Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο Εργασίας: Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις
  • [02] Kείμενο του Κυρ. Μητσοτάκη στο Facebook για την επιτυχία της Α. Κορακάκη
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Αποφράδα μέρα για την Ελλάδα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO
  • [04] Cosco: Θα κάνουμε τον Πειραιά το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι στην Ευρώπη
  • [05] Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση της Siemens
  • [06] Βέβαιος πως θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις στον Πειραιά, μετά από εκείνες της Cosco, εμφανίζεται ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης
  • [07] Τουλάχιστον επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στο νοτιονατολικό τμήμα της Τουρκίας
  • [08] Βοήθεια από την Ευρώπη ζητά η Λισαβόνα για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες πυρκαγιές
  • [09] Συναγερμός εξαιτίας απειλών περί τοποθέτησης βομβών σε δύο αεροσκάφη που αναμένεται να προσγειωθούν σύντομα στις Βρυξέλλες

  • [01] Υπουργείο Εργασίας: Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις

    Καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις δεν θα γίνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ως απάντηση σε δημοσιεύματα εφημερίδων που κάνουν λόγο για «αναδρομικό χαράτσι» και «νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις».

    Το υπουργείο στην ανακοίνωση του αναφέρεται σε νέο «κύμα παραπληροφόρησης» και «γκρίζας προπαγάνδας» αυτή τη φορά όχι από τα «συνήθη παπαγαλάκια, αλλά και από σοβαρές εφημερίδες».

    Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Το νέο κύμα παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη. Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται από τους προπαγανδιστές του χάους;

    Πρώτα-πρώτα ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές ,όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μόνο μία κύρια σύνταξη τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση».

    Από το υπουργείο τονίζεται ότι η ισονομία είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. «Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι; Η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ».

    [02] Kείμενο του Κυρ. Μητσοτάκη στο Facebook για την επιτυχία της Α. Κορακάκη

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, δεν μένει μόνο στα συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για την μεγάλη της επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, αλλά μιλά για όσα έχουν συμβεί στον ελληνικό αθλητισμό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και για όσα πρέπει να γίνουν στο εξής.

    «Όταν σβήσουν τα φώτα...» είναι η πρώτη φράση του προέδρου της ΝΔ στην ανάρτησή του, κατά την οποία εκφράζει την υπερηφάνεια του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη, όχι ως πολιτικός, αλλά ως Έλληνας πολίτης, που -όπως αναφέρει- παρακολούθησε τις προσπάθειες της Ελληνίδας αθλήτριας μαζί με τα τρία του παιδιά.

    Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «τα παράπονα των αθλητών για τους πολιτικούς που τους θυμούνται μόνο στις διακρίσεις είναι δικαιολογημένα» και πως «οι συνθήκες στις οποίες έκανε προπόνηση η Άννα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το μεγάλο της ταλέντο».

    Αναφέρει ότι δυστυχώς, και ο αθλητισμός δεν γλίτωσε τις μεγάλες περικοπές των μνημονιακών χρόνων και πως «από τις υπερβολές του παρελθόντος φτάσαμε στο άλλο άκρο».

    Τονίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν θα πρέπει να μείνει αμέτοχος παρατηρητής και με προγράμματα χορηγιών να συμπληρώσει τους λιγοστούς πόρους που διαθέτει ο κρατικός προϋπολογισμός για τη στήριξη των ομοσπονδιών.

    «Όταν σβήσουν τα φώτα της Ολυμπιακής δόξας, η Άννα θα μπορεί πια να προπονείται σε συνθήκες που θα αρμόζουν σε μια χρυσή Ολυμπιονίκη. Δικιά μας δουλειά είναι να βρούμε και να στηρίξουμε τα επόμενα μεγάλα ταλέντα που θα τιμήσουν την πατρίδα μας» υπογραμμίζει, ενώ ως ερασιτέχνης αθλητής λέει πως γνωρίζει καλά ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει όχι μόνο υγεία, αλλά και χαρές μοναδικές σε όλα τα επίπεδα.

