Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχόλιο της Όλ. Γεροβασίλη για την επιστολή Κομισιόν προς τον Ευκ. Τσακαλώτο για την παραπομπή του Α. Γεωργίου
  • [02] Ν. Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις με απόφαση της Βουλής
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Η επιστολή της Κομισιόν αποκαλύπτει τη διαστρέβλωση της αλήθειας για το έλλειμμα του 2010
  • [04] Μήνυμα συμπαράστασης του Αλ. Τσίπρα στον Μ. Ρέντσι για τα θύματα του φονικού σεισμού
  • [05] Υπ. Εργασίας: Για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό
  • [06] Ν. Φίλης: Το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του
  • [07] Ευ. Βενιζέλος: Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η υποστήριξη από την κοινωνία αλλά η υποστήριξη «κύκλων»
  • [08] Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία
  • [09] Συνετρίβη κατά τη δοκιμαστική πτήση του το Airlander 10, κανείς δεν τραυματίστηκε
  • [10] ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Σε αυξημένη ετοιμότητα η Ελλάδα για προσφορά βοήθειας στην Ιταλία
  • [11] «Ακαδημία Νέων Μουσικών» ιδρύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
  • [12] Σε τουλάχιστον 20 στρέμματα εκτείνεται ο οχυρωμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού στην παραλία «Λαμπαγιαννά» στην Αργολίδα
  • [13] Εβδομάδα Βιμ Βέντερς τον Σεπτέμβριο στο «Άστυ»
  • [14] Κυρ. Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση "σκοτώνει" την επιχειρηματικότητα
  • [15] Αλ. Τσίπρας: Δείξαμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Θέλουμε μόνιμη λύση στη Συρία
  • [16] Παραινέσεις και συμβουλές στους αποτυχόντες των Πανελλαδικών απηύθυνε μέσω facebook o Στ. Θεοδωράκης
  • [17] Άρθρο-απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη σε δημοσίευμα των «Νέων» και σε στελέχη της ΝΔ
  • [18] Ιταλία: Με γυμνά χέρια, διασώστες και εθελοντές αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια του Αματρίτσε
  • [19] Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει «με όποιον τρόπο μπορεί», τονίζουν Γιούνκερ και Στυλιανίδης

  • [01] Σχόλιο της Όλ. Γεροβασίλη για την επιστολή Κομισιόν προς τον Ευκ. Τσακαλώτο για την παραπομπή του Α. Γεωργίου

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην επιστολή της Κομισιόν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έλαβε χθες το απόγευμα επιστολή από την Κομισιόν, στην οποία εκφράζεται η ανησυχία για την εκ νέου παραπομπή για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

    Ο υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε σήμερα με επιστολή προς την Κομισιόν στην οποία εκφράζει την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

    Στην επιστολή, η Κομισιόν διατυπώνει την πάγια αρχή της, να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη. Μια αρχή την οποία και συμμερίζεται και ακολουθεί η ελληνική Κυβέρνηση. Εντούτοις, παρατηρείται μια αντίφαση μεταξύ αυτής της αρχής και της προτροπής στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα.

    Ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή του, εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της. Ο υπουργός Οικονομικών, καθ? όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης.

    Όσον αφορά συγκεκριμένα την ΕΛΣΤΑΤ, όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του».

    [02] Ν. Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις με απόφαση της Βουλής

    Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις καθώς αυτό αποφάσισε η βουλή με ευρεία πλειοψηφία ,τόνισε ο υπουργός ΕπικρατείαςΝίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

    Hαδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα οδηγήσει την τηλεόραση σε νέα εποχή και σε πιο ισορροπημένες σχέσεις των επιχειρηματιών με την πολιτεία σημείωσε ο υπουργός επικρατείας. Βάσει του νόμου τόνισε- οι άδειες είναι 4 προσθέτοντας ότι η συζήτηση για περισσότερες άδειες αν ανοίξει, θα αφορά το απώτερο μέλλον.

