Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Β. Μεϊμαράκη, το μεσημέρι
  • [02] «Δεν ανέχομαι οποιαδήποτε σπίλωσή μου», δηλώνει το πρώην στέλεχος της UBS Χρ. Σκλαβούνης
  • [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Μια επανενωμένη Κύπρος είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης
  • [04] Ποια είναι τα δικαιώματα των καταναλωτών όταν ταξιδεύουν με πλοίο
  • [05] Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη
  • [06] Γαλλία: Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για έξι μήνες
  • [07] Πέθανε ο Γκάρι Μάρσαλ, δημιουργός της ταινίας «Pretty Woman»
  • [08] Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας τιμά τον «αισθηματία» Ν. Τριανταφυλλίδη
  • [09] Κυρ. Μητσοτάκης: Oι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται
  • [10] Φωτιά σε αγωγό φυσικού αερίου στην Κίνα, πληροφορίες για θύματα

  • [01] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Β. Μεϊμαράκη, το μεσημέρι

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

    [02] «Δεν ανέχομαι οποιαδήποτε σπίλωσή μου», δηλώνει το πρώην στέλεχος της UBS Χρ. Σκλαβούνης

    «Δεν σχετίζομαι με διαφθορά και διαπλοκή» και «δεν ανέχομαι οποιαδήποτε σπίλωσή μου» δηλώνει ο Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην στέλεχος της τράπεζας UBS και πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την έρευνα που έγινε στο σπίτι του με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, στο πλαίσιο της έρευνας για τις λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού που φοροδιαφεύγουν.

    Ο κ. Σκλαβούνης δηλώνει μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Αλεξάνδρου Ι. Στρίμπερη, «πρόθυμος σε κάθε έλεγχο» ενώ τονίζει πως δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του καμία δίωξη «όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί».

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες» για να αντιμετωπίσει την «οργή του κόσμου

    [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Μια επανενωμένη Κύπρος είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης

    «Τα 42 χρόνια που έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν εξασθένησαν ούτε κατ' ελάχιστο τη μνήμη της τραγωδίας. Ούτε κατ'ελάχιστο τη μνήμη της κατάφωρης αδικίας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

    «Αντίθετα. Κάνουν ισχυρότερη την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, για το τέλος της παράνομης κατοχής και την επανένωση του νησιού. Όπως μας επιβάλλει η ιστορική και εθνική ευθύνη και όπως προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο, τα επανειλλημένα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Εξέφρασε την ισχυρή πεποίθησή του ότι μια επανενωμένη Κύπρος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξεπερασμένα επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις, είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων που μπορούν και πρέπει να ζουν ειρηνικά μέσα στην Ευρώπη.

    «Πάνω απ'όλα, πεποίθησή μου είναι ότι τα 42 αυτά χρόνια δοκιμασίας για τον Ελληνισμό, αποτελούν προς όλους μας ανεξαιρέτως επιταγή εθνικής ενότητας και υποχρέωση άρνησης κάθε διχασμού και κάθε λαϊκισμού. Ειδικά μάλιστα, στις ημέρες μας και στις παρούσες συνθήκες ανησυχητικής αβεβαιότητας που επικρατούν στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [04] Ποια είναι τα δικαιώματα των καταναλωτών όταν ταξιδεύουν με πλοίο

    Στην Ελλάδα, το ακτοπλοϊκό ταξίδι αποτελεί μια ευχάριστη και συμφέρουσα επιλογή μετακίνησης, είτε πρόκειται για ταξίδι αναψυχής είτε όχι. Υπάρχουν όμως κάποια δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των ακτοπλοϊκών μεταφορών.

    Η Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορος του Καταναλωτή" και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας ενημερώνουν και συμβουλεύουν τα εξής:

    Kατά την κράτηση του εισιτηρίου

    1. Ο εκδότης του εισιτηρίου οφείλει να σε ενημερώσει για τη συνολική τιμή του, καθώς και για τυχόν εκπτώσεις που δικαιούσαι.

    2. Όταν πραγματοποιείς την κράτησή σου ηλεκτρονικά, να διασταυρώνεις τους γραπτούς όρους και τις πληροφορίες με τους όρους και τις πληροφορίες που αναγράφονται στο εισιτήριο (π.χ. τα στοιχεία πινακίδας του οχήματος).

    3. Η τιμή δεν μπορεί να αλλάξει, εφόσον έγινε κράτηση μέσω συστήματος ηλεκτρονικής κράτησης θέσης, μέχρι την ημερομηνία που συμφωνήθηκε η παραλαβή ή η πληρωμή του εισιτηρίου.

