Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερις νεκροί στο δυστύχημα με σκάφη στην Αίγινα
  • [02] Κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστικές ομάδες η Τουρκία, σύμφωνα με το Βερολίνο
  • [03] Παρουσιάσθηκε από την Intel η νέα συσκευή «συγχωνευμένης» πραγματικότητας Project Alloy
  • [04] Ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο βρίσκεται στη Λεκάνη του Ηροδότου
  • [05] H «απάντηση» του αντικαγκελάριου Ζ.Γκάμπριελ σε ακροδεξιούς διαδηλωτές

  • [01] Τέσσερις νεκροί στο δυστύχημα με σκάφη στην Αίγινα

    Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο ιδιοκτήτης και χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου "Ντουέντε", το οποίο εμβόλισε το μεσημέρι το τουριστικό σκάφος "Αντωνία", που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη νήσο Μονή, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, (ανάμεσα τους ένα 5χρονο κοριτσάκι και ο πατέρας του) τον τραυματισμό άλλων πέντε, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών και άλλων 11 που νοσηλεύθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

    Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

    Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

    Υπενθυμίζεται ότι από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του και ένας άνδρας 40 - 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού.

    Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, γιατί δεν ήθελε να πάει στην εκδρομή και έπαθε ισχυρό σοκ μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.

    Κάτοικοι της Αίγινας μιλώντας για τον 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, τον χαρακτηρίζουν πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο κόρναρε για να το ειδοποιήσει, αλλά μάταια. Επίσης, λένε ότι δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του γεμάτου με παραθεριστές σκάφους.

    Στο σκάφος, μαζί με τον χειριστή, επέβαιναν συνολικά 24 άτομα. Οι 20 που ανασύρθηκαν ζωντανοί διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, που έσπευσαν να βοηθήσουν, μαζί με πολλούς κατοίκους και παραθεριστές.

    Οι δύο σοβαρά τραυματίες είναι μια 29χρονη αλλοδαπή, που έπαθε μερικό ακρωτηριασμό στην κνήμη και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για την συγκόλληση της κνήμης, καθώς και ένας 16χρονος, που φέρει τραύματα στον φάρυγγα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

    Δύο ακόμα μεταφέρθηκαν στη Νίκαια με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, ενώ στο 401 διακομίστηκε ένας αστυνομικός, που έκανε διακοπές και επέβαινε στο τουριστικό σκάφος.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Ναυτιλίας για το πρωτοφανές ναυτικό δυστύχημα, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μέσω κλήσης στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112), για περιστατικό σύγκρουσης των δύο σκαφών και την πτώση των επιβαινόντων του στη θάλασσα.

    Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και στην περιοχή έσπευσαν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τέσσερα πλωτά περιπολικά, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

    Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση των 20 επιβαινόντων και την ανάσυρση των τεσσάρων νεκρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    Του περιστατικού επελήφθη και κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων & Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

    Στην Αίγινα μετέβη και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών, ενώ μαζί με τον αρχηγό του σώματος, έχουν δώσει εντολές να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν ακέραια οι ευθύνες.

    Στα δικαστήρια Πειραιά ο χειριστής του ταχυπλόου που προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα

    Στα δικαστήρια Πειραιά ο 76χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα χθες το μεσημέρι με τέσσερις νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου και συνοδεία στελεχών του λιμενικού σώματος, έφυγε στις 8 το πρωί από την Αίγινα για να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυτικό δυστύχημα.

