογράφων των δύο δικτύων, όπως διαπίστωσαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ σε έρευνά τους με τίτλο "Προκαλέστε τους Έλληνες", η οποία έγινε για λογαριασμό του προσκείμενου στο γερμανικό Συνδικάτο Μετάλλου (IG Metall) ιδρύματος Otto-Brenner.

    Το γερμανικό συνδικάτο, το οποίο έχει ασχοληθεί επισταμένως με την Ελλάδα και έκανε μάλιστα ανάλογη έρευνα για τον γερμανικό Τύπο την περασμένη άνοιξη, δημοσίευσε σήμερα νέα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα δύο δημόσια γερμανικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα την ελληνική κρίση το 2015 στις ειδήσεις και τις ειδικές εκπομπές τους. Ο Κιμ Οττο, επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής οικονομικής δημοσιογραφίας και οι ειδικοί επιστήμονες Αντρέας Κέλερ και Κριστίν Μπάαρς επικρίνουν δριμύτατα το ARD και το ΖDF σε πολλά επίπεδα.

    Το συμπέρασμά τους: H ειδησεογραφία για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν ισορροπημένη, ήταν ελάχιστα εμπεριστατωμένη και οι δημοσιογράφοι ενσωμάτωναν δικές τους αξιολογήσεις. Επίσης, δίνονταν σπάνια ο λόγος στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με άλλους εμπλεκόμενους και επικρινόταν συχνά. Κατά την επιλογή αυθεντικών απόψεων και συνεντευξιαζομένων θα έπρεπε να υπάρχει ισορροπία και να συμπεριλαμβάνονται όλες οι πλευρές. "Αυτές οι απαιτήσεις ποιότητας εκπληρώνονταν μόνο μερικώς" κατά τον καθηγητή Κιμ Οττο.

    Μόνο στο 10% των ειδήσεων για την ελληνική κρίση παρουσιαζόταν η άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ διπλάσιες ήταν οι φορές που παρουσιαζόταν η άποψη της γερμανικής κυβέρνησης. Εκτός τούτου, οι δημοσιογράφοι επέκριναν 10 φορές συχνότερα την ελληνική κυβέρνηση. Αρνητικά κρίθηκε η γερμανική μόνο δύο φορές. Επίσης συχνά αναμιγνύονταν η άποψη του δημοσιογράφου με την είδηση.

    [09] Π. Τζεντιλόνι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ιταλία και Ελλάδα δεν μπορούν να βλέπουν την υπόλοιπη Ευρώπη μακριά

    «Η απάντηση στις προσφυγικές ροές δεν μπορεί να είναι μία απάντηση εκτάκτου ανάγκης. Πρέπει να ξέρουμε ότι οι προσφυγικές ροές θα αφορούν την Ευρώπη επί μακρόν, συνεπώς πρέπει να εργαστούμε πάνω στο ζήτημα των αιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, που διεξάγεται στη Ρόδο. «Η Ιταλία έχει προτείνει ένα σχέδιο, ας ελπίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα το ξεκινήσει το συντομότερο», πρόσθεσε ο κ. Τζεντιλόνι.

    «Ταυτόχρονα, όμως, στο θέμα της φιλοξενίας χρειάζεται να μοιραστούμε όλοι τη δέσμευση και να μη σηκώνει το κάθε ευρωπαϊκό κράτος και από ένα μικρό τείχος στα σύνορά του. Χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, που είναι σήμερα οι χώρες της πρώτης φιλοξενίας δεν μπορούν να βλέπουν την υπόλοιπη Ευρώπη μακριά, σαν να επρόκειτο για ένα θέμα που αφορά μία ή δύο χώρες», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, για να συμπληρώσει: «H φιλοξενία πρέπει να είναι κοινή και η επένδυση γύρω από τις αιτίες της προσφυγικής κρίσης πρέπει να είναι πολύ περισσότερο σοβαρή. Αυτό θα ζητήσουμε στη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας, στα μέσα του μήνα».

    [10] Ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό βραβεύεται στο Φεστιβάλ της Βενετίας

    "Δεν σκέφτομαι ποτέ το παρελθόν μου. Κοιτάω μπροστά, μπροστά, μπροστά"διαβεβαίωσε ο "άσχημος γόης"του γαλλικού κινηματογράφου, ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, κατά την άφιξή του σήμερα στη Μόστρα όπου θα τιμηθεί με το Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του.

