Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Εκλογές θα γίνουν το 2019
  • [02] Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, στη Ρόδο, από το ΥΠΕΞ
  • [03] Π. Καμμένος: Δράσεις του στρατού σε Ήπειρο και Μακεδονία, για την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους κατοίκους
  • [04] Π. Κουρουμπλής: Ειδικά μέτρα για τα νησιά μελετά η κυβέρνηση
  • [05] Πληρότητα 80% και τον Σεπτέμβριο στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής
  • [06] ΥΠΟΙΚ: Η πορεία των εσόδων δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τον δημοσιονομικό στόχο
  • [07] Η Δρακολίμνη της Τύμφης νικήτρια στον διαγωνισμό φωτογραφίας του «Wiki Loves Earth 2016»
  • [08] Παραβάτες ένας στους έξι οδηγούς, το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου
  • [09] Αεροσκάφος της Qatar Airways πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
  • [10] Χαμηλότερη των αναγκών της Ελλάδας, η στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό που παρέχει η EASO, στα νησιά του Αιγαίου
  • [11] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο αμφιλεγόμενος ιστορικός Ερνστ Νόλτε
  • [12] Απεβίωσε ο Άρθουρ Χίλερ, σκηνοθέτης της ταινίας "Love Story"
  • [13] Σπ.Λυκούδης στο "Πρακτορείο 104,9FM":Το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις
  • [14] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιλντιρίμ
  • [15] Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Εκλογές θα γίνουν το 2019

    Εκλογές θα γίνουν το 2019 και το καλοκαίρι του 2017 πιθανότατα η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" κάλεσε τη Ν.Δ. να μην επενδύει στα σενάρια της "αναμπουμπούλας" και σημείωσε πως "αυτοί που έκαψαν τον τόπο δεν μπορούν να το παίζουν πυροσβέστες".

    "Σε μια στιγμή που η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και οι προβλέψεις μιλούν για μια πορεία ανάκαμψης και ισχυρής ανάκαμψης τα χρόνια 2017 και 2018 το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι η αστάθεια. Και γι αυτό πιστεύω ότι πολύ σωστά ο πρωθυπουργός παρενέβη λέγοντας ότι είναι "ανοησία" τα περί εκλογών. Εκλογές θα γίνουν το 2019. Και πρέπει να γίνουν και συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση -στο βαθμό που μου επιτρέπεται- να πάψει να επενδύει στα σενάρια της αναμπουμπούλας, στα σενάρια της οπισθοδρόμησης της οικονομίας κάνοντας προβλέψεις Κασσανδρικές", είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: "Ο προϋπολογισμός του 2016 θα εκτελεστεί μια χαρά, ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί. Το 2017 και το 2018 θα έχουμε ανάπτυξη της τάξης του 3% και σοβαρότατη μείωση της ανεργίας και σε έναν χρόνο από τώρα, το καλοκαίρι του 2017, πιθανότατα η Ελλάδα, με ένα σχεδιασμό που έχει το οικονομικό της κυβέρνησης, να ξαναβγεί στις αγορές για να τεστάρει τα νερά. Το στοίχημα για την Ελλάδα και τους Ελληνες είναι το τρίτο Μνημόνιο να είναι και το τελευταίο και να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησαν η κακή διακυβέρνηση για δεκαετία και τα 6 χρόνια της σκληρής λιτότητας. Και αυτοί που έκαψαν τον τόπο δεν μπορούν να το παίζουν πυροσβέστες".