    «Το παράδειγμα της Άννας, αλλά και των υπόλοιπων αθλητών, που είμαι σίγουρος ότι θα μας προσφέρουν και άλλες διακρίσεις, θα εμπνεύσουν μία νέα γενιά παιδιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη μιας νέας κοπέλας από τη Δράμα, που μας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν όρια στους στόχους που κάποιος θέτει για τον εαυτό του» καταλήγει στο κείμενό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του προέδρου της ΝΔ:

    Όταν σβήσουν τα φώτα...

    Η μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη μας έκανε όλους να αισθανθούμε υπερήφανους. Δεν το γράφω ως πολιτικός. Το εκφράζω ως ένας Έλληνας πολίτης που παρακολούθησε τις προσπάθειές της με αγωνία μαζί με τα τρία μου παιδιά.

    Κάθε τέτοια επιτυχία συνοδεύεται αναπόφευκτα από στερεότυπες δηλώσεις συγχαρητηρίων από την πολιτική ηγεσία. Τα παράπονα των αθλητών για τους πολιτικούς που τους θυμούνται μόνο στις διακρίσεις είναι δικαιολογημένα. Οι συνθήκες στις οποίες έκανε προπόνηση η Άννα βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το μεγάλο της ταλέντο. Αυτό κάνει την επιτυχία της ακόμα πιο ξεχωριστή.

    Δυστυχώς και ο αθλητισμός δεν γλίτωσε τις μεγάλες περικοπές των μνημονιακών χρόνων. Από τις υπερβολές του παρελθόντος φτάσαμε στο άλλο άκρο. Το εκκρεμές καλείται να ισορροπήσει και πάλι. Ο ιδιωτικός τομέας, δεν θα πρέπει να μείνει αμέτοχος παρατηρητής. Μέσα από προγράμματα χορηγιών, θα πρέπει να συμπληρώσει τους λιγοστούς πόρους που διαθέτει ο κρατικός προϋπολογισμός για τη στήριξη των ομοσπονδιών.

    Τελικά όμως δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο για την σκληρή προπόνηση, τη θέληση, την αυτοπειθαρχία, την απόλυτη αφοσίωση στον στόχο. Κάθε διάκριση, κάθε νίκη, μικρή ή μεγάλη, έχει υψηλές απαιτήσεις. Ακόμα περισσότερο η αριστεία σε όλες τις εκφάνσεις της.

    Όταν σβήσουν τα φώτα της Ολυμπιακής δόξας, η Άννα θα μπορεί πια να προπονείται σε συνθήκες που θα αρμόζουν σε μια χρυσή Ολυμπιονίκη. Δικιά μας δουλειά είναι να βρούμε και να στηρίξουμε τα επόμενα μεγάλα ταλέντα που θα τιμήσουν την πατρίδα μας.

    Ως ερασιτέχνης αθλητής που βρίσκει συχνά ψυχικό καταφύγιο στην ομορφιά του αθλητισμού, γνωρίζω καλά ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει όχι μόνο υγεία αλλά και χαρές μοναδικές σε όλα τα επίπεδα. Το παράδειγμα της Άννας, αλλά και των υπόλοιπων αθλητών που είμαι σίγουρος ότι θα μας προσφέρουν και άλλες διακρίσεις, θα εμπνεύσουν μία νέα γενιά παιδιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

    Και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη μιας νέας κοπέλας από τη Δράμα, που μας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν όρια στους στόχους που κάποιος θέτει για τον εαυτό του.

    [03] Π. Λαφαζάνης: Αποφράδα μέρα για την Ελλάδα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO

    «Μέγα έγκλημα» χαρακτηρίζει ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωση του , για τη «μεταβίβαση ερήμην της Βουλής, του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO». πρόσθετοντας ότι η σημερινή μέρα είναι «αποφράδα μέρα για την Ελλάδα».

