Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας
  • [02] Κάρολος Αλκαλάϊ: Δεν περιμέναμε το τίμημα να φτάσει τόσο ψηλά
  • [03] Ιβάν Σαββίδης: Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές
  • [04] Κώστας Κιμπουρόπουλος: Χιτσκοκική η διαδικασία

  • [01] Ν. Παππάς: Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας

    «Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε γραπτή ευχαριστήρια δήλωσή του για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

    Σημειώνει ότι «η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό "προνόμιο" της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών» και τονίζει: «Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια».

    Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι «η ιστορική αυτή αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού επί δεκαετίες» και «ήταν βασική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

    Επισημαίνει επιπλέον ότι «πέρα, όμως, από τη δεδομένη πολιτική βούληση, η υλοποίηση ενός κρυστάλλινου διαγωνισμού, που θα αποτελέσει πρότυπο για την προσέλκυση κεφαλαίων στο μέλλον μεγιστοποιώντας το εκάστοτε τίμημα υπέρ του Έλληνα φορολογούμενου, απαίτησε σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ηθικό που ξεπερνούν την απλή αίσθηση του καθήκοντος, από δεκάδες ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους συνέβαλε καίρια για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα». Σε αυτό το πλαίσιο απευθύνει ευχαριστίες προς «τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπερέβαλαν εαυτούς όλους αυτούς τους μήνες, από την αρχή της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, με αποκορύφωμα βέβαια τις ημέρες της δημοπρασίας. Τα μέλη των Επιτροπών Διενέργειας του Διαγωνισμού και Ενστάσεων που στάθηκαν στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων. Τα στελέχη της Singular Logic, τα οποία υποστήριξαν με απόλυτη αρτιότητα τη διαδικασία. Την Ελληνική Αστυνομία, που διαφύλαξε την τάξη με τρόπο άψογο, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό. Τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έδωσαν τη μάχη για την ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό και, τελικά, τη Δημοκρατία. Και, βέβαια, τους συνεργάτες του γραφείου μου και τους δικηγόρους».

    «Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, «και όλους όσοι αμφισβήτησαν πολιτικά το διαγωνισμό». «Ακόμη και εκείνους», όπως συμπληρώνει, «που επί της ουσίας υπονόμευσαν τη διαδικασία. Διότι -και με τα περισσότερα από 60 δικόγραφα με τα οποία επιχείρησαν να προσβάλουν το διαγωνισμό- έδωσαν τη δυνατότητα να διατυπωθεί κάθε επιχείρημα, κάθε αντίλογος. Με αυτό τον τρόπο, θωράκισαν πλήρως το διαγωνισμό πολιτικά, νομικά, θεσμικά και ηθικά».

    Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά

    Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας ότι «δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά. Ήμασταν πολύ μαζεμένοι και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Αυτό που κάναμε όμως ήταν να σχεδιάσουμε μια δημοπρασία η οποία θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο».

    [02] Κάρολος Αλκαλάϊ: Δεν περιμέναμε το τίμημα να φτάσει τόσο ψηλά

    Δεν περιμέναμε το τίμημα να φτάσει τόσο ψηλά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Star Κάρολος Αλκαλάϊ. «Καλό θα ήταν αυτή η διαδικασία να είχε γίνει αφότου αποφανθεί η δικαιοσύνη για όλα αυτά που εκκρεμούν. Η διαδικασία ήταν υπερβολική», σημείωσε

    [03] Ιβάν Σαββίδης: Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές

    «Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές (?) Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μπούμε στα μίντια», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δεν εξασφάλισε άδεια.

    Ο κ. Σαββίδης χωρίς να χάσει το χιούμορ του σχολίασε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που συναίνεσαν στον εγκλεισμό τους χωρίς εισαγγελική εντολή, καθώς ακόμα και στην τουαλέτα πήγαιναν με αστυνομική συνοδεία. Η κυβέρνηση στεναχώρησε τους σκεπτικιστές και έδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται περίπλοκες διαδικασίες. Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να πληρώσουν, σημείωσε ο κ. Σαββίδης.

    [04] Κώστας Κιμπουρόπουλος: Χιτσκοκική η διαδικασία

    Για χιτσκοκική διαδικασία έκανε λόγο εξερχόμενος από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος, οποίος σημείωσε ότι το σχήμα πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα, στο μικρότερο τίμημα.

    «Βλέποντας τις προσφορές των επιλαχόντων θα δείτε ότι είναι 70% επάνω. Αυτό απαίτησε προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά ήταν και ένα ραντεβού στα τυφλά με την τύχη», είπε.

    Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία ψυχοφθόρα. «Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Η άδεια μόνο για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες», σημειώνοντας ότι η διαδικασία διεξήχθη χωρίς προβλήματα αλλά ήταν χρονοβόρα λόγω του ότι το κάθε «χτύπημα» γινόταν ηλεκτρονικά, αλλά μετά χρειαζόταν και έγγραφη επιβεβαίωση.

    Ο κ. Κιμπουρόπουλος αφήνοντας αιχμές για το διαγωνισμό τον οποίο χαρακτήρισε «διεκδίκηση λύτρων για άρση της ομηρίας ενός ανεξαρτήτου μέσου που έχει γράψει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 September 2016 - 4:32:36 UTC