Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε χώρους εργασίας και σε γειτονιά της Πατησίων ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Τέσσερις οι νεκροί πρόσφυγες ανατολικά της Λέσβου
  • [03] Πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Μαρμάρι
  • [04] Νεκρός ο ένας από τους τραυματίες της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Στην Ελλάδα 31 παιδιά Λιβανέζων στρατιωτικών που έπεσαν θύματα του Ισλαμικού Κράτους
  • [06] Η Τερίσα Μέι διαβλέπει έναν «ισχυρό, θετικό νέο ρόλο» για τη Βρετανία μετά το Brexit
  • [07] Έκλεισαν, μέχρι νεωτέρας, οι διπλωματικές αποστολές της Γαλλίας στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη
  • [08] Ο Γιούνκερ προτρέπει τη Μέι να αρχίσει «σύντομα» διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες
  • [09] Το ελληνικό σινεμά «πάει» Λοκάρνο
  • [10] Με ηθοποιούς και εργαζόμενους του ΚΘΒΕ συναντήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού
  • [11] Οι Tiger Lillies σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη
  • [12] Οι διμερείς συνεργασίες στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Ξυδάκη με τον Ιρανό ομόλογό του
  • [13] ΣΥΡΙΖΑ: Ένοχη σιωπή του Κυρ. Μητσοτάκη για το απλήρωτο δάνειο προς τον «Κήρυκα Χανίων»
  • [14] Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Γ. Στουρνάρας
  • [15] Κρ. Λαγκαρντ: Η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη
  • [16] Ο Λευκός Οίκος συνεχάρη τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας
  • [17] Η Τερίσα Μέι και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας

  • [01] Σε χώρους εργασίας και σε γειτονιά της Πατησίων ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αυτήν την ώρα βρίσκεται σε καφέ της Πατησίων και συνομιλεί με κατοίκους της περιοχής.

    Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κεντρικό σταθμό του ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, όπου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν καταστραφεί το τελευταίο διάστημα 5 οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις.

    Στην Γ΄ Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε κλούβα των ΜΑΤ, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς για 20΄ λεπτά. Οι ένστολοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και για το γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί τους, έχουν ζητήσει να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.

    [02] Τέσσερις οι νεκροί πρόσφυγες ανατολικά της Λέσβου

    Σε τέσσερις ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μετά την ανατροπή λέμβου.Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα.

    Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, άλλοι τρεις άνδρες που επέβαιναν στη μοιραία πλαστική βάρκα με μετανάστες κι πρόσφυγες αγνοούνται και αναζητούνται από τις λιμενικές αρχές που επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου, νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που προέρχονται από τους διασωθέντες, μεταξύ των τριών αγνοουμένων είναι και ο Τούρκος μεταφορέας. Οι έξι διασωθέντες είναι πέντε άνδρες, ένας Παλαιστίνος και πέντε Σύροι, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

    Οι τέσσερις σοροί ανήκουν σε ένα κορίτσι περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα και έναν άνδρα. Άγνωστο παραμένει μέχρις στιγμής ποιοι από τους διασωθέντες συνδέονται με τους νεκρούς. Το σύνολο πάντως των διασωθέντων μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

    Όπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, η βάρκα ξεκίνησε από την απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης περιοχή του Δικελί και σε αυτήν επέβαιναν συνολικά 13 άτομα. Την ώρα του ναυαγίου, περίπου στις 3.30 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 6 μποφόρ οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν στα 4 μποφόρ. Το ναυάγιο έγινε γνωστό περίπου στις 8.30 το πρωί όταν στη θαλάσσια περιοχή ένα μίλι από την ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης εντοπίσθηκαν -από σκάφος του Λιμενικού Σώματος- δυο Σύροι πρόσφυγες να κολυμπούν προς το νησί. Αυτοί ενημέρωσαν για το ναυάγιο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της διάσωσης η οποία συνεχίζεται και στην οποία συμμετέχουν εκτός του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο τύπου Super Puma.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, ανατολικά της Λέσβου - Νεκρό ανασύρθηκε ένα κοριτσάκι

    [03] Πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Μαρμάρι

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Μαρμάρι Εύβοιας.

    Ωστόσο, παραμένουν στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στον Μαραθώνα.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, μεταξύ της λίμνης και του χωριού και αντιμετωπίστηκε άμεσα, από δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, καθώς και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    [04] Νεκρός ο ένας από τους τραυματίες της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

    Κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο ένας από τους τρεις τραυματίες, που είχε δεχτεί σφαίρα στα πλευρά κατά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στην οδό Ζήνωνος στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι άλλοι δύο, που έχουν τραυματιστεί στα πόδια, είναι εκτός κινδύνου.