    Ο κ Λαφαζάνης, υποστηρίζει ότι το Δημόσιο όχι μόνο δεν κέρδισε από αυτή την πώληση αλλά ζημιώθηκε «χαρίζοντας ενοίκια πάνω από 1 δισ. στην COSCO» η οποία επιπλέον «βάζει χέρι σε δεκάδες εκατομμύρια μετρητά του ΟΛΠ και θα επωφεληθεί επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, δηλαδή λεφτά του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ».

    «Οι πανηγυρικοί και συναινετικοί τόνοι για το μέγα σκάνδαλο της μεταβίβασης του ΟΛΠ στην COSCO δεν μπορούν να εξωραΐσουν το μέγα έγκλημα ούτε να αποκρύψουν τις πελώριες ποινικές ευθύνες, οι οποίες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν γρήγορα, όσο και αν θεωρούν οι κυβερνώντες ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο» τονίζει ο γραμματέας της

    [04] Cosco: Θα κάνουμε τον Πειραιά το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι στην Ευρώπη

    Η μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη είναι ο στόχος της Cosco, καθιστώντας το στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι αναχώρησης στον κόσμο για εταιρείες κρουαζιέρας.

    Συνολικά 293,8 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κινέζικος όμιλος.

    Με βάση τη νέα σύμβαση παραχώρησης, οι επενδύσεις αφορούν σε μια σειρά απαραίτητων έργων, στα οποία περιλαμβάνονται: η επέκταση των υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια, η αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, και η κατασκευή ενός πολυώροφου χώρου στάθμευσης πλησίον του λιμανιού των οχηματαγωγών (RORO).

    Η COSCO SHIPPING θα επενδύσει σε αποβάθρα βεληνεκούς 300,000DWT καθώς και στην αναβάθμιση των γύρω υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας επισκευής πλοίων, καθώς και στην ανεύρεση ευκαιριών σε ότι αφορά την επισκευή υπεράκτιου εξοπλισμού. Παράλληλα, ο όμιλος θα επενδύσει στο λιμάνι οχηματαγωγών και στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης, που θα καταστήσει τον Πειραιά ως το σημαντικότερο τερματικό αυτοκινήτων στην Μεσόγειο.

    Διαβάστε επίσης:

    Θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

    [05] Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά τριών εισαγγελέων για την υπόθεση της Siemens

    Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (Γερμανικά και Γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens, κ.λπ., που είχε ως συνέπεια την επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης.

    Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαϊρη.

    Όπως είναι γνωστό, η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από την κυρία Δημητρίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ΄ αόριστον, Συγκεκριμένα ζητήθηκε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ή όχι πειθαρχικές παραβάσεις που τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών σχετικά με την προπαρασκευαστική διαδικασία και μέχρι να εισαχθεί η υπόθεση της Siemens στο ακροατήριο.

    Η κυρία Θεοδωροπούλου σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens. Το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι είχαν ήδη απολογηθεί, είχαν λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και το βούλευμα ήταν περιττό.

    Ο κ. Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των αλλοδαπών, ενώ ο κ. Ντογιάκος από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος εποπτεύει όλων των θεμάτων και ενεργειών που τελούνται στην Εισαγγελία στην οποία είναι επικεφαλής, δεν επέδειξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αναγκαία εκείνη ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως είναι της Siemens, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη και όχι μόνο και είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση.

    Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τμήματα του βουλεύματος που είχαν ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορούμενους που είχαν ζητήσει να μεταφραστεί, αλλά αφορούσαν άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία, δηλαδή δεν θα δικαζόταν μαζί με τους υπόλοιπους.

    Επίσης, ως προς το κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, του επέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα και την κλήση επίδοση σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε. Στον δικηγόρο που επιδόθηκαν τον εκπροσωπούσε κατά το παρελθόν και είχε δηλωθεί η αλλαγή συνηγόρου.

