Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραγκούνης για την υπόθεση του πρ.προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ:Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη
  • [02] Έν. Κεντρώων για τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ: Ο λαός τώρα θα καταλάβει ότι δεν στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] H τουριστική κίνηση ανέκτησε την ορμή της αναφέρει η Alpha Bank
  • [04] Κύπρος: Στο 2,7% ο ρυθμός ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του 2016
  • [05] Αντιδράσεις των ΝΟΔΕ της ΝΔ Κρήτης, για τους χειρισμούς στο προσφυγικό
  • [06] Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κέρκυρα
  • [07] Τ. Ερντογάν: Εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων, μόνο με συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας
  • [08] Συρία: Οι τζιχαντιστές του ΙΚ κρατούν ομήρους 2.000 αμάχους
  • [09] Κέρκυρα: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές,βόρεια και νότια του νησιού

  • [01] Κ.Καραγκούνης για την υπόθεση του πρ.προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ:Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

    Ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, από «πράξεις και παραλήψεις» της οποίας «η χώρα το 2010 οδηγήθηκε στο μνημόνιο», επέρριψε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ, με αφορμή την εκ νέου παραπομπή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

    Ο κ. Καραγκούνης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όσο αφορά την υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση, αλλά τόνισε πως «αυτό που έχει πολιτική ουσία και σημασία είναι ότι η χώρα το 2010 οδηγήθηκε στο μνημόνιο από πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου τότε είχε την διαπραγματευτική ισχύ και τα όπλα για να αποφύγει την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, αλλά δεν το έπραξε και η ευθύνη του είναι πολύ μεγάλη», τόνισε.

    Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας έκανε, επίσης, λόγο για «πολύ άσχημη κατάσταση της οικονομίας όπως επιβεβαιώνουν και επίσημα πλέον τα οικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας» και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προσφυγή στις κάλπες, αφού «η ακολουθουμένη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί αποδεδειγμένα σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα», τα οποία όπως τόνισε, είναι θέμα χρόνου αυτά να επιφέρουν και πολιτικά αδιέξοδα.

    «Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται ότι η χώρα μπορεί να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και των πλεονασμάτων αλλά κυρίως στη δημιουργία θέσεων εργασίας», προσέθεσε

    [02] Έν. Κεντρώων για τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ: Ο λαός τώρα θα καταλάβει ότι δεν στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Όταν εδώ και μήνες η Ένωση Κεντρώων πρότεινε την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ήταν γιατί ξέραμε τις δυσκολίες για την οικονομία και την απουσία επενδύσεων.

    Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι ονειρεύονταν αυτοδυναμίες και ενισχυμένη αναλογική. Ο λαός τώρα θα καταλάβει ότι εμείς δεν στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε την Ελλάδα και κάνουμε το χρέος μας για τον φτωχό λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος, με αφορμή τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ.

    [03] H τουριστική κίνηση ανέκτησε την ορμή της αναφέρει η Alpha Bank

    Η αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας λόγω της μεγάλης συμβολής των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής», που ευνοήθηκαν σε σημαντικό βαθμό από την πρόσφατη πολιτική αναταραχή στην Τουρκία, σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής στο πρώτο εξάμηνο 2016 (4,3%), διαμορφώνουν συνθήκες περαιτέρω τόνωσης της απασχόλησης σε ετήσια βάση, στους επόμενους μήνες, αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάλυση της Alpha Bank.

    Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού (ΕΛΣΤΑΤ), ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 1,7%, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2016 και σε όρους πενταμήνου κατά 2,7%, έναντι 1,4% το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2015.

    Ανοδική είναι και η τάση της απασχόλησης με βάση τον κινητό μέσο έξι μηνών. Αυξήθηκε επίσης αισθητά, το ποσοστό απασχόλησης (δηλαδή ο αριθμός των απασχολουμένων προς το σύνολο του ενεργού πληθυσμού) στο 45,4%, στο πεντάμηνο 2016, έναντι 44,4% στην αντίστοιχη περίοδο του 2014.

    [04] Κύπρος: Στο 2,7% ο ρυθμός ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του 2016

    Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο, που ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στατιστική Υπηρεσία, για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, παρέμεινε στο 2,7%, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

    Σε γραπτή δήλωση, ο Κύπριος υπουργός αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών. «Αυτή η αναπτυξιακή προοπτική δεν πρέπει να υπονομευθεί, μέσα από την επιστροφή σε ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος, αλλά αντιθέτως πρέπει να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί μέσα από μια σταθερή και υπεύθυνη συνέχιση της προσπάθειας» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, η κυπριακή οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κατά 2,7% σε ετήσια βάση, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ, ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες.

    Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% έναντι ανάπτυξης 1,0% το πρώτο τρίμηνο.

    Είναι το έκτο συνεχές τρίμηνο που η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη μετά από ύφεση που κράτησε για 14 συνεχή τρίμηνα, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2011.

