Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς:Πρέπει να σπάσει η σχέση τηλεοπτικών σταθμών, πολιτικών και τραπεζιτών
  • [02] To ΔΝΤ παραδέχεται τις αστοχίες του πρώτου προγράμματος
  • [03] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [04] "Σχολεία του δρόμου" η πρόταση Μπουτάρη για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων
  • [05] Βραζιλία: Η αστυνομία του Ρίο συνέλαβε ύποπτο άνδρα για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία
  • [06] Συρία: 15 άμαχοι νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού (ΜΚΟ)
  • [07] Τουρκία: Οι εκκαθαρίσεις "ξεπερνούν κάθε μέτρο" διεμήνυσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Στάινμαϊερ

  • [01] Ν. Παππάς:Πρέπει να σπάσει η σχέση τηλεοπτικών σταθμών, πολιτικών και τραπεζιτών

    Για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη εφ? όλης της ύλης που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

    Ο κ. Παππάς τόνισε ως προς τη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών ότι «είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα», και σημείωσε σχετικά με τους διαγωνιζόμενους πως όταν περαστεί ο πήχης των ποιοτικών χαρακτηριστικών τότε το μόνο που απομένει είναι η οικονομική προσφορά και ότι αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση ή τη δυνατότητα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει στη δημοπρασία με αξιώσεις, ας μην βρίσκει δικαιολογίες.

    «Αν έχουμε κάποια καθυστέρηση, δηλαδή μετά την 11η και 12η, θα είναι καθυστέρηση μιας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο 15Αύγουστος μέσα», προσέθεσε ο κ. Παππάς.

    Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή ερχόμαστε λίγες ημέρες πριν το διαγωνισμό να βρισκόμαστε στην τελική φάση.

    Ο αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

    Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες».

    Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτών και των τραπεζιτών».

    Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη βιωσιμότητας των καναλιών, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν και έχει αποδειχθεί με όρους αγοράς ότι δεν είναι βιώσιμα.

    «Θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός», τόνισε και αναφερόμενος, στο Mega, είπεότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο υποστήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

    Δήλωσε αισιόδοξος συνολικά για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης σε σχέση και με τα εργασιακά, για τα οποία επισήμανε πως το γεγονός ότι είναι ανοικτά είναι κέρδος από την πρώτη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.

    Τόνισε ότι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν μια τομή για τα πολιτικά πράγματα και πως ήταν οι μόνες που έγιναν με όλα τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι.

    Υπεραμύνθηκε της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, στη διαδικασία ψήφισης της οποίας η ΝΔ έμεινε "μόνη", ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

    Σημείωσε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το πλέγμα των κυβερνητικών προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να κάνει τη δημοκρατία πιο λειτουργική, πιο καθαρό το πολιτικό παιχνίδι και να αποτρέπει ακρότητες ως προς πολιτικές επιλογές.

    Ως προς το ΔΝΤ, είπε ότι πάντα η κυβέρνηση είχε τη θέση πως η ΕΕ έχει το εκτόπισμα να διαχειριστεί την κρίση με τα δικά της εργαλεία και πως το αν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα, θα κριθεί από την έκβαση της μεγάλης διαφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του Ταμείου για το ελληνικό χρέος. Είπε επίσης πως οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές, όπως κρυστάλλινη είναι και η απόφαση της να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

    Σχετικά με τον ρόλο του Β. Σόιμπλε στο να μην επιβληθούν κυρώσεις τελικά σε Πορτογαλία και Ισπανία, είπε πως η κίνηση αυτή πρέπει να καταγραφεί ως ένα λάθος λιγότερο.

    Ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Στουρνάρα, επισήμανε ότι είναι ο κεντρικός τραπεζίτης και η κεντρική τράπεζα έχει την αυτονομία της. Προσέθεσε ότι όμως έχει υπάρξει και ΥΠΟΙΚ του κ. Σαμαρά και δεν θα πρέπει να λειτουργεί με προτεραιότητα να δικαιώσει τις τότε πολιτικές του, για να συμπληρώσει ότι όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως και με την υπογραφή του και όχι μέσω διαρορών. «Νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης», απάντησε στο ερώτημα αν είναι καλή η συνεργασία του κ. Στουρνάρα με την κυβέρνηση.

    Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι ένας πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ως προς τις προεκτάσεις τους στο προσφυγικό, σημείωσε ότι όλες οι πλευρές έχουν δείξει ότι τα συμφωνηθέντα συνεχίζουν να ισχύουν και θα τηρηθούν, κάτι που έχει διατυπωθεί και από την πλευρά της Τουρκίας και πως η ελληνική πλευρά είναι σε επαγρύπνηση και επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για να βεβαιωθεί ότι θα τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

    Αναφορικά με τους τομείς της Άμυνας και της Παιδείας εκτίμησε ότι δεν θα πειραχθούν τα ειδικά μισθολόγια.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να απογαλακτιστεί η ΕΡΤ από τον κρατικό μηχανισμό, ο κ. Παππάς είπε ότι ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είναι κάτι που στο παρελθόν έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα και πως θα πρέπει με ψυχραιμία και με κάποια απόσταση από το παρελθόν και τις βίαιες ενέργειες που έχουν συμβεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να συζητήσουμε πως θα μπορέσει να αποκτήσει μια συνέχεια που θα υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο.