    [02] Κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστικές ομάδες η Τουρκία, σύμφωνα με το Βερολίνο

    Ένα μεγάλο μέρος των ισλαμιστών οι οποίοι έφυγαν από τη Γερμανία έως το τέλος του 2015 με κατεύθυνση τα εδάφη του τρομοκρατικού «Ισλαμικού κράτους» είναι τουρκικής καταγωγής,σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο έχει στη διάθεσή του την απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke),όπως γράφει σήμερα η εφημερίδαFrankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

    «Διαπιστώνεται από τις αρχές ασφαλείας ότι το ένα περίπου τέταρτο των 760 Γερμανών ισλαμιστών, δηλαδή ισλαμιστών από τη Γερμανία, οι οποίοι κατευθύνθηκαν έως το τέλος του 2015 προς τη Συρία ή το Ιράκ είχε τουρκική υπηκοότητα ή ήταν τουρκικής καταγωγής», αναφέρεται στο έγγραφο το οποίο έχει συνταχθεί από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Συνολικά, σε απόλυτους αριθμούς πρόκειται για 190 ισλαμιστές, στοιχείoτα οποία αναφέρει και η εφημερίδαDie Welt.

    To 2016οι αριθμοί αυτοί αυξήθηκαν, όπως γράφει ηFAZ. Σύμφωνα με την γερμανική «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος» (ΒFV) μέχρι τα τέλη Μαϊου ταξίδεψαν από τη Γερμανία με κατεύθυνση τη Συρία 820 ισλαμιστές. Στα τέλη Ιουνίου η ΟμοσπoνδιακήYπηρεσία ΔίωξηςEγκλήματος(BKA)είχε ανακοινώσει ότι το ένα τρίτο από αυτούς επέστρεψαν εν τω μεταξύ στη Γερμανία, ενώ 140 όσων σκοτώθηκαν στη Συρία ή το Ιράκ.

    Οπως μετέδωσε ήδη το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρώτο δημόσιο γερμανικό κανάλιARDαποκάλυψε χθες την επίσημη απάντηση της γερμανικής κυβένρησης στο ερώτημα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke),ότι η Τουρκία έχει καταστεί πεδίο δράσης των ισlμαmιστών τρομοκρατών,αναφέρεται μάλιστα ρητά και η εμπλοκή του ίδιου του Τούρκου προέδρου Ερντογάν:

    Η Τουρκία είναι «κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστικές ομάδες» όπως μετέδωσε ο πρώτος δημόσιος γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ARD. Ο πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να υποστήριξε στρατιωτικές οργανώσεις σε ολόκληρη τη Εγγύς και Μέση Ανατολή, σύμφωνα με εμπιστευτική γνωμοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης, την οποία έχει στη διάθεσή του κατ΄ αποκλειστικότητα το γερμανικό κανάλι. Η εκτίμηση βασίζεται μάλιστα σε σχετική γνωμοδότηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD).

    Η συνεργασία με ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις στην Εγγύς και Μέση Ανατολή είναι εδώ και χρόνια συνειδητή πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και υποστηρίζεται ενεργά από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από ένα έγγραφο χαρακτηρισμένο ως εμπιστευτική απάντηση σε επερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο γερμανικό Λοινοβούλιο. «Οι πολυάριθμες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και η υποστήριξη της αιγυπτιακής μουσουλμανικής αδελφότητας, της Χαμάς και ομάδων της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας από το κυβερνητικό τουρκικό κυβερνητικό κόμμα ΑΚP και τον πρόεδρο Ερντογάν υπογραμμίζουν τη ιδεολογική τους συγγένεια», όπως αναφέρεται.

    Με αυτό το κείμενο η γερμανική κυβέρνηση διατυπώνει για πρώτη φορά επισήμως την άποψη ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, διότι η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2003, σύμφωνα με το ARD. Μάλιστα, η Τουρκία εντατικοποίησε σκόπιμα τις σχέσεις της με την Χαμάς και άλλες οργανώσεις, όπως αναφέρει το έγγραφο: «Συνέπεια της σταδιακής ισλαμοποίησης της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας από το 2011 ήταν να εξελιχτεί η Τουρκία σε κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστικές ομάδες της περιοχής της Εγγύς και Μέσης Ανατολής».

