Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «αθλιότητες που συντελούνται από καταληψίες στο ΑΠΘ», έκανε λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης σε ερώτησή του προς τον Αλ. Τσίπρα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά
  • [03] ΣΕΒ: «Προσυπογράφουμε το κείμενο γενικών αρχών και κατευθύνσεων των κοινωνικών εταίρων», για τα εργασιακά
  • [04] Απόδραση δύο κρατουμένων από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας
  • [05] Πάπας Φραγκίσκος: Οι καλόγριες που ζουν σε απομόνωση να μην χάνονται στο Facebook
  • [06] Στο εδώλιο η Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί
  • [07] «Αγκάθι» η εκ περιτροπής προεδρία στο Κυπριακό
  • [08] Ν. Τόσκας: Η θερινή επικοινωνιακή εκστρατεία της ΝΔ είναι μία επίθεση στο κενό
  • [09] Κοτζιάς-Κασουλίδης για Κυπριακό: Να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων

  • [01] Για «αθλιότητες που συντελούνται από καταληψίες στο ΑΠΘ», έκανε λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης σε ερώτησή του προς τον Αλ. Τσίπρα

    Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλοντας «αθλιότητες που συντελούνται από καταληψίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται να γίνονται ζημιές στο Πανεπιστήμιο και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια από τους καταληψίες, παρά τη δημόσια παρέμβασή του αλλά και την παράσταση διαμαρτυρίας του κόμματός του προς τον αρμόδιο υπουργό.

    Ταυτόχρονα, επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, σημειώνει ότι «ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει απευθύνει έκκληση λήψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος υπουργός, διέταξε τις Αστυνομικές Αρχές να μην παρέμβουν».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «ποινικές ευθύνες» και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αν συμφωνεί με τον υπουργό του ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση και αν εγκρίνει εντολή να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

    Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό «αν αντιλαμβάνεται την υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών, εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών».

    Ν. Τόσκας: Η θερινή επικοινωνιακή εκστρατεία της ΝΔ είναι μία επίθεση στο κενό

    Επίθεση στο κενό, έλλειψη στρατηγικής και προτροπή σε μεθόδους ακραίας καταστολής, χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, την τακτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το θέμα της κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν απο λίγο από το γραφείο του κ. Τόσκα, αναφέρεται: «Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της, αφού βλέπουν ότι δεν υλοποιούνται οι προσδοκίες τους, συνεχίζουν να προτρέπουν σε εφαρμογή των μεθόδων ακραίας καταστολής που τόσα χρόνια εφάρμοσαν και οι οποίες δεν έχουν αποδώσει, ούτε στα Εξάρχεια, ούτε αλλού. Όσες συνδυασμένες επικοινωνιακές ενέργειες κάνουν ωθώντας πανεπιστημιακούς και άλλους κύκλους, οδηγούνται σε αποτυχία λόγω έλλειψης στρατηγικής. Η θερινή τους επικοινωνιακή εκστρατεία είναι μία επίθεση στο κενό. Οι καθημερινές επιτυχίες σε θέματα ασφάλειας (Εξάρχεια, μαφίες, απάτες, φοροδιαφυγή) αποδεικνύουν τη σωστή στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά

    Την επομένη της κοινοβουλευτικής μάχης για τον εκλογικό νόμο και της ψήφισης της πρότασης για απλή αναλογική με 179 ψήφους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Σκάϊ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ψήφιση της απλής αναλογικής επειδή κατάλαβε ότι χάνει, προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά». Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιτάχθηκε στον καιροσκοπισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα».

    Για την επόμενη μέρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι όποιος θέλει να αφήσει τον εαυτό του απέξω αναλαμβάνει και την ευθύνη και μίλησε για την ανάγκη επικαιροποίησης της θέσης του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, όπως είπε, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες τραγικές για την οικονομία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε «κυνική και προσβλητική για τη δημοκρατία» τη στάση του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απάντησε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως δεν μπορεί να έχει ενοχική συμπεριφορά στο θέμα των συνεργασιών.

    [03] ΣΕΒ: «Προσυπογράφουμε το κείμενο γενικών αρχών και κατευθύνσεων των κοινωνικών εταίρων», για τα εργασιακά

    «Προσυπογράφουμε το κείμενο γενικών αρχών και κατευθύνσεων των κοινωνικών εταίρων και, ταυτόχρονα, εξειδικεύουμε στις παρεμβάσεις μας, ως οφείλουμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και εποικοδομητικό πνεύμα τις πάγιες θέσεις μας σε όλα τα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της απασχόλησης», επισημαίνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του για τα εργασιακά.

    Επίσης, ο Σύνδεσμος τονίζει: «Στο πεδίο των εργασιακών, το ζητούμενο για τον ΣΕΒ είναι να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που θα είναι απαλλαγμένο από τις ατέλειες και τα σφάλματα του παρελθόντος, που θα ευθυγραμμίζεται με τις δυναμικές ευρωπαικέςοικονομίες ως προς τους στόχους, τις προοπτικές και τα εργαλείαπολιτικής».

    [04] Απόδραση δύο κρατουμένων από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο κρατουμένων, οι οποίοι απέδρασαν από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο νεαρούς Έλληνες, 22 και 25 ετών, οι οποίοι λίγο πριν τις 10:00 έφυγαν από την ομάδα εργασίας και απέδρασαν από τις αγροτικές φύλακές Τίρυνθας.

    Σημειώνεται, ότι ο 22χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ο 25χρονος είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλάκιση για κλοπές.

