Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις του Γ. Καλλιάνου για την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων
  • [02] Στη Ζαγορά την Κυριακή ο Πρ. Παυλόπουλος για τα εκατοντάχρονα του αγροτικού συνεταιρισμού
  • [03] Σε εξέλιξη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [04] Η Όπερα του «νερού και του ονείρου»
  • [05] Απεβίωσε ο Αμερικανός ηθοποιός Τζιν Γουάιλντερ
  • [06] Ιστορίες από τη μετα-βιομηχανική Ρουμανία σε έκθεση στην Ελευσίνα
  • [07] Στο ημερολόγιο της Pirelli 15 σταρ του Χόλυγουντ
  • [08] Κατερίνη: Στον φωταγωγό πολυκατοικίας βρέθηκε νεογνό, καλά στην υγεία του
  • [09] Οκτώ υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

  • [01] Διευκρινίσεις του Γ. Καλλιάνου για την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων

    Διευκρινίσεις για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων έδωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως αφορμή αποτέλεσε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Όπως είπε, στη συνέχεια του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος και του ανέφερε πως «αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα».

    Προσέθεσε πως «εγώ δεν θέλω να χαϊδεύω τα "αυτιά" του κ. Τσίπρα και γι' αυτό επέλεξα ένα κόμμα του κέντρου για να βοηθήσω την κοινωνία».

    Ερωτηθείς εάν θα πάει στη ΝΔ είπε πως δεν κάνει συζητήσεις με τη ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα και πως θα μελετήσει τις θέσεις και τις απόψεις όλων των κομμάτων για να καταλήξει στις αποφάσεις του εάν θα συμμετάσχει σε κάποιο φορέα και ποιον.

    [02] Στη Ζαγορά την Κυριακή ο Πρ. Παυλόπουλος για τα εκατοντάχρονα του αγροτικού συνεταιρισμού

    Τη Ζαγορά του Πηλίου θα επισκεφθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος και θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης του Δήμου Ζαγοράς.

    Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται στη Ζαγορά για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί το πρωί της Κυριακής στην δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με την έναρξη της Ινδίκτου, δηλαδή του νέου εκκλησιαστικού έτους, του νέου οικονομικού έτους, αλλά και την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθιερωμένη ημέρα προσευχής για το περιβάλλον υπό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

    Αμέσως μετά θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Κομνηνού στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και σύντομη ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ζαγοράς η τελετή ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Ζαγοράς-Μουρεσίου και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς.

    Εξάλλου στη Ζαγορά θα βρεθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επίσης στο πλαίσιο της επετείου για τα 100 χρόνια του «Ζαγορίν». Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και ο κ. Αποστόλου προσκλήθηκε ως ο καθ' ύλιν αρμόδιος υπουργός για να τιμήσει και να μιλήσει προς τους συνεταιριστές για την εκατοντάχρονη επιτυχημένη πορεία του συνεταιρισμού.

    [03] Σε εξέλιξη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί, στο κτίριο της Γενικής Γραματείας Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, η διαδικασία πλειοδοσίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Από τους πρώτους, που έφθασαν, ήταν οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 ενώ ακολούθησαν εκείνοι του STAR. Αυτοπροσώπως προσήλθε στα γραφεία της ΓΓΕΕ ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διεκδικεί μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες, καθώς και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

    Οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι ντυμένοι με «εκδρομικό look», καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος και η διανυκτέρευση στα γραφεία της ΓΓΕΕ θεωρείται δεδομένη. Το κτίριο είναι «αστακός». Ισχυρή ομάδα αστυνομικών το επιτηρούν περιμετρικά, όπου είναι «εγκατεστημένες» και οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, ενώ ουδείς διερχόμενος μπορεί να σταθμεύσει σε κοντινή ακτίνα. Υπενθυμίζεται ότι κανένας -πλην των υποψηφίων- δεν θα έχει πρόσβαση στο κτίριο της Γραμματείας, για όσο διάστημα διαρκέσει η διαγωνιστική διαδικασία.

