Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Μπάιντεν συζήτησε με τον Ν. Αναστασιάδη και τον Μ. Ακιντζί
  • [02] ΥΠΟΙΚ:Η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, καταρρίπτεται με στοιχεία
  • [03] Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στην Κατερίνα Στεφανίδη
  • [04] Ο κώδικας προγραμμάτων ηλεκτρονικής κατασκοπείας της NSA που διέρρευσε είναι αυθεντικός
  • [05] Σε κατ'οίκον περιορισμό ο 77χρονος κατηγορούμενος για το φονικό ναυάγιο της Αίγινας
  • [06] Χρυσό μετάλλιο η Στεφανίδη στο επί κοντώ
  • [07] Κ. Στεφανίδη: Έκανα τη χώρα μου υπερήφανη

  • [01] O Μπάιντεν συζήτησε με τον Ν. Αναστασιάδη και τον Μ. Ακιντζί

    Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν είχε χθες Παρασκευή χωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τους οποίους συνεχάρη για την πρόοδο που καταγράφεται στις συνομιλίες για την επανένωση της χώρας, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

    «Ο αντιπρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ηγέτες θα μπορέσουν να επιτύχουν περαιτέρω σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες πριν ταξιδέψουν για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί ως τα τέλη του 2016», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    [02] ΥΠΟΙΚ:Η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, καταρρίπτεται με στοιχεία

    Παρά το γεγονός ότι ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τον μεγαλύτερο στόχο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2016, ο στόχος καλύφθηκε κατά 94% και, παρόλες τις δυσκολίες του συγκεκριμένου μήνα, η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε πρακτικές προηγουμένων κυβερνήσεων και υπερκάλυψε τον στόχο των επιστροφών κατά 86,54%.

    Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, παραθέτοντας τα οριστικά στοιχεία εσόδων (από Εφορίες και Τελωνεία) και εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερίδας των ΜΜΕ που προσπαθούν επίμονα να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν τη δική τους εικόνα για τα έσοδα. Σύμφωνα με το υπουργείο, η «εικόνα» αυτή διαψεύδεται για ακόμη μια φορά και η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών που επιχειρούν, αναφορικά με «πτωτική πορεία των εσόδων και ανάγκης ενεργοποίησης του κόφτη», για ακόμη μια φορά καταρρίπτεται με στοιχεία και όχι με όνειρα θερινής νυκτός.

    Από τα στοιχεία των υπηρεσιών του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, προκύπτουν τα εξής:

    1) Τα έσοδα προ επιστροφών για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, δηλαδή 27,66 δισ. ευρώ, είναι 2,28% πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού.

    2) Τα καθαρά έσοδα για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016 είναι 25,8 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,01% πάνω από το στόχο που θέτει ο προϋπολογισμός για το επτάμηνο.

    3) Τα καθαρά έσοδα για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016 είναι αυξημένα κατά 4,52% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα για το 2015.

    4) Το συνολικό ποσό από είσπραξη φόρου εισοδήματος από τις εφορίες για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, είναι 6,1 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 175,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το συνολικό ποσό για το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

    5) Οι επιστροφές (φόροι κ.λπ.) για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, είναι 1,86 δισ. ευρώ, με υπέρβαση κατά 24% του στόχου του προϋπολογισμού.

    6) Για τον Ιούλιο, οι επιστροφές ανήλθαν σε 388 εκατ. ευρώ, δηλαδή υπέρβαση κατά 86,54% του στόχου του προϋπολογισμού για τον συγκεκριμένο μήνα

    7) Οι επιστροφές για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016 είναι αυξημένες κατά 20,28% σε σχέση με τα αντίστοιχο διάστημα το 2015.

    8) Τα συνολικά έσοδα από ΦΠΑ για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016 είναι 8,52 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με τα συνολικά έσοδα από ΦΠΑ για αντίστοιχο διάστημα του 2015. Το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2014, τα συνολικά έσοδα από ΦΠΑ ήταν 7,95 δισ. ευρώ.

