Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο υπ. Υποδομών
  • [02] Για μύθο περί ανάπτυξης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
  • [03] Ο Πρωθυπουργός, επικοινώνησε τηλεφωνικά, με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε
  • [04] Ο ηγέτης του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους σε Πακιστάν και Αφγανιστάν σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού UAV
  • [05] Τ. Ερντογάν: Εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων, μόνο με συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας

  • [01] Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο υπ. Υποδομών Χρ.Σπίρτζης στην «Αγορά»

    Η κυβέρνηση έχει έναν στόχο να βγάλει τον ελληνικό λαό από την περιπέτεια που τον έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, την επιτήρηση, τη φτώχεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα, αναφέρει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».

    «Αυτό περνά ως σήμερα μέσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις» αναφέρει και υπογραμμίζει πως «το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές να ξεφύγουν από το γνωστό μοντέλο του ΤΑΙΠΕΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή πουλάμε όσο όσο, με ανυπαρξία έγκυρων εκτιμήσεων της πραγματικής αξίας, χωρίς σοβαρή βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή δέσμευση των ιδιωτών και χωρίς σχέδιο για την ένταξη τους στο ευρύτερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης.

    Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ΝΔ και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές».

    Για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου ψηφιακής εκπομπής αναφέρει πως αυτήν τη στιγμή, με τα συγκεκριμένα δεδομένα στην οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται συζήτηση γι΄ αύξηση του αριθμού των αδειών.

    Ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει πως «όταν η ΝΔ και η "νέα" κεντροαριστερά μιλούν για μεταρρυθμίσεις, μιλούν για την οριστική παράδοση της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στους δανειστές, για τον ανθελληνισμό των επιχειρήσεων, για την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και τονίζει πως «αν επικρατήσουν οι απόψεις της ΝΔ και της "νέας" κεντροαριστεράς, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε μια αποικία χρέους».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση , αναφέρει, «δεν θα αφήσουμε ποτέ να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός».

    Ο υπουργός Υποδομών τονίζει πως οι εξελίξεις στη διεθνή κοινότητα, η κρίση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ και κυρίως η παραδοχή των λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα από το ΔΝΤ πρέπει να αξιοποιηθούν, «ώστε να προχωρήσουμε στην οριστική μείωση ή αναδιάταξη του χρέους, στην οριστική λύση του προβλήματος».

    ---ΝΔ:«Ο κ. Σπίρτζης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας»

    Επίθεση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, για τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «ο κ. Σπίρτζης εγείρει σήμερα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας», καθώς, όπως επισημαίνεται, «καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια».

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Σπίρτζης εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων», αντιτάσσεται, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι «η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών», ενώ προσποιείται πως ξέχασε πως το μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται-το πιο επώδυνο από όλα- είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οι ίδιοι υπέγραψαν.

    «Εάν ο κ. Σπίρτζης, από το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ, θέλει τώρα να περάσει στο αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Όταν, όμως, ως αρμόδιος υπουργός εναντιώνεται στις επενδύσεις, όταν συκοφαντεί, όταν υπονομεύει, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ούτε βέβαια το βασικό υπεύθυνο για όλα αυτά, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    ---Απάντηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην ΝΔ

    «Όλοι κατανοούμε την τακτική της σημερινής ΝΔ να απαλλαγεί από κάθε δυσάρεστη, αντιλαϊκή και αποτυχημένη πολιτική, με έμφαση αυτές που προσφάτως δέσμευσαν τη χώρα.

    Όλοι κατανοούμε την σκοπιμότητα της προσπάθειας δόμησης ενός δήθεν μεταρρυθμιστικού προσωπείου της ΝΔ, για να μην τους προλάβουν οι υπέρμαχοι της "τεχνοκρατικής" ελίτ.

    Αυτό που δεν κατανοούμε είναι πώς συνδυάζονται αυτές οι προσπάθειες με τη συνέχιση μιας ακροδεξιάς λαϊκίστικης τακτικής που στρεβλώνει τα λεγόμενα μας και όχι μιας πολιτικής αντιπαράθεσης που θα αναδείξει τις διαφωνίες μας. Τι θέλουν να κρύψουν; » αναφέρει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης στη εφημερίδα «Αγορά».

    «Υπενθυμίζουμε στο γραφείο τύπου της ΝΔ, γιατί όπως όλοι ξέρουμε ΝΔ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ:

    1. Το ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε και λειτουργεί με δικές σας δεσμεύσεις, δικές σας επιλογές και δική σας υπηρεσιακή συγκρότηση, κυρίως από στελέχη του τραπεζικού τομέα, που θα επιστρέψουν στα τραπεζικά ιδρύματα που υπηρετούν.

    2. Το Υπερταμείο συγκροτήθηκε, προκειμένου να μην πουληθεί όλη η δημόσια περιουσία, όπως εσείς είχατε συμφωνήσει και όπως εσείς πιστεύετε ότι θα έπρεπε.