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έχουν αποφύγει συνειδητά να επικρίνουν την τουρκική πολιτική από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, ενώ έδειξαν κατανόηση για τη σκληρή αντιμετώπιση των ενεχομένων στο αποτυχημένο πραξικόπημα από τις τουρκικές αρχές, κάτι το οποίο βρίσκεται σε αντίφαση με τη γνωμοδότηση αυτή, σχολιάζει το ARD.

    Για τις ειδικές διασυνδέσεις της τουρκικής πολιτικής με το στρατιωτικό ισλαμισμό έχει γίνει λόγος μόνον εμμέσως μέχρι τώρα και γι΄ αυτό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην κυβερνητική γνωμοδότηση γίνεται πολλές φορές λόγος για τον ίδιο τον Ερντογάν και μάλιστα το όνομά του υπογραμμίζεται με κεφαλαία γράμματα.

    Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ARD, το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών τη Γερμανίας δεν έχει συμμετάσχει στη διατύπωση της απάντησης. Τυπικά, όμως, η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο ισχύει ως επίσημη θέση της κυβέρνησης. Μια διαδικασία την οποία επέκρινε σφοδρά ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, αρμόδιος για εξωτερικές υποθέσεις, Ρολφ Μίτσενιχ, διότι φοβάται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η γνωμοδότηση αυτή στις σχέσεις της Γερμανίας με την Άγκυρα: «Σε μια τόσο ευαίσθητη και εκτεταμένη εκτίμηση θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει και το υπουργείο Εξωτερικών. Άλλωστε πρόκειται για μια χώρα του ΝΑΤΟ και Γερμανοί στρατιώτες σταθμεύουν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία», όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό.

    Από την πλευρά του, το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται στην κριτική του. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να συνεχίσει να γίνεται συνυπεύθυνη στο να καθιερωθεί η Τουρκία ως πατρίδα του στρατιωτικού Ισλάμ. Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση μεταχειρίζεται τον Ερντογάν με το γάντι, αν και η Τουρκία του φέρεται να είναι το κεντρικό πεδίο δράσης του ισλαμισμού και ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος για εξωτερικά θέματα Σέβιμ Ντάγκντελεν. Η αριστερή βουλευτής κατηγόρησε επίσης τη γερμανική κυβέρνηση ότι εξαπατά την κοινή γνώμη με το να προβάλει μια θετική εικόνα της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία δεν συμβιβάζεται με τις εμπιστευτικές διαπιστώσεις της.

    Και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όμως, θεωρεί τις διασυνδέσεις της τουρκικής κυβέρνησης ανησυχητικές: «Χωρίς αμφιβολία η ηγεσία του ΑΚΡ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί ως καθοδηγητής της μουσουλμανικής αδελφότητας, με μέτρια όμως επιτυχία», είπε ο Ρολφ Μίτσενιχ. Αυτό αφορά και τις ομάδες οι οποίες θα συμφωνούσαν με τις πράξεις βίας, προσέθεσε.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [03] Παρουσιάσθηκε από την Intel η νέα συσκευή «συγχωνευμένης» πραγματικότητας Project Alloy

    Η αμερικανική Intel, διάσημη για τους πανταχού παρόντες επεξεργαστές της, παρουσίασε μια νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας, με την ονομασία Project Alloy, την οποία η εταιρεία προτιμά να ονομάζει «συγχωνευμένης» πραγματικότητας.

    Η συσκευή φοριέται στο κεφάλι και ο χρήστης βλέπει τα κοντινά πραγματικά αντικείμενα να «συγχωνεύονται» με ψηφιακές εικόνες δημιουργημένες από υπολογιστή. Η εταιρεία δεν θα πουλά η ίδια τις συσκευές, αλλά θα παρέχει την τεχνολογία σε άλλους κατασκευαστές, σύμφωνα με το BBC.