    Η μετάβαση θα είναι ομαλή και θα ολοκληρωθεί μετά από 90 ημέρες, όσες προβλέπει ο νόμος,τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

    «Η κυβέρνηση μας είναι η πρώτη που αδειοδοτεί»υπογράμμισε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι «στην προηγούμενη κατάσταση είχε παγιωθεί η εκτίμηση ότι δεν θα έρθει ποτέ κανείς να βάλει το δάχτυλο στη πληγή»

    Oκ.Παππάς έκανε λόγο για ιδιότυπη ντε φάκτο χρησικτησία ενός δημόσιου αγαθού και αναφερόμενος στις αντιδράσεις μίλησε για σχέσεις διαπλοκής και ερμηνεία κατά το δοκούν του συντάγματος. Αναφερόμενος στους υποψήφιους του διαγωνισμού σημείωσε ότι όσοι έχουν καταδίκες δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι.

    Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ,ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για μια δίκαιη ανάπτυξη και την Ελλάδα των επομένων ετών,τόνισε Το θέμα είναινα αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν και αυτό θα γίνει μέσα από μια μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση,συμπλήρωσε.

    Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δημιουργήθηκαν 250.000 νέες θέσεις εργασίας ,έχει επιτευχθεί δημοσιονομική εξισορρόπηση και όλοι οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αναφορικά με το ΕΚΑΣ ,ο Νίκος Παππάςτόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει την πλήρη κατάργησή του ενώ η σημερινή κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ, όπως η κάρτα σίτισης κλπ και εξασφάλισε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία το ΕΚΑΣ θα αναπληρωθεί με την ανάπτυξη.

    Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα ο κ. Παππάς τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε οι τράπεζες να παίξουν το ρόλο τους για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας .

    Αναφορικά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας είναι όμορος για την Αριστερά και ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι την ατζέντα με την οποία ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν για μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Η επιστολή της Κομισιόν αποκαλύπτει τη διαστρέβλωση της αλήθειας για το έλλειμμα του 2010

    «Είναι φανερό ότι εδώ δεν υπήρξαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας, με σκοπιμότητες και συνειδητά ψέματα που αποκαλύφθηκαν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί σκληρή και αποστομωτική απάντηση απέναντι στις άθλιες μεθοδεύσεις τόσο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όσο και διαχρονικά της Νέας Δημοκρατίας. Μεθοδεύσεις οι οποίες για μια ακόμη φορά δυστυχώς βρήκαν ?ευήκοα ώτα? με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αναπομπή της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου».

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ «η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαλύει τους μύθους, τα ψέματα και τα συνωμοσιολογικά παραμύθια και αποκαλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή της περιόδου 2004-2009, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας», ενώ εκτιμά ότι οι νέες εξελίξεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα, πολιτικά, ηθικά και θεσμικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καθώς και την Νέα Δημοκρατία και κυρίως τα στελέχη εκείνα που πρωτοστάτησαν στην επικίνδυνη αυτή μεθόδευση».

    «Πια κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια εις βάρος της χώρας, του Ελληνικού λαού, της Ελληνικής οικονομίας και όλων όσοι στάθηκαν αποφασιστικά στις κρίσιμες ώρες για την αποτροπή καταστροφικών εξελίξεων», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

    [04] Μήνυμα συμπαράστασης του Αλ. Τσίπρα στον Μ. Ρέντσι για τα θύματα του φονικού σεισμού

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεν θα συμμετάσχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών Ηγετών, λόγω της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα.

    Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Πριν λίγο επικοινώνησα με τον Μ. Ρέντσι και του εξέφρασα τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην περιπέτεια που περνάει η γειτονική χώρα. Παρακολουθούμε τα γεγονότα με οδύνη και ευχόμαστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα από τις σεισμικές δονήσεις. Παρακάλεσα τον Ιταλό πρωθυπουργό να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων».

    [05] Υπ. Εργασίας: Για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό

    Αυξημένα κατά 241,20 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές στο επτάμηνο 2016, ενώ, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, που το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό.

    Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι, λόγω καλύτερης πορείας είσπραξης των εσόδων του ΙΚΑ, σε σχέση με τις προβλέψεις και τα έσοδα του 2015, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, ανακλήθηκε η αριθμ. 32475/1844/27.7.2016 Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση δανείου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου, τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και ΤΑΠ-ΔΕΗ, ποσού 150 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ανάκληση του δανεισμού έγινε, λαμβάνοντας υπόψη:

    - Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα του επταμήνου 2016 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκαν κατά 241,20 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4% σε σχέση με τα έσοδα του επταμήνου 2015.