    4. Καμία επιβάρυνσή σου δεν επιτρέπεται λόγω χρήσης συγκεκριμένου μέσου πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική και η χρεωστική κάρτα.

    5. Αν είσαι άτομο με αναπηρία ή μειωμένης κινητικότητας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, δικαιούσαι έκπτωση 50% επί του ναύλου επιβάτη και αναπηρικού ΙΧΕ οχήματος.

    6. Να δίνεις στοιχεία επικοινωνίας (εφόσον το επιθυμείς), ώστε να μπορεί η εταιρεία να σε ειδοποιήσει σε περίπτωση καθυστέρησης, ακύρωσης ή ματαίωσης του δρομολογίου σου.

    Πριν από το ταξίδι

    1. Να προσέρχεσαι για επιβίβαση στο πλοίο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και, αν έχεις όχημα, τουλάχιστον 1 ώρα πριν.

    2. Εφόσον διαθέτεις εισιτήριο, έχεις δικαίωμα επιβίβασης στο πλοίο. Σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης, είτε λαμβάνεις αποζημίωση τριπλάσια της αξίας του ναύλου μεταφοράς επιβάτη είτε μεταφέρεσαι σε χρόνο της επιλογής σου ή προωθείσαι, το συντομότερο δυνατόν, στον τελικό προορισμό σου

    με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, λαμβάνοντας ως αποζημίωση την αξία του ναύλου μεταφοράς επιβάτη, καθώς και τροφή και κατάλυμα, όπου απαιτείται.

    3. Εάν το ταξίδι ακυρωθεί με υπαιτιότητα του μεταφορέα, έχεις δικαίωμα πλήρους αποζημίωσης ή άλλων αντισταθμιστικών παροχών κατ' επιλογήν σου, εκτός αν ενημερωθείς μια εβδομάδα πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου και σου επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου ή αν ενημερωθείς τουλάχιστον 12 ώρες πριν τον απόπλου και προωθηθείς στον προορισμό σου εντός 12 ωρών από την προγραμματισθείσα αναχώρηση.

    4. Εάν ο απόπλους καθυστερήσει εξαιτίας βλάβης, ζημιάς του πλοίου ή, εν γένει, με υπαιτιότητα της εταιρείας, μπορείς να υπαναχωρήσεις και να σου καταβληθεί ως αποζημίωση το αντίτιμο του εισιτηρίου επιβάτη και οχήματος, εκτός εάν η καθυστέρηση είναι μικρότερη των 90 λεπτών. Αν δεν επιλέξεις την υπαναχώρηση, η ακτοπλοϊκή εταιρεία οφείλει να σου παρέχει α) ελαφρά γεύματα ή αναψυκτικά, διαμονή επί του πλοίου και προώθηση στον προορισμό σου με δαπάνη και μέριμνά της, β) για καθυστέρηση άνω των 4 ωρών, τροφή, και εφόσον είναι αναγκαίο, διανυκτέρευση στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο (έως 3 διανυκτερεύσεις, με κόστος έως 80 ευρώ / διανυκτέρευση) και μεταφορά από και προς τον λιμένα αναχώρησης, γ) αποζημίωση ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού και της καθυστέρησης ή δ) άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας.

    5. Αποζημίωση δεν δίνεται για καθυστέρηση, διακοπή, ακύρωση ή τροποποίηση του δρομολογίου σου, εφόσον οφείλονται σε λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας (ιδίως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών), συμμόρφωσης στη νομοθεσία ή σε εντολές της αρμόδιας αρχής.

    6. Με την έκδοση του εισιτηρίου σου δικαιούσαι να μεταφέρεις δωρεάν χειραποσκευές βάρους έως 50 κιλών και, εάν είσαι άτομο μειωμένης κινητικότητας, κάθε εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη μετακίνησή σου. Επιπλέον αποσκευές χρεώνονται επιπροσθέτως.

    7. Να παραδίδεις τις αποσκευές σου για φύλαξη, λαμβάνοντας σχετική απόδειξη για να διεκδικήσεις αποζημίωση, σε περίπτωση φθοράς, κλοπής ή απώλειάς τους.

    8. Έχεις δικαίωμα τροποποίησης του εισιτηρίου σου, μόνο εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και μέχρι 48 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.

