Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο γαλλικές εταιρείες αναλαμβάνουν την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου της Κούβας
  • [02] Αντίθετη η ΚΕΔΕ στη χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση από τους αυτοτελείς πόρους των δήμων
  • [03] Ανωγειανοί «χαρίζουν» τα χωράφια τους για να συνεχιστεί ο δρόμος Γαζί-Ανώγεια
  • [04] Κατέληξε 35χρονη που ήταν τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, στο Κορωπί
  • [05] Kαγκελάριος Αυστρίας: Να τεθεί τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με τη Τουρκία
  • [06] «Όχι» σε αποζημιώσεις 300 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο
  • [07] Μία νεκρή, πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

  • [01] Δύο γαλλικές εταιρείες αναλαμβάνουν την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου της Κούβας

    Η Κούβα ανακοίνωσε χθες ότι είχε επιλέξει δύο γαλλικές εταιρείες, τον κατασκευαστικό όμιλο Bouygues και την Aeroports de Paris SA, για να εκσυγχρονίσουν, να επεκτείνουν και να διαχειριστούν το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα, ώστε να αντεπεξέλθει στην αναμενόμενη έκρηξη τουρισμού.Ο αριθμός ξένων επισκεπτών στο νησί της Καραϊβικής σημείωσε μία αλματώδη άνοδο 12% το πρώτο μισό του 2016, δήλωσε το υπουργείο Τουρισμού αργά τη Τρίτη, βάζοντας την Κούβα σε τροχιά νέου ετήσιου ρεκόρ, και υποβάλλοντας την πεπαλαιωμένη υποδομή της σε μεγάλη πίεση.

    "Το έργο προβλέπει τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση άμεσων πράξεων για να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών, καθώς και μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις που αντιστοιχούν στην εκτιμόμενη αύξηση επιβατών", είπε το υπουργείο.Η Κούβα αποκτά όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από τον τουρισμό καθώς οι εξαγωγές έχουν καταποντιστεί λόγων των συνεχώς μειούμενων παγκόσμιων τιμών των εμπορευμάτων και η Βενεζουέλα της κρίσης μειώνει τις εξαγωγές φθηνού πετρελαίου.

    [02] Αντίθετη η ΚΕΔΕ στη χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση από τους αυτοτελείς πόρους των δήμων

    Την αντίθεση της ΚΕΔΕ στην προβλεπόμενη χρηματοδότηση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των δήμων της Αττικής εκφράζει ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης.

    Με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητεί την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Πρόκειται για τα άρθρα 56 και 60, στα οποία προβλέπεται η σύσταση ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης», που προβλέπεται να εποπτεύεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος, με κύριο αντικείμενο τη συντήρηση, φύλαξη, λειτουργία και ανάπτυξη του Πάρκου. Οι πόροι του φορέα, προβλέπεται να προέρχονται μεταξύ άλλων και από την αναλογική κατανομή των ΚΑΠ που προορίζονται για τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, με την αιτιολογία ότι «η δαπάνη αποτελεί αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημίας στο περιβάλλον της Αττικής που προκαλείται από την αστική λειτουργία και τη δραστηριότητα των δήμων».

    Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι οι ΚΑΠ είναι η βασική πηγή εσόδων των δήμων και προορίζονται για επενδυτικές δραστηριότητες και κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους, οπότε δεν συμβιβάζεται με το ρόλο τους η χρηματοδότηση ενός ΝΠΙΔ. Ο ίδιος προτείνει οι πόροι του φορέα να προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικότερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    [03] Ανωγειανοί «χαρίζουν» τα χωράφια τους για να συνεχιστεί ο δρόμος Γαζί-Ανώγεια

    Παραχωρούν δωρεάν, χωρίς αποζημίωση, τα χωράφια τους για τη συνέχιση του δρόμου Γάζι - Ανώγεια, κάτοικοι των Ανωγείων. Σχετικό φάκελο με τις υπογραφές κατοίκων των Ανωγείων για την παραχώρηση, παρέδωσε σήμερα στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του στο δήμο, τον εφημέριο και κατοίκους των Ανωγείων.

    «Ήρθαμε σήμερα εδώ και παραδώσαμε τις υπογραφές των κατοίκων των Ανωγείων για το τμήμα του δρόμου, για το νέο δρόμο Ηράκλειο - Ανώγεια - Πέραμα, ο οποίος αφορά το τμήμα των Ανωγείων. Μετά από συνεννόηση με τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο πέρυσι, υιοθετήσαμε τη λογική να απευθυνθούμε στους κατοίκους να υπογράψουν και να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις χωρίς αποζημίωση, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο δρόμος αυτός που για μας είναι ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο» ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης.

    Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον δήμαρχο και τους κατοίκους των Ανωγείων χαρακτηρίζοντας την δωρεάν παραχώρηση των περιουσιών τους ως γενναία πράξη, όπως έγινε πρόσφατα με τους κατοίκους του Αστυρακίου οι οποίοι επίσης, όπως είπε, παραχώρησαν χωρίς αποζημίωση τις περιουσίες τους, για να μπορέσει η περιφέρεια να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου. Παράλληλα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εξέφρασε την πολιτική βούληση της περιφέρειας για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

    [04] Κατέληξε 35χρονη που ήταν τραυματισμένη από αιχμηρό αντικείμενο, στο Κορωπί

    Μία γυναίκα 35 ετών διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης σοβαρά τραυματισμένη, από αιχμηρό αντικείμενο στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, όπου και κατέληξε, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [05] Kαγκελάριος Αυστρίας: Να τεθεί τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με τη Τουρκία

    Ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν είπε χθες ότι θα ανοίξει μια συζήτηση μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών κρατών για να τεθεί τέλος στις συνομιλίες με την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των ελλείψεων της χώρας στη δημοκρατία και την οικονομία.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την καταστολή που έχει επιβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο μήνα σε όσους υποψιάζεται ότι διαφωνούν μαζί του, αναγνωρίζοντας ότι η ιδέα του να επαναφέρει την θανατική καταδίκη στη Τουρκία αποτελεί "κόκκινη γραμμή" που εμποδίζει τη χώρα να γίνει μέλος της ΕΕ.

    Ο Κερν αύξησε τους τόνους της κριτικής του σε μια συνέντευξη στον αυστριακό σταθμό ORF.

    "Θα ήταν σοφό να πούμε τώρα ότι πατάμε το κουμπί 'Reset'" (επανεκκίνησης), είπε, καλώντας τις συνομιλίες ένταξης "διπλωματική μυθοπλασία".

    "Ξέρουμε ότι το επίπεδο δημοκρατίας είναι εμφανώς ανεπαρκές για να δικαιολογήσει την ένταξη (της Τουρκίας).... Το θέμα των οικονομικών είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικό γιατί η τουρκική οικονομία απέχει υπερβολικά από τη μέση ευρωπαϊκή", δήλωσε.

    ΄Οταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα καταθέσει πρόταση να σταματήσουν οι συνομιλίες ένταξης στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου, ο Κερν είπε ότι η Αυστρία "θα ξεκινήσει συζήτηση για αυτό. Θα ζητήσουμε μια εναλλακτική ιδέα", είπε.

    [06] «Όχι» σε αποζημιώσεις 300 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο δε θα καταβάλει αποζημιώσεις 300 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν, μετά την απόφαση του υπουργού Άμυνας, Άς Κάρτερ να δηλώσει στο Κογκρέσο ότι η αναφερόμενη χώρα δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα κατά του δικτύου Χακάνι, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου.

    Οι σχέσεις των δύο χωρών, δοκιμάζονται σκληρά την τελευταία δεκαετία με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να στιγματίζουν την «απροθυμία»του Ισλαμαμπάντ να αναλάβει ουσιαστική δράση κατά ισλαμικών ομάδων όπως, οι Ταλιμπάν, αλλά και το δίκτυο Χακάνι.

    «Τα χρήματα αυτά, δεν είναι δυνατό να δοθούν στην κυβέρνηση του Πακιστάν κατά την περίοδο αυτή, καθώς ο Ανερικανός ΥΠΑΜ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η χώρα λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα κατά του δικτύου Χακάνι»δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ.

    Τα κεφάλαια αυτά, προέρχονται από ειδικό πρόγραμμα του πενταγώνου (CSF) που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ στους συμμάχους τους, προκειμένου να καλύψουν το οικονομικό κόστος της εφαρμογής μέτρων κατά της δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων.

    [07] Μία νεκρή, πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

    Μία γυναίκα σκοτώθηκε και πέντε άλλα άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, και ένας ύποπτος συνελήφθη, είπε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.Η αστυνομία δηλώνει ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση.Οι αστυνομικές αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

    Ένοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 19χρονο στην πλατεία Ράσελ, μετά την επίθεση που έκανε εναντίον 60χρονης γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, στο σημείο της επίθεσης.

    «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί»δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 August 2016 - 4:32:29 UTC