    - Την πρόβλεψη της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου ότι η σημερινή ταμειακή κατάσταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διασφαλίζει πλήρως την καταβολή των συντάξεων.

    «Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2010, που το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις χωρίς δανεισμό», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

    [06] Ν. Φίλης: Το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του

    Μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι φετινές βάσεις, με τα παιδαγωγικά τμήματα και τις θεωρητικές σχολές να σημειώνουν μείωση και τις σχολές του τομέα της Υγείας αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 69,14%, καθώς απότους συνολικά 105.548 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, εισήχθησαν οι 72.973.

    Ωστόσο, από πλευράς υπουργείου τονίζεται ότι δεν έχει σημασία τόσο η σύγκριση των βάσεων με τις περυσινές, καθώς το φετινό σύστημα είναι διαφορετικό από εκείνο που ίσχυε μέχρι πέρυσι.

    "Το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας" Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι "χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές", μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες θα προκύψει ένα νέο σύστημα, "που θα αναβαθμίζει το σχολείο και άρα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του λυκείου και αφετέρου θα αποδίδει στο σχολείο την ευθύνη επιλογής για την τριτοβάθμια".

    [07] Ευ. Βενιζέλος: Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η υποστήριξη από την κοινωνία αλλά η υποστήριξη «κύκλων»

    Την ανησυχία του να μην επικρατήσει στην κοινωνία η αντίληψη χαμηλών προσδοκιών, εξ αιτίας , όπως είπε, της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, εξέφρασε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΒΗΜΑ FM). Πρόσθεσε ότι πρέπει να συμβιβαστεί η κοινωνία με την κατάσταση όπως έχει και με την παραδοχή, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

    Επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «υπάρχει μία μετάλλαξη του μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 4%, που ήταν ένα ριζοσπαστικό κόμμα της κομουνιστικής αριστεράς, σε κάτι τελείως διαφορετικό, σε ένα μόρφωμα το οποίο θα το ονόμαζα 'Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ' και όχι 'ο ΣΥΡΙΖΑ'. Το πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Δεν υπάρχει καν στοιχείο εθνικής συναίνεσης. Υπάρχει μία κοινωνία η οποία είναι ακόμα πολύ θυμωμένη.

    Εξαπέλυσε βέλη εναντίον του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι «η αναφορά του κ. Τσίπρα δεν είναι πρωτίστως η κοινωνία αυτήν την στιγμή. Ασχολούνται με την υποστήριξη κύκλων, διαμορφώνουν συσχετισμούς, οι οποίοι είναι συσχετισμοί θυλάκων εξουσίας».

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά σημειώνοντας ότι «περιλαμβάνει πάρα πολλούς ανεξάρτητους και αυτόνομους, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να διατυπώσουν μία ενιαία πρόταση, όχι μόνον πολιτικά και προγραμματικά, αλλά και οργανωτικά?.»

    Τέλος υπερασπίστηκε τον Πύρρο Δήμα και την Κατερίνα Στεφανίδη για τη κριτική που δέχονται.

    [08] Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία

    Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

    Την ίδια ώρα οαντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν έφθασε στην Άγκυρα στο πλαίσιο μιας περιφερειακής περιοδείας, και ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια επιχείρηση στη Συρία, σε συντονισμό με τον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

    Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη συνέχεια με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο θέμα των συνομιλιών τους την κρίση στη Συρία.

    Σχεδόν 30 πολίτες σκοτώθηκαν και 3.000 αναγκάστηκαν να φύγουν

    Όπως αναφέρουν τοπικές κουρδικές αρχές, τουλάχιστον 29 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Τζαραμπλούς στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών.

    Οι πολίτες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς την πρόσφατα απελευθερωθείσα πόλη Μανμπίτζ, σύμφωνα με μηνύματα που δημοσιεύτηκαν σε λογαριασμούς της κουρδικής αυτοδιοίκησης σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

    Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μια εκστρατεία που έχει στόχο την εκδίωξη των μαχητών από την Τζαραμπλούς, πλήττοντας 81 στόχους σε 294 εξόδους που πραγματοποίησαν προς την πόλη.