    Για το εάνν σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε ενδεχομένως η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλιου να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή, απάντησε πως είναι μια ιδέα που δεν πρέπει να αποκλείσουμε.

    Είπε ότι τον σόκαρε η τοποθέτηση του Δ. Σταμάτη για την ΕΡΤ, στην επιτροπή της Βουλής, η κυνική ομολογία, όπως είπε, ότι το κλείσιμο της δεν είχε να κάνει με εξοικονομηση πόρων και εξορθολογισμό, αλλά ότι είχε να κάνει καθαρά με τη λογοκρισία. Πρόσθεσε ότι είχε να κάνει και με τον εκτοπισμό της ΕΡΤ από τη διεκδίκηση του να πάρει μέρος για τον διαγωνισμό για το ψηφιακό δίκτυο, αφήνοντας τη Digea μοναδικό πάροχο.

    [02] To ΔΝΤ παραδέχεται τις αστοχίες του πρώτου προγράμματος

    Αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος», περιλαμβάνει η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση».

    Με δήλωση της, υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις. Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρέμεται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος».

    Η Κρ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα εμπόδια που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του Προγράμματος δεν είχε προβλεφθεί εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα το πρώτο πρόγραμμα να αποδειχθεί εξαιρετικά αισιόδοξο. «Παρά ταύτα η Ελλάδα παρέμεινε μέλος της ζώνης του ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι τον βασικό στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής, τόσο από την ίδια τη χώρα όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

    [03] Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρότι επιδεινώθηκε στην ΕΕ, καθώς σημειώθηκε μεγάλη υποχώρηση του σχετικού δείκτη στη Βρετανία (στον απόηχο της ψήφου της υπέρ του Brexit).

    Στην Ελλάδα, ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 90,9 μονάδες από 89,7 τον Ιούνιο και καταγράφει την υψηλότερη τιμή το τελευταίο 12μηνο μετά από αυτή του Ιανουαρίου (91,6). Στην αύξηση του δείκτη συνέβαλαν οι τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και του λιανικού εμπορίου, ενώ επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ο κατασκευαστικός τομέας.

    Στην Ευρωζώνη, ο ESI αυξήθηκε στις 104,6 μονάδες από 104,4 τον Ιούνιο. Η βελτίωση οφείλεται στους τομείς της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, που αντιστάθμισαν την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Από τις μεγαλύτερες χώρες, ο δείκτης αυξήθηκε στην Ιταλία (0,4 μονάδες) και τη Γερμανία (0,2), ενώ μειώθηκε στη Γαλλία (-0,4) και την Ισπανία (-0,5) και έμεινε αμετάβλητος στην Ολλανδία.

    Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης επέδειξε αναπάντεχη αντοχή στο σοκ της βρετανικής ψήφου υπέρ του Brexit, σε αντίθεση με τη βρετανική οικονομία, όπου είναι ήδη εμφανείς ενδείξεις οικονομικής πίεσης. Ωστόσο, οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη είναι απίθανο να μείνει αλώβητη, αναφέρει το δημοσίευμα. «Οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και το κλίμα είναι πιθανό να δεχθούν τουλάχιστον ένα περιορισμένο πλήγμα τους ερχόμενους μήνες, καθώς οι εταιρείες θα συνειδητοποιούν την πραγματικότητα, ότι το Brexit θα είναι, με τη μία ή την άλλη μορφή, αμετάκλητο», σημειώνεται.

    [04] "Σχολεία του δρόμου" η πρόταση Μπουτάρη για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

    Την πρόταση να υπάρξουν «σχολεία του δρόμου», ώστε ομάδες καθηγητών που μιλούν την ίδια γλώσσα με τα προσφυγόπουλα να επισκέπτονται τους χώρους όπου φιλοξενούνται, διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

    Ο ίδιος επισήμανε, ότι η λύση αυτή θα ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί τον πρώτο χρόνο και να γίνουν μονοτάξια σχολεία στα οποία θα φοιτούν δύο ομάδες παιδιών, ηλικιών έξι ως δέκα χρόνων και δέκα με δεκαπέντε χρόνων. Στη συνέχεια, όπως είπε, θα μπορούσε το θέμα της εκπαίδευσης να τακτοποιηθεί σε μια πιο ορθολογική βάση, όμως με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν γκέτο, καθώς κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη θα ήταν καταστροφικό.

