Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ενώνουμε τις δυνάμεις μας για καλύτερες τιμές στα καινοτόμα φάρμακα»
  • [02] Ερντογάν: Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα κόμματα θα ακολουθήσουν
  • [03] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Σαρλερουά
  • [04] Εκτελέστηκε Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ
  • [05] Ζ. Γκάμπριελ: Ψευδαίσθηση η ιδέα ότι η Τουρκία ή κάποια άλλη χώρα μπορεί να ενταχθεί τώρα στην ΕΕ
  • [06] Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνηση οδηγεί στην πλήρη απαξίωση και τη ΔΕΗ

  • [01] «Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ενώνουμε τις δυνάμεις μας για καλύτερες τιμές στα καινοτόμα φάρμακα»

    Για τη συμμαχία, απέναντι στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, με στόχο τη μείωση των τιμών των καινοτόμων φαρμάκων, που σχηματίζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, με πρωτοβουλία της ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Υγείας, μιλά σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη "Αυγή", ο υπουργός Υγεία Ανδρέας Ξανθός.

    «Πήραμε την πρωτοβουλία για τη συνένωση δυνάμεων των χωρών αυτών, ακριβώς επειδή ο ευρωπαϊκός Νότος αντιμετωπίζει παρόμοια δημοσιονομικά προβλήματα και υπάρχει κοινή κουλτούρα για τα δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος. Αν συνεργαστούμε ισότιμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, θα μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε τους κανόνες του "παιχνιδιού" που δεν είναι ισότιμο, ούτε δίκαιο», τονίζει ο Ανδρέας Ξανθός

    Στην πρώτη συνάντηση, που έγινε στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου, συμμετείχαν, εκτός της Ελλάδας, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Μάλτα, και όπως σημειώνει ο υπουργός όλες οι χώρες, αλλά και η Ισπανία που λόγω υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν εκπροσωπήθηκε, δήλωσαν με σαφήνεια την πολιτική βούληση τους να ενώσουν τις δυνάμεις του και να διαπραγματευτούν με τη φαρμακοβιομηχανία καλύτερες τιμές στα ακριβά- καινοτόμα φάρμακα, διασφαλίζοντας έτσι την καθολική πρόσβαση των ασθενών σε νέες αποτελεσματικές θεραπείες και ταυτόχρονα την οικονομική βιωσιμότητα των δημοσίων συστημάτων υγείας».

    Σημειώνει ακόμη ότι σ' αυτή η συνάντηση έγινε ένα πρώτο βήμα για τη διακρατική συνεργασία και δηλώνει αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ευοδωθεί, «αναβαθμίζοντάς την σε πολιτικό επίπεδο με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας σε επόμενη φάση». Προσθέτει δε ότι το θέμα της κοινής διαπραγμάτευσης συζητείται πλέον ανοιχτά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και εκτιμά ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν.

    Ο υπουργός Υγείας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και σε μια νέα εθνική φαρμακευτική πολιτική, επισημαίνοντας ότι το φάρμακο δεν αποτελεί εμπορικό προϊόν, αλλά ένα μείζονος σημασίας κοινωνικό αγαθό που δεν μπορεί να εκχωρείται στους μηχανισμούς της αγοράς. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και τα μέτρα λιτότητας να εμποδίζουν την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα, ιδιαίτερα στα ακριβά. Είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας της Δημοκρατίας», προσθέτει.

    [02] Ερντογάν: Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα κόμματα θα ακολουθήσουν

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στην επαναφορά της θανατικής ποινής «εάν ο λαός το θέλει» ενώπιον της μεγάλης συγκέντρωσης «για τη δημοκρατία και τους μάρτυρες» που οργάνωσε το κόμμα του το AKP στην Κωνσταντινούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

    «Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Ερντογάν μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».

    [03] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Σαρλερουά

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τηνεπίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, σύμφωνα με ανάρτηση του πρακτορείου Amaq στο Twitter.

    Ο εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκεκατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής άντρας, που ήταν γνωστός για αδικήματα στις αρχές, όχι όμως για τρομοκρατική δράση.

    Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

    Η σύλληψη αυτή έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση που έκανε άντρας οπλισμένος με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, πριν δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά, ενός άλλου αστυνομικού. Η επίθεση αυτή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν τρομοκρατική.

    Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

    Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

    "Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικά κίνητρα, ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελέων. "Ήταν γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, όχι για τρομοκρατική δράση,"τόνισαν.

    [04] Εκτελέστηκε Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ

    Το Ιράν εκτέλεσε έναν Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, από τις ΗΠΑ. Ιρανικό δικαστήριο τον είχε καταδικάσει για κατασκοπεία υπέρ της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση δικαστικού εκπροσώπου.

    «Μέσω των σχέσεών του με τις ΗΠΑ, ο Σαχράμ Αμίρι έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τη χώρα μας, στον εχθρό»δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ιρανικής δικαιοσύνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

    [05] Ζ. Γκάμπριελ: Ψευδαίσθηση η ιδέα ότι η Τουρκία ή κάποια άλλη χώρα μπορεί να ενταχθεί τώρα στην ΕΕ

    «Ψευδαίσθηση» αποτελεί ακόμη και η ιδέα ότι η Τουρκία ή έστω και ένα μικρό κράτος θα μπορούσε τώρα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν δέκα-είκοσι χρόνια προκειμένου η Τουρκία να είναι έτοιμη για ένταξη.

    «Η ιδέα ότι κάποιος έρχεται τώρα και γίνεται πλήρες μέλος της Ε.Ε. είναι ούτως ή άλλως ψευδαίσθηση - η ίδια η Ε.Ε. αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να δεχτεί έστω και ένα μικρό κράτος ως επιπλέον κράτος-μέλος», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στην καθιερωμένη «θερινή συνέντευξη» που παραχώρησε απόψε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, για να προσθέσει ότι «θα χρειαστούν ακόμα δέκα, είκοσι χρόνια ώσπου η Τουρκία να είναι έτοιμη για ένταξη».

    Αναφερόμενος στην απειλή της Τουρκίας ότι θα υπαναχωρήσει από την συμφωνία για το προσφυγικό, αν ως τον Οκτώβριο δεν έχει λυθεί το ζήτημα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ο Γερμανός Αντικαγκελάριος απέρριψε την διασύνδεση της συμφωνίας για τους πρόσφυγες με τις διευκολύνσεις στο θέμα της βίζας. «Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο - διαπραγματευόμαστε με την 'Άγκυρα για τους όρους της απελευθέρωσης της βίζας περισσότερο καιρό από ό,τι υπάρχει το προσφυγικό θέμα», δήλωσε και επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει να εκβιαστεί από την Τουρκία, αλλά θα πρέπει και να αναθεωρήσει, εάν η 'Άγκυρα αφήσει να σπάσει η συμφωνία για τους πρόσφυγες. Παρόλα αυτά ο κ. Γκάμπριελ υποστήριξε ότι «πρέπει να επιδιωχθεί κάθε κανάλι επικοινωνίας με την Τουρκία», καθώς, όπως είπε, «δεν υπηρετεί τον στόχο η διακοπή των συνομιλιών με την Τουρκία».

    [06] Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνηση οδηγεί στην πλήρη απαξίωση και τη ΔΕΗ

    Ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, με την καθοδήγηση του αρμόδιου υπουργού κ. Σκουρλέτη βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής.

    Ανέφερε ότι τα ανείσπρακτα υπόλοιπα της εταιρείας αγγίζουν τα 3 δισ ευρώ, «πληρώνοντας το τίμημα της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, αλλά και της προεκλογικής παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ "Δεν Πληρώνω'".

    Συμπλήρωσε ότι η ΔΕΗ επίσης οφείλει στους προμηθευτές της υπόλοιπα 6 μηνών και τα ορυχεία υπολειτουργούν, καθώς οι υπεργολάβοι και οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι.

    «Ο κ. Σκουρλέτης, τη στιγμή που η βιωσιμότητα της ΔΕΗ αλλά και της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο σημείο μηδέν, επιμένει στις χρεοκοπημένες αντιλήψεις του κρατισμού, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Βασικό μέλημά του είναι να μην αλλάξει τίποτα στην εταιρία. Ο δρόμος της πλήρους απαξίωσης είναι ορθάνοιχτος και για τη ΔΕΗ. Τα επαναλαμβανόμενα "είπα - ξείπα" του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησής του ρίχνουν στα τάρταρα την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη στην εφημερίδα RealNews.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 August 2016 - 22:32:35 UTC