    3. Επαναλαμβάνουμε όσα ο υπουργός είπε στη συνέντευξη του για τις ιδιωτικές επενδύσεις που σκόπιμα στρεβλώνετε:

    «Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ΝΔ και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές. Η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών ή τουλάχιστον μόνο από επενδύσεις ιδιωτών.

    Αυτός ο λαϊκίστικος νεοφιλελεύθερος δογματισμός δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ με επιτυχία, σε κανένα κράτος, σε καμία ιστορική στιγμή. Στο μόνο που έχει συμβάλει είναι η μεταβίβαση δημόσιου πλούτου σε λίγους, η συνέχιση της φτώχειας και η ανακύκλωση της ύφεσης.

    Εμείς πιστεύουμε σε δημόσιες επενδύσεις που συμπαρασύρουν τον ιδιωτικό τομέα σε παραγωγική λογική. Πιστεύουμε στην συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

    Προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα και στηριζόμαστε στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που βρίσκονται και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό που βασίζεται στις μεταπρατικές δυνάμεις του αεριτζίδικου εμπορίου χρήματος. Αυτό που τα τελευταία χρόνια λένε "αγορές".

    4. Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας για το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης, αλλά μην το δείχνετε έτσι. Καρφώνεστε... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ» αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Υποδομών.

    [02] Για μύθο περί ανάπτυξης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

    «Η ελληνική οικονομία, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και το νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι».

    Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, έχει μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα και συγκεκριμένα καταγράφει τις «ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό), τη ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δισ. ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ), την παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων)», καθώς επίσης και τα εξοντωτικά, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα στην αγροτική παραγωγή και τα προβλήματα λόγω των capital copntrols.

    Επίσης, επισημαίνει ότι «η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες» και το πακέτο Γιούνκερ «παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας».

    Ακόμα, «η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

    Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Όλα αυτά έχουν δραματικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση και αρκεί μόνο ένα παράδειγμα. Η βύθιση της οικονομίας κατά 8% προκαλεί μεσοσταθμικά 4% αύξηση της ανεργίας και συνακόλουθα απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1,6 δισ./έτος. Οι εξοντωτικές εισφορές επιστημόνων, αγροτών, επαγγελματιών και οι μειώσεις στις συντάξεις, είναι το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών.

    Αυτή την πραγματικότητα που είναι εξ ολοκλήρου έργο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δεν μπορεί να την αλλάξουν ύποπτες μεθοδεύσεις στα Μ.Μ.Ε., επιπόλαιες εξαγγελίες συνταγματικής αναθεώρησης, δήθεν μεγαλεπήβολες πρωτοβουλίες εκτός συνόρων, ούτε τα φαντάσματα της συνωμοσιολογίας για το 2010 που θυμίζουν ?περσινά ξινά σταφύλια?».

    [03] Ο Πρωθυπουργός, επικοινώνησε τηλεφωνικά, με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνησή του

    Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε, σήμερα, τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνησή του από το Σερβικό Κοινοβούλιο.

    Στο πλαίσιο της συζήτησης, τόνισαν τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοσερβικών σχέσεων σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αναφέρθηκαν ειδικότεραστους τομείς της μετανάστευσης, της οικονομίας και της ενέργειας.

    [04] Ο ηγέτης του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους σε Πακιστάν και Αφγανιστάν σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού UAV

    Ο ηγέτης του βραχίονα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, της λεγόμενης Επαρχίας Χορασάν, σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) στο Αφγανιστάν την 26η Ιουλίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

    Νωρίτερα, ο αφγανός πρεσβευτής στο Πακιστάν είχε δηλώσει πως βομβαρδισμός στον οποίο προχώρησε ένα UAV των ΗΠΑ είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Χάφεζ Σαΐντ Χαν, εξέλιξη που θα μπορούσε να πλήξει τις προσπάθειες της οργάνωσης να επεκτείνει τα εδάφη που ελέγχει και να διαδώσει την ιδεολογία του στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι η επιδρομή έγινε στην περιοχή Κοτ της επαρχίας Νανγκαρχάρ, κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

    [05] Τ. Ερντογάν: Εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων, μόνο με συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας

    Αν δεν επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας, δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή προσφύγων, προειδοποιεί για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους για τη στάση τους έναντι της χώρας του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

    «Σε αυτή τη φάση, στις σχέσεις με την Ευρώπη, είναι βεβαίως πολύ σημαντικά θέματα ειδικά η συμφωνία επανεισδοχής και η απελευθέρωση της βίζας. Αυτά είναι βεβαίως βήματα που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Και η Ευρώπη δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή της σε αυτό το πλαίσιο», υποστηρίζει ο κ. Ερντογάν, σε αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα RTL και N-tv και θα προβληθεί αύριο, ενώ προσθέτει: «Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα ταυτόχρονα και για αυτό είναι σημαντικό ότι σε σχέση με την απελευθέρωση της βίζας, αν βεβαίως αυτή δεν γίνει, τότε κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το βήμα για την συμφωνία επανεισδοχής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2016 - 20:32:36 UTC