    Η Άγκυρα δηλώνει ότι η αποστολή αυτή που ονομάζεται "Ασπίδα του Ευφράτη" έχει στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απ' αυτή τη συριακή μεθοριακή πόλη, ενώ οι κουρδικές πολιτοφυλακές και η Δαμασκός καταδικάζουν την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι συνιστά εισβολή στο έδαφός τους.

    Διαβάστε επίσης:Τσαβούσογλου: Σημείο καμπής στον αγώνα κατά του ΙΚ η επιχείρηση για την εκδίωξη των μαχητών του από την συριακή πόλη Τζαραμπλούς

    Διαβάστε επίσης:Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την επιχείρηση της Άγκυρας κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

    [09] Συνετρίβη κατά τη δοκιμαστική πτήση του το Airlander 10, κανείς δεν τραυματίστηκε

    Ο γίγας των αιθέρων, το αεροσκάφος Airlander 10, συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στο Μπέντφορντσιρ της κεντρικής Αγγλίας, μετέδωσε το πρακτορείο Press Association.

    Σύμφωνα με το BBC, το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, που πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του την περασμένη εβδομάδα, κατέπεσε επειδή χτύπησε σε τηλεφωνικό στύλο.

    Η Hybrid Air Vehicles, η κατασκευάστρια εταιρεία, διευκρίνισε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη συντριβή, στη δεύτερη δοκιμαστική πτήση που επρόκειτο να εκτελέσει σήμερα το Airlander 10, ένα αερόπλοιο γεμάτο με αέριο ήλιο που έχει μέγεθος περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

    "Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές, είναι καλά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί" ανακοίνωσε με μήνυμά της στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα.

    Η παρθενική πτήση του Airlander 10 πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Κάρντινγκτον της ανατολικής Αγγλίας. Το αεροσκάφος συνδυάζει τις τεχνολογίες του αεροπλάνου και του ελικοπτέρου, αναπτύσσει ταχύτητα 92 μιλίων την ώρα και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για πέντε ημέρες.

    [10] ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Σε αυξημένη ετοιμότητα η Ελλάδα για προσφορά βοήθειας στην Ιταλία

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο προσφοράς βοήθειας στην Ιταλία, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε σημερινή ανακοίνωσή της.

    Η ΓΓΠΠ σημειώνει παράλληλα ότι «από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού που έπληξε περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται σε επαφή τόσο με την ομόλογη Υπηρεσία της γείτονος, όσο και με το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στην περίπτωση που ζητηθεί».

    Για το λόγο αυτό, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από το πρωί έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα η πρώτη ευρωπαϊκή ελληνική μονάδα έρευνας και διάσωσης της 1ης EMAK (GR/MUSAR/1 ATH), η οποία πρόσφατα εντάχθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ικανότητα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, γνωστή και ως «εθελοντική δεξαμενή» του ΕΜΠΠ, ώστε αν χρειαστεί να μεταβεί άμεσα στην πληγείσα περιοχή και να συνδράμει τα ιταλικά σωστικά συνεργεία στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα διεθνούς συνδρομής.

    Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Ιταλό ομόλογό του, Φαμπρίτσιο Κούρτσο, με την οποία του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τις βαρύτατες απώλειες από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο.

    [11] «Ακαδημία Νέων Μουσικών» ιδρύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

    «Ακαδημία Νέων Μουσικών» ιδρύει από εφέτος η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Κ.Ο.Α), με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εγκαινιάζοντας ένα νέο και πολλά υποσχόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μουσικών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Ο.Α., αποστολή της Ακαδημίας είναι η διετής προετοιμασία νέων μουσικών από κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς ορχήστρας, σολίστ και αρχιμουσικούς για τη στελέχωση ορχηστρών ανά τον κόσμο, καθώς και για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς ακροάσεις-διαγωνισμούς. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους σπουδαστές να συμπράξουν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πλήρη σύνθεσή της, σε συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε εκπαιδευτικά προγράμματα σ' όλη την Αττική.

