Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο του Δημήτρη Μαρωνίτη
  • [02] Διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά Ισπανίας & Πορτογαλίας
  • [03] Οι ιταλικές τράπεζες αποτελούν οικονομικό κίνδυνο,δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας
  • [04] Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ Π. Αγγελοπούλου
  • [05] Πληρωμές των αγροτών και σχεδιασμό νέας αγροτικής πολιτικής, ανήγγειλε ο Β. Αποστόλου
  • [06] Νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία ξενώνων ασυνόδευτων ανηλίκων
  • [07] Είκοσι νεκροί ο νέος απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ιταλία
  • [08] Brexit: Καταιγίδα για την ΕΕ, τυφώνας για τη Βρετανία
  • [09] Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των Γερμανών στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ
  • [10] Σε εξέλιξη το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, στο Βενεράτο
  • [11] Συνάντηση του Ιρανού υφυπουργού Εξωτερικών με τον Ν. Ξυδάκη αύριο
  • [12] Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Αραβικών Εμιράτων
  • [13] Επιπλέον 216 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μέσω του ΕΣΠΑ, εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας
  • [14] ΕΕ: Εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση στη Λέρο
  • [15] ΔΕΗ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το 24% του ΑΔΜΗΕ
  • [16] Η ΕΕ έχει τα εργαλεία για να λάβει τη σωστή απόφαση για τις ιταλικές τράπεζες, λέει ο Β. Σόιμπλε

  • [01] Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο του Δημήτρη Μαρωνίτη

    «Με τον θάνατο του Δημήτρη Μαρωνίτη το Ελληνικό Πνεύμα και ο Ελληνικός Πολιτισμός γενικότερα χάνουν, στην εποχή μας, έναν πολύτιμο πυλώνα στήριξης του αετώματός τους», τονίζει, στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και προσθέτει: «Εύχομαι οι επίγονοί του - και φρόντισε, ως γνήσιος Δάσκαλος, να κάνει πολλούς - να αρθούν στο ύψος του δικού του, πραγματικά μεγάλου, διανοητικού αναστήματος».

    [02] Διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά Ισπανίας & Πορτογαλίας

    Στη διαπίστωση πως η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διόρθωση των ελλειμμάτων τους κατέληξαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, κινώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ενιαίου νομίσματος, τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος δύο χωρών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου Ecofin, εντός των επόμενων 20 ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στο Συμβούλιο το ύψος των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Οι κυρώσεις αυτές δε θα ξεπερνούν το 0,2% του ΑΕΠ των χωρών αυτών. Η Ισπανία και η Πορτογαλία καλούνται να απαντήσουν στην Επιτροπή μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

    Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι μετά την οικονομική κρίση η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν διανύσει πολύ δρόμο και σήμερα οι οικονομίες τους έχουν ανακάμψει μέσα από διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι η Επιτροπή θα λάβει υπόψη της τις προσπάθειες των δύο χωρών να εξέλθουν από την κρίση. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι και οι δύο χώρες παρεξέκλιναν από το στόχο τους να μειώσουν, εντός των προθεσμιών, τα δημοσιονομικά ελλείμματα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ. Ο Β. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι τις επόμενες δέκα μέρες η Επιτροπή θα αναμείνει τα επιχειρήματα και τις δεσμεύσεις που προτίθενται να αναλάβουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών για τη διόρθωση των ελλειμμάτων τους και δεν έκρυψε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις.

    [03] Οι ιταλικές τράπεζες αποτελούν οικονομικό κίνδυνο,δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας

    Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί οικονομικό κίνδυνο και κάποιες τράπεζες ίσως χρειαστεί να ανακεφαλαιοποιηθούν, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ.

    «Πιθανόν να απαιτηθεί κάποιας μορφής ανακεφαλαιοποίηση για κάποια από αυτά τα ιδρύματα», δήλωσε ο Κάρνεϊ σε βουλευτές.

    «Υπάρχει μακροοικονομικός κίνδυνος και οι ιταλικές αρχές το γνωρίζουν αυτό και αναζητούν λύσεις σε αυτό», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η έκθεση της Βρετανίας στις ιταλικές τράπεζες είναι μέτρια.

