Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ.Γεννηματά: Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς
  • [02] Θετική η μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας
  • [03] Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από νέο φόρο, προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [04] Το «μπαλέτο» των Πλειάδων με τα «μάτια» του τηλεσκοπίου Κέπλερ

  • [01] Φ.Γεννηματά: Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς

    «Δεν έχουμε άλλον χρόνο. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς και να παρουσιάσουμε ξανά μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Είμαστεαποφασισμένοι. Ανοίγουμε τις πόρτες σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τους καλούμε σε μία μεγάλη ισότιμη και ειλικρινή συνάντηση με ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, με μια νέα αντίληψη που δεν θα ακυρώνει τις ιστορικές επιτυχίες της μεταπολίτευσης και θα συνεκτιμά τα αίτια της κρίσης», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

    Για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, αναφέρει ότι το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή επικεφαλής του νέου σχήματος, υπογραμμίζοντας ότι «το νέο γεννιέται, δεν εκβιάζεται, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ιστορία του καθενός».

    Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, η κ. Γεννηματά απαντά ότι «κυβέρνηση διεξόδου από την κρίση χωρίς τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δεν υπάρχει. Δεν θα ανακυκλώσουμε την κρίση άλλη μια φορά. Αν ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρας ας ψάξει αλλού για δεκανίκι τύπου Καμένου».

    Χαρακτηρίζει «εξοργιστικές και ανιστόρητες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα των καταλήψεων, των συλλήψεων τρομοκρατών ή τα περί αποκαθήλωσης του κράτους της Φρειδερίκης προσθέτοντας πως «μέσα στο γενικό αλαλούμ διακρίνει εύκολα κανείς και την πολιτική κουτοπονηριά. Λένε και καμιά ανοησία παραπάνω όχι για να περνά η ώρα αλλά για να αθροίζουν ακροατήρια και να θυμίζουν το πάλαι ποτέ "αριστερό" παρελθόν τους. Νομίζουν ότι μπορείς να πετσοκόβεις το ΕΚΑΣ και μετά με ένα δήθεν αριστερό τσιτάτο της πλάκας να?. ρεφάρεις».

    [02] Θετική η μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

    Θετική είναι η μεσοπρόθεσμη προοπτική οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΝΤ. Το αναμενόμενο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης, εκτιμάται στο 6,6%.

    ?Δεν είναι λίγες οι χώρες που μπορούν μόνο να ονειρεύονται στο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην κινεζική οικονομία. Οι εξελίξεις αντανακλούν θετικά τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κινεζική ηγεσία,? δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Τζέιμς Ντάνιελ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ, στο Πεκίνο.

    [03] Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από νέο φόρο, προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης

    Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και που θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με συνέντευξή του στο «Έθνος» της Κυριακής.

    «Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο. Μία αναγκαιότητα είναι και πρέπει να αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο και σίγουρα χωρίς υπερβολές και γραφικότητες», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρέπει να έχουμε έναν φόρο περιουσίας που θα μεταφέρει το βάρος στη μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία, θα απαλλάξει την πολύ μικρή και θα ελαφρύνει σημαντικά τη μεσαία».

    Ο κ. Αλεξιάδης προαναγγέλλει ακόμα υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση της περιουσιακής κατάστασης, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για σύγχρονες μεθόδους διασταυρώσεων στοιχείων για τον εντοπισμό περιπτώσεων απόκρυψης εισοδημάτων. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο καθιέρωσης κινήτρων για τους φορολογουμένους που καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, ενώ για το νέο Περιουσιολόγιο, αναφέρει ότι θα υπάρχει ειδική εφαρμογή στο Taxis, όπου η δήλωση θα γίνεται μία φορά και θα αλλάζει με την αγορά ή πώληση κάποιου στοιχείου.

    Χαρακτηρίζει «όνειρο θερινής νυκτός» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο και παράλληλα σημειώνει ότι η ΝΔ «που επιθυμεί να επανέλθει στην εξουσία χωρίς να καταθέτει την αυτοκριτική της (αντίθετα συχνά θεωρεί την κυβερνητική της περίοδο σαν πρότυπο παραδείσου), ζητά διαρκώς εκλογές, χωρίς να καταθέσει το πρόγραμμά της».

    Τέλος, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εξελιχθεί σε δημοκρατικό ανοιχτό κόμμα που να απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας και σημειώνει ότι όλοι στην κυβέρνηση θα πρέπει να κριθούν με βάση το έργο τους.

    [04] Το «μπαλέτο» των Πλειάδων με τα «μάτια» του τηλεσκοπίου Κέπλερ

    Σαν χορευτές σε κοσμικό μπαλέτο, τα άστρα του σμήνους των Πλειάδων κάνουν πιρουέτες. Αλλά αυτή η περιστροφή γύρω από τον εαυτό τους γίνεται με διαφορετικές ταχύτητες για κάθε άστρο, τις οποίες για πρώτη φορά αποκάλυψαν οι παρατηρήσεις με τη βοήθεια του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ».

    Το «Κέπλερ», αφότου (το 2013) έπαψε να είναι «κυνηγός» εξωπλανητών, έχει στραφεί πια σε άλλα ουράνια σώματα, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της αποστολής του μετά το 2014, γνωστής ως Κ2. Βοήθησε, έτσι, να δημιουργηθεί ο πληρέστερος μέχρι σήμερα κατάλογος των περιόδων περιστροφής των άστρων των Πλειάδων.

    Οι ερευνητές της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), με επικεφαλής την Λουίζα Ρέμπουλ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), έκαναν τρεις σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό αστρονομίας «Astronomical Journal».

    Το αστρικό σμήνος των Πλειάδων, στον αστερισμό του Ταύρου, είναι ένα από τα κοντινότερα στη Γη (απέχει μόνο 445 έτη φωτός), γι' αυτό και είναι σχετικά εύκολο να παρατηρηθεί. Τα άστρα του έχουν μέση ηλικία 125 εκατομμυρίων ετών.

    Το «Κέπλερ» παρατήρησε περίπου 1.000 άστρα του σμήνους επί 72 μέρες. Όπως προέκυψε, τα άστρα με τη μεγαλύτερη μάζα περιστρέφονται πιο αργά, ενώ τα μικρότερα πιο γρήγορα. Τα μεγάλα άστρα χρειάζονται μία έως 11 γήινες μέρες για μια πλήρη περιστροφή τους (η «μέρα» τους), ενώ τα μικρότερα λιγότερο από μια γήινη μέρα. Συγκριτικά, ο Ήλιος μας κάνει μια «πιρουέτα» κάθε 26 γήινες μέρες.

    Η βασική αιτία γι' αυτές τις διαφορές στην ταχύτητα περιστροφής είναι η διαφορετική εσωτερική δομή των άστρων. Τα μεγαλύτερα άστρα των Πλειάδων έχουν έναν τεράστιο πυρήνα, τον οποίο δεν διαθέτουν εκείνα με μικρή μάζα. Τα άστρα με πιο αργή περιστροφή θεωρούνται από τους επιστήμονες πιθανότερο να διαθέτουν κατοικήσιμους εξωπλανήτες.

    Τώρα, οι επιστήμονες άρχισαν να αναλύουν τα στοιχεία του «Κέπλερ» για το μεγαλύτερο σε ηλικία και πιο μακρινό αστρικό σμήνος της Κυψέλης στον αστερισμό του Καρκίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 August 2016 - 10:32:43 UTC