Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά στην «Αγορά»: Δεν θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ
  • [02] Σε εξέλιξη φωτιά στο Προσήλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης
  • [03] Στάινμάιερ: Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν στη Γερμανία οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας
  • [04] Π. Κουρουμπλής για προσφυγικό: Ο κόσμος βοήθησε και όλοι μαζί κάναμε κάτι που θα αποτελεί πολυετή παρακαταθήκη για την Ελλάδα
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιές στις Ερυθρές Αττικής και στη Φαράκλα Ευβοίας

  • [01] Φ. Γεννηματά στην «Αγορά»: Δεν θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ

    Είμαστε αυτόνομη, εναλλακτική πολιτική δύναμη και δεν θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη της στην εφ «Αγορά», απαντώντας στο ερώτημα εάν συνεργαστεί, σε περίπτωση εκλογών, με το πρώτο κόμμα. Ωστόσο επανέλαβε την σταθερή όπως είπε θέση του κόμματος της για «την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης ? συνεργασίας».

    Στο ενδεχόμενο να υπάρξει συγκυριακή συμμαχία με την κυβέρνηση, το Φθινόπωρο, κατά τη συζήτηση των εργασιακών και των ομαδικών απολύσεων, ζήτημα στο οποίο συμφωνούν τα δύο κόμματα, η κ. Γεννηματά απέφυγε να δεσμευτεί. Ανέφερε ότι «αρχές Ιουλίου ξεκίνησαν διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και συμφωνήθηκε πλαίσιο θέσεων στη βάση ότι η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί σε νέα μείωση του κόστους εργασίας και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ολοκλήρωσε με τη διαπίστωση ότι «δεν υπάρχει στη χώρα κυβέρνηση που να μπορεί να υπερασπιστεί, με την αξιοπιστία και την σοβαρή τεκμηρίωση που απαιτείται, αυτό το πλαίσιο».

    Αναφερόμενη στην εκτίμηση της κυβέρνησης «περί αναμενόμενης έκρηξης ανάπτυξης το 2ο εξάμηνο του 20016» επανέλαβε τη θέση του κόμματος της για «αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής, με μια Εθνική Γραμμή που θα σημάνει ένα αναπτυξιακό συναγερμό στη βάση μιας δημιουργικής συνεργασίας κράτους-κοινωνία-αγοράς».

    [02] Σε εξέλιξη φωτιά στο Προσήλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι, στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης.

    Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης τέσσερα αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ", πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [03] Στάινμάιερ: Δεν θα επιτρέψουμε να μεταφερθούν στη Γερμανία οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας

    Πριν τη συγκέντρωση οπαδών του Ερντογαν στην Κολωνία την Κυριακή, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος 15.000 - 30.000 Τούρκοι, πολιτικοί διαφόρων γερμανικών κομμάτων ζητούν από τους διαδηλωτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Στη συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να πάρουν μέρος και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. Επί ποδός θα βρίσκονται 2.300 αστυνομικοί δεδομένου ότι την ίδια μέρα θα γίνουν και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων και νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

    Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας του Μονάχου S?ddeutsche Zeitung, τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει προσπάθειες εκφοβισμού των διαφορετικά σκεπτόμενων. «Δεν γίνεται» να μεταφέρονται οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας στη Γερμανία και να εκφοβίζονται όσοι έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Στη Γερμανία δεν έχουν θέση αυτά και «δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε ο Στάινμάιερ.

    [04] Π. Κουρουμπλής για προσφυγικό: Ο κόσμος βοήθησε και όλοι μαζί κάναμε κάτι που θα αποτελεί πολυετή παρακαταθήκη για την Ελλάδα

    «Ποιά ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό; Ο κόσμος βοήθησε και όλοι μαζί κάναμε κάτι το οποίο θα αποτελεί πολυετή παρακαταθήκη για την Ελλάδα» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM. Το υπουργείο, πρόσθεσε, αντιμετώπισε το πρόβλημα χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία. Διαπιστώθηκαν αδυναμίες, αλλά η κατάσταση αιφνιδίασε και τους Ευρωπαίους όπως διαφάνηκε κατά τη χθεσινή συζήτησή του με τον πρέσβη της Σλοβακίας όπου ο τελευταίος παραδέχτηκε πως ο αδυναμίες δεν προέρχονται μόνο από την Ελλάδα.

    Σχετίζονται, είπε, με ζητήματα σχετικά με την μετεγκατάσταση, αλλά και με την στελέχωση όλων των υπηρεσιών από ανθρώπους που έπρεπε να έρθουν από την Ευρώπη προσκομίζοντας χρήσιμη εμπειρία και τεχνογνωσία.

    Για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός είπε ότι στοχεύουν στην απλούστευση τριών βασικών προβλημάτων: της συναρμοδιότητας, της διαλειτουργικότητας και της πολυνομίας.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιές στις Ερυθρές Αττικής και στη Φαράκλα Ευβοίας

    Πυρκαγιά ξέσπασε, πριν από λίγο, στην περιοχή Ερυθρές Αττικής με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε οικισμό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας, όπου νωρίς το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική περιοχή, έχοντας πάρει μεγάλες διαστάσεις, με «σύμμαχό» της τον δυνατό άνεμο. Πάντως, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος όσον αφορά σε κατοικημένες περιοχές.

    Αυτή τη στιγμή επιχειρούν, συνολικά, για την κατάσβεση της φωτιάς 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 July 2016 - 14:32:32 UTC