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα, που απορρέουν από τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, για το προσφυγικό και με αφορμή την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε: "Δυστυχώς η απάντηση του κ. Αβραμόπουλου ήταν εξαιρετικά γενικόλογη. Η αλήθεια είναι ότι απέφυγε ειδικά σε αυτή την απάντηση ο Επίτροπος να αγγίξει την ταμπακιέρα γιατί οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις σε τεχνική βοήθεια και ανθρώπινο δυναμικό που δεσμεύτηκε η Ευρώπη να δώσει στην Ελλάδα για την υλοποίηση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας είναι τεράστιες και καταγράφονται με εντυπωσιακούς αριθμούς. Λιγότερο από 10% του ανθρώπινου δυναμικού που έχει υποσχεθεί η Ευρώπη σε διερμηνείς, σε ειδικούς νομικούς, σε ανθρώπους που μπορούν λόγω της γνώσης τους να βοηθήσουν στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης των αιτήσεων ασύλου, έχει δοθεί μέχρι τώρα. Το θέμα έχει απασχολήσει και τον διεθνή Τύπο. Μεγάλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει τη γερμανική κυβέρνηση ότι έχει στείλει πολύ λιγότερους από ότι έχει δεσμευτεί να στείλει ή το Βερολίνο φορτώνει την ευθύνη στις Βρυξέλλες και όταν εγώ ρώτησα τις Βρυξέλλες εισέπραξα μια απάντηση εξαιρετικά γενικόλογη. Δεν προσάπτω την ευθύνη προσωπικά στο Επίτροπο που νομίζω ότι προσπαθεί σε δύσκολες συνθήκες. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ελλάδα και μας αφήνει σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίζουμε το θέμα με τις δικές μας δυνάμεις και είναι γνωστό ότι στο θέμα το προσφυγικό η Ελλάδα και δευτερευόντως η Ιταλία σηκώνουν το βάρος μιας Ευρώπης η οποία δεν κάνει αυτά που πρέπει".

    Σε ερώτηση για το προσφυγικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, απάντησε: "Χρειάζεται εγρήγορση και πίεση προς την Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει η Συμφωνία για λογαριασμό της. Ενα σαφές σήμα ότι δεν θα γίνουν εκπτώσεις, ειδικά προς την Τουρκία, σε σχέση με όσα ρητά καταγράφει αυτή η Συμφωνία αλλά και ταυτόχρονη επεξεργασία λύσεων με μεγαλύτερη βοήθεια προς την Ελλάδα και συμφωνίες με άλλες χώρες από τις οποίες ξεκινούν οι πρόσφυγες, έτσι ώστε να μην καταληφθεί εξ απήνης η Ευρώπη στην περίπτωση που έχουμε μια αρνητική τροπή σε αυτό το θέμα.

    Σχετικά με τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων τόνισε ότι σωστά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα και επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας: "Διαφωνώ με τη στάση της Ν.Δ. που αιφνιδίως όχι μόνο δεν βάζει πλάτη, αλλά βγάζει και την ουρά της απέξω και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κακώς το αναδεικνύει. Λυπάμαι γιατί άκουσα σε εσάς τέτοιες δηλώσεις από τον ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο".

    Πρόσθεσε ότι "είναι λάθος να μπλέκεται το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους με το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων".

    [02] Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, στη Ρόδο, από το ΥΠΕΞ

    Μετά από τη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή, τον περασμένο Οκτώβριο, και την Τετραμερή Συνάντηση της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ για τη διασυνοριακή συνεργασία, τον Απρίλιο, το υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο τη «Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα», επιδιώκοντας να παίξει τον ρόλο του «γεφυροποιού» μεταξύ ευρωπαϊκών και αραβικών κρατών σε μια ευαίσθητη γεωπολιτική συγκυρία.

    Καθώς πυκνώνουν οι προετοιμασίες για τη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η σημασία της ιδιαίτερα επίκαιρης αυτής πρωτοβουλίας, και αυτό επιβεβαιώνεται από την αύξηση των συμμετεχόντων χωρών. Ήδη το σχήμα των 5+5 χωρών από τις δύο πλευρές της Μεσογείου, που ήταν ο αρχικός στόχος του υπουργείου Εξωτερικών έχει ξεπεραστεί, καθώς λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, προσεκλήθησαν περισσότεροι υπουργοί Εξωτερικών, και μέχρι στιγμής, έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή 7+7 χωρών (Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ιταλία, Κροατία, Σλοβακία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λιβύη, Σαουδική Αραβία και Τυνησία), ενώ δεν αποκλείεται τελικά να είναι 16 οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στη Διάσκεψη.