    Με δυο λόγια η «Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κ.Ο.Α.» θα προσφέρει μία σημαντική ευκαιρία σ' ένα νέο καλλιτέχνη να αποδείξει, στον εαυτό του καταρχάς, αφενός εάν πράγματι θέλει να ακολουθήσει αυτή τη δύσκολη μεν, αλλά απέραντα γόνιμη και γοητευτική επαγγελματική οδό και αφετέρου εάν και κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει επάξια στις ρεαλιστικές, ιδιαιτέρως απαιτητικές συνθήκες μιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας τέτοιου επιπέδου και κύρους. Με το πέρας της διετούς φοίτησης και εφόσον ο σπουδαστής θα έχει επιδείξει συνεπή παρουσία στα σεμινάρια και στις υποχρεωτικές υπηρεσίες, θα λαμβάνει βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης (η οποία δεν συνιστά επίσημο τίτλο σπουδών).

    Το έργο της διδασκαλίας αναλαμβάνουν κορυφαίοι μουσικοί της Κ.Ο.Α., της αρχαιότερης συμφωνικής ορχήστρας της Ελλάδας, όλοι με πολυετή και αναγνωρισμένη πορεία και πείρα, καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι σολίστ και αρχιμουσικοί οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στους μελλοντικούς τους συναδέλφους.

    Ενδεικτικά, για τη φετινή περίοδο έχουν αποδεχτεί να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Ορχήστρας: η διεθνούς φήμης Κινέζα βιολονίστα και καθηγήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βέρνης Tianwa Yang, ο πολυβραβευμένος τσελίστας Gabriel Schwabe, ο κοντραμπασίστας και καθηγητής κοντραμπάσου στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (Hochschule der K?nste Berlin) Michael Wolf, ο κορυφαίος τυμπανίστας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Wieland Welzel κ.ά.

    Επιπλέον, την προετοιμασία και τη διεύθυνση της καταληκτικής συναυλίας του πρώτου έτους της Ακαδημίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου 2017, έχει αναλάβει ο περίφημος Γερμανός παιδαγωγός, καθηγητής βιολιού και μουσικής δωματίου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου (Hochschule f?r Musik und Theater M?nchen), αρχιμουσικός και βιολιστής Christoph Poppen.

    Για την υλοποίηση του προγράμματος, συνέβαλε και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ο οποίος έσπευσε να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή και να την υποστηρίξει, κατ' αρχήν, με τη διάθεση των αναγκαίων επιπλέον χώρων.

    Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σ' αυτήν την πρώτη, πιλοτική χρονιά της παρουσίας της (2016-2017), η Ακαδημία θα προσφέρει στους 18 υποτρόφους της δωρεάν μαθήματα-σεμινάρια που θα αφορούν στα έγχορδα και τα κρουστά. Οι υποψήφιοι, που θα πρέπει να βρίσκονται κατ' ελάχιστον στην Ανωτέρα Σχολή του οργάνου τους, θα επιλεγούν μέσω ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 23/9/2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περαιτέρω πληροφορίες στα τηλέφωνα 2107257601-3, στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Α. www.koa.gr ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο academy@koa.gr

    [12] Σε τουλάχιστον 20 στρέμματα εκτείνεται ο οχυρωμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού στην παραλία «Λαμπαγιαννά» στην Αργολίδα

    Ο οχυρωμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού, που εντοπίστηκε το 2015 στην παραλία «Λαμπαγιαννά» στον όρμο της Κοιλάδας στην Αργολίδα, παρουσιάζει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και μέγεθος από ό,τι είχε υποτεθεί αρχικά και εκτείνεται σε τουλάχιστον 20 στρέμματα.

    Τα παραπάνω πληροφορεί, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, γνωστοποιώντας τα τελευταία αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2016. Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η υποβρύχια ανασκαφή, σε δοκιμαστική τομή εντός του οικισμού, στην εξωτερική παρειά ενός τοίχου της Πρωτοελλαδικής ΙΙ περιόδου, αποκάλυψε παχύ στρώμα με κεραμική που χρονολογείται στην Πρωτοελλαδική Ι περίοδο (αρχές της 3ης χιλιετίας π.Χ.) ή και πρωιμότερα.