    Ο ένας εκ των δύο ήταν διερχόμενος από το σημείο και δέχτηκε κατά λάθος την σφαίρα από το πιστόλι του άγνωστου δράστη.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δράστης, ο οποίος πιθανότατα είναι αλλοδαπός, διαπληκτίστηκε με 56χρονο, καθώς περνούσε έξω απο καφενείο της περιοχής, επειδή, όπως είπε, πείραξε την γυναίκα του.

    Στην συνέχεια έφυγε και επέστρεψε με ένα πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε τον 56χρονο, ο οποίος υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, ενώ από τις σφαίρες τραυματίστηκε ένα ακόμα άτομο που ήταν εκεί την ώρα του καβγά, καθώς και ο διερχόμενος, ο οποίος βρέθηκε σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή.

    Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

    [05] Στην Ελλάδα 31 παιδιά Λιβανέζων στρατιωτικών που έπεσαν θύματα του Ισλαμικού Κράτους

    Τριανταένα ορφανά παιδιά οικογενειών Λιβανέζων στρατιωτικών που έχουν πέσει θύματα του ISIS επισκέπτονται τη χώρα μας.

    Υποδεχόμενος τα παιδιά στη λέσχη αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τους θύμισε στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, "αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια θα σχημάτιζαν ένα κύκλο που θα αγκάλιαζε τη Γη και αυτός θα ήταν ένας κύκλος ειρήνης και συνεργασίας των λαών".

    Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών, θα επισκεφθούν νησί του Αιγαίου για ολιγοήμερες διακοπές.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο πρόεδρος του ΚΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

    [06] Η Τερίσα Μέι διαβλέπει έναν «ισχυρό, θετικό νέο ρόλο» για τη Βρετανία μετά το Brexit

    Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι υποσχέθηκε να διαμορφώσει ένα νέο ρόλο για την χώρα της μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της αφότου ανέλαβε καθήκοντα, υποστηρίζοντας ότι την κυβέρνησή της θα καθοδηγούν οι ανάγκες των απλών πολιτών.

    «Μετά το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ενώπιον μιας εποχής μεγάλης εθνικής αλλαγής», επισήμανε η Τερίσα Μέι προτού εισέλθει στην πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά με την ιδιότητα της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

    «Το γνωρίζω διότι εμείς είμαστε η Βρετανία που θα αρθούμε στο ύψος των προκλήσεων. Καθώς θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, θα αναλάβουμε έναν ισχυρό, θετικό νέο ρόλο παγκοσμίως και θα κάνουμε τη Βρετανία μια χώρα που θα δεν θα εργάζεται για τους λίγους προνομιούχους αλλά για τον καθένα από εμάς».

    Η Τερίσα Μέι δεσμεύτηκε επιπλέον να προστατεύσει την «ενότητα» της Βρετανίας.

    «Πιστεύουμε στην ένωση: τους πολύτιμους δεσμούς μεταξύ της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Γιούνκερ προτρέπει τηΜέι να αρχίσει «σύντομα» διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες

    [07] Έκλεισαν, μέχρι νεωτέρας, οι διπλωματικές αποστολές της Γαλλίας στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη

    Οι γαλλικές διπλωματικές αποστολές στις τρεις κυριότερες πόλεις της Τουρκίας έκλεισαν μέχρι νεωτέρας ενώ ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της Γαλλίας, που γιορτάζεται στις 14 Ιουλίου, για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία στην Άγκυρα.

    Το γενικό προξενείο της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη επρόκειτο να πραγματοποιήσει δεξίωση απόψε για την εθνική εορτή, ενώ οι γαλλικές αποστολές στην Άγκυρα και στη Σμύρνη είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις για αύριο Πέμπτη.

    "Για λόγους ασφαλείας, οι δεξιώσεις της 14ης Ιουλίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη ακυρώνονται", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει τις τουρκικές αρχές για την απόφαση και βρίσκεται σε στενή επαφή μαζί τους.

    "Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Άγκυρα, καθώς και το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη θα είναι κλειστά από τις 13:00 της Τετάρτης 13ης Ιουλίου και μέχρι νεωτέρας", ανέφερε. Η απόφαση αφορά επίσης τη γαλλική διπλωματική αποστολή στη Σμύρνη.

    Το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε νωρίτερα πως υπάρχουν πληροφορίες περί "σοβαρής απειλής στους σχεδιασμούς για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου στην Τουρκία".

    [08] Ο Γιούνκερ προτρέπει τη Μέι να αρχίσει «σύντομα» διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε πιεστικά σήμερα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι να αρχίσει «σύντομα» διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit.