    Ο Γάλλος ηθοποιός, σωματικά καταβεβλημένος μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2001, έφτασε στη Βενετία υποστηριζόμενος από δύο άνδρες. Λαχανιασμένος από την προσπάθεια, δήλωσε "πολύ ευτυχής που βρίσκεται στη Βενετία" σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την επίσημη απονομή του βραβείου του.

    "Όταν ήμουν νέος ήρθα στη Ρώμη και έψαχνα την Τσινετσιτά (τα ιταλικά κινηματογραφικά στούντιο). Επέστρεψα στο Παρίσι και με πήρε τηλέφωνο ο Βιτόριο Ντε Σίκα για να μου πει ότι γύριζε μια ταινία με τη Σοφία Λόρεν και αυτή η ταινία είχε τον τίτλο Η Ατιμασμένη", αφηγήθηκε, αναπολώντας την πρώτη ταινία που γύρισε στην Ιταλία.

    "Έχω έρθει πολλές φορές στη Βενετία (...) Ήρθα το 1060 και επέστρεφα συχνά. Αυτό που μου άρεσε ήταν που πέταξα πάνω από τη Βενετία κρεμασμένος από ένα ελικόπτερο" στα γυρίσματα της ταινίας "Ο μάγκας με τα χίλια πρόσωπα", είπε.

    [11] Με ταινίες του Τζιμ Τζάρμους ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Δύο μέρες κι ένα χρόνο μεγαλύτερο θα είναι από φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που έγινε κιόλας 57 χρονών... Οι προετοιμασίες άρχισαν ήδη και όπως έγκαιρα και προώρως ανακοινώθηκε μόλις σήμερα (δύο σχεδόν μήνες πριν από την πανηγυρική του έναρξη) η αυλαία του θα ανοίξει φέτος στο "Ολύμπιον", μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, ενώ η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν -αντί για Σάββατο- την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

    Την ταινία έναρξης της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, αλλά και αυτή της λήξης, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα ανοίξει και θα κλείσει οΤζιμ Τζάρμους, το τρομερό παιδί του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου.

    Το φεστιβάλ ξεκινά με μία ταινία για την ποίηση της καθημερινότητας (Paterson) και ολοκληρώνεται ροκάροντας με Gimme Danger!

    Κεντρικός χαρακτήρας στη "γενναιόδωρη" ιστορία του "Paterson"του Τζιμ Τζάρμους είναι ένας οδηγός λεωφορείου (Άνταμ Ντράιβερ), ο οποίος ονομάζεται Πάτερσον, μένει στην μικρή πόλη Πάτερσον του Νιού Τζέρσεϊ και στον ελεύθερό του χρόνο γράφει ποιήματα. Η όμορφη γυναίκα του (Γκολσιφτέ Φαραχανί) ονειρεύεται να γίνει σταρ της ηλεκτρικής κιθάρας και ταυτόχρονα ζαχαροπλάστρια σπιτικών κέικ, ενώ ο άσχημος σκύλος τους είναι πάντα έτοιμος για τις χειρότερες σκανταλιές.

    Το εκρηκτικό ντοκιμαντέρ Gimme Danger είναι αφιερωμένο στους θρυλικούς Stooges και στον μοναδικό frontman τους, Ίγκι Ποπ. Φανατικός θαυμαστής τους και προσωπικός φίλος του Ίγκι Ποπ, ο Τζιμ Τζάρμους συνθέτει το πορτρέτο της μπάντας αλλά και μιας ολόκληρης εποχής. Η ενέργεια του αγέραστου Ίγκι διαποτίζει το Gimme Danger και παρασύρει τους σινεφίλ σε έναν κόσμο αυθεντικό, όπως και τα είδωλά του.