    Στον όρμο της Κοιλάδας στην Αργολίδα διεξάγεται, με τη συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης, το ερευνητικό πρόγραμμα «Όρμος της Κοιλάδας» υπό την αιγίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής. Σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσει ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας κατά την προϊστορική περίοδο στη νοτιοανατολική περιοχή του Αργολικού Κόλπου, γύρω από το σπήλαιο Φράγχθι, όπου έχουν βρεθεί σημαντικά προϊστορικά κατάλοιπα.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή το 2015 βρέθηκε εκτεταμένος οχυρωμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού. Ο οικισμός, που χρονολογείται στην Πρωτοελλαδική περίοδο (μέσα 3ης χιλιετίας π.Χ.), βρίσκεται σε βάθος 1-3 μ. στην περιοχή του όρμου που βρίσκεται στην παραλία του «Λαμπαγιαννά». Σκοπός του προγράμματος για το 2016 ήταν να αναζητηθούν τα όρια του ανωτέρω οικισμού στο χώρο και τον χρόνο.

    Η έρευνα διεξήχθη υπό τη διεύθυνση της Δρ. Αγγελικής Σίμωσι, προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του καθηγητή Καρλ Ρέμπερ, Διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, με υπεύθυνους πεδίου την καταδυόμενη αρχαιολόγο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Δέσποινα Κουτσούμπα, και τον λέκτορα του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Ζιλιέν Μπεκ.

    Η έρευνα ξεκίνησε με υποβρύχια τοπογραφική αποτύπωση και γεωφυσικές μετρήσεις, όπως μαγνητική διασκόπηση και ηλεκτρική τομογραφία, ώστε να αποτυπωθεί το ορατό τμήμα του οικισμού και να αναζητηθούν κατασκευές που πιθανόν βρίσκονται κάτω από τον αμμώδη πυθμένα και τον αιγιαλό Η έρευνα θα συνεχιστεί, με τοπογραφική αποτύπωση, γεωφυσικές έρευνες και υποβρύχιες τομές σε μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού.

    [13] Εβδομάδα Βιμ Βέντερς τον Σεπτέμβριο στο «Άστυ»

    Εχοντας κλείσει για καλοκαίρι μετά από ακόμη ένα πετυχημένο «Ταινιόραμα», ο κινηματογράφος «Άστυ» της πλατείας Κοραή ξεκινάει τις προβολές του για το φθινόπωρο με μια εβδομάδα αφιερωμένη στον Βιμ Βέντερς.

    Από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει ένα πλούσιο αφιέρωμα στον κινηματογράφο του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη, προβάλλοντας καθημερινά δύο βραβευμένες ταινίες του με ένα ενιαίο εισιτήριο των 6 ευρώ.

    Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτυ» (1972) βραβευμένη με το FIPRESCI Award του Φεστιβάλ Βενετίας, «Ο Αμερικανός φίλος» (1977) με τον Ντένις Χόπερ, «Η κατάσταση των πραγμάτων» (1982) που πήρε το Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, «Παρίσι-Τέξας» (1984) που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, «Τα Φτερά του Έρωτα» (1987) που έλαβε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, καθώς και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ «Το αλάτι της Γης» (2014) που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

    Οι προβολές καθημερινά θα είναι τρεις: 18.00 - 20.00 (20.15, 20.30) - 22.00 (22.15), καθώς θα επαναλαμβάνεται η απογευματινή προβολή το βράδυ. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

    [14] Κυρ. Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση "σκοτώνει" την επιχειρηματικότητα

    Την ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα μειώνει την φορολόγηση των επιχειρήσεων και θα δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή του περιοδεία στην Ζάκυνθο.

    Ο κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Παύλο Κολοκοτσά, και συμμετείχε σε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων με βασικό θέμα τον τουρισμό. Στη δήλωση που έκανε μετά τη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς επισήμανε: "Το μήνυμα, το οποίο άκουσα και σήμερα είναι ένα: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους".

    Αφού επισημαίνει ότι απαιτειται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών υποστηρίζει την ανάγκη στήριξης του τουρισμού: "Χρειάζεται, επίσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση - και στην στήριξη - ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ένας τέτοιος κλάδος, είναι ο κλάδος του τουρισμού. Ένας κλάδος, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για το νησί της Ζακύνθου. Ένας κλάδος, όμως, που εξακολουθεί να στερείται των απαραίτητων πόρων, προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα προς τα μπρος".

    Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει: "Χρέος της Νέας Δημοκρατίας και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Έλληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε. Και να οικοδομήσουμε εκείνες τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης, προκειμένου όλοι μαζί να καταβάλλουμε μια προσπάθεια. Αλλά μια προσπάθεια, η οποία τελικά θα αποδώσει καρπούς, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, δουλειές, μην αφήνοντας κανέναν πίσω".

    [15] Αλ. Τσίπρας: Δείξαμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Θέλουμε μόνιμη λύση στη Συρία

    Το προσφυγικό «είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, Όμως, το πιο σημαντικό ζήτημα για εμένα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια μόνιμη λύση, φυσικά όχι στο μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά μια μόνιμη λύση στη Συρία. Και οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι τόσο αισιόδοξες», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για την διαχείριση των προσφυγικών ροών, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη για αύξηση του αριθμού μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Ελλάδα και επανεγκαταστάσεων από την Τουρκία.

    Επίσης, συζητήθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος, στο πλαίσιο και της διάσκεψης που διοργανώνει ο γγ του ΟΗΕ για το προσφυγικό.

    Ο πρωθυπουργός δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για τον ανθρωπισμό και την αποτελεσματικότητα με την οποία διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες τάσεις εχθρότητας και προκατάληψης απέναντι στους πρόσφυγες.

    Υποδεχόμενος τον κ. Γκράντι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «παρ' όλο που για όλους μας ήταν μια δύσκολη εποχή, έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας και να αυξήσουμε την αποδοτικότητά μας, ιδιαίτερα στο πεδίο της προκαταγραφής» και επισήμανε τον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας, χωρίς τη βοήθεια της οποίας «θα ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

    «Πιστεύουμε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Θα παρευρεθώ στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τον επόμενο μήνα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στενότερα, σχετικά με τις προσπάθειές μας» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε καταλήγοντας:

    «Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, Όμως, το πιο σημαντικό ζήτημα για εμένα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια μόνιμη λύση, φυσικά όχι στο μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά μια μόνιμη λύση στη Συρία. Και οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι τόσο αισιόδοξες».

    [16] Παραινέσεις και συμβουλές στους αποτυχόντες των Πανελλαδικών απηύθυνε μέσω facebook o Στ. Θεοδωράκης

    Σε παραινέσεις και συμβουλές προς τους αποτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια διαφορετικη ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

    Σ' όσα παιδιά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά την ανακοίνωση των βάσεων την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, έστειλε μήνυμα να μη φοβούνται την αποτυχία, να βασίζονται σε αυτή και να σηκώνονται κάθε φορά που αποτυγχάνουν. Φυσικά, συνεχάρη και τους επιτυχόντες.

    [17] Άρθρο-απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη σε δημοσίευμα των «Νέων» και σε στελέχη της ΝΔ

    Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αλλά και εμμέσως πλην σαφώς στον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για τους χαρακτηρισμούς τους «μικρός και ασήμαντος» και «θλιβερή αστειότητα», στους οποίους φέρονται ότι προέβησαν, έστειλε μέσω άρθρου του στην ιστοσελίδα thepressroom.gr ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο κ. Μιχελάκης μεταξύ άλλων έγραψε:

    «Θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τον συντάκτη των "Νέων" που έφτιαξε την "αγιογραφία" μου, (μεγάλη η χάρη του και πολλά τα έτη του), που έχω τολμήσει εγώ ο "μικρός και ασήμαντος" (κατά τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη), ή η "θλιβερή αστειότητα" (κατά τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο), να έχω μια διαφορετική άποψη για κάποια σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την χώρα.

    Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τον "αγιογράφο" μου, (μεγάλη η χάρη του και πολλά τα έτη του), που τόλμησα, να μην ζητήσω την άδειά του πριν δώσω το επίμαχο άρθρο μου σ? αυτό το... δημοσιογραφικό βδέλυγμα, την "Εφημερίδα των Συντακτών". Δεν γνώριζα δυστυχώς ότι έχει μπει σε δημοσιογραφική καραντίνα και κάθε επαφή μαζί της είναι ποινικά και ηθικά κολάσιμη.