    9) Τα συνολικά τελωνειακά έσοδα για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, είναι 7,06 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,2% σε σχέση με τα συνολικά τελωνειακά έσοδα για το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

    [03] Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στην Κατερίνα Στεφανίδη

    Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. "Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [04] Ο κώδικας προγραμμάτων ηλεκτρονικής κατασκοπείας της NSA που διέρρευσε είναι αυθεντικός

    Λογισμικό της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, το οποίο έχει αναπτυχθεί μυστικά με σκοπό να γίνονται εισβολές σε υπολογιστές ξένων κυβερνήσεων, πράγματι εκλάπη ή διέρρευσε, επιβεβαίωσε χθες ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Intercept, επικαλούμενος μέχρι τώρα αδημοσίευτα ντοκουμέντα του Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Ο πρώην σύμβουλος της NSA, που αποκάλυψε ο ίδιος το εύρος της ηλεκτρονικής κατασκοπείας της υπηρεσίας το 2013, έστειλε στον ιστότοπο ένα εγχειρίδιο που αποδεικνύει ότι το λογισμικό, την ύπαρξη του οποίου γνωστοποίησε αυτή την εβδομάδα μια μυστηριώδης ομάδα χάκερ, η αυτοαποκαλούμενη ShadowBrokers, είναι αυθεντικό.

    Η ομάδα ανήρτησε στο διαδίκτυο δύο φακέλους με προγράμματα που όπως ανέφερε έχει αναπτύξει η NSA προκειμένου να εισβάλλει σε κρατικούς υπολογιστές χωρών που θεωρούνται αντίπαλες των ΗΠΑ, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, και χωρών που θεωρούνται εχθρικές, όπως το Ιράν.

    Η ομάδα διαβεβαίωσε ότι θα δώσει περισσότερα στοιχεία σε όποιον της καταβάλει ένα εκατομμύριο bitcoin, ένα ηλεκτρονικό νόμισμα που είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Ένα μπιτκόιν είχε χθες Παρασκευή αξία περίπου 580 δολαρίων.

    Ο ιστότοπος The Intercept ?οι δημιουργοί του οποίου είχαν βοηθήσει τον Σνόουντεν να δημοσιοποιήσει τα απόρρητα έγγραφα που έκλεψε από την NSA για να καταγγείλει τις μεθόδους της? έλαβε από τον πρώην σύμβουλο της υπηρεσίας ένα απόρρητο εγχειρίδιό της.

    Το εγχειρίδιο αυτό περιγράφει την τεχνική διαδικασία για να μολύνονται με malware, πιο συγκεκριμένα κατασκοπευτικό λογισμικό, υπολογιστές και να παρακολουθούνται χωρίς να γίνεται αντιληπτό.

    Στο εγχειρίδιο περιέχονται δεδομένα που ταυτίζονται απόλυτα με μέρος του κώδικα που δημοσιοποίησε η ομάδα ShadowBrokers, γεγονός που αποδεικνύει την αυθεντικότητα και την προέλευση του κώδικα, εξήγησε ο ιστότοπος The Intercept.

    Η NSA μέχρι τώρα τηρεί απόλυτη σιωπή για αυτή την υπόθεση.

    [05] Σε κατ'οίκον περιορισμό ο 77χρονος κατηγορούμενος για το φονικό ναυάγιο της Αίγινας

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έπειτα από τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφέθηκε ο 77χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα, στην Αίγινα την περασμένη Τρίτη.

    Έπειτα από οχτώ ώρες συνεχούς κατάθεσης και απαντήσεων στα ερωτήματα των δικαστικών λειτουργών, ο 77χρονος έφυγε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ από την Εισαγγελία Πειραιά και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, θα αποφασίσει για την τύχη του.

    Διαβάστε επίσης:

    Τον καπετάνιο του τουριστικού σκάφους κατηγορεί ο 77χρονος για το ναυάγιο στην Αίγινα

    [06] Χρυσό μετάλλιο η Στεφανίδη στο επί κοντώ

    Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών με 4,85μ.

    Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4,80μ.

    Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στον στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.

    [07] Κ. Στεφανίδη: Έκανα τη χώρα μου υπερήφανη

    Κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία στον κόσμο, ιστοσελίδες αλλά και εφημερίδες μέσω των δικών του site, αποθέωσαν τη Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, πρώτο στο Στίβο για την χώρα μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Σημείο αναφοράς η απουσία της Ελένα Ισινμπάγεβα, που είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ που αφορά την ομάδα Στίβου της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Reuters ανέφερε ότι ο αγώνας έγινε, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίδας δύο φορές Ολυμπιονίκης, για αποχώρηση από τον αθλητισμό, δηλώνοντας πως «όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο», λόγω της δικής της απουσίας.

    «Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στους Αγώνες και να έχει την ευκαιρία να νικήσει,» είπε η Στεφανίδη στις δηλώσεις της στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση της Ισιμπάγεβα. «Τα πράγματα είναι όπως είναι και δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη,» τόνισε. Στις δηλώσεις της Ισιμπάγεβα, απάντησε η Σάντι Μόρις, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

    «Τα σχόλιά της ήταν άσεβή και άσχημα για τους ανθρώπους που ήταν εκεί έξω απόψε,» είπε η 24χρονη Αμερικανίδα . «Είναι κάποια που παρακολουθούσα ολόκληρη τη ζωή μου και είναι απογοητευτικό να ακούω τέτοια πράγματα».

    «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα»

    «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είχα καλά άλματα στο 4.90, ξέρω ότι κατέκτησα το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήθελα να το περάσω, είπε περιχαρής μετά τον αγώνα της στην κάμερα της ΕΡΤ η Στεφανίδη και πρόσθεσε: «Όταν έκανε η Σάντι (σ.σ. Μόρις) την προσπάθεια πανηγύρισαν όλοι στις κερκίδες και λέω πάει το πέρασε. Μετά ο άνδρας μου πήδηξε μέσα στο στάδιο και δεν είχα καταλάβει τι γίνεται. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη,» τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

    «Δεν κοιτούσα τις προσπάθειες των άλλων, όμως είναι κάτι που κάνω γενικά φέτος γιατί έχω παρατηρήσει ότι με επηρεάζει. Όχι, τόσο το εάν κάποια περάσει ένα ύψος, αλλά τις λεπτομέρειες του άλματος της. Βέβαια, στην τρίτη προσπάθεια της Μόρις ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί γιατί όλοι πανηγύριζαν και δεν ήξερα τι είχε γίνει» συμπλήρωσε.

    «Δεν ανησύχησα. Είχα στο μυαλό μου ότι τα μετάλλια μπορεί να κρίνονταν ακόμα και στα 4.90μ. Όταν μπήκα στη δεύτερη προσπάθειά μου στους Ολυμπιακούς είπα μέσα μου ότι αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια και μου βγήκε το 4.80μ. Το ίδιο έκανα και στο 4.85μ και εκεί έπιασε. Βέβαια, το δοκίμασα και στο 4.90 αλλά δεν έπιασε. Ο Μιτς πίστευε στο χρυσό μετάλλιο περισσότερο από εμένα. Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό είχα μία αμφιβολία αλλά με έκανε να το πιστεύω. Για τον αγώνα εδώ είχαμε πει ότι το 4.85μ είναι σημαντικό ύψος και μου βγήκε. Δεν το πιστεύω. Κάνω επί κοντώ από τα δέκα μου. Έχω περάσει πολλά προβλήματα. Μου έχει πάρει πολλά χρόνια να ξαναφτάσω σε αυτό το επίπεδο και για αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτό το μετάλλιο», δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης, ενώ με ένα χαμόγελο στα χείλη ζήτησε συγγνώμη από τους Ελληνες που «μας ξενύχτησε» και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στην Κατερίνα Στεφανίδη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 August 2016 - 6:32:31 UTC