    Από σήμερα, τέλος, ξεκινά η προπώληση της κάρτας μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με προνόμια για όλη την κινηματογραφική χρονιά και με την οποία οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις προβολές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

    [12] Στο φως ένας «κρυμμένος», για δεκαετίες, χώρος του Ωδείου Αθηνών

    Εναν νέο, εμβληματικό χώρο πολιτισμού, μεγάλης αισθητικής και λειτουργικής αξίας, παρουσιάζουν στο κοινό ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το Ωδείο Αθηνών. Πρόκειται για έναν χώρο, που παρέμενε επί τέσσερις δεκαετίες κλειστός στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου του Ωδείου και αποκαλύφθηκε από τον ΝΕΟΝ, ο οποίος χρηματοδότησε την αναμόρφωσή του.

    Ο νέος χώρος πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών, συνολικής επιφάνειας 1.800 τμ, που επεκτείνεται σε ένα εξαιρετικό αίθριο, θα εγκαινιαστεί αυτό το φθινόπωρο με την παρουσίαση δύο προγραμμάτων του ΝΕΟΝ: τη διοργάνωση που ερευνά το μέλλον των πόλεων Ideas City σε συνεργασία με το New Museum της Νέας Υόρκης και την έκθεση ?Η Υπέρβαση της Άβυσσος?. Στη συνέχεια, θα παραμείνει στη διαχείριση του Ωδείου Αθηνών για τη φιλοξενία και διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμού.

    Ο κ. Νίκος Τσούχλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσικού και Δραματικού Συλλόγου Ώδείον Αθηνών ? 1871?, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην καρδιά της πρωτεύουσας, το εμβληματικό κτίριο του μεγάλου αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου για το Ωδείο Αθηνών κοιμάται περιμένοντας εδώ και τέσσερις δεκαετίες την ολοκλήρωσή του. Κι ενόσω στους μισοτελειωμένους χώρους του πρώτου ορόφου φωλιάζει με χίλια ζόρια το αρχαιότερο και πιο ένδοξο μουσικό και θεατρικό σχολείο της χώρας, δύσκολα κανείς μαντεύει σ΄ όλο του το μέγεθος το φιλόδοξο και πολυεπίπεδο αρχιτεκτονικό όραμα του Δεσποτόπουλου για μια Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών στην Αθήνα, στραγγαλισμένο καθώς είναι από σαράντα χρόνια δημόσιας εγκατάλειψης κι εθνικής αδιαφορίας. Σήμερα, ο οργανισμός ΝΕΟΝ έρχεται να φυσήξει μια φρέσκια πνοή στο έργο ενός μεγάλου Ευρωπαίου αρχιτέκτονα, να ξαναζωντανέψει μέρος από το εγκαταλειμμένο γιαπί του 1976 και να κάνει μαζί με το Ωδείο Αθηνών το πρώτο μεγάλο βήμα στο δρόμο της ολοκλήρωσης του λευκού κτιρίου που περιμένει μισοξεχασμένο, εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, στην οδό Ρηγίλλης».

    [13] Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus της Apple θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο στις 23 Σεπτεμβρίου

    Η εταιρεία iSquare, ο επίσημος διανομέας των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε ότι τα νέα iPhone 7 και Phone 7 Plus θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου.

    Η Apple παρουσίασε, χθες το βράδυ στις ΗΠΑ, τη νέα γενιά του iPhone, το οποίο διαθέτει πρόσθετα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά «έξυπνων» ρολογιών Apple Watch, το Apple Watch Series 2.

    Το iPhone 7, μεταξύ άλλων, διαθέτει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, έχει στερεοφωνικά ηχεία, κάμερα 12MP και ισχυρό επεξεργαστή Αpple A10 Fusion. Η νέα γενιά των iPhone έχει, επίσης, αναβαθμισμένη οθόνη Retina HD, ενώ στη θέση της υποδοχής των ακουστικών, που για πρώτη φορά καταργήθηκαν, υπάρχουν τα νέα ασύρματα ακουστικά AirPods.

    [14] Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στην ημερίδα «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας»

    Χαιρετισμό σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Αντενάουερ, με θέμα «Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας», απήθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοτας την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, σχέδιο, το οποίο, όπως είπε, έχει καθυστερήσει δραματικά.