    «Δεν έχουμε ίδια αντίληψη για την πολιτική με όλους όσοι θα έρθουν στη Ρόδο. Δεν έχουμε ίδιας μορφής πολιτικά συστήματα. Αλλά έχουμε κοινή θέληση, τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Και νομίζω σήμερα αυτά τα δύο είναι πάρα πολύ σημαντικά και στη βάση αυτών οδεύουμε», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του σχετικά με την Σύνοδο της Ρόδου ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, πρωτοβουλία του οποίου ήταν η σύγκληση της Διάσκεψης,

    Στην καρδιά της πρωτοβουλίας του βρίσκεται η πεποίθηση πως ο εύθραυστος γεωπολιτικά χώρος της Μεσογείου χρειάζεται να σταθεροποιηθεί, και αυτό προϋποθέτει συνεχείς πρωτοβουλίες για πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνέργειες ανάμεσα στις δύο όχθες της: την ευρωπαϊκή και την αραβική. Οι γέφυρες συνεργασίας, όπως επαναλαμβάνει συχνά, μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για τη σταθερότητα της περιοχής και αυτή η σταθεροποίηση να δημιουργήσει με τη σειρά της ένα πιο εδραιωμένο περιβάλλον ασφαλείας.

    Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στον στόχο άσκησης μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, όντας πεπεισμένος ότι η Ελλάδα, χώρα ευρισκόμενη στο εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης, με ιστορικά εξαιρετικές σχέσεις με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής, κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα χώρα με γεωγραφική ταυτότητα βαλκανική και μεσογειακή, ξεπερνώντας την οικονομική της κρίση, μπορεί να αναδειχθεί ως «γεφυροποιός» δύναμη και άξονας προάσπισης του διεθνούς δικαίου και της περιφερειακής σταθερότητας.

    Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα -από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα μέχρι τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού- προϋποθέτει την ολοένα και στενότερη συνεργασία των χωρών της Ευρώπης με χώρες-κλειδιά της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίλυση κρίσεων που ταλανίζουν την περιοχή και να συμμετάσχουν σε πολιτικές, οικονομικές, ενεργειακές ή ακαδημαϊκές συνέργειες που δύνανται να συμβάλουν στη σταθεροποίηση του γεωπολιτικού αυτού χώρου.

    Όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα θα συζητηθούν διεξοδικά στο νησί της Ρόδου που επιλέχθηκε ως τόπος της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, καθώς είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, θρησκειών, ιδεών και εμπορίου, διαχρονικά από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στόχος της ελληνικής διπλωματίας είναι η Διάσκεψη να αποτελέσει ένα forum ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων, που θα αποκτήσει σταδιακά μόνιμα θεσμικά χαρακτηριστικά.

    [03] Π. Καμμένος: Δράσεις του στρατού σε Ήπειρο και Μακεδονία, για την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους κατοίκους

    Σειρά δράσεων αναπτύσσει ο Στρατός Ξηράς στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο της εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων μας. Με τις εν λόγω δράσεις, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου και η επίδειξη παρουσίας/αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

    Την πρόοδο των δράσεων στην Ήπειρο έλεγξε, χθες, ο υπουργός, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία στα Ιωάννινα και στα φυλάκια της μεθορίου.

