Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Κοτζιάς, για το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
  • [02] Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων
  • [03] Μ. Σιμσέκ: Δε θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος
  • [04] Σήμερα η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών
  • [05] Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι την Τετάρτη
  • [06] Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης ο δράστης της Μπατόν Ρουζ
  • [07] Το Dragon άρχισε το ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [08] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Π. Μοσκοβισί στις 12:30μμ

  • [01] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Κοτζιάς, για το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και στην Υπουργική Συνάντηση ΕΕ με το Συμβούλιο Χωρών του Κόλπου.

    Όπως είναι αναμενόμενο, η κατάσταση στην Τουρκία υπό τη σκιά της αποτυχημένης απόπειρας του πραξικοπήματος θα βρεθεί στο επίκεντρο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ έμφαση θα δοθεί επίσης και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεσηστη Νίκαια της Γαλλίας.

    Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου αναμένεται αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει στην Τουρκία αυτοσυγκράτηση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα.

    Η Ελλάδα καταδίκασε εξαρχής το πραξικόπημα και την απόπειρα διασάλευσης της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία, και τάσσεται υπέρ της προάσπισης του κράτους δικαίου και της ανάπτυξης της δημοκρατίας, όπως τονίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και χθες στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών με στόχο την αξιολόγηση των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα και την εκτίμηση του νέου περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή.

    Η Αθήνα στηρίζει την Τουρκική Δημοκρατία, δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στις εσωτερικές της υποθέσεις και ενδιαφέρεται να έχει πάντοτε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την Άγκυρα προς όφελος της διμερούς συνεργασίας και της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.

    Ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει τέλος στην Υπουργική Συνάντηση Ε.Ε. - Συμβουλίου Χωρών του Κόλπου (EU - GCC), στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνεται η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, την Υεμένη καθώς και η συνολική σχέση EU-GCC.

    [02] Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων

    Παράταση μέχρι και σήμερα (18 Ιουλίου) για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων και μέχρι την Δευτέρα (25 Ιουλίου) για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

    Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί».

    Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:

    1) Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.

    2) Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.

    Διαβάστε επίσης:

    ΥΠΟΙΚ: Ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

    [03] Μ. Σιμσέκ: Δε θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος

    Η τουρκική οικονομία δε θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, πέρα από μια μικρή επίπτωση στην προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ.

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα της Τουρκία είναι σταθερά, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

    [04] Σήμερα η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

    Στην υπηρεσία ασύλου θα παρουσιαστούν σήμερα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία.

    Οι οκτώ στρατιωτικοί, που κρατούνται στο κέντρο κράτησης στις Φέρες, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα μεταφερθούν οι ίδιοι στο γραφείο της υπηρεσίας στη Χιλή Αλεξανδρούπολης ή η επιτροπή ασύλου θα μεταβεί στο κέντρο κράτησης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου συνέντευξή τους.

    Νωρίτερα οι οκτώ κρατούμενοι θα προσαχθούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο για τη διεξαγωγή της δίκης τους με την αυτόφωρη διαδικασία, η οποία εκτιμάται ότι θα μετατεθεί στο επόμενο διήμερο καθώς θα ζητήσουν προθεσμία 48 ωρών.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις συνηγόρους των οκτώ κατηγορουμένων σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησής τους, οι αιτούντες έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα και εφόσον υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

    Τέλος όσον αφορά τον χρόνο εξέτασης της υποβληθείσας αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτός ορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις 90 ημέρες, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης εκτιμούν πως λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ενδεχομένως ο χρόνος να μην υπερβεί τις 8-9 ημέρες.

    [05] Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι την Τετάρτη

    Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη τα Σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο επιβατικών αμαξοστοιχιών. Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μείνουν ακινητοποιημένες έως και την Πέμπτη.

    Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνει την δεσμευτική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίμημα 45 εκατ. ευρώ.

    Τα σωματεία θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [06] Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης ο δράστης της Μπατόν Ρουζ

    Ο άντρας που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στην Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα ήταν παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με το βαθμό του λοχία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

    Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του επίσημα, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης και με τα ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ, ήταν μαύρος, ζούσε στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι και ήταν περίπου 29 χρόνων.

    Το ιστορικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο για τον Γκάβιν Γιουτζίν Λονγκ αναφέρει ότι υπηρέτησε ως πεζοναύτης στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2010 και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχία, με ειδίκευση στα δίκτυα πληροφοριών. Μεταξύ του Ιουνίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2009 υπηρέτησε στο Ιράκ, όταν αναγνωρίστηκε για την υπηρεσία του με αρκετά μετάλλια και με επαίνους.

    Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικ Έντμονσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Λουιζιάνα, ο οπλοφόρος έδρασε μόνος του. Ο Έντμονσον είπε ότι ο ύποπτος ήταν ντυμένος στα μαύρα και περίμενε τους αστυνομικούς να έρθουν προτού αρχίσει να πυροβολεί. Ανώνυμη κυβερνητική πηγή έχει πει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

    Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή μετά από αναφορές ότι υπήρχε κάποιος οπλοφόρος ντυμένος στα μαύρα που στεκόταν πίσω από ένα μαγαζί, λίγο πριν τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας (5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), είπε ο Έντμονσον.

    Στο πανδαιμόνιο που ακολούθησε, ο οπλοφόρος σκότωσε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα της Μπατόν Ρουζ και έναν βοηθό σερίφη. Τραυμάτισε επίσης άλλους τρεις, έναν από αυτούς βαριά, προτού σκοτωθεί ο ίδιος από τους αστυνομικούς.

    Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιαήταν τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη του, και οι έρευνες συνεχίζονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκκληση για ενότητα από τον Μπ. Ομπάμα μετά τους φόνους στην Μπατόν Ρουζ

    [07] Το Dragon άρχισε το ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Το διαστημικό όχημα μεταφορών Dragon, άρχισε το διήμερο ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ ο πύραυλος-φορές Falcon 9 διαχωρίστηκε από αυτό και προσεδαφίστηκε σε προκαθορισμένο σημείο, πίσω στη γη, σε απόσταση λίγων μιλίων νότια, από το σημείο εκτόξευσής του.

    Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η αμερικανική διαστημική εταιρία SpaceX προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση φορτίου εφοδιασμού προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Στο φορτίο αυτό, περιλαμβάνεται και μια ειδική διαστημική θυρίδα μελλοντική υποδοχής αμερικανικών διαστημικών οχημάτων που θα μεταφέρουν εφόδια.

    Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) το διαστημόπλοιο μεταφορών SpaceX Dragon, μεταφέρεται από τον πύραυλο-φορέα Falcon 9.

    [08] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Π. Μοσκοβισί στις 12:30μμ

    Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

    Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα έχει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

    Ακολούθως, ο επίτροπος κ. Μοσκοβισί και ο κ. Τσακαλώτος, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

    Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή των Ελλήνων, στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 July 2016 - 6:32:35 UTC