    Η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου εκτιμά ότι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς ξενοδοχείων και εστιατορίων, επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, μεταποίηση, κατασκευές, και μεταφορές.

    Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

    Το εξωγενές περιβάλλον για την κυπριακή οικονομία παραμένει θετικό, παρά την αβεβαιότητα που είχε προκαλέσει το Brexit.

    [05] Αντιδράσεις των ΝΟΔΕ της ΝΔ Κρήτης, για τους χειρισμούς στο προσφυγικό

    Τους έντονους προβληματισμούς για την υποδοχή στην Κρήτη 2000 προσφύγων, εκφράζουν οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ) της ΝΔ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου θέτοντας παράλληλα μια σειρά ερωτημάτων.

    «Με έκπληξη παρακολουθούμε μία ακόμη αποστολή κυβερνητικού στελέχους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο νησί μας. Αυτή τη φορά απεσταλμένος στην Κρήτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας» αναφέρουν.

    Επίσης σημειώνουν «αφού συναντήθηκε με πρόσωπα της επιλογής του σε μία κλειστή και εν κρυπτώ σύσκεψη στο Ηράκλειο χθες, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αποφάσισαν ομόφωνα με την παρουσία δημάρχων και τοπικών βουλευτών την υποδοχή των πρώτων 2.000 μεταναστών στην Κρήτη αμέσως μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου»».

    [06] Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κέρκυρα

    Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί πυροσβέστες, βόρεια και νότια της Κέρκυρα προκειμένου να περιορίσουν και να κατασβήσουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

    Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, υπό έλεγχο βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νοτιοανατολικά στην περιοχή Λίνια στον Χλωμό και βορειανατολικά της Κέρκυρας στην περιοχή Μπαρμπάτι, καίγοντας μόνο δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

    Την ίδια ώρα μία νέα πυρκαγιά νοτιανατολικά της Κέρκυρας, στην περιοχή Στρογγυλή, απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής δύναμης που με τη συνδρομή των πυροσβεστικών αεροπλάνων πετζετέλ προσπαθούν να θέσουν υπό περιορισμό την πυρκαγιά, έχοντας απέναντί τους τούς δυνατούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο τους.

    [07] Τ. Ερντογάν: Εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων, μόνο με συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας

    Αν δεν επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας, δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή προσφύγων, προειδοποιεί για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους για τη στάση τους έναντι της χώρας του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

    «Σε αυτή τη φάση, στις σχέσεις με την Ευρώπη, είναι βεβαίως πολύ σημαντικά θέματα ειδικά η συμφωνία επανεισδοχής και η απελευθέρωση της βίζας. Αυτά είναι βεβαίως βήματα που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Και η Ευρώπη δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή της σε αυτό το πλαίσιο», υποστηρίζει ο κ. Ερντογάν, σε αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα RTL και N-tv και θα προβληθεί αύριο, ενώ προσθέτει: «Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα ταυτόχρονα και για αυτό είναι σημαντικό ότι σε σχέση με την απελευθέρωση της βίζας, αν βεβαίως αυτή δεν γίνει, τότε κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το βήμα για την συμφωνία επανεισδοχής».

    [08] Συρία: Οι τζιχαντιστές του ΙΚ κρατούν ομήρους 2.000 αμάχους

    Οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν ομήρους περίπου 2.000 αμάχους, τους οποίους πήραν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους από την πόλη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση και μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων ανταρτών.

    Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), η αραβοκουρδική συμμαχία, κατέλαβε πριν από μία εβδομάδα τη Μανμπίτζ, ωστόσο μικρός αριθμός τζιχαντιστών αντιστεκόταν και παρέμενε ακόμη στην πόλη. "Αποχωρώντας από μια συνοικία της Μανμπίτζ, οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 2.000 πολίτες" ανακοίνωσε η συμμαχία.

    "Φεύγοντας από το αλ-Σίρεμπ, το τελευταίο προάστιο όπου είχαν οχυρωθεί, οι τζιχαντιστές απήγαγαν2.000 πολίτες. Τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, γεγονός που μας εμποδίζει να τους βάλουμε στο στόχαστρο", εξήγησε η FDS.

    Οι άνδρες του ΙΚ έφυγαν με τους ομήρους προς την πόλη Τζαραμπλούς, ένα προπύργιο των τζιχαντιστών που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Μανμπίτζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την απαγωγή των αμάχων. Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν "με 500 αυτοκίνητα προς τη Τζαραμπλούς.

    [09] Κέρκυρα: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές,βόρεια και νότια του νησιού

    Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν βόρεια και νότια του νησιού , τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, βορειανατολικά της Κέρκυρας στην περιοχή Μπαρμπάτι η φωτιά έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

    Αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα πνέουν ισχυροί άνεμοι και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, συνδράμουν από αέρος και πυροσβεστικά αεροπλάνα πετζετέλ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Κέρκυρα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 August 2016 - 16:32:37 UTC