    Θέλω να ελπίζω ότι η τιμωρία μου θα περιοριστεί στην ιντερνετική διαπόμπευση από τα κάθε λογής τρολ, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά και στην κατασυκοφάντηση με απαξιωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς (πιθανόν λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, όπως θα έλεγε κάποιος θρασύς), από τους αρμόδιους "δήμιους", που ανέλαβαν να χειριστούν επικοινωνιακά την υπόθεσή μου. Και λέω, ότι ελπίζω σε αυτήν τη μικρή τιμωρία, γιατί δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, ότι μπορεί να υποστώ τον ίδιο σκληρό σωφρονισμό, σαν κι αυτόν που υπέστη, κατά πως γράφει ο "αγιογράφος" μου (μεγάλη η χάρη του και πολλά τα έτη του), ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

    [18] Ιταλία: Με γυμνά χέρια, διασώστες και εθελοντές αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια του Αματρίτσε

    Όλα στο χωριό Αματρίτσε θυμίζουν τον φονικό σεισμό της Λ' Άκουιλα του 2009.

    Στο χωριό όλα τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί και κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται τόσο Ιταλοί όσο και μετανάστες.

    Συγγενείς των θυμάτων περιμένουν λίγο έξω από το χωριό για να μάθουν από τους υπεύθυνους της πολιτικής προστασίας αν έχουν εντοπίσει τους ανθρώπους τους που είναι καταπλακωμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

    Το χωριό είναι κομμένο στα δύο, με εκσκαφείς που προσπαθούν να μετακινήσουν τα ερείπια σε σημεία που δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αντιθέτως, όταν τα εκπαιδευμένα σκυλιά εντοπίζουν επιζώντες όλοι σωπαίνουν αυτόματα και οι άνδρες της πολιτικής προστασίας μαζί με τους εθελοντές σκάβουν με γυμνά χέρια. Είναι όλοι εξουθενωμένοι, αλλά ρωτούν ο ένας τον άλλον αν έχουν ακόμη λίγη δύναμη για να συνεχίσουν.

    Ο φόβος είναι ο ίδιος ακριβώς της Λ' Άκουιλα: να μην ξεχαστούν οι νεκροί και οι άστεγοι του Αματρίτσε και των άλλων χωριών που έπληξε ο Εγκέλαδος στην κεντρική Ιταλία, μόλις οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι που έσπευσαν εδώ γυρίσουν στη βάση τους.

    Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι διαβεβαιώνει ότι αυτό δεν θα συμβεί αλλά οι "άνθρωποι του βουνού", όπως ο δήμαρχος του Αματρίτσε, δεν θέλουν να φύγουν από τα αυτοκίνητα, δεν θέλουν να διανυκτερεύσουν στους καταυλισμούς για να μείνουν από τη μία κοντά στους αδικοχαμένους ανθρώπους και να εξασφαλίσουν από την άλλη ένα βασικό χρονοδιάγραμμα για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Ουτοπία ή ρεαλιστική δυνατότητα; αυτό θα το δείξει μόνο ο χρόνος.

    [19] Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει «με όποιον τρόπο μπορεί», τονίζουν Γιούνκερ και Στυλιανίδης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Ιταλίας αυτή την ώρα ανάγκης, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τρεις κεντρικές περιοχές της χώρας νωρίς το πρωί.

    «Όπως πάντα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ιταλία και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούμε», ανέφερε ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι την οποία επικαλείται το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

    Ο Γιούνκερ εξέφρασε τη «θλίψη» του για τον σεισμό και τις ανθρώπινες απώλειες που προκάλεσε και εξέφρασε τα «βαθιά συλλυπητήρια» του ιδίου και της Επιτροπής. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τις οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων, τόνισε στην επιστολή του.

    Εξάλλου ο ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης ανέφερε σε μια ανάρτησή του,στην ιταλική γλώσσα,στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των θυμάτων», σύμφωνα με το ANSA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2016 - 14:32:51 UTC