    Σημειώνεται ότι τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που από σήμερα ?καθώς η διαδικασία της δημοπρασίας αναμένεται να ξεπεράσει τις 50 ώρες? διεκδικούν μία άδεια είναι τα εξής:

    1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

    2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

    3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

    5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

    6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

    7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

    8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

    [04] Η Όπερα του «νερού και του ονείρου»

    Μοναδικές μουσικές βραδιές στην Πρέβεζα, προσφέρει στο κοινό, η Όπερα του Νερού και του Ονείρου, το καλλιτεχνικό δημιούργημα από ανακυκλώσιμα υλικά, τουΛέανδρου Σπαρτιώτη.

    Η θεατρική σκηνή,που έχει μήκος 30 μέτρα, ύψος 8 και εμβαδόν περίπου 200 τετραγωνικά,στήθηκε σε πλωτή εξέδραστην παραλία της πόλης της Πρέβεζας, δίπλα σε έναν Ενετικό προμαχώνα, ο οποίοςεντάχθηκεστο σκηνικό.

    Οι παραστάσειςξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου, με τους λυρικούς καλλιτέχνεςτης Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ήταν ένα πρωτόγνωρο θέαμα για το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το χώρο. Οισολίστριες της πόλης της Πρέβεζας, τίμησαν τον κύριο Λέανδρο και την Όπερα ,με την εμφάνισή τους στην θεατρική σκηνή τις επόμενες μέρες ,ενώτη νύχτατης πανσέληνουτο μουσικόσύνολο με κιθάρες από τοΡοδοτόπι Ιωαννίνων μάγεψε τον κόσμο, στο φως του φεγγαριού .

    Ο Λέναδρος Σπαρτιώτης, ο οποίος στα 85 χρόνια του, έχει την ψυχική δύναμηκαι την θέληση για δημιουργία, ώστε να αφήσει στο τόπο του ένα ακόμα σπουδαίο έργο, ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση του κόσμου, είπεστο ΑΠΕ πως , «τοέργο αγαπήθηκε τόσο που τείνει να γίνει θεσμός για την Πρέβεζα».

    :

    Παρόλο που ο χρόνοςήταν περιορισμένος, όπως ανέφερε, «καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε ό,τι είχαμε τάξει. Οι επισκέπτες συνεχίζουν και μας ενθαρρύνουν και τα συναισθήματα που εισπράττουμε και μας οδηγούν στο να ανταποκριθούμε ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά».

    Ο Πρεβεζάνος δημιουργός, εκφράζει την επιθυμία να ευχαριστήσει δημόσια ,τους συνεργάτες και τους επισκέπτες. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

    «Επειδή κανένα έργο, δε γίνεται από μόνο του ή από έναν μόνο άνθρωπο, θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως, όλους όσους βοήθησαν υλικά και οικονομικά, αλλά και να ευχαριστήσω όλους τους επισκέπτες, που μας τίμησαν σε όλες μας τις εκδηλώσεις. Τους περιμένουμε και στη συνέχεια. Η μεγάλη επιτυχία που σημειώσαμε, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προβολή που έκανε το ΑΠΕ, γιατί πήρε έκταση και δημοσιότητα πριν ακόμη στηθεί η σκηνή.

    Όντως, αποζημιωθήκαμε με το παραπάνω από την επισκεψιμότητα και τον θαυμασμό του κόσμου.

    Και πάλι, τους ευχαριστώ όλους και κυρίως τους συνεργάτες μου, που χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω αυτή την προσπάθεια».

    Η αυλαία για φέτος, στην Όπερα του Νερού και του Ονείρου, θα πέσειστις 3 Σεπτέμβρη με βραδιά τάνγκο, ζωντανή μουσική και χορό.

    [05] Απεβίωσε ο Αμερικανός ηθοποιός Τζιν Γουάιλντερ

    Πέθανε ο διάσημος Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Τζιν Γουάιλντερ, σε ηλικία 83 ετών, από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ.

    Ο Γουάιλντερ έδωσε απολαυστικές ερμηνείες σε ταινίες του σκηνοθέτη και συγγραφέα Μελ Μπρουκς, που θεωρούνται κλασικές στην ιστορία του κινηματογράφου: ως Λέοπολντ Μπλουμ στην ταινία «Δυο τρελοί παραγωγοί» (The Producers) το 1968, και αποκορύφωμα ήταν ο ρόλος του ως Δρ Φρέντερικ Φρανκενστάιν στην κωμωδία του Μπρουκς «Φρανκενστάιν Τζούνιορ». Εγινε επίσης γνωστός από τον ρόλο του στην ταινία «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλλες», ενώ συμετείχε στην ταινία του Γούντι Άλεν «Οσα θέλατε να μάθετε για το σεξ και φοβόσαστε να ρωτησετε», καθώς και στο «Γουϊλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας».