    Επίσης, το πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Καμμένου, υποβλήθηκαν αιτήσεις από δήμους της περιοχής για συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω της ΜΟΜΚΑ, για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας. Όλα τα αιτήματα έχουν καταγραφεί και θα εξετασθούν από στελέχη του Μηχανικού που θα μεταβούν επί τόπου για την αξιολόγηση και τον προγραμματισμό τους, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

    [04] Π. Κουρουμπλής: Ειδικά μέτρα για τα νησιά μελετά η κυβέρνηση

    Ειδικά μέτρα για τα νησιά με σκοπό την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τον προσεχή Σεπτέμβριο, γνωστοποίησε σήμερα στη Νίσυρο, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο του νησιού.

    «Όλα τα υπουργεία ασχολούνται, με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη νησιωτική πολιτική και σύντομα θα ολοκληρωθεί το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος ένα μικρό νησί», τόνισε ο υπουργός, ενώ ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, ζήτησε να γίνουν οι εξαγγελίες αυτές από τη Νίσυρο, κάνοντας γνωστό ότι θα απευθύνει και σχετική πρόσκληση στον πρωθυπουργό.

    Ο υπουργός Εσωτερικών έφθασε το πρωί στο νησί και παρέστη σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στο νησί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του νησιού.

    [05] Πληρότητα 80% και τον Σεπτέμβριο στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

    Πληρότητα κοντά στο 80%, έχοντας ωστόσο ανοδικές τάσεις, με στόχευση τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής από τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν τα ξενοδοχεία του νομού Χαλκιδικής για τα δύο 15νθήμερα του Σεπτεμβρίου, ενώ ανάλογη παρουσιάζεται η κατάσταση και για το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε και την τάση των τουριστών από τα Βαλκάνια που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν σταθερά τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Παράλληλα, με βάση την εφετινή τουριστική κίνηση, ενώ τα προηγούμενα χρόνια στους 100 τουρίστες που έρχονταν στην Χαλκιδική οι 40 ήταν Έλληνες, εφέτος, το συγκεκριμένο ποσοστό μειώθηκε δραματικά, καθώς στους 100 τουρίστες μόνο οι 10 είναι Έλληνες.

    «Είναι γεγονός ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να πάει διακοπές. Και αν το κάνει πηγαίνει κάπου για ελάχιστες ημέρες, επιλέγοντας φθηνά καταλύματα. Η μεγάλη φορολογία στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη και του τουριστικού προφίλ», αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος και συνεχίζει: «Μέχρι στιγμής η κίνηση σε όλη τη Χαλκιδική είναι ικανοποιητική. Το ίδιο ικανοποιητική θα είναι βάση των στοιχείων και στα δύο 15νθήμερα του Σεπτεμβρίου που η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το 80%. Ικανοποιητική προδιαγράφεται και η κίνηση για τις αρχές Οκτωβρίου. Σήμερα έχουμε πολλούς τουρίστες από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Παράλληλα, είμαι αισιόδοξος ότι θα προσελκύσουμε και πολλούς τουρίστες της τελευταίας στιγμής που δεν θέλουν να πάνε στην Τουρκία λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες. Φυσικά σε μεγάλα ποσοστά πληρότητας βρίσκονται και οι παραδοσιακά μεγάλες μονάδες του νομού».

    [06] ΥΠΟΙΚ: Η πορεία των εσόδων δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τον δημοσιονομικό στόχο

    Καμία απολύτως ανησυχία για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016 δεν γεννάται από την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η επιμονή της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου να παρουσιάσουν μια εικόνα οικονομικής καταστροφής έχει ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας.

    Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους παράγοντες του υπουργείου, τελευταίο δείγμα αποτελεί ο σχολιασμός του δελτίου εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού Ιανουαρίου- Ιουλίου 2016, όπου κάποιοι διαπιστώνουν κατάρρευση εσόδων, απόκλιση από τους στόχους, κίνδυνο ενεργοποίησης του «κόφτη» και άλλα τέτοια δραματικά.

    Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών, όλη αυτή η εικόνα καταστροφής στηρίζεται στο γεγονός ότι τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά τον Ιούλιο, εμφανίζονται 354 εκατ. ευρώ κάτω από τον στόχο. Η απόκλιση αυτή αφορά μόνο τον συγκεκριμένο μήνα και υπερκαλύπτεται από την ιδιαίτερα θετική πορεία του προηγούμενου εξαμήνου. Έτσι, για ολόκληρο το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού είναι 422 εκατ. πάνω από το στόχο, με δεδομένο μάλιστα ότι οι επιστροφές φόρων (που εξ ορισμού μειώνουν τα καθαρά έσοδα) είναι αυξημένες κατά 220 εκατ. πάνω από το στόχο.

    [07] Η Δρακολίμνη της Τύμφης νικήτρια στον διαγωνισμό φωτογραφίας του «Wiki Loves Earth 2016»

    Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού «Wiki Loves Earth 2016» στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των φωτογραφιών που «ανέβασαν» οι χρήστες.

    Μετά από δύο γύρους βαθμολόγησης, ανακοινώθηκαν οι δέκα πρώτες σύμφωνα με την βαθμολογία τους. Την πρώτη θέση κατέκτησε μια εικόνα της Δρακολίμνης της Τύμφης από τον χρήστη Ale30307.

    Η Λίμνη Στυμφαλίας υπό βροχή, το Σπήλαιο Κακοπεράτου στον Κέρκη και μια πανοραμική άποψη της Λίμνης Στυμφαλίας συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα.

    Η οργανωτική επιτροπή θα έρθει σε επαφή με τους νικητές. Η απονομή των εθνικών βραβείων θα γίνει σε τελετή που θα διεξαχθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, οι φωτογραφίες από την Ελλάδα έχουν υποβληθεί ως υποψήφιες στο διεθνές σκέλος της διοργάνωσης.

    Συνολικά έχουν «ανεβεί» 3.344 φωτογραφίες για την Ελλάδα από 364 χρήστες, με το 92% από αυτούς να έχει συνεισφέρει για πρώτη φορά.

    [08] Παραβάτες ένας στους έξι οδηγούς, το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου

    Ένας στους έξι οδηγούς, βρέθηκαν παραβάτες κατά τους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν συνεργεία της Τροχαίας το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου, και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 15 Αυγούστου, σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, που εκπόνησε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διεύθυνση Τροχαίας αστυνόμευσης πραγματοποίησε ελέγχους σε 51.256 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 8.885 παραβάσεις. Οι περισσότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα και σε χρήση αλκοόλ.

    Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

    Υπερβολική ταχύτητα:1.372

    Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 670

    Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 442

    Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 312

    Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας: 248

    Αντικανονικό προσπέρασμα: 121

    Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 110

    Αντικανονικοί ελιγμοί: 53

    Παραβίαση προτεραιότητας: 45

    Κίνηση στην αριστερή λωρίδα: 12

    Μη χρήση παιδικών καθισμάτων: 4

    Λοιπές τροχονομικές παραβάσεις: 5.374

    Οι έλεγχοι και η αυξημένη παρουσία της Τροχαίας είχε σκοπό την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών. Απότην ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι και ανάλογες πρακτικές θα είναι πλέον συνεχείς σε όλη την Ελλάδα, με βάση το σχεδιασμό του αρχηγείου.

    [09] Αεροσκάφος της Qatar Airways πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

    Αεροπλάνο της Qatar Airways πραγματοποίησε σήμερα αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όταν ένας από τους κινητήρες του έπιασε φωτιά λίγο μετά την απογείωσή του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

    Το αεροπλάνο τύπου Airbus 330 είχε προορισμό την Ντόχα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι επιβάτες αποβιβάστηκαν σώοι.