    [04] Εγκρίθηκε η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ Π. Αγγελοπούλου

    Με συντριπτική πλειοψηφία και με 18 ψήφους υπέρ, έναντι ενός κατά και ένα «παρών», εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η ανανέωση της θητείας της Παναγιώτας Αντωνοπούλου στη θέση της προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Ε.Τ.Α.Μ.-Μ.Μ.Ε.).

    Την υποψηφιότητα της κ. Αντωνοπούλου στήριξαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε παρόν για πολιτικούς όμως και όχι προσωπικούς λόγους, και την Χρυσή Αυγή που καταψήφισε.

    Η κ. Αντωνοπούλου, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είχε αναλάβει πρόεδρος του ΕΤΑΜ_ΜΜΕ πριν τρεισήμισι χρόνια, επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα ανανεώθηκε η θητεία της για τρία έτη, μετά από πρόταση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιου Πετρόπουλου.

    Η κ. Αντωνοπούλου επεσήμανε ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συγκροτηθεί μέχρι το τέλος του 2017, θα έχει για κάθε ταμείο που θα ενταχθεί σε αυτόν, «αρκετές δύσκολες εξισώσεις οι οποίες θα πρέπει να λυθούν».

    Αναφερόμενη στην προηγούμενη θητείας της σημείωσε ότι προσπάθησε ώστε το ΕΤΑΜ-ΜΜΕ να ανοιχτεί στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι κατάφερε το ταμείο να μείνει όρθιο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα Μέσα Ενημέρωσης.

    «Καταφέραμε να έχουμε ταμειακά πλεονάσματα, επεξεργαστήκαμε λύσεις που προτείναμε στο υπουργείο Εργασίες και πολλές από τις προτάσεις μας εφαρμόστηκαν», υπογράμμισε η κ. Αντωνοπούλου.

    Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος του ΕΤΑΜ ΜΜΕ και τα 18 ακίνητα που διαθέτει.

    [05] Πληρωμές των αγροτών και σχεδιασμό νέας αγροτικής πολιτικής, ανήγγειλε ο Β. Αποστόλου

    Την νέα αγροτική πολιτική που σχεδιάζει να χτίσει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση, παρά τις «αρχιτεκτονικές» δυσκολίες που αντιμετωπίζει, παρουσίασε σήμερα στην Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παράλληλα συνομίλησε με αγρότες της Θεσσαλίας που πήγαν στο «Χατζηγιάννειο» για να ενημερωθούν για τα αγροτικά ζητήματα και τις προοπτικές.

    Όπως είπε ο κ. Αποστόλου, τα θέματα προβληματισμού είναι πολλά, με τις πληρωμές, τις καθυστερήσεις, αλλά και με τις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί βασισμένες στον ΚΑΠ.

    Στόχος είναι η αγροδιατροφική αλυσίδα και η παραγωγή να γίνουν ένα ενιαίο σύμπλεγμα και τα 5 σημεία στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα είναι:

    - Η χορήγηση κονδυλίων άνω των 300 εκατ. ευρώ, που θα διανεμηθούν σε 24.000 νέους αγρότες.

    - Η υπεράσπιση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

    - Η εξυγίανση των εισροών.

    - Η καλύτερη αξιοποίηση των 20 δισ. ευρώ, της περιόδου 2014-2020 που δίδονται σε αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφους κλπ

    - Υποστήριξη της καινοτομίας, η οποία θα ενισχυθεί από ειδικούς συνεργάτες και επιστήμονες.

    Ο κ. Αποστόλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πληρωμές των αγροτών και είπε ότι από το τέλος Ιουνίου άρχισε η πληρωμή για τα σχέδια βελτίωσης, ενώ έως το τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι καταβολές χρημάτων σε νέους αγρότες, ιδιωτικές επιχειρήσεις-ΟΠΑΑΧ, μικρά δημόσια έργα, συνδεδεμένη σποροπαραγωγή, για το ζωικό κεφάλαιο και σε παραγωγούς που έχει καθυστερήσει ο καθορισμός του «ενεργού γεωργού».

    Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα εξοφληθούν οι εξισωτικές και για τους αγρότες που ήταν στα δείγματα ελέγχου.