    «Είναι εθνική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ να παρουσιάσει αυτό το σχέδιο στον ελληνικό λαό και να το εφαρμόσει με συνέπεια. Σήμερα, καλείται η ΝΔ να σχεδιάσει μία αποκατάσταση της κανονικότητας της πορείας της χώρας, έχοντας υπερβεί όσα μας κρατάνε στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε τους λόγους που, κατά τη γνώμη, του κρατούν ακόμα τη χώρα στάσιμη, την ώρα που άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία, κατάφεραν να βγούν έγκαιρα από τα προγράμματα λιτότητας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη πως «τα προγράμματα διάρθρωσης ως προς το σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, οι στόχοι, πρέπει να υπηρετούνται περισσότερο από μειώσεις δαπανών και λιγότερο από φόρους. Οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στην στην Ελλάδα έγινε το ακριβώς αντίθετο. «Δώσαμε έμφαση στη φορολογική πολιτική και ρίξαμε το βάρος στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο πρόβλημα συναντάμε και στα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως η Κύπρος κατάφερε να βγει από το πρόγραμμα χωρίς να αυξήσει ούτε έναν φόρο, αλλά με στοχευμένες μείωσεις σε δαπάνες. «Μία πολιτική μείωσης φορολογικών συντελεστών μπορεί να έχει καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για μεταρρυθμίσεις. «Πάντα είχα απορία γιατί ειναι ευκολότερο για το πολιτικό σύστημα να ψηφίζει οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, παρά στοχευμένες μεταρρυθμίσεις. Σε κάθε πρόγραμμα προσαρμογής υπάρχει πολιτικό κόστος. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος είναι αυτό της ακινησίας. Η αναβολή δύσκολων πολιτικών αποφάσεων είναι πρόβλημα του πολιτικού συστήματος. Αποφύγαμε τις αναγκαίες αλλαγές διαχρονικά και όσοι είχαν το σθένος να τις εισηγηθούν βρέθηκαν στο στόχαστρο σκληρής κριτικής», ανέφερε, τονίζοντας τους λόγους που οδηγούν τη χώρα σε στασιμότητα και την έλλειψη κουλτούρας για πολιτική συναίνεση. Όπως επεσήμανε «το όχι σε όλα χαρακτήρισε το πολιτικό μας σύστημα, και δεν καταφέραμε να συναινέσουμε. Η δομική αντιπολίτευση που εκφράστηκε σε απόλυτο βαθμό από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε την απόλυτη ευθύνη ενοχοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει λιτότητα, αλλά άλμα προς τα εμπρός».

    [15] Φ. Βάκη στο «Πρακτορείο 104,9 FM» : Η αξιολόγηση θα κλείσει κανονικά

    «Η αξιολόγηση θα κλείσει κανονικά, όλα αυτό δείχνουν», δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 fm" η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, αποδίδοντας "μία μικρή", όπως την χαρακτήρισε, καθυστέρηση στο ότι "τον Αύγουστο ακόμη και οι θεσμοί είναι σε διακοπές", καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφολογία.

    «Αυτό το οποίο εγώ ξέρω είναι ότι θα κλείσει κανονικά, θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση, η οποία θα πάει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», είπε η κα Βάκη, προσθέτοντας, ότι «προκειμένου να παρακάμπτονται κάποια γραφειοκρατικά προσκόμματα έχει εγκαινιαστεί αυτή η "κόκκινη γραμμή", προκειμένου να λύνονται απευθείας, χωρίς γραφειοκρατία, κάποια από τα ζητήματα που αφορούν π.χ., διοικήσεις τραπεζών, δηλαδή ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα».

    Αναφερόμενη στην πορεία της οικονομίας η εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, ότι «και σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία φάνηκε τελικά ότι τα λεφτά υπάρχουν» και διευκρίνισε: «Από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών θα υπάρξουν έσοδα 246 εκατ. ευρώ, τα οποία θα επιστραφούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, από όλα τα δημόσια έργα τα οποία επιτέλους "ξεπάγωσαν" μετά από πάρα πολλά χρόνια, και με έναν πακτωλό δημοσίου χρήματος που είχε διασπαθιστεί, έχουν εξοικονομηθεί 700 εκατ. ευρώ, συν το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι πήγε πολύ καλά όσον αφορά τον τουρισμό, καθώς περάσαν 25 εκατ. τουρίστες από τη χώρα».