    Ερωτήματα για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων έθεσε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Γειτονιές σε δράση", Μόνικα Αϊβαζόγλου αναφέροντας ότι ήδη ζητήθηκε από σωματεία εκπαιδευτικών να ενταχθούν στα σχολεία τα παιδιά των προσφύγων, για να αποφευχθεί η γκετοποίησή τους. «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας. Εμένα με τρομάζει» σημείωσε.

    Με αφορμή εξάλλου, τις αναφορές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, σε έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την οπτική της δημόσιας υγείας, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι άθλια, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Έθεσε, άλλωστε, το ερώτημα, γιατί δεν εφαρμόστηκε στο Προσφυγικό το σχέδιο «Ξενοκράτης», εφόσον επρόκειτο για μια έκτακτη κατάσταση.

    [05] Βραζιλία: Η αστυνομία του Ρίο συνέλαβε ύποπτο άνδρα για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία

    Οκτώ ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η ομοσπονδιακή αστυνομία του Ρίο συνέλαβε έναν Βραζιλιάνο ηλικίας 28 ετών με καταγωγή από τον Λίβανο, τον Σαέρ Καλαούν, τον οποίο οι αρχές υποψιάζονται ότι συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, την οποία εξυμνούσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

    «Οδηγήθηκε την νύχτα στην φυλακή του Άρι Φράνκο στο Ρίο αφού συνελήφθη καθώς είχε αναρτήσει σχόλια σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος: ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο» περιορίστηκε να πει σήμερα ο δικηγόρος του, Έντισον Φερέιρα, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο δικηγόρος διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo News «ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Μονάχα εικασίες ότι ανήρτησε σχόλια στο Facebook υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Όμως δεν έχει καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Δεν έχει ορκιστεί πίστη (στο Ισλαμικό Κράτος). Επομένως, δεν στρατολογεί κανέναν, δεν κατευθύνει κανέναν, δεν συνεργάζεται ούτε ενθαρρύνει τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους» υπογράμμισε.

    Την περασμένη εβδομάδα η βραζιλιάνικη αστυνομία συνέλαβε 12 μέλη μιας ομάδας που φέρεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (5η- 21η Αυγούστου).

    [06] Συρία: 15 άμαχοι νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού (ΜΚΟ)

    Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη βόρεια Συρία, σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών στη συριακή και την ιρακινή επικράτεια, όπως γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν μαχητικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού έπληξαν την κοινότητα αλ Γαντούρα μετά τα μεσάνυχτα, σκοτώνοντας 15 αμάχους και τραυματίζοντας δεκάδες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ.

    Η μεγαλύτερη οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης κάλεσε τον διεθνή συνασπισμό να αναστείλει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μετά από αυτά τα πλήγματα.

    Η Διεθνής Αμνηστία εξάλλου κάλεσε τον διεθνή συνασπισμό να «διπλασιάσει την προσπάθεια να προλαμβάνονται οι θάνατοι αμάχων και να ερευνώνται πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τονίζοντας ότι οι επιδρομές της 19ης Ιουλίου «ίσως να στοίχισαν τις περισσότερες ζωές μεταξύ των αμάχων» από κάθε άλλη φορά μετά την έναρξη των επιχειρήσεων του συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2014.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περίπου 600 άμαχοι, ανάμεσά τους 136 παιδιά, έχουν σκοτωθεί έκτοτε σε αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού.

    [07] Τουρκία: Οι εκκαθαρίσεις "ξεπερνούν κάθε μέτρο" διεμήνυσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Στάινμαϊερ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κατήγγειλε σήμερα τις εκκαθαρίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, κρίνοντας ότι «ξεπερνούν κάθε μέτρο» και μπροστά σε αυτές τις επιχειρήσεις «δεν μπορούμε να σωπαίνουμε», σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μια γερμανική εφημερίδα.

    «Το πραξικόπημα ευτυχώς απέτυχε. Τώρα, οι αντιδράσεις ξεπερνούν κάθε μέτρο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten που θα δημοσιευτεί αύριο κι αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα.

    «Όταν 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και δικαστές απολύονται, χιλιάδες σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν και δεκάδες δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται, χωρίς να μην έχει επιβεβαιωθεί καμία άμεση σύνδεση με το πραξικόπημα, δεν μπορούμε απλά να σωπαίνουμε» επέμεινε ο Γερμανός υπουργός.

    «Μοιάζει σαν σχεδόν?κι ενώ η Τουρκία απέφυγε να χαθεί στην άβυσσο?η χώρα να οδεύει προς μια σοβαρή εσωτερική κρίση» πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ, ο οποίος επιπλέον θεωρεί ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα συνιστούσε «ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 July 2016 - 20:32:28 UTC