    «Ο Τζιν Γουάιλντερ υπήρξε ένα πράγματι μεγάλο ταλέντο της εποχής μας. Ηταν ευλογία κάθε φιλμ που κάναμε με τον μαγικό του τρόπο και ήταν ευλογία για μένα η φιλία του» έγραψε στο Twitter o Μελ Μπρουκς πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Τζιν Γουάιλντερ.

    [06] Ιστορίες από τη μετα-βιομηχανική Ρουμανία σε έκθεση στην Ελευσίνα

    Εικαστικοί, φωτογράφοι και κινηματογραφιστές στρέφουν το βλέμμα στη μετα-κομμουνιστική Ρουμανία και παρουσιάζουν το έργο τους στην Ελευσίνα, η οποία συνεχίζει το πρόγραμμα των εικαστικών της στα Αισχύλεια 2016.

    Στην ομαδική έκθεση με τίτλο «Γεωγραφικά Πλάτη/Ανθρώπινοι Ορίζοντες» συμμετέχουν με έργα τους επτά καλλιτέχνες από τη Ρουμανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καλλιτέχνες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.

    Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» της Ελευσίνας και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.

    «Ταξιδεύουν με το έργο τους τον θεατή σε τόπους οικείους και ανοίκειους... μέσα από το φάσμα της εσωτερικότητας και της ανάγκης της ψυχής για επιβίωση» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο επιμελητής της έκθεσης, αρχαιολόγος-αρχιτέκτονας Κώστας Πράπογλου.

    Οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν, έχουν στο ενεργητικό τους εκθέσεις σε μουσεία και ιδρύματα τέχνης σε όλον τον κόσμο και έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους σε κορυφαία διεθνή εικαστικά γεγονότα, όπως η Μπιενάλε της Βενετίας.

    Πρόκειται για τους Michele Bressan (b.1980, Ιταλία), Petrut Calinescu (b.1976, Ρουμανία), Ioana Cirlig (b.1987, Ρουμανία), Carlo Gianferro (b.1970, Ιταλία), David Leventi (b.1978, Ην. Πολιτείες), Andrei Nacu (b.1984, Ρουμανία), Davin Ellicson (b.1978, Ην. Πολιτείες).

    Τα εγκαίνια της έκθεσης «Γεωγραφικά Πλάτη /Ανθρώπινοι Ορίζοντες [Latitudes / Humanscapes]» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

    [07] Στο ημερολόγιο της Pirelli 15 σταρ του Χόλυγουντ

    Η ιταλική εταιρία ελαστικών Pirelli και πρωτοπόρος στην κατασκευή προτύπων αισθητικής εγκαινίασε ψηφιακή πλατφόρμα (http://pirellicalendar.pirelli.com/en/) αφιερωμένη στην ιστορία του πασίγνωστου ημερολογίου της -Pirelli Calendar ή απλά "The Cal". Η ιστοσελίδα φυλλομετρά το ημερολόγιο από τη γέννηση του το 1964 έως την φετινή φωτογράφηση από τον Πέτερ Λίντμπεργκ για την έκδοση του 2017. Έκδοση στην οποία συμμετέχουν 15 σταρ του Χόλυγουντ.Από την Έλεν Μίρεν και την Νικόλ Κίντμαν έως την Αλίσια Βικάντερ και τη Λεά Σεϊντού.

    Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και πλούσιο παρασκήνιο για το πώς στήθηκαν και προετοιμάστηκαν οι φωτογραφήσεις. Στην πλατφόρμα θα συνεχίσει η εταιρία να ποστάρει φωτογραφίες από το ?ταξίδι' του Λίντμπεργκ μέχρι την ολοκλήρωση του ημερολογίου, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2016. Σε αυτή την έκδοση ποζάρουν διάσημες κυρίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας όπως η Λεά Σεϊντού, η Αλίσια Βικάντερ, η Σαρλότ Ράμπλινγκ, η Ούμα Θέρμαν, η Νικόλ Κίντμαν, η Κέιτ Γουίνσλετ , η Τζούλιαν Μουρ, η Ρόμπιν Ράιτ, η Λουπίτα Νιόνγκο, η Ρούνεϊ Μάρα, η Τζέσικα Τσαστέιν, η Αναστάσια Ινγκντάτοβα, η Πενέλοπε Κρουζ , η Έλεν Μίρεν και η Ζανγκ Ζιγί.