    [06] Νέο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία ξενώνων ασυνόδευτων ανηλίκων

    Στη δημιουργία του νομικού πλαισίου, με το οποίο θα οριστούν οι προδιαγραφές λειτουργίας των ξενώνων για τα ασυνόδευτα ανήλικα και θα αναδιαμορφωθεί ο θεσμός της Eπιτροπείας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    «Έπρεπε να φτιάξουμε το πλαίσιο, ώστε όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να έχουν τις προδιαγραφές, κτιριακές και ανθρώπινου δυναμικού, για τη λειτουργία των ξενώνων», εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου των Παιδικών Χωριών SOS.

    Σύμφωνα με αυτές τις προδιαγραφές, σε κάθε ξενώνα για ασυνόδευτα παιδιά θα υπάρχουν έντεκα άτομα εξειδικευμένο προσωπικό: Τέσσερις κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις κοινωνικοί φροντιστές, ένας νομικός, ένας παιδοψυχολόγος και ένας διερμηνέας.

    Επίσης, το υπουργείο αποφάσισε να παραχωρήσει κτίρια των κέντρων κοινωνικής προστασίας που εποπτεύει, για να δημιουργηθούν σε αυτά, από τις ενδιαφερόμενες ΜΚΟ, νέοι ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Όπως εξήγγειλε η κ. Φωτίου, έως τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δημιουργηθούν 600 θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών σε όλη την Ελλάδα. «Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στον τομέα αυτό, γιατί καθημερινά ανακαλύπτουμε παιδιά στα κέντρα φιλοξενίας. Επίσης, είναι ιδέα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να δημιουργηθούν ζώνες παιδικής προστασίας μέσα στα κέντρα φιλοξενίας», επεσήμανε η κ. Φωτίου.

    Εξάλλου, το υπουργείο προχωρά σε αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την επιτροπεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο νόμος, ο οποίος, σύμφωνα με την κ. Φωτίου, βρίσκεται σε τελικό στάδιο δημιουργίας, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει τη δημιουργία μητρώων επιτρόπων που θα παρακολουθούν, με την εποπτεία του υπουργείου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αν το παιδί απολαμβάνει τα δικαιώματά του και μία φυσιολογική ζωή.

    [07] Είκοσι νεκροί ο νέος απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ιταλία

    Οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας ανέρχονται σε 20 και οι τραυματίες σε τουλάχιστον 34, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai.

    Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δυο μηχανοδηγών.

    Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελ Ριο μεταβαίνει στην περιοχή του δυστυχήματος στην Απουλία, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέστρεψε αμέσως στην Ρώμη από το Μιλάνο για να παρακολουθήσει τον συντονισμό των πρώτων βοηθειών.

    Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, ο Αντόνιο Νουντσιάντε, έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση». Δεκαοκτώ επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά , όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

    Στο νοσοκομείο της περιοχής 'Αντρια, όπου διακομίσθηκαν πολλοί τραυματίες, υπάρχει σοβαρή έλλειψη αίματος για μεταγγίσεις και οι αρχές ζήτησαν από τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όλους τους πολίτες να σπεύσουν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος προπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν άλλα θύματα. Το έργο τους δυσχεραίνεται όμως από την κατάσταση των αμαξοστοιχιών, οι οποίες έχουν συνθλιβεί η μία πάνω στην άλλη.

    [08] Brexit: Καταιγίδα για την ΕΕ, τυφώνας για τη Βρετανία

    Το Brexit είναι για τη Βρετανία ένας τυφώνας, αλλά για την ΕΕ μια καταιγίδα, την οποία θα μπορέσει να ξεπεράσει υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για το Ηνωμένο Bασίλειο όμως τα πράγματα θα είναι δύσκολα, είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας επί κυβερνήσεως σοσιαλδημοκρατών-πρασίνων Γιόσκα Φίσερ σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό περιοδικό EurActiv και η οποία αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.

    Ο Γιόσκα Φίσερ δεν γνωρίζει εάν το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, λόγω ελλιπούς γνώσεως της εσωτερικής πολιτικής της Βρετανίας. "Εν τούτοις, από την αρχή σκέφτηκα ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν καλή ιδέα. Προειδοποίησα τον Κάμερον το 2013 ότι είχε ξεκινήσει μια διαδικασία, την οποία δεν θα ήταν σε θέση να θέσει υπό έλεγχο μακροπρόθεσμα. Και τώρα βλέπουμε τι έγινε", αποκαλύπτει.