    Η πειθαρχική δίωξη κατά των εν λόγω εισαγγελικών λειτουργών θα κριθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

    [06] Βέβαιος πως θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις στον Πειραιά, μετά από εκείνες της Cosco, εμφανίζεται ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης

    "Ο Πειραιάς θα πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του προς τη θάλασσα, με άξονα το λιμάνι, τη ναυτιλία τον τουρισμό, την κρουαζιέρα - αλλά παράλληλα και με άλλες ιδιωτικές επενδύσεις, που είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν αυτήν της Cosco στην περιοχή" ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, παριστάμενος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΟΛΠ, μετά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του στην Cosco.

    Ο κ. Μώραλης, στην τοποθέτησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα νέα μέλη και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους.

    Τόνισε ότι παρά τις όποιες ενστάσεις και τις θεμιτές διαφορετικές απόψεις που υπήρξαν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο στην Cosco, και «οφείλουμε όλοι να κοιτάξουμε το μέλλον, να κοιτάξουμε το αύριο».

    «Θεωρώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το αύριο να είναι καλύτερο από το χθες ή από το σήμερα. Η δική μου παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, αποτελεί εκτός των άλλων, τον συνδετικό κρίκο της διοίκησης του λιμανιού με τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής και ειδικότερα των πολιτών του δήμου Πειραιά, του οποίου τα τελευταία δύο χρόνια ηγούμαι» πρόσθεσε ο κ. Μώραλης.

    [07] Τουλάχιστον επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στο νοτιονατολικό τμήμα της Τουρκίας

    Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, την ευθύνη για τις οποίες οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στην αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Do?an.

    Η έκρηξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με το Ντογάν, ενώ στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Στην κοινότητα Κιζίλτεπε, μια σχεδόν ταυτόχρονη έκρηξη στοίχισε τη ζωή άλλων δύο πολιτών. Η έκρηξη έγινε ενώ από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, κοντά σε ένα νοσοκομείο, διερχόταν ένα όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με το Ντογάν.

    Νωρίτερα, τούρκος αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για 25 τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας στο Κιζίλτεπε, στην επαρχία Μάρντιν.

    Εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα κατέγραψαν μεγάλες ζημιές σε κοντινά κτίρια και σε αυτοκίνητα σταθμευμένα γύρω από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα.

    Το πρωί, πέντε τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν στο Ουλούντερε, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, όταν εξερράγη βόμβα, ενέργεια που επίσης οι αρχές απέδωσαν στο PKK.

    [08] Βοήθεια από την Ευρώπη ζητά η Λισαβόνα για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες πυρκαγιές

    Τη βοήθεια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ζήτησε σήμερα η Πορτογαλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στον βορρά της και στο νησί Μαδέρα και ήδη η Ιταλία υποσχέθηκε να της στείλει ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

    Ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός πολιτικής προστασίας "ενεργοποιήθηκε και επίσημα" και η Πορτογαλία "ζήτησε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα" ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι ήδη τέθηκε στη διάθεση της Λισαβόνας ένα ιταλικό αεροπλάνο.

    Δύο ισπανικά Canadair συμμετείχαν ήδη στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Πορτογαλία, στο πλαίσιο μιας διμερούς συμφωνίας των χωρών της Ιβηρικής.

    [09] Συναγερμός εξαιτίας απειλών περί τοποθέτησης βομβών σε δύο αεροσκάφη που αναμένεται να προσγειωθούν σύντομα στις Βρυξέλλες

    Το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μεταδίδει ότι έχει κηρυχθεί συναγερμός καθώς έγιναν απειλές περί τοποθέτησης βομβών σε δύο αεροσκάφη που αναμένεται να προσγειωθούν σύντομα στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.

    Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς θεωρούν σοβαρές τις απειλές, πρόσθεσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2016 - 18:32:38 UTC