    [10] Χαμηλότερη των αναγκών της Ελλάδας, η στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό που παρέχει η EASO, στα νησιά του Αιγαίου

    Χαμηλότερη των αναγκών της Ελλάδας είναι προς το παρόν η στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Ασύλου (EASO) στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

    Η Ν. Μπερτό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η EASO έχει στείλει στην Ελλάδα 54 εμπειρογνώμονες για θέματα ασύλου, 48 διερμηνείς και επιπλέον 16 άτομα από δικό της προσωπικό. Όπως παραδέχτηκε η ίδια, τα νούμερα αυτά δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες που έχει κοινοποιήσει η Ελλάδα, ωστόσο αναμένεται πως τα κράτη-μέλη θα ενισχύσουν τη στήριξή τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

    Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Frontex έχει καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, έχοντας στείλει 600 αξιωματούχους από 23 χώρες της ζώνης Σένγκεν.

    [11] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο αμφιλεγόμενος ιστορικός Ερνστ Νόλτε

    Ο Ερνστ Νόλτε, ένας από τους γνωστότερους και πλέον αμφιλεγόμενους ιστορικούς της Γερμανίας, ο οποίος στο έργο του επιχείρησε να καταδείξει την αλληλεξάρτηση μεταξύ κομμουνισμού, φασισμού και ναζισμού, πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

    Τη δεκαετία του 1980 ο Νόλτε είχε πυροδοτήσει την περίφημη "Διαμάχη των ιστορικών" στη Γερμανία, όταν δημοσίευσε ένα άρθρο του με τον τίτλο "Το παρελθόν που δεν θέλει να περάσει" στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    Η θέση του, σύμφωνα με την οποία ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν μια αντίδραση στην "υπαρξιακή απειλή" της ρωσικής Επανάστασης και τα μαζικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Ρωσία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών συναδέλφων του, μεταξύ των οποίων και του φιλοσόφου Γιούργκεν Χάμπερμας. Αποτέλεσε επίσης την αρχή για μια μακρά αντιπαράθεση μεταξύ των Γερμανών ιστορικών.

    Επειδή επιχείρησε να συνδέσει τα γκούλαγκ με το Άουσβιτς κατηγορήθηκε ότι υποβάθμιζε τα εγκλήματα των Ναζί και χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ρεβιζιονιστής.

    [12] Απεβίωσε ο Άρθουρ Χίλερ, σκηνοθέτης της ταινίας "Love Story"

    O πολυτάλαντος και παραγωγικός Καναδός σκηνοθέτης ταινιών Άρθουρ Χίλερ, του οποίου η μελοδραματική ταινία "Love Story" με την Άλι Μακ Γκρό και τον Ράιαν Ο' Νιλ ήταν η πιό πετυχημένη ταινία του 1970 και παραμένει μια από τις δημοφιλέστερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών, πέθανε χθες στα 92 του χρόνια, ανακοίνωσε η Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

    Ο Χίλερ, του οποίου το έργο περιλαμβάνει και επιτυχείς συνεργασίες με τους συγγραφείς θεατρικών έργων Νίλ Σάιμον και Πάντι Τσαγιέφσκι, πέθανε από φυσικά αίτια, είπε στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία.

    Μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης είχε διατελέσει πρόεδρος της Ακαδημίας, η οποία οργανώνει την ετήσια απονομή Βραβείων της Ακαδημίας (γνωστά ως Όσκαρ), από το 1993 έως το 1997, και ήταν για πολλά χρόνια μέλος του Τμήματος Σκηνοθετών της οργάνωσης.

    Από το 1957 έως το 2006, ο Χίλερ σκηνοθέτησε πάνω από 30 ταινίες καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα κατηγοριών, όπως κωμωδίες, δράμα, μελόδραμα, πολεμικές ιστορίες, σάτιρα και μιούζικαλ. Μέσω της σκηνοθεσίας του καθοδήγησε πέντε ηθοποιούς σε ρόλους που τους απέφεραν υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ: τον Ο' Νιλ, την Μακ Γκρό, τον Τζόρτζ Σκοτ, τον Μαξιμίλιαν Σελ και τον Τζον Μάρλεϊ.