    Σχετικά με τη δημοσκοπική εικόνα του κυβερνώντος κόμματος η κα Βάκη σχολίασε ότι «οι δημοσκοπήσεις πολλάκις έχουν πέσει έξω κι εμείς δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις και συνομιλητής μας δεν είναι αυτές, συνομιλητής μας ήταν, είναι και θα είναι η κοινωνία». Σημείωσε δε, ότι «η κοινωνία είναι εξαντλημένη, είναι εξουθενωμένη, από το 2010 υποφέρει, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία καλή πρόθεση, ότι γίνονται εργώδεις προσπάθειες και έχει επιδείξει μία υπομονή».

    [16] Π. Καμμένος: Στην τελική ευθεία η νέα ακτοφυλακή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

    Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας για την ενίσχυση των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Καμμένος κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του Μάικλ Φάλον, εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεκπαίδευσης των ελληνικών και βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

    Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά, τόσο με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στην υπό διαμόρφωση ακτοφυλακή, αλλά αναλαμβάνει και ρόλο εκπαιδευτού. Ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, επανέλαβε πως η Ελλάδα αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη επιστροφής των προσφύγων στη χώρα τους.

    [17] Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

    Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απηύθυνε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, επισήμανε ότι απέναντι «στην παγίωση της ζωής με τα ελάχιστα που μας αγκαλιάζει από παντού» η εργατική τάξη πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις ενώσεις τους και τα συμφέροντά τους. Ανέφερε ακόμη ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να ανασυνταχθεί, καθώς ο λαός έχει ανάγκη μια συμμαχία που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

    Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, απηύθυναν επίσης, εκπρόσωποι της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, της συντονιστικής επιτροπής αγροτικών μπλόκων, της ΠΑΣΕΒΕ, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, της πανελλαδικής ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

    [18] Εννέα παραστάσεις και ταινίες θόλου στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

    Εννέα πλανηταριακές παραστάσεις και ταινίες θόλου θα προβάλει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου αυτό το φθινόπωρο, όπως ανακοινώθηκε. Οι επιμορφωτικές παραστάσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες (από πέντε ετών και άνω).

    Κάθε απόγευμα από Τετάρτη έως και Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο από τις 10:30 το πρωί ως και τις 8:30 το βράδυ, το Ψηφιακό Πλανητάριο, που επαναλειτουργεί, θα υποδέχεται ξανά τους θεατές. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει από τα «Μονοπάτια των Άστρων», τον «Ζωντανό Πλανήτη» και τον «Αγγελιοφόρο του Σύμπαντος», έως τους «Παράξενους Κόσμους στο Ηλιακό Σύστημα», το «Σύμπαν του Hubble» τα «Μυστικά του Αθέατου Κόσμου» και την επίκαιρη ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν». Ακόμη θα προβάλλονται «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» και η παιδική παράσταση «Μια Βόλτα στο Φεγγάρι».

    Οι σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ευπρόσδεκτες στην καθιερωμένη επιμορφωτική επίσκεψη, όλα τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

    Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους στο τηλέφωνο κρατήσεων του Πλανηταρίου: 210 9469641. Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

    [19] Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, στις 23 Σεπτεμβρίου

    Η εταιρεία iSquare, ο επίσημος διανομέας των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε ότι τα νέα iPhone 7 και Phone 7 Plus θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου.

    Η Apple παρουσίασε, χθες το βράδυ στις ΗΠΑ, τη νέα γενιά του iPhone, το οποίο διαθέτει πρόσθετα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά «έξυπνων» ρολογιών Apple Watch, το Apple Watch Series 2.

    Το iPhone 7, μεταξύ άλλων, διαθέτει μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, έχει στερεοφωνικά ηχεία, κάμερα 12MP και ισχυρό επεξεργαστή Αpple A10 Fusion. Η νέα γενιά των iPhone έχει, επίσης, αναβαθμισμένη οθόνη Retina HD, ενώ στη θέση της υποδοχής των ακουστικών, που για πρώτη φορά καταργήθηκαν, υπάρχουν τα νέα ασύρματα ακουστικά AirPods.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 September 2016 - 14:32:41 UTC