    Δηλώνει επίσης ευτυχής για το γεγονός ότι δεν προβλέπονται δημοψηφίσματα σε ομοσπονδιακό επίπεδο από το γερμανικό Σύνταγμα μετά την εμπειρία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, διότι στα δημοψηφίσματα επικρατεί το συναίσθημα να τιμωρηθεί μια κυβέρνηση και τα συναισθήματα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. "Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι μία από τις πιο δυναμικές οικονομίες, μια επιτυχημένη οικονομία, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, οδηγείται στην καταστροφή χωρίς σοβαρό λόγο. Και οι υπεύθυνοι αυτής της δυστυχίας εξαφανίστηκαν με μαγικό τρόπο. Πρόκειται για ένα πολιτικό δράμα. Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ ότι η Βρετανία δεν είναι πλέον μέλος της ΕΕ".

    [09] Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των Γερμανών στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ

    Το ενδεχόμενο αποχώρησης των Γερμανών στρατιωτών από την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, εάν η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθήσει να απαγορεύει σε Γερμανούς βουλευτές να την επισκεφθούν, δεν απέκλεισε ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ.

    «Ενδεχομένως να πρέπει να καταστεί εκ νέου σαφές ότι η Bundestag στηρίζει την αποστολή Γερμανών στρατιωτών στο εξωτερικό μόνο στο πλαίσιο διεθνών αποστολών και εφόσον είναι ευπρόσδεκτοι», δήλωσε ο κ. Λάμερτ στην «Sueddeutsche Zeitung» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι «οι στρατιώτες που δεν είναι ευπρόσδεκτοι δεν θα μείνουν εκεί μόνιμα».

    [10] Σε εξέλιξη το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, στο Βενεράτο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, για δεύτερη εβδομάδα, το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του δήμου Ηρακλείου, στο Βενεράτο, καθώς από τους ακατέργαστους όγκους μαρμάρου έχουν αρχίσει να «αναδύονται» τα γλυπτά που φιλοτεχνούν οι γλύπτες σε δημόσιο χώρο, ο οποίος είναι επισκέψιμος από όσους θέλουν να δουν πώς δημιουργούνται έργα τέχνης από λευκό μάρμαρο Θάσου.

    Στο Συμπόσιο, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), συμμετέχουν οκτώ γλύπτες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Ινδία και τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα παραδώσουν στον δήμο οκτώ γλυπτά, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου.

    Επίσης, το Συμπόσιο φιλοξενεί πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί, στον χώρο του Συμποσίου, εκδήλωση-ελεύθερη συζήτηση με ομιλήτρια τη διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, τεχνοκριτικό και δημοσιογράφο, Μαρία Μαραγκού. Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η τέχνη στα χρόνια της κρίσης». Επίσης, γίνονται μαθήματα ψηφιδωτού από τον ψηφιδογράφο και ψυχολόγο Κώστα Θαλασσινάκη. Σε όλες τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Συμποσίου, αλλά και στις εργασίες των γλυπτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    Την ίδια ώρα, οι γλύπτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για τη φιλοξενία από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής (Δαφνών, Αυγενικής, Βενεράτου, Κερασίων και Σίβας) αλλά και από τους κατοίκους των χωριών. Επίσης, είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου, που έχει καταστεί ένα από τα πιο γνωστά στους κύκλους των καλλιτεχνών σε όλον τον κόσμο, καθώς είναι το μακροβιότερο συμπόσιο γλυπτικής στην Ελλάδα και ένα από τα πιο παλιά στην Ευρώπη, αφού φέτος ο θεσμός κλείνει δέκα χρόνια.

    Στο συμπόσιο μετέχουν οι γλύπτες: Vasilisa Chugunova (Ρωσία), Giorgie Cpajak (Σερβία), Gadadhar Ojha (Ινδία), Carole Turner (ΗΠΑ), Αντώνης Μυρωδιάς, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Χρήστος Τσουμπλέκας και Μανώλης Χαρκούτσης.

    [11] Συνάντηση του Ιρανού υφυπουργού Εξωτερικών με τον Ν. Ξυδάκη αύριο

    Με μία συνάντηση εργασίας Ελλάδας-Ιράν, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών, ξεκινά σήμερα την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τakht Ravanchi. Στη συνάντηση, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece», θα παρευρεθεί και ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Ξυδάκης.