    «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε μια νέα κατάσταση, στην οποία το ΗΒ και η ΕΕ πρέπει να αντιδράσουν σύντομα. Θα σπεύσω να συνεργασθώ στενά μαζί σας και να πληροφορηθώ τις προθέσεις σας για αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο Γιούνκερ σε επιστολή του προς την Μέι την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    [09] Το ελληνικό σινεμά «πάει» Λοκάρνο

    Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε είναι οι ελληνικές παραγωγές και συμπαραγωγές που θα διαγωνιστούν τον ερχόμενο μήνα (3 - 13/8) στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, από τα μακροβιότερα φεστιβάλ με επίκεντρο το σινεμά του δημιουργού και κύριο στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων.

    Οι ελληνικές υποψηφιότητες για τις Λεοπαρδάλεις -το διαχρονικό σύμβολο του φεστιβάλ- καθώς και για επιπλέον βραβεία, όλες σε παγκόσμια πρεμιέρα, είναι οι εξής:

    - «Άφτερλωβ» (Afterlov) του Στέργιου Πάσχου, στο διαγωνιστικό τμήμα νέων σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente).

    - Η ελληνοβουλαγρική συμπαραγωγή «Slava» (Glory) των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλχάνωβ, στο διεθνές διαγωνιστικό (Concorso Internazionale).

    - Η μικρού μήκους «Αλεπού», της Ζακλίν Λέντζου, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών Μικρού Μήκους Pardi di Domani, όπως και η «Manodopera», του Λουκιανού Μοσχονά.

    - Εκτός από τις διαγωνιζόμενες, στο επίσημο πρόγραμμα και στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας του Λοκάρνο και στο τμήμα «Locarno Filmmakers Academy» συμμετέχει η ταινία μικρού μήκους «Flowers and Bottoms», του Χρήστου Μασσαλά.

    [10] Με ηθοποιούς και εργαζόμενους του ΚΘΒΕ συναντήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού

    Στην άμεση εκταμίευση ποσού ύψους 1 εκατ. 160 χιλ. ευρώ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 12/7 ο υπουργός Αρ.Μπαλτάς με το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως Προσωπικού ΚΘΒΕ.

    Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «κατανοώντας τα προβλήματα και αναγνωρίζοντας την συμβολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στον σύγχρονο πολιτισμό της χώρας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε στην άμεση εκταμίευση ποσού ύψους 1 εκατ. 160 χιλ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 20% της υπολειπόμενης ετήσιας τακτικής επιχορήγησης, ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο άμεσης διευθέτησης των οικονομικών αιτημάτων του οργανισμού. Παράλληλα, δρομολογείται άμεσα η διαδικασία διασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης για την αδιάλειπτη κάλυψη λειτουργικών αναγκών του οργανισμού».

    [11] Οι Tiger Lillies σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

    Κάθε εμφάνισή τους στην Αθήνα είναι αφορμή για γιορτή. Ο λόγος για τους Tiger Lillies, την ιδιόρρυθμη μπάντα από τη Μεγάλη Βρετανία, που κλείνει, αισίως, 27 χρόνια και ανανεώνει το ραντεβού της με το ελληνικό κοινό στις 23, 24 και 25 Αυγούστου, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Εντίθ Πιάφ.

    Μετά από τη διθυραμβική υποδοχή του «Madame Piaf», όπως τιτλοφορείται ο 37ος δίσκος του συγκροτήματος, σε Βρετανία και Γαλλία, το δημοφιλές τρίο, το οποίο εμφανίζεται μέχρι τα τέλη του Ιουλίου στο Soho Theatre του Λονδίνου, θα δώσει τρεις συναυλίες στη χώρα μας, στην Αθήνα (Κηποθέατρο Παπάγου), την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Δάσους), με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παλιές και νέες επιτυχίες του.

    Η τελευταία δουλειά των Tiger Lillies αποδίδει φόρο τιμής στον μποέμικο βίο και την παθιασμένη προσωπικότητα της Εντίθ Πιάφ. Νέες συνθέσεις, εμπνευσμένες από την ανεπανάληπτη Γαλλίδα ερμηνεύτρια και διασκευές σε αγγλικό στίχο των γνωστότερων επιτυχιών της («Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» κ.ά.), που σφράγισαν τον 20ό αιώνα, φωτίζονται λοξά από τον σκοτεινό, αισθησιακό ήχο των Tiger Lillies, που σμίγει την αβάν-γκαρντ με το πανκ και το καμπαρέ.