    9. Δικαιούσαι να ακυρώσεις το εισιτήριό σου, αν δεν έχει ήδη τροποποιηθεί, και να σου επιστραφεί ολόκληρος ο ναύλος (περιλαμβανομένων των κρατήσεων υπέρ τρίτων και ΦΠΑ), εφόσον η ακύρωση γίνει έως και 14 ημέρες πριν από τον απόπλου ή αν οφείλεται, αποδεδειγμένα, σε ανωτέρα βία. Διαφορετικά, επιστρέφεται τουλάχιστον 50% του ναύλου, οι κρατήσεις υπέρ τρίτων & ο ΦΠΑ, εφόσον η ακύρωση γίνει από 7 μέρες έως 12 ώρες πριν από την αναχώρηση.

    Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

    1. Έχεις δικαίωμα να καθίσεις στη θέση ή τον τύπο της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριό σου. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε:

    - Υπαναχώρηση από τη σύμβαση, λαμβάνοντας την αξία του ναύλου, και αποζημίωση με ποσό προσαυξημένο κατά 100% επί της τιμής του ναύλου εισιτηρίου επιβάτη που κατέβαλες.

    - Ταξίδι σε κατώτερη θέση και αποζημίωση με ποσό ίσο με τη διαφορά της τιμής των δύο ναύλων, προσαυξημένο κατά 100%.

    - Ταξίδι σε ανώτερη θέση, ύστερα από συμφωνία με την εταιρεία, καταβάλλοντας τη διαφορά τιμής του ναύλου με έκπτωση 50%. Στην περίπτωση που ταξιδέψεις σε ανώτερη θέση με πρωτοβουλία της εταιρείας, δεν υποχρεούσαι σε καταβολή της διαφοράς.

    2. Τα δικαιώματά σου είναι διαφορετικά ανάλογα με το είδος της τροποποίησης του δρομολογίου σου, τον χρόνο που διήρκεσε, την τυχόν απώλεια κάποιας ανταπόκρισης για τη συνέχιση του ταξιδιού σου και την αιτία που την προκάλεσε. Μπορεί να περιλαμβάνουν αποζημίωση, διαμονή στο πλοίο, προώθηση στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο. Η επιλογή ανήκει σε εσένα και θα πρέπει να ασκήσεις το σχετικό δικαίωμά σου με ενυπόγραφη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου που θα σου χορηγηθεί από την εταιρεία κατά την ενημέρωσή σου.

    3. Υποχρεούσαι να ακολουθείς τους κανονισμούς του πλοίου και τις οδηγίες των μελών του πληρώματος, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ευταξία του ταξιδιού.

    4. Για οποιοδήποτε παράπονο κατά τη διάρκεια του πλου, μπορείς να απευθυνθείς στον αρμόδιο αξιωματικό του πλοίου.

    Μετά το ταξίδι

    1. Μέσα σε διάστημα δύο μηνών από το τέλος του ταξιδιού, μπορείς να διαμαρτυρηθείς κατά της ακτοπλοϊκής εταιρείας, του εκδότη του εισιτηρίου, του κατά λιμένα οριζόμενου ναυτικού πράκτορα ή του φορέα εκμετάλλευσης του λιμενικού τερματικού σταθμού, κάνοντας χρήση του ειδικού εντύπου παραπόνων που θα βρεις εντός του πλοίου, στα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων, στις λιμενικές αρχές και τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Εφόσον δεν ικανοποιηθείς, μπορείς να απευθυνθείς στις λιμενικές αρχές επιβίβασης ή αποβίβασης ή στη διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υ.ΝΑ.Ν.Π. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να υποβάλεις αναφορά εντός 1 έτους από το περιστατικό στον Συνήγορο του Καταναλωτή ή χωρίς προθεσμία, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας.

    2. Εφόσον δικαιούσαι επιστροφή ναύλου ή αποζημίωση (π.χ. λόγω ανυπαίτιας τροποποίησης του δρομολογίου σου), οφείλεις να παραδώσεις αυτούσιο το σώμα του εισιτηρίου σου ή το απόκομμά του στην ακτοπλοϊκή εταιρεία ή στον εκδότη ή στον, κατά λιμένα, οριζόμενο από την εταιρεία ναυτικό πράκτορα έως και 7 ημέρες μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου. Τυχόν αποδείξεις για έξοδα που έκανες, εφόσον το δρομολόγιό σου δεν πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, πρέπει να φυλάσσονται για την περίπτωση που διεκδικείς αποζημίωση.

    [05] Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη

    Η κυβέρνηση στο Παρίσι, επιβεβαιώνει την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη, με το κλίμα των πολεμικών συγκρούσεων να έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα στη χώρα και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, να έχουν ως αντικειμενικό σκοπό, την κατάληψη των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

    [06] Γαλλία: Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, για έξι μήνες

    Οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν σήμερα την προέκταση εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα ακόμη εξάμηνο, στον τραγικό απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στη Νίκαια την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Γαλλία, μέσα σε διάστημα 18 μηνών, με το Ισλαμικό Κράτος νααναλαμβάνει την ευθύνη.

