Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιού για την αίτηση υπαγωγής του στο Νόμο Κατσέλη
  • [02] Ερντογάν: Οι ένοπλες δυνάμεις θα δίνουν αναφορά στον υπουργό Άμυνας
  • [03] Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα πενταπλασιαστεί σε μέγεθος
  • [04] Μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια

  • [01] Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιού για την αίτηση υπαγωγής του στο Νόμο Κατσέλη

    «Η Αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη έγινε το 2014, πριν γίνω βουλευτής και με αίτημά μου υπερπενταπλασιάστηκε η δόση που θα πληρώνω στις τράπεζες», τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο "ενημερώνει" για τις αιτήσεις που έχει κάνει ο βουλευτής στο νόμο Κατσέλη.

    Ο κ. Σαντορινιός ενημερώνει τους πολίτες, όπως αναφέρει, ότι η εν λόγω αίτηση δεν αφορά το αίτημα ένταξης στον εν λόγω νόμο που έγινε στις 7/8/2014, αλλά ότι αποτελεί δεύτερο αίτημα με το οποίο ζητά την αύξηση των δόσεων που καταβάλλει στις τράπεζες δεδομένης της αύξησης των εισοδημάτων του. «Ταυτόχρονα τον Μάιο του 2016 έκανα αίτημα νέας ρύθμισης εκτός του νόμου Κατσέλη προς την ALPHA BANK», προσθέτει.

    «Ως ένας από τους πολίτες που βίωσαν τις πολιτικές φτωχοποίησης τα χρόνια του μνημονίου αναγκάστηκα στις 7/8/2014, πολύ πριν γίνω βουλευτής, να κάνω αίτημα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη. Η συζήτηση για προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση του αίτηματός μου έγινε στις 8-12-2014, επίσης προ της ανάδειξης μου στο αξίωμα του βουλευτή», τονίζει ο κ. Σαντορινιός.

    Προσθέτει ότι μετά την ανάδειξη του ως βουλευτής έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να εκκινήσει τις διαδικασίες για την αίτηση μεταρρύθμισης της προσωρινής διαταγής, προκειμένου να αυξηθεί η δόση που θα πληρώνει στις τράπεζες, δεδομένου ότι αυξήθηκαν τα εισοδήματα του. Η αρχική συζήτηση της υπόθεσης είχε οριστεί για τις 31/3/2016, όμως λόγω της γνωστής απεργίας των δικηγόρων η υπόθεση συζητήθηκε την Πέμπτη 28/7/2016, αναφέρει και προσθέτει πως το δικαστήριο αποφάσισε τον υπερπενταπλασιασμό της δόσης που πληρώνει στις τράπεζες και ότι συγκεκριμένα αποφάσισε να πληρώνει 750 Euro/μήνα. «Είναι προφανές ότι το δικαστήριο συνυπολόγισε το σύνολο των δαπανών και εσόδων μου και έκρινε ότι αυτό είναι ένα εύλογο ποσό σε σχέση και με τα δάνεια που έχω», δηλώνει ο βουλευτής.

    [02] Ερντογάν: Οι ένοπλες δυνάμεις θα δίνουν αναφορά στον υπουργό Άμυνας

    Οι αρχηγοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα δίνουν αναφορά στον υπουργό Άμυνας και οι στρατιωτικές ακαδημίες θα κλείσουν, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων που στοχεύουν να θέσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας υπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, πρόσθεσε επιπλέον ότι οι στρατιωτικές ακαδημίες θα αντικατασταθούν από ένα πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας.

    Η απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί έως αύριο στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

    [03] Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα πενταπλασιαστεί σε μέγεθος

    H φονική πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στην ακτή Μπιγκ Σερ της Καλιφόρνιας ενδέχεται να πενταπλασιαστεί σε μέγεθος σε σύγκριση με τις διαστάσεις της αυτή τη στιγμή, ενώ έχει ήδη καταστρέψει 60 κατοικίες, απειλεί εκατοντάδες άλλες και έχει οδηγήσει στη μαζική εκκένωση περιοχών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

    Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε την 22α Ιουλίου, συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις νότια της πόλης Κάρμελ. Οι φλόγες έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτη 130.000 στρέμματα γης.

    Η πυρκαγιά υπολογίζεται ότι έχει έκταση 686 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Διυπηρεσιακή Ομάδα Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Καλιφόρνιας, μια υπηρεσία που απαρτίζεται από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές.

    Το κόστος της πυρκαγιάς έχει ήδη ανέλθει σε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, γνωστοποίησε η υπηρεσία στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Εκτιμάται ότι η έκταση της πυρκαγιάς ισοδυναμεί σχεδόν με την έκταση της Σιγκαπούρης.

    Περισσότεροι από 5.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν έως σήμερα καταστρέψει 60 κατοικίες και 11 άλλα κτίσματα. Επιπλέον 2000 άλλες υποδομές απειλούνται, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

    Πεντακόσια οχήματα της πυροσβεστικής με τη συνδρομή 14 ελικοπτέρων και 6 αεροσκαφών συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Μόλις το 15% έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    Ένας χειριστής μπουλντόζας, τον οποίο είχαν προσλάβει οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου, για να βοηθήσει στη μάχη με τις φλόγες σκοτώθηκε όταν το βαρύ όχημα εξετράπη της πορείας του. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο 35χρονος Ρόμπερτ Όλιβερ Ρίγκαν, από το Φράιαντ της Καλιφόρνιας.

    [04] Μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης. Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

    «Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, απ΄όπου παρακολουθεί την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    «Μέχρι τη δύση του ηλίου», πρόσθεσε ο κ.Τόσκας, «έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».

    Παράλληλα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκτίμησε ότι δεν θα απειληθεί η Λίμνη Ευβοίας από την πυρκαγιά, παρ' ότι έχει φτάσει πολύ κοντά.

    Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλυβιώτης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες. Αντίθετα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση δεν έχει εκκενωθεί η Μονή Γαλατάκη που επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και αυτή την ώρα έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, όπως ανέφερε πριν από λίγο στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ επισήμανε πως δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

    Τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 July 2016 - 20:32:29 UTC