    Η Project Alloy έρχεται να προστεθεί σε μια συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα παρεμφερών συσκευών, που περιλαμβάνει την Oculus Rift του Facebook, τη Vive της HTC, τη Hololens της Microsoft και το PlayStation VR της Sony, ενώ και η Apple ετοιμάζει κάτι σχετικό υπό συνθήκες μυστικότητας.

    Η Intel παρουσίασε το νέο επίτευγμά της σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της εταιρείας Μπράϊαν Κρζάνιτς ανέφερε ότι οι κάμερες RealSense της συσκευής μπορούν να ανιχνεύσουν τις κινήσεις των δαχτύλων του χρήστη, επιτρέποντας του έτσι να εμφανίσει τα χέρια του μέσα σε ένα εικονικό κόσμο και με αυτά να χειρίζεται ψηφιακά αντικείμενα «πιάνοντάς» τα.

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, «η συγχωνευμένη πραγματικότητα αφορά πιο φυσικούς τρόπους για να αλληλεπιδρά κανείς με τα εικονικά περιβάλλοντα και να τα χειρίζεται». Αυτή η τεχνολογία, όπως είπε, υπερτερεί των ανταγωνιστικών, επειδή αυτές απαιτούν από τον χρήστη να εγκαθιστά εξωτερικούς αισθητήρες σε ένα δωμάτιο προκειμένου να ανιχνεύουν τις κινήσεις του.

    Η Microsoft ήδη υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει το Project Alloy στη νέα έκδοση των Windows 10. Οι αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι η συσκευή της Intel μπορεί να ενδιαφέρει επαγγελματίες όπως οι χειρούργοι ή οι μηχανικοί, όμως είναι αμφίβολο αν θα προσελκύσει τους φίλους των βιντεοπαιγνιδιών.

    [04] Ο αρχαιότερος ωκεάνιος φλοιός στον κόσμο βρίσκεται στη Λεκάνη του Ηροδότου

    Ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου περιέχει τον αρχαιότερο ωκεάνιο φλοιό στον κόσμο, ηλικίας έως 340 εκατομμυρίων ετών, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

    Συγκεκριμένα πρόκειται για την υποθαλάσσια περιοχή γνωστή ως Λεκάνη του Ηροδότου, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, νοτιοδυτικά της Κύπρου και βόρεια της Αιγύπτου.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόι Γκρανότ του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience".

    Στους ωκεανούς της Γης λαμβάνει χώρα μια συνεχής ανακύκλωση, καθώς στις λεγόμενες ζώνες καταβύθισης ο φλοιός εισχωρεί στον μανδύα του πλανήτη για να αναδυθεί ξανά μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ο βυθός των θαλασσών συνήθως έχει ηλικία όχι μεγαλύτερη των 200 εκατομμυρίων ετών.

    [05] H «απάντηση» του αντικαγκελάριου Ζ.Γκάμπριελ σε ακροδεξιούς διαδηλωτές

    Με μια ασυνήθιστη «χειρονομία»απάντησε ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ομάδα ακροδεξιών διαδηλωτών στη διάρκεια συναυλίας στην Κάτω Σαξωνία .

    Στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα αντιφασιστικής Γερμανικής ομάδας στο Facebook και επιβεβαιώθηκε ως αυθεντική από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ο Γερμανός αντικαγκελάριος εμφανίζεται να σηκώνει το μεσαίο του δάκτυλο «απαντώντας»σε κάποιους διαδηλωτές που τον κατηγόρησαν για «προδοσία».

    Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έχει μπει στο στόχαστρο των ακροδεξιών κύκλων στη Γερμανία καθώς υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων.

    Το περασμένο καλοκαίρι, ο ηγέτης του SPD είχε καταδικάσει βιαιότητες εναντίον προσφύγων σε καταυλισμό στη Σαξωνία με αποτέλεσμα να ταχυδρομηθούν στην έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος δεκάδεςαπειλητικές επιστολές ρατστισκού περιεχομένου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2016 - 8:32:40 UTC