    Στο παρελθόν, το κλείστρο πάτησαν διάσημα ονόματα όπως αυτά των Μάριο Τεστίνο, Ινέζ και Βινούντ, Μπρους Βέμπερ και Στιβ Μακέρι ,ενώ μπροστά από το φακό πόζαραν ηδυπαθώς μοντέλα όπως η Σίντι Κρόφορντ, η Κέιτ Μος , η Ιμάν, η 71χρονη Σοφία Λόρεν και στα πρώτα της βήματα η 16χρονη Ναόμι Κάμπελ.

    Περισσότερο βιβλίο τέχνης και λεύκωμα -ωδή στη μόδα, το ημερολόγιο της Πιρέλι στο ηλεκτρονικό του σάιτ περιλαμβάνει διάφορες ενότητες. «Ιστορίες» και «Είδωλα» μέχρι την «Μηχανή του χρόνου» για μια ?βουτιά' σε κάθε δεκαετία και επιλεγμένες εικόνες κάθε χρονιάς, αρχής γενομένης το 1964. Κι αν οι «Ιστορίες» φιλοξενούν άρθρα για τους διάσημους φωτογράφους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, στην ενότητα «Είδωλα» φιλοξενούνται συνεντεύξεις των Αντρέα Μποτσέλι, Ρομπέρτο Μπόλε, Τόμι Χίλφιγκερ, Κάντις Χάφιν, Μαρκ Νιούσον και Σερίνα Γουίλιαμς.

    «Οι φωτογραφίες είναι ερωτικά τραγούδια στις γυναίκες που γνωρίζω πραγματικά και μου αρέσουν αληθινά» είπε ο δημιουργός του Pirelli Calendar 2017 στο περιοδικό «Vogue». Και αμέσως μετά, ο Πέτερ Λίντμπεργκ εξομολογείται: «Όλες οι αυτές τις γυναίκες στο ημερολόγιο ήθελα να τις παντρευτώ σε κάποιο σημείο της ζωής μου, αλλά δεν είχα τα κότσια να τους το ζητήσω».

    Από το περσινό ημερολόγιο πάντως η Pirelli κάνει στροφή 180 μοιρών εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή: από το επιθετικά προκλητικό γυμνό περνά στις γυναίκες που ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματα και την προσωπικότητα τους.

    [08] Κατερίνη: Στον φωταγωγό πολυκατοικίας βρέθηκε νεογνό, καλά στην υγεία του

    Νεογνό βρέθηκε στον φωταγωγό 4όροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς πρόκειται για κοριτσάκι μόλις 2-3 ημερών και είναι καλά στην υγεία του.Μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το μωράκι εντοπίστηκε, χθες στις 11 το βράδυ, στο επίπεδο του 1ου ορόφου της οικοδομής από ένοικο του ίδιου ορόφου.Άγνωστο παραμένει προς το παρόν ποιοι είναι γονείς του και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί, ο φωταγωγός «επικοινωνεί» με τα παράθυρα των μπάνιων των διαμερισμάτων. Στο σημείο δε εντοπισμού του νεογνού έχουν πρόσβαση μόνο οι ένοικοι των πρώτου ορόφου.

    Την υπόθεση ερευνούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, που σε πρώτη φάση συγκεντρώνουν καταθέσεις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

    [09] Οκτώ υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες

    Με οκτώ υποψηφιότητες ξεκινά το πρωί της Τρίτης η δημοπρασία για τη διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών μετά την απόρριψη από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού της υποψηφιότητας της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. (E RADIO-TV),από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημέρων και όχι 365, όπως έπρεπε, ενώ επιπλέον ήταν μεταβιβάσιμη.

    Η επιτροπή έκανε δεκτή αντιθέτως την εγγυητική επιστολή της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), για την οποία επίσης είχαν υποβληθεί ενστάσεις για εκπρόθεσμη κατάθεσή της.

    Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

    ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

    ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

    ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

    ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

    ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2016 - 8:32:51 UTC