    [12] Οι διμερείς συνεργασίες στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Ξυδάκη με τον Ιρανό ομόλογό του

    Η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η προώθηση συνεργασιών στους τομείς της ενέργειας, με έμφαση στο φυσικό αέριο και LNG, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και των τροφίμων, καθώς και η ενίσχυση των εμπορικών ανταλλαγών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, και του γεύματος εργασίας που ακολούθησε, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, με τον Ιρανό ομόλογό του, Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί. Στις συνομιλίες με την Ιρανική αντιπροσωπεία έλαβαν μέρος, εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

    [13] ΣΥΡΙΖΑ: Ένοχη σιωπή του Κυρ. Μητσοτάκη για το απλήρωτο δάνειο προς τον «Κήρυκα Χανίων»

    Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του "Κήρυκα Χανίων", μιλώντας για «ένοχη σιωπή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του «σχετικά με τις εξηγήσεις του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων» και την ένοχη σιωπή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

    «Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον νυν πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, φέρεται ως μέτοχος της εταιρίας «Κήρυξ ΑΕ»".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής, το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ» και πως «δέκα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ».

    «Ως προς αυτό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ουδεμία διάψευση, ούτε από την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε, φυσικά, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που εδώ και 24 ώρες σιωπούν».

    [14] Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Γ. Στουρνάρας

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας στο οποίο συμμετείχε σήμερα.

    Ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε θετικό ρυθμό ανάπτυξης το β' εξάμηνο του έτους, (με το 2016 πάντως να κλείνει αρνητικά στο 0,3%) και ανάπτυξη 2,5% και 3% για το 2017 και 2018 αντίστοιχα. Ευχάριστη έκπληξη, χαρακτήρισε ο Διοικητής της ΤτΕ, τα δημοσιονομικά μεγέθη προβλέποντας πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το τρέχον έτος στο 0,9% ενώ έκανε λόγο για σημαντική αύξηση εσόδων από έμμεσους φόρους, την οποία απέδωσε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που αποκάλυψαν σημαντική φορολογητέα ύλη. Όπως ανέφερε, αν αυξηθεί καθολικά το ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλλαγών στη χώρα μας, ενδεχομένως δε θα χρειαστεί να εφαρμοστούν οι νέοι φόροι.

    Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για μείωση κατά 40 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων μέχρι το τέλος του 2018 και συμφώνησε με την πρόταση του ΕΒΕΑ για την εξωδικαστική επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ενώ για τις καταθέσεις, ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ, και ότι θα γίνει προσπάθεια να κατευθυνθούν στις τράπεζες σταδιακά 15-20 δισ. ευρώ που παραμένουν στα «στρώματα» όσο προχωρά η άρση των capital controls. Υποστήριξε ακόμη ότι το Brexit θα έχει σχεδόν μηδενική αρνητική επίπτωση στη χώρα μας, καθώς και ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των ιταλικών τραπεζών.

    [15] Κρ. Λαγκαρντ: Η εμπειρία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη

    Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times. «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε. Η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι απλά ο «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» στην Ελλάδα, ιδιαίτερα καθώς υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

    Στη συνέντευξη που έδωσε, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης θητείας της αυτό τον μήνα ως επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι θέλει το Ταμείο να πάει «βαθύτερα» και «πιο μακριά» στην εργασία του σε θέματα, όπως αυτό της εισοδηματικής ανισότητας. H αντιμετώπιση των ανισοτήτων, υποστήριξε η Λαγκάρντ, είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση, η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπων από τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο, αλλά βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο στις πλούσιες οικονομίες, όπου δεν έγιναν αρκετά πράγματα για να βοηθηθούν όσοι έμειναν πίσω. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αυστηροί και πειθαρχημένοι. Κατά περίπτωση, εξακολουθούμε να κάνουμε συστάσεις που δεν είναι ευχάριστες για τους πολίτες, επειδή είναι σκληρές», σημείωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «Αλλά? θα ήθελα το ΔΝΤ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο».

    [16] Ο Λευκός Οίκος συνεχάρη τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας

    O Λευκός Οίκος συνεχάρη σήμερα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι για την ανάληψη των καθηκόντων της, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει πεπεισμένη ότι η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης θα καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία την χώρα της, διαμέσου της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων, στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Βασιζόμενοι στις δημόσιες τοποθετήσεις που έχουμε ακούσει από τη νέα πρωθυπουργό, (η Τερίσα Μέι) σκοπεύει να συνεχίσει μια πορεία που θα συνάδει με την πορεία που πρότεινε ο πρόεδρος Ομπάμα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    [17] Η Τερίσα Μέι και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας

    Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή πριν από λίγο την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον και η Τερίσα Μέι είναι πλέον επίσημα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ και μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Λευκός Οίκος συνεχάρη την Τερίσα Μέι


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 July 2016 - 18:32:36 UTC