    Οι ταινίες του προτάθηκαν για 15 Βραβεία της Ακαδημίας, και κέρδισαν δύο από αυτές. Η "Ιστορία Αγάπης" προτάθηκε για επτά Βραβεία, μεταξύ των για καλύτερη ταινία και καλύτερη σκηνοθεσία. Κέρδισε μόνο ένα Όσκαρ, για καλύτερη πρωτότυπη μουσική επένδυση, ενώ έχασε όλα τα υπόλοιπα βραβεία στην ταινία "Πάττον" με τον Σκοτ.

    Η "Ιστορία Αγάπης" έγινε τεράστια επιτυχία, κόβοντας εισητήρια αξίας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Χίλερ γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1923 στο Έντμοντον του Καναδά, σε γονείς μετανάστες από την Πολωνία. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πέταξε με την Βασιλική Καναδική Αεροπορία σε επιχειρήσεις στη Γερμανία. Σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο, και μετά ξεκίνησε καριέρα στο ραδιόφωνο στον Καναδά προτού μετακομίσει στο Λος Άντζελες για να σκηνοθετήσει μια ζωντανή δραματική σειρά για την τηλεόραση.

    Από τα μέσα της δεκαετίας του '50 έως τις αρχές της δεκαετίας του '60 σκηνοθέτησε επεισόδια πολλών τηλεοπτικών σειρών, ακόμα και το πρώτο επεισόδιο της κλασικής σειράς μαύρης κωμωδίας "The Addams Family" (Οικογένεια Άνταμς).

    Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε τον Πίτερ Ο' Τουλ και τη Σοφία Λόρεν ("Man of La Mancha"), τον Αλ Πατσίνο ("Author! Author!"), τον Στιβ Μάρτιν ("The Lonely Guy"), την Μπετ Μίντλερ ("Outrageous Fortune") και τον Τζον Γκούντμαν, ως το θρυλικό παίκτη του μπέιζμπολ Μπέιμπ Ρουθ ("The Babe").

    [13] Σπ.Λυκούδης στο "Πρακτορείο 104,9FM":Το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις

    "Η Ελλάδα είναι μια καταχρεωμένη χώρα, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και το μόνο που δεν της χρειάζεται είναι επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις", τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

    Με αφορμή την εκλογολογία, μετά και το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Λυκούδης επισήμανε: "Δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο στην ελληνική πολιτική ζωή η εκλογολογία, όπως δεν είναι ασυνήθεις και οι πολιτικοί ρόλοι που υπάρχουν κάθε φορά για τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Νομίζω ότι τα έχουμε ξανακούσει αυτά και θα τα ξανακούσουμε. Φύγε εσύ, να έρθω εγώ. Γιατί αυτή η ιστορία είναι, αν συνεχίσει η πολιτική ζωή της χώρας να εξελίσσεται γύρω από τον άξονα ενός έντονου και αντιπαραθετικού δικομματισμού. Αυτά θα ακούμε. Φύγετε εσείς, εκλογές, να έρθω εγώ, δεν κάνω εκλογές, θα κάνω εκλογές κλπ. Αυτό θα έχουμε.

    Η Ελλάδα είναι μια καταχρεωμένη χώρα, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και το μόνο που δεν της χρειάζεται είναι επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες εν πάση περιπτώσει δεν οδηγούν και πουθενά. Διότι αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε και τόσο μεγάλη πολιτική σταθερότητα, ακόμα και την επαύριο των εκλογών".

    [14] Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιλντιρίμ

    Οι διμερείς συναντήσεις κατά την επόμενη περίοδο, καθώς και η συνεργασία στο προσφυγικό, τις μεταφορές και την ενέργεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Επίσης συζητήθηκαν θέματα δικαστικής συνεργασίας.

    Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου πρωθυπουργού.

    [15] Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

    Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, απέστειλε σήμερα στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.

    «Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

    «Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών», σημειώνει και προσθέτει: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 August 2016 - 14:32:43 UTC