    Η χρονική επέκταση εφαρμογής των διευρυμένων εξουσιών της αστυνομίας για την πραγματοποίηση ερευνών και συλλήψεων ψηφίστηκε με 489 ψήφους υπέρ και 26 κατά,τα ξημερώματα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς που δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση για τις αιματηρές επιθέσεις, ενώ αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο σε τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια, τη Δευτέρα, δήλωσε: «Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, καθώς πρέπει να είμαστε δυνατοί στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής».

    [07] Πέθανε ο Γκάρι Μάρσαλ, δημιουργός της ταινίας «Pretty Woman»

    Ο Γκάρι Μάρσαλ δημιουργός της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Happy Days»,αλλά και της διεθνούς κινηματογραφικής επιτυχίας «Pretty Woman»πέθανε σε ηλικία 81 ετών στο Μπούρμπανκ (Καλιφόρνια).

    Ο Μάρσαλ πέθανε από επιπλοκές στο αναπνευστικό του σύστημα, ενώ νοσηλεύονταν. Είχε υποστεί εγκεφαλικό.

    Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας σενάρια για την τηλεόραση και μετά προχώρησε στη δημιουργία τηλεοπτικών σειρών στη δεκαετία του '70, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σειρά «Happy Days».

    Η ταινία «Pretty Woman»τον καθιέρωσε διεθνώς όπως και τη Τζούλια Ρόμπερτς.

    Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

    [08] Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας τιμά τον «αισθηματία» Ν. Τριανταφυλλίδη

    Μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει πλήρη ρετροσπεκτίβα του μικρού και μεγάλου μήκους σκηνοθετικού έργου του, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, τιμά τον «αισθηματία» Νίκο Τριανταφυλλίδη.

    Παρουσία των συντελεστών και εκλεκτών φίλων του οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό προσωπικές αφηγήσεις και αναμνήσεις από τις συνεργασίες τους, το αφιέρωμα περιλαμβάνει μία ξεχωριστή βραδιά μουσικής και σινεμά στον ιστορικό συναυλιακό χώρο που ίδρυσε ο ίδιος, το Gagarin 205, εκθέσεις ανέκδοτου υλικού αλλά και ξεχωριστές στιγμές από τη ραδιοφωνική του πορεία.

    «Ως σκηνοθέτης δεν νιώθω μέλος καμιάς γενιάς -τουλάχιστον δεν επικαλούμαι κάτι τέτοιο. Αν, όμως, θα έπρεπε να ανιχνεύσω τις ρίζες μου, αναμφισβήτητα ο γενέθλιος τόπος μου μάλλον βρίσκεται στα πρώτα χρόνια αυτού του περιοδικού. Και στις Νύχτες Πρεμιέρας θα νιώθω πάντα πως βρίσκομαι σπίτι. Κοιτώντας μπροστά το λευκό εκράν, περιμένοντας την προβολή να αρχίσει, πάντα βλέπω τον Γιώργο Τζιώτζιο στο βάθος του πλάνου να χαμογελάει», έγραφε ο ίδιος στο επετειακό τεύχος του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ το φθινόπωρο του 2014.

    [09] Κυρ. Μητσοτάκης: Oι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού και δήλωσε ότι οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης της αυτοδιοίκησης επιδεινώνονται.

    «Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση αυξάνει τον κρατικό παρεμβατισμό, χωρίς, όμως, να ασχολείται -και πολύ περισσότερο να επιλύει- τα σοβαρά θεσμικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει προτείνει από τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σχέδιο με 6 άξονες θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν, όπως είπε, ειδικά την αυτοδιοίκηση του Α' βαθμού, φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

    Σε αυτούς τους άξονες περιλαμβάνονται η διεύρυνση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εργαλείων για το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών σχεδίων ανάπτυξης.

    «Καλώ την κυβέρνηση να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, να αφήσει τα πολιτικά παιχνίδια και την προσπάθεια κομματικού εναγκαλισμού της, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσουμε το γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ, αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε στην ουσιαστική θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [10] Φωτιά σε αγωγό φυσικού αερίου στην Κίνα, πληροφορίες για θύματα

    Φωτιά ξέσπασε από πρόκληση ρήγματος σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Ενσί, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νεκροί από την έκρηξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 July 2016 - 6:32:35 UTC