    Η κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Ravanchi με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 13:00, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, την Πέμπτη, ο Ιρανός υφυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο. Επίσης θα έχει επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες.

    [12] Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Αραβικών Εμιράτων

    Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προοπτική εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης αυτών των σχέσεων, αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας». Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην Ελλάδα, μία χώρα που, όπως είπε, παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμπληρώσει: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση. Επίσης, επεσήμανε ότι η χώρα μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του εμπορίου μεταξύ τους.

    Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα αξίζει εμπιστοσύνης

    Πρόσκληση προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, το μεσημέρι, με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεϊχη Α. Bin Zayed Al Nahyan, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, και τώρα και για το μέλλον, αποτελεί έναν σημαντικό χώρο για επενδύσεις και κάλεσε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δείξουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας, ενώ επεσήμανε τα περιθώρια που υπάρχουν για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως έναν σημαντικό παράγοντα σταθερότητας σε όλη την περιοχή του Κόλπου και σημείωσε ότι μπορεί να συμβάλλει για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και τη Συρία. Μάλιστα, ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία του ΙSIS, ο οποίος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφού επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας είναι ισχυρές, σε στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο, υπογράμμισε ότι κατά τις επαφές του στην Αθήνα θα εξετάσει τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας στον οικονομικό τομέα.

    Αναφορικά με την τρομοκρατία, κάλεσε σε κοινό μέτωπο για την καταπολέμησή της και κατέληξε τονίζοντας: «Βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν ειλικρινή εταίρο».

    [13] Επιπλέον 216 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μέσω του ΕΣΠΑ, εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας

    Το ποσό των 216.128.680 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μέσω του ΕΣΠΑ, για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2016-17. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν τα αναγκαία κονδύλια, τόσο από τον τακτικό προϋπολογισμό, όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε, από την πρώτη ημέρα, τα σχολεία όλης της χώρας να λειτουργήσουν κανονικά, με όλο το αναγκαίο προσωπικό στη θέση του, όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός, Νίκος Φίλης.

    [14] ΕΕ: Εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση στη Λέρο

    Εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση στη Λέρο, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

    Ερωτηθείσα για την αναταραχή που επικρατεί στο hot spot της Λέρου από τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί λόγω των άσχημων συνθηκών, η κ. Μπερτό απάντησε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπάρχει επί τόπου και το προσωπικό των ευρωπαϊκών υπηρεσιών που παρακολουθεί την κατάσταση. Ωστόσο, επεσήμανε πως «εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση». «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει την Ελλάδα με οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια για τη λειτουργία των hotspots και εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για τη βελτίωση των συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας χώρων για τις ευάλωτες ομάδες και ιδίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους εκτός των hot spot και της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

    [15] ΔΕΗ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το 24% του ΑΔΜΗΕ

    Στην προκήρυξη του διαγωνισμού «Για την απόκτηση συμμετοχής 24% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ» προχώρησε σήμερα η ΔΕΗ, μία ημέρα μετά τη σχετική έγκριση από τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

    Η «πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος» δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ και περιγράφει το πλαίσιο και τη διαδικασία του διαγωνισμού. Στην πρώτη φάση, θα γίνει η επιλογή των ενδιαφερομένων που διαθέτουν τη νομική, χρηματοοικονομική και τεχνική ικανότητα για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει το νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο του ΑΔΜΗΕ, καθώς και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

    Ο προτιμητέος στρατηγικός επενδυτής θα επιλεγεί αποκλειστικά επί τη βάσει της οικονομικής προσφοράς. Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 26 Ιουλίου, ενώ η επιλογή θα ολοκληρωθεί, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και ο διαχωρισμός ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι είναι οι HSBC Bank, Citigroup Global Markets και NBG Securities.

    [16] Η ΕΕ έχει τα εργαλεία για να λάβει τη σωστή απόφαση για τις ιταλικές τράπεζες, λέει ο Β. Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωση προσφέρουν επαρκές περιθώριο για να ληφθεί η σωστή απόφαση για τις ιταλικές τράπεζες.

    Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι η Επιτροπή της Βασιλείας των τραπεζικών εποπτικών αρχών χρειάζεται να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζονται δίκαια σε διεθνές επίπεδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 July 2016 - 14:32:28 UTC