    [05] Πάπας Φραγκίσκος: Οι καλόγριες που ζουν σε απομόνωση να μην χάνονται στο Facebook

    Έκκληση στις καθολικές καλόγριες που ζουν σε απομόνωση να μην χάνονται στο Facebook, θέλησε να απευθύνει ο πάπας Φραγκίσκος.

    Πιο αναλυτικά, ο Αργεντινός ποντίφικας, μεταξύ των άλλων στο κείμενο του «Αποστολικού Συνταγματος» που απευθύνεται στις καθολικές καλόγριες και το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα, τονίζει:

    «Στα μοναστήρια των καλογραιών το Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι χρήσιμοι τρόποι για την κατάρτιση και την επικοινωνία». Χρειάζεται, όμως, μια «προσεκτική δυνατότητα κρίσης, ώστε να πρόκειται για μια υπηρεσία υπέρ της θρησκευτικής ζωής, και όχι για ευκαιρίες απόδρασης από την αδελφική ζωή που διάγει κανείς μέσα στις θρησκευτικές κοινότητες, και ούτε να ζημιώνεται μια ζωή ολοκληρωτικά αφιερωμένη στον Κύριο».

    [06] Στο εδώλιο η Κριστίν Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

    Το ανώτατο εφετείο της Γαλλίας έκρινε σήμερα ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πρέπει να δικαστεί για το ρόλο της στην υπόθεση της αποζημίωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρντ Ταπί ενώ η ίδια κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας το 2008.

    Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή της κατά της απόφασης δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, η οποία παρέπεμπε τη Λαγκάρντ σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    Το ΔΝΤ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη Λαγκάρντ

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να περιβάλλει με "την εμπιστοσύνη" του τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα δικαστεί στη Γαλλία ως πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας για "αμέλεια" στην υπόθεση Κρεντί Λιονέ-Μπερνάρ Ταπί.

    Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, "εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

    [07] «Αγκάθι» η εκ περιτροπής προεδρία στο Κυπριακό

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, εμμένει στη θέση να είναι εκ περιτροπής η προεδρία του ομοσπονδιακού κράτους, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού. Μετά τη σημερινή πολύωρη συνάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε, ότι, στην εκτελεστική εξουσία έγινε σημαντική πρόοδος αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα, τα οποία θεωρούνται ουσιώδους σημασίας και ένα από αυτά είναι, η εκ περιτροπής προεδρία. Όσον αφορά την νομοθετική και τη δικαστική εξουσία ελάχιστα ή καθόλου (ζητήματα) απομένουν προς συμφωνία, πρόσθεσε.

    Σε ιδιαίτερη συζήτηση, χωρίς την παρουσία των διαπραγματευτών και των εκπροσώπων του ΟΗΕ, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στην Τουρκία. «Δεν νομίζω να επηρεάζουν τις συνομιλίες, επί του παρόντος τουλάχιστον, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα θέματα που έχω αναφέρει», είπε ο κ. Αναστασιάδης. Για τη συνολική πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Αναστασιάδης είπε, ότι, παρά τις δυσκολίες, διαπιστώνει «αποφασιστικότητα και τη βούληση να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

    [08] Ν. Τόσκας: Η θερινή επικοινωνιακή εκστρατεία της ΝΔ είναι μία επίθεση στο κενό

    Επίθεση στο κενό, έλλειψη στρατηγικής και προτροπή σε μεθόδους ακραίας καταστολής, χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, την τακτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το θέμα της κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν απο λίγο από το γραφείο του κ. Τόσκα, αναφέρεται: «Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της, αφού βλέπουν ότι δεν υλοποιούνται οι προσδοκίες τους, συνεχίζουν να προτρέπουν σε εφαρμογή των μεθόδων ακραίας καταστολής που τόσα χρόνια εφάρμοσαν και οι οποίες δεν έχουν αποδώσει, ούτε στα Εξάρχεια, ούτε αλλού. Όσες συνδυασμένες επικοινωνιακές ενέργειες κάνουν ωθώντας πανεπιστημιακούς και άλλους κύκλους, οδηγούνται σε αποτυχία λόγω έλλειψης στρατηγικής. Η θερινή τους επικοινωνιακή εκστρατεία είναι μία επίθεση στο κενό. Οι καθημερινές επιτυχίες σε θέματα ασφάλειας (Εξάρχεια, μαφίες, απάτες, φοροδιαφυγή) αποδεικνύουν τη σωστή στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης».

    [09] Κοτζιάς-Κασουλίδης για Κυπριακό: Να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, με έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, οι επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία και η ελληνο-κυπριακή συνεργασία στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίαςς που είχαν το μεσημέρι, στην Αθήνα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε για άλλη μία φορά την υποστήριξή της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, επισημαίνοντας πως «έχουμε κάνει σοβαρά βήματα». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη, αυτή η λύση να είναι παραγωγική και δημοκρατικά ορθή, «δηλαδή να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και να απομακρυνθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής».

    Ο κ. Κασουλίδης χαρακατήρισε παραγωγική τη συνάντηση και υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός συστήματος που θα κάνει όλους τους Κύπριους πολίτες να νιώθουν εξίσου ασφαλείς, είτε είναι Ελληνοκύπριοι, είτε είναι Τουρκοκύπριοι. Όπως σημείωσε, σε ένα τέτοιο σύστημα δεν χωρούν, ούτε συνθήκες εγγυήσεως, ούτε παρουσία τουρκικών στρατευμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    «Αγκάθι» η εκ περιτροπής προεδρία στο Κυπριακό


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 July 2016 - 14:32:29 UTC